Jump to content

Manogr

Διακριθέντα Μέλη
 • Content Count

  4,134
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Neutral

1 Follower

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας
 • Τα Ενυδρεία μου
  Reef 780lt + sump 250lt
  Marine Quarantine 120lt
 • Location
  Γλυφάδα, Αθήνα
 • Interests
  Aquaria, Scuba diving, Microcosms... :)

Previous Fields

 • Ομάδα Aquazone
  Διακεκριμένο μέλος
 • Νομός
  Αττικής
 • Χώρα
  Hellas

Contact Methods

Recent Profile Visitors

694 profile views
 1. Όσο άσχημο και τραγικό και αν σου φαίνεται το κυανοβακτήριο είναι κάτι πολύ συνηθισμένο ειδικά σε νέα ενυδρεία ή σε ενυδρεία που αντιμετωπίζουν κάποια ανισορροπία (φωσφορικά, παλιά φώτα κτλ)... όπως βλέπεις και μόνος σου όταν σβήνουν τα φώτα εξαφανίζεται και κάπως έτσι θα εξαφανιστεί και όταν ακολουθήσεις τις οδηγίες που σου έδωσε ο Πάνος παραπάνω.
 2. Νομικά δεν θα καλυφθούν έτσι οι ιδιοκτήτες. Οι εταιρίες έχουν δικαίωμα προσφυγής ενάντια στους ιδιοκτήτες για απόψεις που γράφονται στο forum. ΑΚΟΜΑ και αν υπάρξει αθώωση ο μπελάς και τα νομικά έξοδα δεν είναι κάτι που μπορεί να αντέξει το ΑΖ.
 3. Λογικό είναι να βλέπεις περισσότερη ηρεμία όταν έχεις ανοιχτή μόνο την ακτινική αλλά δεν είναι αυτό το ζητούμενο! Δεν τα ενοχλεί το φως απλά είναι πιο δραστήρια όπως και στη φύση.
 4. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας ΚΑΙ στη Σελίδα μας στο Facebook. Ξεπεράσαμε εύκολα τα 100 μέλη και έτσι μπορέσαμε να αποκτήσουμε την δική μας εύκολη διεύθυνση (vanity URL): www.facebook.com/aquazone.gr
 5. Η δραπεύτεση ενός χταποδιού είναι εξαιρετικά πιθανή! Αν δεις σε πολλά forum του εξωτερικού είναι πραγματικά κοινό φαινόμενο και ουσιαστικά αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα στην διατήρηση τους! Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι κάνουν και από που χωράνε... φυσικά δεν γνωρίζουν τι υπάρχει "εκεί έξω" και δεν καταλαβαίνουν ότι δεν θα μπορέσουν να βρουν νερό αν βγουν από το ενυδρείο. Υπάρχουν αναφορές για χταπόδια που βγήκαν και ξαναγύρισαν....και για παράξενα "νερά" σε σημεία σπιτιών χωρίς αιτία (φαντάζεσαι τι ήταν!!)... Υπάρχει και επίσημη αναφορά από μεγάλο δημόσιο ενυδρείο (πρέπει να ψάξω να τη βρω) στο οποίο έχαναν για μυστήριο λόγο ψάρια από ένα ενυδρείο τους. Δεν μπορούσαν να καταλάβουν με τίποτα τι γινόταν. Τελικά με κάμερες ανακάλυψαν ότι το βράδυ ένα χταπόδι έβγαινε από το ενυδρείο του, πήγαινε στο δίπλα, έτρωγε τα ψάρια και επέστρεφε στο δικό του!!! Προσοχή λοιπόν
 6. Μην την φοβάσαι την κυκλοφορία!! Η κυκλοφορία δίνει ζωή στον ύφαλο και θα το δεις σύντομα... Αν δεις ανεμώνη από κοντά στο φυσικό της περιβάλλον και δεις πόσο αλύπητα την χτυπάνε τα ρεύματα θα καταλάβεις ότι όποια κυκλοφορία και να έχουμε στο ενυδρείο μας δεν θα φτάσει ποτέ τις δυνάμεις της φύσης! Να ξέρεις ότι όταν ανοίξεις την κυκλοφορία σου ξανά ίσως μετακινηθεί πάλι... ΜΗΝ την ξανακλείσεις...όπως καταλαβαίνεις δεν γίνεται να το κάνεις μόνιμα! Επίσης να προσέχεις η τροφή σου να είναι κομμένη σε μικρά κομματάκια... ίσως νομίζεις ότι τρώει αλλά μπορεί να τα αποβάλει αργότερα.
