Jump to content

systemdennis

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Content Count

  224
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

systemdennis last won the day on March 30

systemdennis had the most liked content!

Community Reputation

44 Excellent

1 Follower

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας
 • Τα Ενυδρεία μου
  λίμνη με koi

Previous Fields

 • Νομός
  Αττικής
 • Χώρα
  Hellas

Contact Methods

Recent Profile Visitors

281 profile views
 1. Δουλειά δεν είχε ο... επομένως αποφάσισα να κάνω μια βάση πιο σταθερή για τα βαρέλια της φίλτρανσης! Λέω μη χορταριάζει το χώμα ή έχουμε καθίζηση: Το εικονιζόμενο εμποτισμένο ξύλο - δοκάρι είχε παραμείνει καινούργιο στην αποθήκη από την κατασκευή του 2013 επομένως σκέφτηκα να το χρησιμοποιήσω ως πλαίσιο για να φτιάξω την πλάκα του μπετού: Αντί για πλέγμα που μπορούσα να πάρω από τη διπλανή οικοδομή και υπήρχε σε αφθονία, "ανακάλυψα" σε μια εγκαταλελειμμένη αποθήκη με υδραυλικά μια ανοξείδωτη σκάρα η οποία ήταν μάλλον απο ψησταριά και ήταν με χοντρό σίδερο! Σίδερα που υπήρχαν στο μαγικό αποθηκάκι μου χρησιμοποιήθηκαν για να δέσουν καλύτερα τον οπλισμό: Την προηγούμενη εβδομάδα ήθελα να τα πετάξω (πρόκειται για σπασμένα κεραμίδια τα οποία τα χρησιμοποιώ για αποστράγγιση σε γλάστρες). Ευτυχώς που δεν τα πέταξα, τελείωσαν όλα με το γέμισμα του πλαισίου: Ίσως η πιο επίμαχη φωτογραφία! Κάνοντας μια δοκιμή με τους τσιμεντόλιθους έκανα και καταμέτρηση για τα υπόλοιπα υλικά που πρέπει να προμηθευτώ. Επανέρχομαι λέγοντας οτι από τη συγκεκριμένη φωτογραφία ανατράπηκαν πολλά! Ο μέντοράς μου Γιάννης ΚΟΙ που με καθοδηγεί και του έχω απόλυτη εμπιστοσύνη "ανακαλύπτει" οτι δεν είναι τα σωστά βαρέλια (ενώ εκείνος επέμενε αρχικά για μεταχειρισμένα με μεγάλο στόμιο). Το αποτέλεσμα; Να κόψω την παλιά τριανταφυλλιά που δεν ήταν και στην καλύτερη κατάσταση, να ξηλώσω το πλαίσιο και να το μεγαλώσω στο 1.90 ώστε να αντικαταστήσω τα βαρέλια σήμερα το πρωί πηγαίνοντας στην Ελευσίνα! Το νέο πλαίσιο τραβήχτηκε στο 1,90 προσθέτοντας νέα σίδερα και σπασμένα τούβλα: Το σωστό timing είναι το παν: η διπλανή οικοδομή έφερε σήμερα περίπου 6 μπετονιέρες για να στρώσει μια πλάκα, επομένως με μεγάλη χαρά με εξυπηρέτησαν τα παιδιά να πάρω φρέσκο μπετό πρώτης ποιότητας... γεμίζοντάς το πλαίσιο με περίπου 10 κουβάδες (όχι γεμάτους λόγω βάρους) μπετό! Το τελικό αποτέλεσμα... θεωρώ πως είναι άξιο για να φιλοξενήσει τα νέα βαρέλια 3x230 λίτρων!
 2. Αφορά την αναλυτική κατασκευή λιμνούλας 2500lt στην αυλή μου & πλήρη αναδιαμόρφωση του κήπου.(Σεπτέμβριος - Οκτώβριος 2013)
