Jump to content

Vega

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Content Count

  119
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας

Previous Fields

 • Χώρα
  Hellas

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 1. Happy Birthday Vega!

 2. Γεια χαρά Αυτό το σημάδι στο μέτωπο του blue tank (φαίνεται στη φωτογραφία), τι μπορεί να είναι? Το ψάρι τρώει και κινείται κανονικά
 3. Σκέφτομαι να το δοκιμάσω πάλι μήπως ήταν κάποιο «τυχαίο» γεγονός… όποτε θα επανέλθω και εγώ !!!!
 4. Το pH από την Α/Ο είναι στα 6,7 (ηλεκτρονική μέτρηση) και νιτρικά στο 0 (test API). Μέσα στο βαρέλι υπάρχει αερόπετρα που το αερίζει συνεχώς, ενώ μόλις βάλω το αλάτι δουλεύει o κυκλοφορητής. Αυτή τη συζήτηση την κάνουμε για «ακαδημαϊκούς» λόγους, μήπως και βρεθεί ο λόγος της θολούρας. Στο κάτω – κάτω κάτι θα μάθουμε !!! Κατ τα άλλα, εφόσον κάνω το νερό με τον παραδοσιακό τρόπο δεν υπάρχει πρόβλημα.
 5. Τα φίλτρα της Α/Ο είναι 4 – 5 μηνών περίπου και όλο αυτό το διάστημα φιλτράρισαν 6 - 7 φορές επί 250 λίτρα…. Το αλάτι είναι της Aqua Lihgit. Ναι όμως πώς εξηγείς το ότι, όταν έκανα νερό με τον «παραδοσιακό» τρόπο ήταν όλα εντάξει?
 6. Γεια χαρά Παρατήρησα κάτι και λέω να το μοιραστώ μαζί σας. Μέχρι τώρα όταν ετοίμαζα νερό για το ενυδρείο μου, έβαζα το νερό σ ένα βαρελάκι (80 λίτρα) και κατόπιν πρόσθετα το αλάτι. Πριν 2 βδομάδες έβαλα περίπου 40 λίτρα νερό αλλά έριξα όλο το αλάτι που αντιστοιχεί για 80 λίτρα, (μέχρι να ετοιμαστεί το νερό από την Α/Ο). Την επόμενη μέρα έριξα και τα υπόλοιπα 40 λίτρα, αλλά το νερό είχε μια γκρίζα θολούρα η οποία παρέμενε για πάνω από 5 μέρες. Τελικά δεν έφυγε και πέταξα το νερό. Ξαναέκανα νέο νερό αλλά με τον παραδοσιακό τρόπο, όλο το νερό.. όλο το αλάτι.. και το αποτέλεσμα ήταν το αναμενόμενο, μετά 2 μέρες δηλαδή το νερό ήταν διαυγές !!! Δεν ξέρω αν ήταν τυχαίο γεγονός ή αν έχει συμβεί και σε άλλους.
 7. Να λοιπόν μια απόδειξη της θεωρίας του χάους !!!! Το πώς ένα smile ανατρέπει τον γραπτό λόγο !!!
 8. .......Και συμπληρώνω, ότι η ελληνική γλώσσα είναι τόσο πλούσια από μόνη της, που δεν χρειάζεται φατσούλες για να εκφράσει κανείς αυτά που θέλει… αρκεί να γράφουμε και να διαβάζουμε σωστά.
 9. Τυχαίνει να γνωρίζω προσωπικά τον Κώστα (klaz) και είμαι σίγουρος ότι δεν είχε κανενός είδους υποτιμητική ή ρατσιστική διάθεση. Αυτό που συμβαίνει μέσα στα forum (το να παρανοούμε αυτά που γράφουν κάποιοι, με τον τρόπο που τα γράφουν, ή αυτά που διαβάζουμε εμείς… με τον τρόπο που τα διαβάζουμε, είναι ένα πολύ συχνό φαινόμενο που το έχω αντιμετωπίσει και εγώ και μάλιστα με έλεγχο αυτών που έγραφα !!!! Χωρίς να θέλω να στιγματίσω κανέναν, ας δούμε κατά πόσο διαβάζουμε σωστά τον γραπτό λόγο. Από την άλλη πάλι το να γεμίζουμε τα κείμενά μας με smile και κάθε λογής φατσούλες, είναι μια λύση βέβαια, αλλά χάνει εστί την αξία του ο γραπτός λόγος. Με αυτή τη λογική δηλαδή όλα τα λογοτεχνικά συγγράμματα θα έπρεπε να έχουν φατσούλες !!!!
 10. Δεν απάντησα για ΤΗΝ Ricordea μου, για την ανεμώνη μου ανάφθηκα γ αυτό έβαλα και φώτο απλά ήθελα να δώσω έμφαση στο θέμα του διαχωρισμού ότι είναι επικίνδυνο.
 11. Γεια και εγώ θέλησα να το κάνω κάτι τέτοιο… αλλά οι «παλιότεροι» με απέτρεψαν λόγω απειρίας μου μπορεί να μην πετύχει και είναι κρίμα το ζωντανό. Χτες συγκεκριμένα η δικιά μου χωρίστηκε από μόνη της… ευτυχώς γιατί είχε μεγαλώσει αρκετά… τώρα έχω δύο !!!
 12. Και κάτι ακόμη…. Οι λάμπες που χρησιμοποιούμε στα ενυδρεία γλυκού νερού.. αυτές με το ροζέ χρώμα, είναι κατάλληλες ? Υπάρχει «περίσσευμα» και ένα μακρό skimmer, φαντάζομε ότι αν τοποθετηθεί και αυτό μέσα μάλλον καλό θα κάνει παρά κακό.!!! Το ενυδρείο που θα χρησιμοποιηθεί για refugium είναι 50 λίτρα. Χρειάζεται περίπου 10 εκατοστά ύψος λεπτόκοκκος αραγωνίτης?
 13. Νίκο ωραίο μου ακούγεται κάτι τέτοιο και από έρευνα που έκανα κατάλαβα τον τρόπο λειτουργίας του. Δεν μπόρεσα να βρω την αντιστοιχία σε λίτρα σε σχέση με το κυρίως ενυδρείο, π.χ. στα 200 λίτρα ποτ έχω εγώ, ποιο είναι το minimoum μέγεθος του refurium που θα μπορούσα να έχω. Επίσης τη λάμπες χρειάζεται? Ευχαριστώ
 14. έκανα πριν πέντε ημέρες....reef είναι
 15. Γεια χαρά.. Έχω παρατηρήσει ότι δυο βδομάδες τώρα που κάνω μετρήσεις ΝΟ3, τα νιτρικά μου βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα (50 mg/L), ενώ όλες οι άλλες μετρήσεις είναι σωστές… Γενικώς τα αυξημένα νιτρικά σ ένα σύστημα πού οφείλονται? Και πως αντιμετωπίζονται? Ευχαριστώ
×
×
 • Create New...