Jump to content

mary74

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Content Count

  2,105
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  13

mary74 last won the day on March 8 2018

mary74 had the most liked content!

Community Reputation

682 Excellent

Profile Information

 • Φύλο
  Γυναίκα
 • Τα Ενυδρεία μου
  30lt zebra danio
  148lt corydoras sterbai
  60lt Julidochromis transcriptus
  20lt μονομάχος
 • Location
  Αγιος Δημήτριος

Previous Fields

 • Νομός
  Αττικής
 • Χώρα
  Hellas

Contact Methods

 • Skype
  mary.gavala.1

Recent Profile Visitors

1,351 profile views
 1. Μια μαύρη που να αλλάζει χρώμα και εγω!!
 2. Νωρίς νωρίς πήγες.... Τα λέμε σε λίγο!!!
 3. Θέλω και εγώ ένα XL για το σύζυγο!!
 4. Θα ερθουμε και εμειςστην ωρα μας.... Γυρω στις 9.... 😂😂😂😂
 5. Χρήστο με αφορμή την υπερδοσολογία του αντιχλωρίου μπήκα σε σκέψεις.... Είμαστε σίγουροι ότι απλά θα δέσμευε το χλώριο που μπήκε στο νερό? Γιατί να θεωρήσουμε ότι το νερό έγινε κάτι σαν "αραιωμένο" αντιχλώριο και όχι ότι όταν μπήκε στο νερό αντέδρασε με τυχόν μέταλλα και άλλες ενώσεις και δημιουργήθηκαν άλλες αρκετά βλαβερές και ικανές να σκοτώσουν τα ψάρια? Ξεκίνησα να ψάχνω και έπεσα πάνω σε ένα ενδιαφέρον θέμα που υπάρχει στο φόρουμ με τίτλο "Περί αποχλωρίωσης" Στο ποστ #9 ο χρήστης RIK αναφέρει κάτι που νομίζω πως ίσως εξηγεί τι έγινε στο ενυδρείο. Τείνω να πιστεύω ότι η υπερδοσολογία του biotopol στο ενυδρείο έκανε τη δουλειά....
 6. Αν τυχόν χάσεις όλα τα ψάρια τότε κάνε 2 - 3 μεγάλες αλλαγές νερού απανωτά, χρησιμοποιώντας κανονικά αντιχλώριο για να μη χάσεις τη βιολογία και να καθαρίσει το νερό από το biotopol. Μέτρα το νερό για αμμωνία και νιτρώδη. Αν είναι μηδενικά τότε μπορείς να βάλεις ψάρια μέσα χρησιμοποιώντας και βακτήρια για να το ενισχύσεις. Προσοχή!! Μην βάλεις πολλά ψάρια!!! Πρέπει να μπουν σταδιακά ώστε να προλάβει να αναπτυχθεί σωστά η βιολογία του ενυδρείου. Μετά από 10 ημέρες μπορείς να βάλεις ξανά λίγα ψάρια. Τα βακτήρια τα χρησιμοποιείς πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο κουτί τους. Επίσης πρέπει να προσέξεις τα ψάρια που θα βάλεις μέσα να ζουν σε νερά με τις ίδιες παραμέτρους. Για παράδειγμα τα μολυ και τα γκάπυ που είχες χρειάζονται σκληρό νερό (ανεβασμένο ph) ενώ τα υπόλοιπα μαλακό (χαμηλό ph).
 7. Καλημέρα... Λυπάμαι για τα ψαράκια σου.... Σύμφωνα με αυτά που περιγράφεις το τελειωτικό χτύπημα ήταν η αλλαγή χωρίς αντιχλώριο. Ήταν ήδη εξασθενημένα δηλητηριάστηκαν και από το χλώριο του νερού και αυτό τα αποτελείωσε. Ποτέ μη κάνεις αλλαγή νερού χωρίς αντιχλώριο. Αν θες να μην χρησιμοποιείς αντιχλώριο θα πρέπει να το αφήσεις στο δοχείο προετοιμασίας για τουλάχιστον 24 ώρες προκειμένου να εξατμιστεί. Και αυτό αν είσαι σίγουρη ότι δεν περιέχονται στο νερό βαρέα μέταλλα που προκαλούν και αυτά βλάβες. Το biotopol είναι αντιχλώριο με αλόη (σύμφωνα με την jbl). Αν έριχνες μόνο το biotopol κάθε μέρα δε νομίζω να σου έκανε τέτοια ζημιά και σίγουρα δεν μπορούσε να σου ρίξει το ph. Μήπως σου έδωσε και κάτι άλλο? Όταν έκανες την μεταφορά έβαλες μέσα στο εξωτερικό φίλτρο το βιολογικό υλικό από το φίλτρο του μικρού ενυδρείου? Αν ναι, τότε λογικά δε κινδύνευαν τα ψάρια από αμμωνία γιατί στην ουσία έχεις μπολιάσει το φίλτρο. Αν όχι τότε το ενυδρείο είναι φρέσκο και σχεδόν άστρωτο και εύκολα να ανεβάσει αμμωνία και νιτρώδη.