 3. Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020: Η μέρα που "παρέδωσα" το κομπρεσερ - πιστολέτο και συνεχίζω τα χωματουργικά με το χέρι! Λίγο πριν ξεκινήσουν οι εργασίες στο βάθος της λίμνης κάτω από την πλάκα μπετού, αποφάσισα να το ισιώσω βγάζοντας αρκετούς κουβάδες χώμα (από πάνω έσπασα και άλλη πλάκα μπετό για να ευθυγραμμιστεί!) Λήψη από την άλλη πλευρά όπου ίσιωσα με το φτυάρι τις πλαϊνές πλευρές: Το χώμα που βγήκε, κατάφερα να το κρύψω κάτω από το τελευταίο κομμάτι τάπητα που μπορούσα να σηκώσω και το πάτησα προκειμένου να μην κάνει σκαμπανεβάσματα... γλιτώνοντας πάρα πολύ χρόνο σε μεταφορές: Τα όργανα μας έδειξαν τα υψομετρικά, φτάνοντας αισίως το 1.40 βάθος το οποίο θα κατέβει - ισιώσει... μέχρι το 1.50m τις επόμενες ημέρες. Εδώ φαίνεται μια από τις πολλές φουρνιές χώματος που βγήκαν. Στο βάθος διακρίνονται τα βαρέλια για τη φίλτρανση που έχουν τοποθετηθεί πρόχειρα μέχρι να πάρουν την τελική τους θέση και γίνουν οι απαραίτητες συνδεσμολογίες! Πανοραμική άποψη του κήπου από τον 2ο όροφο με την λίμνη υπο κατασκευή σε πρώτο πλάνο. Οι τελικές διαστάσεις είναι: 2.40x1.70x1.40m
 4. Και εκεί που είχα αποφασίσει απο που θα πάρω τα βαρέλια... και αν θα είναι μεταχειρισμένα ή καινούργια, μετά από μια εκτενή αναζήτηση στο google (όχι με λέξεις αλλά με φωτογραφίες) κατέληξα στην πηγή! Στην Karadi Hellas Plastics που ουσιαστικά έχουν εξαιρετικές τιμές σε καινούργια βαρέλια με έναν ηλεκτρονικό κατάλογο που σου λύνει όλες τις απορίες σε διαστάσεις / χωρητικότητες / αξεσουάρ. Επομένως μια ωραία βόλτα στις αρχές Ιουνίου στον Ασπρόπυργο κατέληξε σε αγορά! Eυτυχώς που είχε καλό καιρό και κατάφερα να στριμώξω 3x200λιτρα βαρέλια στο αυτοκίνητο "Εικαστική" λήψη με εκατοντάδες καινούργια βαρέλια σε κάθε πιθανή διάσταση και σχήμα στο backround. Η ιδέα είναι 3 στάδια φίλτρανσης: 2 μηχανικά και 1 βιολογικό!
 5. Το σκάψιμο... συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς πρωϊνές ώρες (6:30 - 7:00) που έχει δροσιά μέχρι να γυρίσει ο ήλιος: Σκάψιμο χωρίς δυσκολία γίνεται; Εδώ... ο λόγος που σταμάτησα το 2013 την λίμνη καθώς η αγνώστου προελεύσεως πλάκα, ήθελε σπάσιμο σιγά σιγά και ο τοίχος είναι ο παλιός ανενεργός βόθρος προ 10ετιών: Το χώμα μεταφέρθηκε και "κρύφτηκε" όπου ήταν δυνατόν, κάτω από τον τάπητα (σε σημεία που χρειαζόταν και που μπορούσε να σηκωθεί), σε λουλούδια και όταν πλέον γέμισε ο χώρος... μεταφέρθηκε στην πλατεία να γεμίσω τα παρτέρια! Χώμα και μπάζα έτοιμα για μεταφορά... σε μεγάλες ποσότητες: Εδώ φαίνονται οι απογευματινές εργασίες για να μαλακώσει το χώμα και να μετακινηθεί το πρωί, ωστόσο με τις μπόρες που έκανε την προηγούμενη εβδομάδα, το χώμα βράχηκε και γινόταν μπάλες!