 7. Και η τροφή και ο καινούργιος ζωντανός βράχος (με τα ...νεκρά που κουβαλάει) κάνουν εξαιρετική δουλειά! Αν πιστεύεις ότι η απλή τροφή ψαριών δεν κάνει ρίξε μέσα μία κατεψυγμένη γαριδούλα... είναι πιο εύκολο, πιο οικονομικό και κυρίως πιο χομπίστικό από το να ταλαιπωρήσεις ένα ψαράκι!
 8. Αυτό που λέει ο Salamander ισχύει και αρκετοί το κάνουν... εγώ δεν το έκανα ποτέ μιας και ο βράχος που πήρα ήταν καλός και δεν είχε μείνει πολύ σε ακατάλληλες συνθήκες. Μύριζε θάλασσα ! Η μυρωδιά είναι ένα καλό τεστ για να καταλάβεις τι ακριβώς συμβαίνει... αν βρωμάει καλό θα ήταν να τον στρώσεις εσύ σε κάποιο βαρέλι. Σίγουρα ο βράχος θα κουβαλάει νεκρούς οργανισμούς, βακτήρια, νεκρούς σπόγγους κτλ όμως αυτό είναι ένα καλό έναυσμα για τον κύκλο του αζώτου... Ο ίδιος ο βράχος και οι νεκροί οργανισμοί του θα δημιουργήσουν την Αμμωνία που θα ξεκινήσει τον κύκλο... φυσικά μετά την τοποθέτηση του θα πρέπει να κάνεις υπομονή!
 9. Τα πάντα είναι σχετικά.... αν βάλεις βράχο χωρίς βάση τότε θα βάλεις πρώτα τα κάτω κάτω κομμάτια του βράχου, να ακουμπάνε στο τζάμι ώστε να είσαι σίγουρος ότι δεν θα "κατσουν" αργότερα! Άρα βάζεις τον βράχο αυτό, μετά προσθέτεις αραγωνίτη και μετά νερό και περιμένεις 1-2 μέρες για να κάτσει ο αραγωνίτης. Καλύτερα να βάλεις τον αραγωνίτη πριν το νερό για να μπορέσεις να το στρώσεις άνετα. Αν βάλεις βάση ακολουθείς την ίδια διαδικασία ακριβώς αφού η βάση πρέπει να πατάει στο τζάμι και μετά βάζεις πάνω της το βράχο. Βάσεις μπορείς να φτιαξεις εσύ με PVC και egg crate (πλαστικό πλέγμα)... αν κάνεις μία αναζήτηση θα βρεις σχετικά θέματα εδώ.
 10. Δεν είχε ιδιαίτερο νόημα το κλείσιμο της κυκλοφορίας με την έννοια ότι ακόμα και αν πήγαινε σε σημείο που σου άρεσε αν άλλαζες την κυκλοφορία ίσως να έφευγε πάλι! Είναι έξυπνα ζωντανά (και ας μην τους φαίνεται )... Εμένα η ανεμώνη μου πάντως έχει βολευτεί για χρόνια σε σημείο που την χτυπάει αρκετά έντονα η κυκλοφορία... πήγε εκεί αφού άλλαξε αρκετές φορές στέκι τις πρώτες μέρες. Το τούλι ίσως δεν είναι άσχημη ιδέα, ειδικά αν οι κυκλοφορητές σου είναι σχετικά χαμηλά αλλά ούτε αυτό αποτελεί εγγύηση αφού μπορεί να συμβεί το κακό όταν το βγάλεις. Δεν το έχω δοκιμάσει και δεν μου έχει τύχει ποτέ να χάσω ανεμώνη με τέτοιο τρόπο. Σίγουρα συμβαίνει και σε ένα μικρό ενυδρείο είναι πολύ πιο εύκολο από ένα μεγάλο... Ενημέρωσε μας...
 11. Για Bubble Tip φαίνεται Ανδρέα αν και από τις photo δεν μπορείς να είσαι ποτέ σίγουρος εγώ θα την αγόραζα για BTA... Όσο αφορά το γιατί κόλλησε στο τζάμι...αυτό είναι κάτι που μπορεί να στο απαντήσει μόνο η ανεμώνη σου Είναι πραγματικά περίεργα ζωντανά τα οποία μετακινούνται από μόνα τους στο ενυδρείο για να βρουν το σημείο που τους αρέσει περισσότερο. Δεν ξέρω γιατί προτίμησε να κάτσει εκεί αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα μείνει μόνιμα εκεί, ειδικά όσο είναι νωρίς. Μια χαρά την βλέπω...μακάρι να πάει στο βράχο σου...
 12. Γιατί δεν βοηθάς και να πεις ποιο πιστεύεις οτι δεν είναι σωστό?
×
×
 • Create New...