 8. Όπως σου έγραψαν ήδη και τα δύο είναι για την ίδια δουλειά. Διώχνουν το χλώριο από το νερό. Διάβασε τα άρθρα που σου έβαλε η gyristroula και θα λυθούν οι περισσότερες απορίες σου. Μην βιαστείς να βάλεις ψαράκια. Κάνε υπομονή. Για αρχή κάνε τα εξής: 1. Βάλε στο φίλτρο σου βιολογικό υλικό όπως είναι το siporax της sera. Ανάλογα με τη ροή του φίλτρου σου (λογικά τραβάει νερό από κάτω και βγάζει νερό στην επιφάνεια) θα βάλεις κάτω σφουγγάρι και επάνω το βιολογικό υλικό. 2. Αγόρασε ένα απλό ενυδρειακό θερμόμετρο (μοιάζει με τα παλιά του υδραργύρου) για να μπορείς να ελέγχεις τη θερμοκρασία του νερού και τοποθέτησέ το μακριά από το θερμοστάτη. Για αρχή ρυθμίζεις το θερμοστάτη στους 26 βαθμούς. Μετά ανάλογα με το τι θερμοκρασία θα δείξει το θερμόμετρο θα ανεβάσεις ή κατεβάσεις λίγο τη ρύθμιση στο θερμοστάτη. 3.Πάρε βακτήρια. Ακολούθησε κατά γράμμα τις οδηγίες των βακτηριδίων. 4. Καλό θα ήταν να πάρεις το Prime της εταιρείας Seachem. Είναι και αυτό αντιχλώριο αλλά έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Σε μεγαλύτερη δοσολογία (αναγράφεται στο κουτί) δεσμεύει την αμμωνία χωρίς να εμποδίζει τη δημιουργία του κύκλου του αζώτου στο ενυδρείο. Με αυτό το τρόπο παρέχει μία μορφή προστασίας στα ψάρια από τα "τοξικά" απόβλητα. 5. Τα αντιχλώρια που έχεις ήδη αγοράσει τα κρατάς και τα χρησιμοποιείς για να αποχλωριώσεις το νερό που θα ετοιμάζεις για να κάνεις την αλλαγή. Από τη στιγμή που θα βάλεις τα ψαράκια θα πρέπει να τους ανανεώνεις το νερό κάθε εβδομάδα (περίπου του 30%). Γνώμη μου είναι να βάλεις τα ψαράκια όπως ακριβώς λένε οι οδηγίες των βακτηριδίων που θα πάρεις με την απαραίτητη προϋπόθεση να ρίχνεις κάθε 2 ημέρες από το prime την δόση που αντιστοιχεί στα συνολικά λίτρα του ενυδρείου σου για να δεσμεύει τα τοξικά απόβλητα και θα ταΐζεις μια φορά κάθε δύο με τρεις μέρες για το πρώτο δεκαήμερο περίπου. Όσο μπορείς βάλε φυτά και κάποιο ξυλάκι. Αφενός θα δείχνει πιο όμορφο, αφετέρου θα βοηθήσουν και τα φυτά με τη σειρά τους απορροφώντας τα νιτρικά που θα αρχίσουν να παράγονται σιγά σιγά. Βέβαια αν καταφέρεις να βρεις μπόλι (βιολογικό υλικό από κάποιο ενυδρείο που λειτουργεί πάνω από 2 μήνες) η διαδικασία για τη δημιουργία του κύκλου του αζώτου θα γίνει πολύ πιο γρήγορα. Ότι και να σου γράψουμε όμως αν δε διαβάσεις τα άρθρα σχετικά με την πρώτη επαφή με το ενυδρείο θα σου φαίνονται κινέζικα...... Μετά εδώ είμαστε για να λύσουμε ότι απορίες έχεις.
 9. Καλώς ήρθες και από εμένα!! Το θερμοστάτη τον αφήνεις πάντα ανοικτό και ρυθμίζεις την θερμοκρασία του γύρω στους 25-26 βαθμούς (ανάλογα με τα ψαράκια που θα μπούν). Για ψαράκια δες μερικές επιλογές στα παρακάτω λινκ Για 50 - 60 λίτρα και πάνω Για 40 λίτρα και πάνω
 10. Εμεις θα λειπουμε.... Θα τα πουμε τον Απριλιο!! Καλη Σαρακοστη!!!
 11. Ησουν ατυχη...Τωρα προσπαθησε να σωσεις ενα κομματι και αγορασε ενα δευτερο στις διαστασεις που θελεις.....
 12. Gyristroula εχε το νου σου οτι το πλεξι κατα πασα πιθανοτητα θα σου κανει κοιλια.... Εμεις βαλαμε σε ενα 60*30 παχους 5χιλ και εκανε κοιλια στο κεντρο. (Ακομα ετσι ειναι βεβαια...)
×
×
 • Create New...