 6. 12 Μαΐου 2020 είναι η επίσημη... έναρξη εργασιών ανακατασκευής της μικρής λιμνούλας του 2013. Ενώ είχα προετοιμαστεί για να κάνω μεταφορά των koi σε μια καραντίνα, μας "πρόδωσε" η αντλία η οποία άδειασε τη λίμνη με αποτέλεσμα να χαθούν άδικα κάποια ψάρια. Η στεναχώρια μεγάλη. Όσα koi κατάφεραν να επιβιώσουν μεταφέρθηκαν σε μια προσωρινή πλαστική πισίνα με το φίλτρο και μια αεραντλία: Εναέρια φωτογραφία από τον 2ο όροφο αφού αφαιρέθηκε το liner και το υπόστρωμα, το νερό που είχε πέσει ήταν αρκετά κυβικά επομένως το χώμα ήταν μούσκεμα: Λήψη μετά από μια εβδομάδα με μια πιο μικρή καραντίνα καθώς από τον μη αναμενόμενο καύσωνα 2 από τα 4 διαμερίσματα της πισίνας υποχώρησαν και δεν ήθελα να το ρισκάρω... Εδώ φαίνονται τα αρχικά χωματουργικά τα οποία έγιναν... με προσωπικές ενέργειες: Επιστρατεύσαμε από έναν γείτονα με εργαλεία ένα μικρό (αλλά όπως αποδείχτηκε θαυματουργό) πιστολέτο της makita το οποίο ανέλαβε τις πέτρες - βράχια - πλάκα μπετού που υπήρχε στο σημείο: Εδώ φαίνονται τα αρχικά χωματουργικά τα οποία έγιναν... με προσωπικές ενέργειες:
 7. Πάσχα 2020 με... lockdown και ευκαιρία για αλλαγή νερού και φωτογράφηση: Κοντινή λήψη από τα ΚΟΙ τα οποία αρχίζουν τα παιχνίδια και θέλουν εκτός των άλλων φαγητό! @AGAPI7 υπάρχει μια περίπτωση να είναι... το μωρό σου, ωστόσο επειδή είχα και εγώ ένα δεν είμαι σίγουρος: Χθες με τη βοήθεια ενός φίλου κόψαμε τον κορμό της βερυκοκιάς που είχε παραμείνει απο πέρυσι και άνοιξε και άλλο ο τόπος - θα επανέλθω με "εικαστική" παρέμβαση όταν γίνει η τελική διαμόρφωση: Να κάνουμε και μια παράθεση στην τροφή των ΚΟΙ! Η αλήθεια είναι οτι για μεγάλο διάστημα έπαιρνα τροφή πρώτης ποιότητας από τον Γιάννη ΚΟΙ, τον τελευταίο καιρό παίρνω τη συγκεκριμένη τροφή της JBL από τα Pet City η οπoία είναι για όλο το χρόνο και παράλληλα είναι value for money: Το συγκεκριμένο "σνακ - κρουασάν" της Tropical το έχω προμηθευτεί από τον Ωκεανό στη Βουλιαγμένης και το χρησιμοποιώ (λόγω βάρους) ταΐζοντας τα ΚΟΙ από το μπαλκόνι, χωρίς να παίρνει ο αέρας την τροφή!
 8. Με την ευκαιρία της καραντίνας... ευκαιρία για "ξήλωμα" - με μεγάλη λύπη του γιασεμιού που πλέον είχε φτάσει σε ύψος αδύνατο για κλάδεμα και μάλιστα 2 φορές είχε καταρρεύσει λόγω βροχής, δημιουργώντας ζημιά στον τοίχο και στο ξύλινο πλαίσιο και έπρεπε να στηριχτεί από "γειτονική" σκάλα με καλώδιο. Χρειάστηκαν πολλές ώρες για να γίνει κομματάκια και να μεταφερθεί εκτός σπιτιού περνώντας μέσα από την αποθήκη:
