Jump to content

yfranky

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Content Count

  42
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Neutral

1 Follower

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας

Previous Fields

 • Νομός
  Αττικής
 • Χώρα
  Hellas

Recent Profile Visitors

583 profile views
 1. Μου φαίνεται λίγο ύποπτη η σύμπτωση να έχει πάθει και το άλλο ram το ίδιο πριν λίγο καιρό, ενώ για αρκετό καιρό φαινόταν υγιέστατο. Μάιλστα είχαν γεννήσει και είχαν βγάλει ψαράκια. Φοβάμαι ότι είναι κάτι μεταδοτικό. Δεν μετράω πια νιτρικά, αλλά όταν μετρούσα δεν έβρισκα ποτέ, το ενυδρείο είναι πολύ πυκνοφυτεμένο.
 2. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ : Εσωτερικό (;) εξόγκωμα στο πάνω μέρος στο κεφάλι ενός ramirezi. ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ - Λίτρα: 150 - Φίλτρανση (όγκος κάδου και υλικά): εσωτερικό jewel bioflow M με siporax και σφουγγάρια - Ιστορικό (χρόνος λειτουργίας κλπ): >2 χρόνια - Ψάρια (είδη και αριθμός):1 ramirezi, 9 cardinal, 1 σκαλάρι, 4 ottocynclus. - Ρουτίνες (Τάϊσμα, προετοιμασία νερού αλλαγής, αλλαγές νερού κλπ): Tάισμα με φυλλαράκια 2 φορές τη μέρα, κάθε δεύτερη μέρα κατεψυγμένα αρτέμια, bloodworm ή dafnia. Αλλαγή νερού 25% κάθε 7-10 μέρες ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ - PH: 7 - KH: ? - GH: ? - ΝΗ3/NH4 (αμμωνία): 0 - ΝΟ2 (νιτρώδη): ? - ΝΟ3 (νιτρικά): ? - Θερμοκρασία:25 ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ: -Υγρά Τεστ: Sera -Strips: -Ηλεκτρονικά: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ - Είδος Ψαριού: Ramirezi - Ιστορικό Ψαριού: αγοράστηκε πριν 2 μήνες - Συμπτώματα που παρουσιάζει (Περιττώματα, χρωματισμός ψαριού, όρεξη, αναπνοή, κινητικότητα κλπ): Εδώ και μία μέρα παρατήρησα ένα εξόγκωμα στο πάνω μέρος στο κεφάλι ενός ramirezi μου. Φαίνεται να είναι εσωτερικό (κάτω από το δέρμα), έχει σχήμα σαν εσωτερικός όγκος ή κύστη που πιέζει προς τα έξω, χρώμα ροζ-κόκκινο όχι ομοιόμορφο, με πιο κόκκινες σαν να φαίνονται κόκκινα αγγεία μέσα στον όγκο. Το ψάρι έχει πιο γρήγορη αναπνοή από το συνηθισμένο και έχει αρχίσει να κρύβεται εδώ και 3-4 μέρες. - Ιστορικό πιθανών ασθενειών του ίδιου ψαριού ή ενυδρείου: Το ίδιο πρόβλημα είχε και το ζευγάρι του πριν 3 βδομάδες, στο οποίο έκανα θεραπεία με omnipur και μπάνια σε αλατόνερο, αλλά τελικά δεν επέζησε. ΘΕΡΑΠΕΙΑ ( Πιθανή θεραπεία που έχει ακολουθηθεί έως τώρα) Καμία -Φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε: -Δοσολογία: -Χρόνος Χρήσης: -Αναλυτική περιγραφή: ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:
 3. Οκ, ευχαριστώ για τις συμβουλές. Μάλλον ήταν λάθος το μπάνιο σε αλατόνερο. Ξεκίνησα θεραπεία και περιμένω.
 4. Ωραία η καραντίνα, αλλά προϋποθέτει την ύπαρξη δεύτερου ενυδρείου. Οταν δεν υπάρχει τι κάνεις; Τα νιτρικά είναι σταθερά χαμηλά, από ανύπαρκτα μέχρι 10, το ενυδρείο είναι πυκνοφυτεμένο. Πριν μια βδομάδα ήταν 5. Δεν έχω μετρήσει τις τελευταίες μέρες, αλλά δε νομίζω να έχει συμβεί κάτι ώστε να τα ανεβάσει. Αλλαγές νερού κάνω συνήθως κάθε βδομάδα, τον τελευταίο μήνα λόγω απουσίας έκανα μεγαλύτερη αλλαγή στις δυό εβδομάδες. Είναι η μόνη αλλάγή στη ρουτίνα του ενυδρείου, εκτός από την είσοδο νέων ψαριών.
