Jump to content

Antonis K

Ομάδα Συντονισμου
 • Content Count

  1,286
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  13

Antonis K last won the day on January 11

Antonis K had the most liked content!

Community Reputation

989 Excellent

About Antonis K

 • Rank
  AZ Team

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας
 • Τα Ενυδρεία μου
  DIY 120l με Apistogramma
 • Location
  Ίλιον

Previous Fields

 • Νομός
  Αττικής
 • Χώρα
  Hellas

Recent Profile Visitors

3,023 profile views
 1. Ναι τις λάμπες τις δουλεύεις μαζί. Μπορείς βέβαια να ανάβει η μια πρώτα και μετά από μιση-μια ώρα να αναβει και η άλλη. Και αντίστροφα όταν σβήνουν. Κάτι σαν ανατολη-δυση. Αλλά στο μεγαλύτερο διάστημα και οι 2 μαζί. Αν στο μέλλον χρειαστεί αναβάθμιση ο φωτισμός, εδώ είμαστε. Μη σκας από τώρα για αυτό. Κάποια πατέντα θα βρεθει
 2. Μη τις σνομπάρεις τις απλές λάμπες. Τις δούλευα (Όπως και πολύ άλλοι) για χρόνια, με πολύ καλά αποτελέσματα. Και στο λέω αυτό, όχι μόνο για το οικονομικό, αλλά γιατί δεν ξέρω αν θα βρεις ενυδειακες εύκολα. Με την άνοδο των LED, έχει πέσει πολύ η αγορά των φθοριου. Ένα συνδυασμό πάντως που είχα δοκιμάσει για μια περίοδο και μου άρεσε οπτικά, ήταν aquastar και Grolux.
 3. Ακριβώς όπως στα έγραψε ο @corto maltese. Στο τεχνικό κομμάτι τώρα, 90cm Τ8 φθορίου, αντιστοιχούν σε 30w. 2 τέτοιες λάμπες με ανακλαστήρες σε 100 περίπου καθαρά λίτρα, νομίζω θα αρκούν για "ευκολα" φυτά. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και απλές λάμπες εμπορίου, με μηδαμινό κόστος. Πχ μια 6500Κ και μια 4000Κ. Ενδεικτικά δες εδώ . Εναλλακτικά, μπορείς να βάλεις και ενυδρειακες, με μεγαλύτερο κόστος. Απλά έχε υπόψιν ότι κάθε 6-8 μήνες θα χρειάζονται αλλαγή.
 4. @marinos νομίζω ξέχασες το σημαντικότερο και το πιο πρωταρχικό. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να εμπιστευόμαστε "ιχθυολογους" και λοιπούς ειδήμονες άκριτα, αλλά να διασταυρώνουμε τις πληροφορίες που παίρνουμε. Κατ' επέκταση δεν αγοράζουμε ψάρια, αν δεν κάνουμε έστω μια στοιχειώδη μελέτη για τις ανάγκες τους.
 5. Καλημέρα. Τι διαστάσεις έχει το ενυδρείο? Πόσες και τι μήκος είναι οι λάμπες σου? Επίσης με τι φυτά θα ασχοληθείς? Ανακλαστήρες υπάρχουν? Δώσε μας λίγες πληροφορίες παραπανω
 6. Να φανταστώ οτι αυτές τις οδηγίες βρήκες και δεν αντιστοιχούν? Με Google tranlate δε βγαίνει άκρη?
 7. Εννοείτε ότι γίνεται. Σε ενυδρείο 70×40 έχω καλύψει πάνω από το μισό βυθό. Απλά μη τα βάλεις όλα κατευθείαν. 2-3 φύλλα σήμερα, 2-3 μετά από μερικές μέρες και πάει λέγοντας. Για μεγαλύτερη ευκολία τα βραζω, ώστε να βυθίζονται ευκολα και το ζουμί το ριχνω στο νερό της αλλαγής. Το ph σε φουλ χρήση τέτοιων υλικών, θα πέσει το πολύ μισή μονάδα, αν δεν χρησιμοποιείς ΑΟ.
 8. Ανδρέα Καλώς ήρθες. Δυστυχώς το "προσωρινα" για 2 χρυσόψαρα σε μια γυάλα 2 λίτρων, μπορεί να είναι κάνα δυο ώρες. Όχι 3 εβδομάδες. Το swimm bladder είναι το μικρότερο από τα προβλήματα σου. Τα ψαράκια καίγονται ανεπανόρθωτα από την αμμωνία. Αν δεν μπορείς να πάρεις τώρα ενυδρείο, πάρε ένα μεγάλο πλαστικό δοχείο 40-50 λιτρα και φίλτρο και βάλτα εκει. Άμεσα όμως. Νερό κάθε πότε αλλάζεις στη γυάλα?