 9. Σχετικά με τη φωλιά των πουλιών δεν είχαμε πολλές επισκέψεις, θεωρώ αν ήταν μέσα σε φύλλωμα να είχε μεγαλύτερη "επισκεψιμότητα"! Βασικά τώρα που το λες βρήκα κάτι μωρά γατάκια και τα παρέδωσα στη μαμά τους όταν έκανα τις μεταφυτεύσεις στις λεβάντες και τα δεντρολίβανα! Οι φωτογραφίες ανέβηκαν όλες από την αρχή και έγιναν και παρεμβάσεις - διορθώσεις σε παλαιά (από το 2014 - 2015) web links που δεν λειτουργούσαν. Ευχαριστώ ξανά τον @rastaman για την αμεσότητά του και τις διορθώσεις! Πέσαμε και στην πανδημία τώρα και δεν μπορώ να προμηθευτώ υλικά να... ξεκινήσω εργασίες!
 10. καλησπέρα! απο που πήρες το liner & πόσο; 40 χρόνια εγγύηση ή 4;
 11. Με πρόλαβες @Aliens Κατέβηκα και photoshooting, ιδού: Στις 2 πρώτες φωτογραφίες αντικαταστάθηκαν τα οπωροφόρα με Λέιλαντ καθώς το έδαφος είναι περίεργο και τα δεντρολίβανα - λεβάντες (επειδή είχαν γίνει τεράστια) με μπουξους τα οποια θα αρχίζουν να κουρεύονται από νωρίς για να μετατραπούν σε τείχος: Τα μικροσκοπικά κακτάκια... από το εξοχικό έγιναν τεράστια και γεννάνε συνεχώς κακτάκια: Η λίμνη με μια μικρή αντλία και άνευ καταρράκτη καλά κρατεί εδώ και μήνες (δεξιά φαίνεται αστοχία του liner μετά από 6 χρόνια επομένως έχει κατέβει η στάθμη): Το γιασεμί από μια μικρή γλάστρα έγινε δέντρο το οποίο με τις βροχές λόγω βάρους καταρρέει και σκέφτομαι σοβαρά να το αφαιρέσω καθώς θέλει γερανό για να κλαδευτεί: Όλα έχουν... μεγαλώσει, έχουν γίνει τεράστια πλέον:
 12. Καλημέρα σε όλους! Επειδή έχει μείνει... ανενεργό το post τα τελευταία 5 χρόνια και επειδή όλα αυτά τα χρόνια έχουν γίνει αλλαγές στα φυτά και η λιμνούλα βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση... εν όψη #covid19 &#menoumespiti μου ήρθαν νέες ιδέες επέκτασης της λίμνης. Το σκεφτόμουν καιρό καθώς είχα ένα θέμα με την αντλία και έχει ακυρωθεί ο καταρράκτης και τελευταία έχουμε αστοχία στο liner και έχει κατέβει η στάθμη. Ωστόσο τα καταστήματα είναι κλειστά, ο χρόνος απεριόριστος επομένως με το που προμηθευτώ υλικά θα σας ενημερώσω με φωτογραφικό υλικό. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον @rastaman που επιμελήθηκε να ανεβάσουμε εκ νέου τις φωτογραφίες χωρίς τo υδατογράφημα του photobucket.
 13. Δεν σε αφήνει... δεν πειράζει, μπορείς σε παρακαλώ να τις κάνεις UPload! Εϊναι όλες οι φωτογραφίες με τη σειρά!
 14. χθες εφαγα κανενα 2ωρο για να τις ανεβασω όλες μαζι και στο τέλος κόλλησε το UPload. Λογικό, σήμερα τις πήγα λίγες λίγες. Τώρα μπορώ να κάνω rename ή έπρεπε πριν το submit; Να τις κάνω όλες από την αρχή;;;
×
×
 • Create New...