Jump to content

Δημήτρης Δ

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Content Count

  154
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας
 • Τα Ενυδρεία μου
  ΕΝΥΔΡΕΙΟ 300Λ. ΦΥΤΕΜΕΝΟ(προς το παρόν).
 • Location
  Πειραιάς
 • Interests
  Δυστυχώς πολλά....

Previous Fields

 • Χώρα
  Hellas

Contact Methods

 1. Happy Birthday Δημήτρης Δ!

 2. Η γνώμη μου 2 Χ 2217 τουλάχιστον. Είναι δοκιμασμένα και φανταστικά.
 3. Φαντάζομαι θα χρησιμοποιήσεις το παλιό νερό και χαλίκι,έτσι δεν είναι; Μη τυχόν τα πετάξεις.
 4. Καλησπέρα κι επό μένα. Το buffer που χρησιμοποίησες σου ανέβασε τα Φωσφορικά.Ακριβώς έτσι την πάτησα κι εγώ πριν από λίγο καιρό και αγανάκτησα να το επαναφέρω με αυτά τα κατασκευάσματα που χρησιμοποίησα και που έλεγαν μάλιστα τα συγκεκριμένα ότι είναι για φυτεμένα ενυδρεία. Η μόνη λύση τώρα είναι αλλαγές νερού σε ποσοστό 25% δύο φορές την εβδομάδα και προσθήκη Antiphosphate στο φίλτρο σου σύμφωνα με τις οδηγίες του.
 5. "Τσιπούρα' καλησπέρα. Εφόσον διαθέτεις ένα φίλτρο θα πρέπει αυτό να συνδιάζει τόσο τον μηχανικό καθαρισμό όσο και τον βιολογικό(σημεία κατάλληλα για την δημιουργία αποικιών από βακτηρίδια ωφέλιμα για το ενυδρείο). Στο κάτω μέρος του φίλτρου σου θα βάλεις τα υλικά για τον μηχανικό καθαρισμό όπως π.χ μακαρόνι και σφουγγάρι και από πάνω θα βάλεις τα βιολογικά υλικά όπως βιόμπαλες,substrat pro και siporax. Πάνω πάνω μπορείς να βάλεις και ένα στρώμα υαλοβάμβακα. Όντως, τα βακτήρια είναι σε υγρή μορφή.Προτίμησε το BACTO ZYME αλλά όταν το ανοίξεις διατηρείται στο ψυγείο. Καλή επιτυχία και καλώς όρισες.
 6. Καλησπέρα. Στα ακροφύσια από πάνω πρέπει να έχει μία ένδειξη, είτε in είτε out είτε κάποιο βελάκι που σου δείχνει ότι μπαίνει το νερό ή βγαίνει. Αν γνωρίζω καλά η ροή του συγκεκριμένου μοντέλου είναι 300λίτρα/ώρα που σημαίνει ότι θα πάρεις από την έξοδο κάποιου φίλτρου ή κυκλοφορητή ή αντλίας που βγάζει τα συγκεκριμένα λίτρα ή στο περίπου και θα δώσεις στο ακροφύσιο που σου δείχνει ότι μπαίνει το νερό ή που γράφει ΙΝ. Το άλλο ακροφύσιο που μένει είναι η έξοδός του και απ' αυτό βγαίνει το κρύο νερό που γυρίζει στο ενυδρείο σου.
 7. Κώστα καλησπέρα. Εφόσον λες ότι λειτουργεί το φιλτράκι κάτι είναι κι αυτό, θα υπάρχει μιά κυκλοφορία του νερού έστω και μικρή. Πρέπει όμως με κάποιο τρόπο να του δώσεις και λίγο οξυγόνο. Αν το φιλτράκι που έχεις έχει ακροφύσιο για σωληνάκι,τότε του περνάς ένα κομματάκι με το ένα άκρο στο ακροφύσιο του φίλτρου και το άλλο έξω απ' το ενυδρείο. Με τον τρόπο αυτό θα έχεις λίγες φυσαλίδες. Εάν τώρα δεν έχει ακροφύσιο το φιλτράκι τότε μπορείς να προμηθευτείς μία αντλία μπαταρίας. Πιστεύω δεν θα έχεις πρόβλημα, δέκα ώρες είναι αυτές θα περάσουν.
 8. Κώστα γείτονα καλώς όρισες στο forum.
 9. Καλημέρα σε όλους.Κι εγώ ξεκίνησα το 1983 με ένα 60άρι που μου χάρισαν,το κράτησα για δύο χρόνια αλλά μιας και είχε μπεί το μικρόβιο στο αίμα μου δεν μου έφτανε κι έτσι το αντικατέστησα με το 350άρι που έχω μέχρι σήμερα. Όταν είχα πάει λοιπόν τότε σε ένα από τα ελάχιστα pet shop που υπήρχαν και του είπα το μέγεθος που ήθελα, άνοιξε διάπλατα το στόμα του από την έκπληξη και αφού έγινε ειδική παραγγελία το πλήρωσα εκείνη την εποχή(πριν από 23 χρόνια) 98.000ΔΡΧ!!!!!!! Φιλοδοξία μου είναι να στήσω ένα reef 950 Λίτρα.
 10. Μανώλη καλημέρα και καλώς όρισες στο forum. Είναι πραγματικά πολύ όμορφο το ενυδρείο που έχεις στήσει αλλά είναι και εξίσου αρκετή η φροντίδα του για να διατηρηθεί έτσι όμορφο μιας και είναι και full planted. Πάντως καλή επιτυχία.
 11. Καλησπέρα Γιώργο. Εγώ προσωπικά δεν το ξέρω καθόλου.Νομίζω πάντως ότι υπάρχουν πολλές και αξιόπιστες λύσεις,απλά θέλει λίγο ψάξιμο.
 12. 'jeronimo' καλησπέρα. Αν και συμφωνώ απόλυτα με τον συνονόματό μου Δημήτρη όσον αφορά ότι εκ πρώτης όψεος μοιάζει με "μαντζούνι" το οποίο μπορεί να επιφέρει ανεπανόρθωτα έως καταστροφικά αποτελέσματα,εντούτοις μπορεί και να καταπλήξει με την καλή έννοια κάποιον που θα αναλάβει το ρίσκο να το δοκιμάσει.
 13. Λάζαρε σ' ευχαριστώ κι εγώ προσωπικά για τις συμβουλές σου.Φαντάζομαι ότι αν δεν είσαι επαγγελματίας φωτογράφος τότε σίγουρα θα σου αρέσει σαν αντικείμενο και θα ασχολείσαι πολύ. Οι συμβουλές σου μου ήρθαν "γάντι" γιατί πολύ πρόσφατα αγόρασα μία ΝΙΚΚΟΝ D-80 και όπως καταλαβαίνεις θέλω να την "ξεζουμίσω".
×
×
 • Create New...