 9. Δυστυχώς χωρίς υγρά τεστ, είναι σχεδόν αδύνατον να ξέρουμε αν ο κύκλος του αζώτου έχει ολοκληρωθεί. Μετά από τόσες μέρες βέβαια, θα υπάρχει βιολογία στο φίλτρο σου. Το πιθανότερο όμως είναι να μιλάμε για κάποιο εσωτερικό, με μικρές δυνατότητες. Τι υλικά έχει μέσα το φίλτρο, εκτός από σφουγγάρι? Βάλε αν θες μια φωτο, για να έχουμε μια γενικότερη εικόνα για το ενυδρείο.
 10. Καλησπέρα και καλώς ήρθες. Το κάθε ψάρι, έχει τις δικές του απαιτήσεις. Τα μικρά συνήθως είναι κοπαδοψαρα και πρέπει να μπαίνουν όχι 2-2, αλλά περισσότερα. Και μη σε ξεγελά το μπόι τους. Θέλουν αρκετά λίτρα. Επίσης κάθε ψάρι θέλει διαφορετικές παραμέτρους νερού, γι'αυτό και δεν είναι όλα τα είδη απόλυτα συμβατά μεταξύ τους. Και όλα αυτά θέλουν αυτό που λέμε "στρωμενο" ενυδρείο. Διάβασε τα παραπάνω λινκ καθώς και τα προφίλ των ψαριών που έχεις, στην αντίστοιχη ενότητα του forum. Και είμαι σίγουρος, ότι θα αντιληφθείς τι λάθη έχεις κάνει και τι μπορείς να πράξεις από
 11. Από όλα τα παραπάνω "καλούδια", αυτό που θα πρέπει να σε ανησυχεί, είναι τα φύλλα. Τα υπόλοιπα αποσυντιθονται με πολύ αργό ρυθμό. Τα φύλλα λοιπόν, κατά την αποσύνθεση τους μπορεί να αποβάλουν αμμωνία. Με αποτέλεσμα, μια σωστή βιολογία να τα μετατρέψει σε νιτρικά. Προσωπικά δεν είχα τέτοιο θέμα, αλλά καλό είναι να το τσεκάρεις ανά κάποια διαστήματα. Οι ουσίες που αποβάλουν τα φύλλα κτλ, από ότι λέει η βιβλιογραφία, εκτός από τη (ελαφριά) μείωση του ph, έχουν και αντιμυκιτιακη και αντιβακτηριακη δραση. Επίσης συμβάλλουν στο να πάρει το νερό ένα κιτρινωπό χρώμα, εξομοιωνοντας έναν blac
 12. Κατά την άποψή μου, χρειάζεσαι μια τέτοια ΑΟ. Με έμφαση στο 6ο στάδιο, το οποίο προσθέτει ιχνοστοιχεία στο νερό και το ξανακάνει "βρυσης", χωρίς όμως τα υπόλοιπα βλαβερά. Μπορείς και με βανακια να παίρνεις και πριν από αυτό το στάδιο και να φτιάχνεις μίξη για το ενυδρείο σου με τις σκληροτητες που θες. Κάνε στα παιδιά στη waterwaves ένα τηλ, εξήγησε τους το θέμα και θα σε κατευθύνουν. Υπόψιν το νερό από αυτό το σύστημα που σου έγραψα, ενδείκνυται και για πόσιμο.
 13. Ακριβώς αυτό ήθελα να επισημάνω και εγώ. Προσωπικά μου αρέσει σαν εικόνα το ενυδρείο που έχεις φτιάξει. Με τις αλγες, αν δεν ξεφύγουν τα πράγματα, μην ανησυχείς.
 14. Έχω την εντύπωση οτι όλες οι "μάρκες" παράγουν φίλτρα με ποιοτικά υλικά. Φυσικά πάντα υπάρχει ο παράγοντας αστοχία υλικού. Ένας άλλος παράγοντας που πρέπει να ληφθεί υπόψιν είναι η εργονομία ενός φίλτρου και κατά πόσο είναι εύκολος ο καθαρισμός του. Όπως επίσης και το value for money. Δηλαδή στην ίδια περίπου τιμή τι προσφέρει το κάθε φίλτρο. Έχει στο πακέτο βιολογικό υλικό ή μόνο σφουγγάρια ? Βανάκια? Εργονομικά μπαστούνια που να μας ταιριάζουν? (Αν και fun της Eheim, απορώ με αυτή την εμμονή τους με αυτή την αηδία, τα πράσινα μπαστούνια)
×
×
 • Create New...