Jump to content

fishbone!

Ομάδα Γενικού Συντονισμού
 • Content Count

  5,533
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  65

fishbone! last won the day on December 5 2020

fishbone! had the most liked content!

Community Reputation

3,169 Excellent

About fishbone!

 • Rank
  AZ team

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας
 • Τα Ενυδρεία μου
  Reef 500lt +100lt Sump

  FOWLR 400lt +150lt sump

  260lt Vicenza Malawi
 • Interests
  Scuba Diving, RIB, Onewheel!!!

Previous Fields

 • Νομός
  Αττικής
 • Χώρα
  Hellas

Recent Profile Visitors

3,674 profile views
 1. Μάλλον δεν ξεπλινες τον αραγωνιτη καλά. Οι φυσαλίδες είναι λογικό να δημιουργηθεί σε ένα νέο ενυδρείο....θα φύγουν σε λίγες μέρες. Ο βράχος σου μου φέρεται πολύς χωρίς περάσματα. Θέλει λίγο πιο αερατος για να μην μπουκωσει . Το φως δεν χρειάζεται τόσες ώρες. Βάλτο 4 ώρες για αρχή. Και όχι στο φουλ.
 2. Όπως το είπες. Ανάλογα ποσα δίνεις! Δεν αξίζει να δώσεις τόσα όταν το καλύτερο ρεφρακτομετρο δεν θα πάει πάνω από 50€. Ύστερα κάθε πότε θα καλημπραρεις το ηλεκτρονικό και με τι ? Ενώ στο ρεφρακτομετρο με λίγο νεράκι είσαι πάντα οκ. Με ηλεκτρονικό έχω ξεχαστεί και κάποια στιγμή βλέπω ότι είμαι στα 45 αντί στο 32 αλατοτητα. 7 μονάδες πάνω ούτε που ξέρω πόσο καιρό! Για ακόμα μεγαλύτερη ακρίβεια υδρομετρο! Όμως είναι δύσχρηστο!
 3. Καλη αρχή φίλε! Οπωσδήποτε ρεφρακτομετρο. Όχι ηλεκτρονικό. Κυκλοφορητες 2 . Αν έχεις όσμωση 3 σταδίων είσαι οκ . Μην ξεκινήσεις με νερό βρύσης. Βραχο ζωντανό ή εναλλακτικά 80% νεκρό και 20% ζωντανό για οικονομία. Αραγωνιτη. Και φυσικά αντλία δυνατή πάνω από 4000λιτρα .
 4. Φτιάξε εσύ το θαλασσινό και σκιμμαρετε μόνο του ! Καλως μας ξαναηρθες! Τόσο θάλασσα έχει το νησί.... μόνο 30λτ????
 5. Πρόσεχε μην την κοπανησει η ανεμώνη!!!
 6. Μπράβο Ευγενίέ! Πολύ όμορφα όλα!
 7. Θα έχει αραγωνιτη ή όχι? Βασικό αυτό που ρώτησε ο dano . Εγώ δεν συμπαθώ τις χρομιδες τόσο και θα πήγαινα σε ανθιες για κοπάδι!
 8. Ακριβώς. Όταν θα ανέβει πάνω από 10 τότε το συζητάμε.
 9. Χωρίς να θέλω να στο χαλάσω αλλά γιατί έκανες 100% αλλαγή νερού. Είναι λάθος, αχρείαστο και κοστίζει... Μπορεί κάποια στιγμή να χρειαστεί αλλά σίγουρα όχι σε νέο ενυδρείο που παλεύουμε να αναπτυχθεί βακτηριακο φορτίο!
 10. Για την ιστορία: Το DSB είχε την σκέψη να δημιουργήσει στα κατώτερα στρώματα αναερόβια βακτήρια που μαζί με τα αερόβια θα κάνανε καλύτερη απονιτροποιησει. ΤΟ DSB απαγορεύεται να κάνεις σκούπα βυθού όπως και ψάρια που σκάβουν ή κοιμούνται στην άμμο. Οποιαδήποτε αναταραχή στην άμμο θα απελευθέρωσε τοξικά αέρια που θα επεγκλοβιζονταν και θα κατέστρεφε το ενυδρείο. Ένα σωστό DSB ΘΑ είχε πολλά εκατοστά βάθος και ανάμεσα στα στρώματα θα υπήρχε κάποιο είδος δυχτιου που θα αποτρέπει την αναταραξη από οτιδήποτε. Όλα αυτά LAST YEAR ....
 11. Το DSB έχει ξεπεραστεί εδώ και χρόνια. Το DSB είναι κάτι πολύπλοκο και επικίνδυνο για τα ενυδρεία χομπιστων . 4 εκ δεν είναι DSB και νομίζω ότι 1-2 εκ θα είναι υπεραρκετό!
 12. Φώτη δεν υπάρχει φάσμα χωρίς λευκό. Μπορεί να λέμε ότι το μπλε θέλουμε όμως το ηλιακό φάσμα είναι διαφορετικό. Ανάλογα με το βάθος διαπερνά διαφορετικό φάσμα. Όσο πιο βαθιά μένει το μπλε ! Όμως τα κοράλλια επιφάνειας??? Άρα όλα χρειάζονται!
×
×
 • Create New...