Jump to content

Anestis2014

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Content Count

  131
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

36 Excellent

3 Followers

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας
 • Τα Ενυδρεία μου
  180lt κοινωνικό φυτεμένο
 • Location
  Μεσόγεια

Previous Fields

 • Νομός
  Αττικής
 • Χώρα
  Hellas

Recent Profile Visitors

783 profile views
 1. Δεν εννοούσα να βαλεις από πάνω την άμμο, αυτό που είπα αφορούσε το αδρανές χαλίκι.
 2. Παλιότερα που είχα δοκιμάσει κάτι παρόμοιο τελικά τα 2 υλικά αναμειχτηκαν μεταξύ τους μετά από καιρό, φυτεματα, αλλαγές κλπ. Εάν θέλεις να βάλεις εύκολα φυτά νομίζω ότι δεν χρειάζεται αυτό το στήσιμο, μπορείς να έχεις καλά αποτελέσματα με απλό χαλίκι κοκκομετριας 0.5m - 2m και ταμπλέτες βυθού. Είναι βέβαια και θέμα προσωπικής επιλογής και προτιμήσεων. Εγώ για παράδειγμα χρησιμοποιώ αδρανές χαλίκι με ταμπλέτες βυθού για εύκολα φυτά και είναι οκ. Για δύσκολα φυτά πάλι παίζει αυτό το στήσιμο όμως σε αυτή την περίπτωση σίγουρα θα πρέπει να ψαχτείς και για άλλα υποστρωματα πριν πάρεις τις αποφάσεις σου. Επίσης σκέτη άμμο για φυτεμένο δεν θα χρησιμοποιούσα, επίσης εάν βλέπω καλά στη φώτο το συγκεκριμένο υποστρωμα δε μπαίνει μόνο του χρειάζεται κάτι ακόμα από επάνω.
 3. Εάν βάλεις στο ενυδρειο τα tetra ενώ τα αγγελοψαρα είναι ήδη εγκατεστημένα και μεγάλα ρισκάρεις να γίνει μακελειό είτε άμεσα είτε σταδιακά. Εάν τα βάλεις και τα 2 είδη ταυτόχρονα και είναι μικρά δεν υπάρχει θέμα. Γενικά έχε υπόψη ότι τα αγγελοψαρα είναι κιχλίδες και άρα είναι πιθανή η εμφάνιση επιθετικής συμπεριφοράς ανάλογα και με το ταμπεραμέντο τους.
 4. Δεν υπάρχει κανόνας, παίζουν ρόλο οι διαστάσεις, η ισχύς των φίλτρων, η διακόσμηση. Θα το καταλάβεις εκ του αποτελέσματος και θα χρειαστεί να πειραμστιστεις για να καταλάβεις ποια είναι η βέλτιστη τοποθέτηση.
 5. Φίλε κατά την γνώμη μου εάν το νερό κυκλοφορεί σωστά είσαι οκ. Σε ρώτησα γιατί κάνω κάποιες αλλαγές στο δικό μου σύστημα προκειμένου να βελτιώσω την κυκλοφορία του co2 και ψάχνω να βρω τί δουλεύει σε άλλους.
 6. Βασικά θέλω να καταλάβω πως συνδυάζεις τη ροή των 2 φίλτρων, δηλαδή τα έχεις να χτυπάει το ένα στην έξοδο του άλλου ή τα έχεις στήσει με διαφορετικό τρόπο?
 7. Θα μπορούσες να μου πεις σε ποιό σημείο του ενυδρείου έχεις τοποθετήσει την είσοδο και την έξοδο του eheim?
 8. Το ενυδρειο δεν είναι στρωμένο, οπότε εάν τα ψάρια μείνουν μέσα είναι κσταδικασμενα. Καλύτερα επέστρεψε τα ψάρια στο μαγαζί από το οποιο τα αγόρασες και ξεκίνα σωστά το στρώσιμο του ενυδρείου από την αρχή. Στο ενδιάμεσο διαβάζεις, καθαρίζεις, απαλλασεσσαι από τα πλαστικά φυτά και προσθέτεις κάποιο ή κάποια μικρά και εύκολα φυτακια εάν θες και παίρνεις απόφαση ποιος/οι θα είναι οι νέοι κάτοικοι. Βέβαια σε αυτά τα λίτρα οι επιλογές είναι πολύ πολύ λιγες.
 9. Εδώ σηκώνει μεγάλη συζήτηση. Στην ουσία δεν υπάρχει η μία και μοναδική σωστή απάντηση, μάλλον επαφίεται στο τί προτιμάει και τί επιδιώκει ο καθένας. Για παράδειγμα εγώ για εύκολα και μεσαίας δυσκολίας φυτά και με δεδομένο ότι θέλω ένα μόνιμο υποστρωμα χωρίς το κόστος να είναι σημαντικός παράγοντας χρησιμοποιώ το seachem flourite Black gravel επειδή είναι αδρανές και μου αρέσει το αισθητικό του αποτέλεσμα.
 10. Από την επιλογή "forums", δες στην κατηγορία "γλυκό νερό" το section "φυτεμένο ενυδρείο"
 11. Τα ψάρια που αναφέρεις ως "γλύφτες" είναι σίγουρα ancistrus sp. ή είναι τίποτα μωράκια pleco τα οποία μεγαλώνουν πολύ (πολύ όμως) σε μέγεθος?
 12. Καλημέρα, δε μπορείς να βάλεις κι άλλα ψάρια, αντίθετα πρέπει να μειώσεις τους κατοίκους του ενυδρείου σου, τα 60 λίτρα είναι πολύ λίγα για τα ψάρια που έχεις. Tα γατόψαρα πρέπει να είναι κοπάδι (6+) τα αγγελόψαρα μεγαλώνουν πολύ και εάν μάλιστα γίνουν ζευγάρι θα κάνουν κόλαση τη ζωή των υπολοίπων κατοίκων του ενυδρείου κατά τη διάρκεια του ζευγαρώματος (για να καταλάβεις διατηρώ ένα ζευγάρι αγγελόψαρα σε 180 λίτρα), το χρυσόψαρο είναι κρύου νερού έχει εντελώς άλλες απαιτήσεις σε σχέση με τα υπόλοιπα ψάρια που έχεις, επίσης οι καρδινάλιοι πρέπει να είναι κοπάδι (κάποιοι λένε τουλάχιστον 8 άλλοι 12+). Γενικά λυπάμαι που σου το λέω αλλά το ενυδρείο σου χρειάζεται επανσχεδιασμό όσον αφορά τους κατοίκους του.
 13. Where there's a will, there's a way 

 14. Συμφωνώ. Εάν μείνω στο 180αρι τα saulosi είναι οκ?
×
×
 • Create New...