Jump to content

Anestis2014

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Content Count

  181
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

74 Excellent

3 Followers

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας
 • Τα Ενυδρεία μου
  180lt κοινωνικό φυτεμένο
 • Location
  Μεσόγεια

Previous Fields

 • Νομός
  Αττικής
 • Χώρα
  Hellas

Recent Profile Visitors

1,539 profile views
 1. Το Excel θα δουλέψει με τοπική εφαρμογή με σύριγγα. Θέλει υπομονή. Σκούπα βυθού για να μαζεύεις ότι μαζεύεται και αλλαγές νερού συχνά της τάξης του 50% όπως επίσης και τακτική αλλαγή του υαλοβάμβακα στο φίλτρο. Βέβαια με το Excel θα σου καούν οι βαλισνεριες οπότε αν δεν πηγαίνεις για φυτεμένο τις αφαιρείς με μεγάλη!!! προσοχή για να μην λιώσουν μέσα στο ενυδρείο και τις χαρίζεις σε ένα/μια φίλο /η. Λίπανση σταματάς, φωτοπεριοδο μειώνεις το πολύ σε 6 ώρες αφού πλέον δε χρειάζεσαι φωτοσύνθεση. Εάν πάλι πηγαίνεις για φυτεμένο ενυδρείο όπου η καταπολέμηση της αλγης είναι πιο εύκολη θα πρέπει πρώτα
 2. Έχεις μετρήσεις? (νιτρώδη, νιτρικά, αμμωνία, φωσφορικά, ph, kh, gh)?
 3. Tα nerite δεν είναι λύση, γενικά τα έχεις στο ενυδρείο πρωταρσικά επειδή σου αρέσουν και ταιριάζουν στο στήσιμο και δευτερευόντως επικουρικά ως καθαριστές. Άσε που νομίζω ότι δεν πρόκειται καν να αγγίξουν την άλγη που βλέπω απλωμένη στο βυθό. Θα ήταν καλό να δοθούν αναλυτικές πληροφορίες του ενυδρείου προκειμένου να βρεθεί μια άκρη.
 4. Δεν ξέρω αν θα συμφωνήσουν οι περισσότεροι ειδικοί, αλλά ή προχωράς χωρίς καθόλου φυτά και με αλλαγές νερού κρατάς στο μηδέν νιτρικά και φωσφορικά ή προσθέτεις αρκετά φυτά και ξεκινας να βρεις ισορροπία με την προσθήκη λιπασμάτων. Τώρα δεν έχεις φυτομαζα, άρα νομίζω ότι η προσθήκη λίπανσης μάλλον θα αυξήσει το πρόβλημα.
 5. Το Co2 δουλεύει συνεχώς, σε πόσα bubbles/minute το έχεις ρυθμίσει?
 6. Πολύ ενδιαφέρον! Τρέχω κάτι παρόμοιο (πολλές cryptocorynes και prietoi) αλλά χρησιμοποιώ, εκτός από co2, αρκετά λιπάσματα και φωτοπεριοδο 7 ώρες. Θέλω να το απλοποιησω, οπότε για αυτό θέλω να ρωτήσω πόση είναι η φωτοπεριοδος και με τι πρόγραμμα λίπανσης τρέχει.
 7. Ένα ενυδρείο 25lt είναι κατάλληλο (εφόσον έχει στρώσει) μόνο για γαρίδες. Τα guppies θα αρχίσουν να πολλαπλασιαζονται και σύντομα δεν θα ξέρεις τί να τα κάνεις.
 8. Θα πεινάσουν, θα ξεκινήσουν να σαπίζουν προκειμένου να δημιουργήσουν τροφή για τα νέα φύλλα που θα θέλουν να δημιουργήσουν, όμως θα προλάβει η άλγη να εκμεταλλευτεί την κατάσταση και θα αρχίσουν τα προβλήματα.
 9. Δεν έχει σφουγγαράκι. Το concept έχει ως εξής: Ρουφάει νερό από την επιφάνεια του ενυδρείου και το οδηγεί μέσω εσωτερικού σωλήνα στην είσοδο του εσωτερικού φίλτρου που έχει στην μπροστινή πλευρά με αποτέλεσμα ότι τραβάει από την επιφάνεια να καταλήγει στο πρώτο σφουγγάρι του εσωτερικού φίλτρου. Το θεωρώ ασφαλές για γαρίδες, καθώς μεγαλύτερη πιθανότητα είναι να περάσει κάτι από τη μπροστινή σχάρα του εσωτερικού φίλτρου πάρα από την πραγματικά πολύ στενή δίοδο του skimmer. Από εκεί και πέρα για ψυχολογικούς και μόνο λόγους μπορείς είτε να δέσεις ένα τούλι εξωτερικά στην είσοδο του skimmer είτε
 10. Επειδή το ενυδρείο μου είναι juwel έχω πάρει τον skimmer της γιατί είναι φτιαγμένος γι' αυτό το φίλτρο (και όχι μόνο).
 11. Προφανώς και δεν είναι λύση η αγορά επιπλέον φίλτρου. Αναφέρθηκα σε φίλτρα γιατί εγώ δεν έχω wave makers και κυκλοφορητες. Την κυκλοφορία μου την ρυθμίζω με 2 φίλτρα που έχω τοποθετημένα χωρίς spray bar. Πάντως εντύπωση μου κάνει ότι αργεί πολύ να πρασινίσει το drop checker σου ειδικά εφόσον έχεις καλή κυκλοφορία. Στο δικό μου σύστημα είδα διαφορά όσον αφορά το Co2 και με την προσθήκη ενός skimmer καθώς μετά την τοποθέτηση του δεν έχω καθόλου ανατάραξη της επιφάνειας ενώ ταυτόχρονα είναι συνεχώς καθαρή αν εξαιρέσουμε τις φυσαλίδες που καταλήγουν από το Co2 εκεί.
 12. Δεν ξέρω αν θα έχει εφαρμογή σ' εσένα, πάντως εγώ με περίπου τα ίδια λίτρα και 2 bps είχα παρόμοιο πρόβλημα, αργούσε πολύ να γίνει ανοιχτό πράσινο το drop checker. Η λύση που βρήκα ήταν να αλλάξω την κατεύθυνση των 2 φίλτρων που έχω έτσι ώστε το co2 να πηγαίνει παντού μέσα στο ενυδρείο προτού ανέβει στην επιφάνεια. Το αποτέλεσμα είναι περίπου 1 1/2 ώρα μετά το άνοιγμα των φώτων το drop checker να είναι ανοιχτό πράσινο. Αν δεν έχεις πειραματιστει με την κυκλοφορία του νερού αξίζει να παιδευτείς λίγο σε αυτό τον τομέα, θα σε αποζημιώσει.
 13. Τα εντοιχισμένα ενυδρεία είναι πολύ όμορφα αλλά για εμένα είναι δέσμευση. Εάν κάποτε σταματήσει να σε ενδιαφέρει το χόμπι ή αποφασίσεις να πουλήσεις ή να νοικιάσεις το σπίτι θα πρέπει να κάνεις μερεμέτι στον τοίχο. Εάν αυτά τα 2 δεν σε απασχολούν τότε βρίσκεις έναν σωστό επαγγελματία και συζητάς το concept μαζί του.
 14. Είναι εντελώς διαφορετική η φιλοσοφία των 2 ενυδρείων που δείχνεις, διαφορετικές απαιτήσεις, παράμετροι, εξοπλισμός κλπ.
×
×
 • Create New...