Jump to content

Antonis K

Ομάδα Συντονισμού
 • Content Count

  1,451
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  14

Antonis K last won the day on July 12

Antonis K had the most liked content!

Community Reputation

1,133 Excellent

About Antonis K

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας
 • Τα Ενυδρεία μου
  DIY 120l με Apistogramma
 • Location
  Ίλιον

Previous Fields

 • Νομός
  Αττικής
 • Χώρα
  Hellas

Recent Profile Visitors

4,323 profile views
 1. Όχι, δυστυχώς αυτό δεν γίνεται στον STC1000. Μπορείς να ορίσεις μόνο μια τιμή θερμοκρασίας, και την διαφορά +- που θα ενεργοποιείται για ψύξη ή θέρμανση. BTW η διαφορά αυτή καλό είναι να είναι η μικρότερη δυνατή. Δηλαδή 0,3C.
 2. Σε καμία περίπτωση δε βάζεις το ενυδρείο στον ήλιο. Ειδικά αυτή την περίοδο. Εκτός του ότι τα φυτά θα χαλάσουν από την υπερβολική θερμοκρασία που θα αναπτυχθεί, υπάρχει κίνδυνος και για τις σιλικονες του ενυδρειου. @GREGG DIMITROLL ρίξε μια ματιά εδώ Και εγώ συνδυασμό Cuba και flourite είχα κάνει.
 3. Οι φτηνοί μετρητές TDS (όπως ο δικος μου) δεν επιδέχονται κανενα είδους καλιμπραρισμα. Σε ακριβότερα μοντέλα υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Και υπάρχουν αντιστοιχες με τα ph-μετρα σκόνες καλιμπραρισματος. Απλα η διαφορά είναι οτι , ενώ στα ph-μετρα πρέπει να καλιμπραρεις τακτικά γιατί οι ενδείξεις μπορεί να έχουν μεγάλη απόκλιση απο την πραγματικότητα, στους μετρητές TDS το κάνεις μόνο αν θες εξαιρετική ακρίβεια. Με λίγα λογια απορυθμίζονται πολύ δύσκολα.
 4. Βάλε το φίλτρο σε μια λεκάνη,, βάλτο σε λειτουργία και τραβά ένα πολύ σύντομο βίντεο μπας και βρούμε τι φταίει. Πιθανότατα κάπου δε στεγανοποιει η κεφαλή πάνω στο κάδο. Καινούριο η μεταχειρισμένο το πήρες?
 5. Τα TDS-meters είναι πάρα πολύ απλά σαν κατασκευή και δεν κρύβεται καμία τρελή επιστήμη από πίσω τους. Έχουν 2 ηλεκτρόδια και μετράνε το ρεύμα που επιτρέπει το υγρό να περάσει. Έτσι βγάζουν μια τιμή αγωγιμότητας και από κει τα ppm. Έτσι ακόμα και το πιο φτηνό, θα μας κανει μια χαρά τη δουλειά μας. Σε όλα τα ηλεκτρονικά όργανα πληρώνεις αξιοπιστία, ακρίβεια και ποιότητα κατασκευής. Δε νομίζω πάντως κάνεις να ενδιαφέρεται αν το νερό της βρύσης του είναι 125ppm ή 124,5.
 6. Ρίξε μια ματιά εδώ Η συντριπτική πλειοψηφία των ψαριών που πωλούνται βρίσκονται σε νερό βρύσης. Οσο πιο κοντά είναι οι παράμετροι με το νερο του ενυδρείου, τόσο πιο εύκολη είναι η προσαρμογή τους. Χωρίς αυτό να σημαίνει οτι είναι απαγορευτικό το αντίθετο. Απλά θέλει λίγο παραπάνω προσοχή κατα τη διαδικασία της προσαρμογής στο ενυδρείο.
 7. Το TDS (Total Dissolved Solids) ή στα ελληνικά "Συνολικά διαλυμένα στερεά", είναι μονάδα μέτρησης που όπως φανερώνει το όνομα της, αναφέρεται στα συνολικά στερεά στοιχεία (οργανικά και ανόργανα) που είναι διαλυμένα μέσα σε ένα υγρό, σε μοριακή, ιονισμένη ή μικροκοκκώδη αιωρούμενη μορφή. Η κύρια εφαρμογή του TDS είναι στη μελέτη της ποιότητας του νερού και έμμεσα στον έλεγχο της σκληρότητας του , αφού στο TDS περιλαμβάνονται και τα στοιχεία που αποτελούν την "Γενικη Σκληρότητα" (GH). Έτσι, ενώ όταν αναφερόμαστε στο ΤDS, αναφερόμαστε στο σύνολο όλων των στοιχείων που μπορεί να υπάρχου
 8. Οι μεταβολές στις τιμές του νερού θα πρεπει να γίνονται σταδιακά. Δηλαδή αν στο 60ρι αλλάζεις 20 λίτρα νερό, στα 20 λίτρα βαλε 5 λίτρα νερό από την ΑΟ. Στην επόμενη αλλαγή λιγο πιο πανω κοκ. Σταδιακά μπορείς να φτάσεις και 3/1. (3ΑΟ/1βρύση) Έτσι η Kh θα πέσει σταδιακά και θα συμπαρασύρει και το ph. Και εννοείται ότι όταν αναπληρώνουμε το νερό που έχει εξατμιστεί, βάζουμε μόνο ΑΟ.
 9. Εκ πρώτης όψης μια χαρά φαίνονται όλα. Δοκίμασε και αυτό που σου είπα με τα φλοτερ και ξαναμιλάμε.
 10. Δοκίμασες να βάλεις ένα ένα τα φλοτερακια μήπως κάποιο είναι προβληματικό και κολλάει η μαγνητική επαφή του? Κάτι άλλο δε μου έρχεται. Αν θες βάλε μια φωτο όλη τη συνδεσμολογία.
 11. @christos efthimiou το διάστημα που αναφέρεις είναι πολύ μεγάλο, για να σου εγγυηθεί κάποιος οτι δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Και ειδικά αν μιλάμε για κιχλιδες. Περα πάντως απο την σίτιση των ψαριών, σε λίγο καρό μπορεί να έχουμε καύσωνα. Με τις θερμοκρασίες τι θα κάνεις? Γενικότερα, για ενα τοσο ευαίσθητο σύστημα όπως το ενυδρείο, οι 20+ μερες να είναι αφημενο στην τύχη του, μου ακούγεται ιδιαίτερα ριψοκίνδυνο.
 12. Φαντάζομαι ότι με τον όρο "dark start" εννοείς το στρώσιμο του φίλτρου, με χρήση της αμμωνίας που αποβάλει το φρέσκο soil. H @natateo το έχει αναφέρει αρκετές φορές σε διάφορα θέματα ότι η συγκεκριμένη μέθοδος δουλεύει μια χαρά. Στήνεις το hardscape, γεμίζεις νερό, ρίχνεις βακτήρια και παρακολουθείς τον κύκλο με τεστ.
 13. Και εγώ αγόρασα ένα πλυντήριο πιάτων, και ειχε αυτή τη ρυθμιση. Με ρωτάει η σύζυγος, " και τώρα πως θα βρούμε τη σκληρότητα του νερού?" Την λοξοκοιταω με ύφος...... Α κατάλαβα μου λέει....
×
×
 • Create New...