 5. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ : Εδώ και 3 μέρες έχω παρατηρήσει σε έναν από τους 7 otocynclus μου μια περιοχή στο σώμα του πίσω από το αριστερό μάτι, η οποία έχει ανοιχτό χρώμα σε σχέση με το γύρω δέρμα. Η περιοχή αυτή μεγαλώνει. Σήμερα την παρατήρησα με μεγεθυντικό φακό και μου φαίνεται σαν ανοιχτή πληγή, ελκώδης, ίσως με παράσιτα. Το ψάρι είναι νωθρό και φαίνεται εξαντλημένο. Oι υπόλοιποι οto, όπως και τα άλλα ψάρια στο ενυδρείο, φαίνονται μια χαρά. Υπόψη ότι οι 5 από τους 7 oto ήρθαν στο ενυδρείο πριν από 2 εβδομάδες. Δεν γνωρίζω αν ο άρρωστος είναι από τους καινούριους. Ξέρει κανείς τι μπορεί να είναι και πώς μπορώ να το αντιμετωπίσω; Προς το παρόν του έχω κάνει ένα μπάνιο σε αλατόνερο. Οι φωτογραφίες που επισυνάπτω είναι κατά τη διάρκεια και αμεσως μετά το μπάνιο, γι' αυτό και τα πτερύγιά του είναι τόσο πολύ μαζεμένα. ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ - Λίτρα: 150 - Φίλτρανση (όγκος κάδου και υλικά): εσωτερικό φίλτρο Jewel bioflow M με σφουγγάρια και siporax - Ιστορικό (χρόνος λειτουργίας κλπ): 3 χρόνια - Ψάρια (είδη και αριθμός): 7 οto, 10 cardinal, 2 νεαρά σκαλάρια, 10 γαρίδες caridina japonica - Ρουτίνες (Τάϊσμα, προετοιμασία νερού αλλαγής, αλλαγές νερού κλπ): τροφή: φυλλαράκια 3 φορές τη μέρα, αλλαγή νερού: 40% κάθε 2 βδομάδες, συνεχής παροχή CO2 ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ - PH: 6,9 - KH: 8 - GH: - ΝΗ3/NH4 (αμμωνία): 0 - ΝΟ2 (νιτρώδη): 0 - ΝΟ3 (νιτρικά): - Θερμοκρασία: 26 ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ: -Υγρά Τεστ: API -Strips: -Ηλεκτρονικά: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ - Είδος Ψαριού: otocynclus - Ιστορικό Ψαριού: αγορά πριν 2 εβδομάδες - Συμπτώματα που παρουσιάζει (Περιττώματα, χρωματισμός ψαριού, όρεξη, αναπνοή, κινητικότητα κλπ): πληγή στο σώμα, νωθρότητα. - Ιστορικό πιθανών ασθενειών του ίδιου ψαριού ή ενυδρείου: - ΘΕΡΑΠΕΙΑ ( Πιθανή θεραπεία που έχει ακολουθηθεί έως τώρα) Kαμμία ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: 3 ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:
 6. Καλημέρα αγαπητοί φίλοι. Σκέφτομαι να βάλω CO2 από μπουκάλα στο 160λιτρο ενυδρείο μου και θα ήθελα τη συμβουλή σας. Να πάρω μπουκάλα από το γνωστό μαγαζί που έχει και πυροσβεστήρες; Να πάρω τον υπόλοιπο εξοπλισμό από Κίνα μέσω Aliexpress ή Ebay; Είναι αξιόπιστος, ή θα έχω προβλήματα; Μήπως υπάρχει κανένα μαγαζί στην Αθήνα που πουλάει τετοιου είδους εξοπλισμό που να μη σου αδειάζει όμως και την τσέπη; Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να κάνω τη διάχυση; Έχω εσωτερικό φίλτρο juwel και δε νομίζω οτι θα διασπά τις φυσσαλίδες αρκετά αν ρίξω το διοξείδιο εκεί. Μπορώ να βάλω κάποιο ph sensor για να ανοιγοκλείνει το σύστημα; Πού το βρίσκω; Ευχαριστώ για τη βοήθεια!
 7. Όταν λες σιδερένια βάση, εννοείς κοιλοδοκό; Την παραγγέλνω κάπου αυτή;
 8. Αυτό σκέφτομαι κι εγώ. Προς το παρόν και μέχρι να δω τι θα κάνω, έχω κάνει μια πατέντα: Μια και δεν ξεκόλλησαν τελε ίως τα τζάμια, έχω περάσει έναν ιμάντα με καστάνια γύρω από το ενυδρείο, τον έχω σφίξει ώστε να συγκρατεί τα τζάμια και έχω γεμίσει το ενυδρείο μέχρι τη μέση. Έτσι όπως είναι "δεμένο" δε χάνει ούτε σταγόνα. Ελπίζω οτι έτσι θα έχω μίνιμουμ απώλειες ψαριών και φυτών μέχρι να βρώ μια μόνιμη λύση.
 9. Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Δυστυχώς μάλλον θα πρέπει να μπω στο έξοδο αλλαγής είπλου, για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Έχετε καμμιά πρόταση για έπιπλο;
 10. Κι εγώ νομίζω -και ελπίζω- οτι η κοιλιά οφείλεται στο ότι το ενυδρείο δεν είναι σωστά τοποθετημένο. Το κάτω ξύλο φούσκωσε με τη διαρροή, αλλά δε σηκώνει βάρος, απλά κρατάει τα δύο κάθετα ενωμένα. Δεν ξέρω όμως αν τα κάθετα έχουν τραβήξει νερό από το πάτωμα, αν και τα είχα περάσει με βερνίκι θαλάσσης. Δεν έχουν ορατά σημάδια φουσκώματος, μάλλον θα το εξακριβώσω όταν βγάλω το παλιό ενυδρείο και σηκώσω το έπιπλο.
 11. Το έπιπλο με προβληματίζει λίγο, γιατί: Δεν είναι ειδικό για ενυδρείο. Το είχα πάρει από το Praktiker 100€. Το έχω ενισχύσει από την πίσω μεριά με μοριοσανίδα που την έχω περάσει με βερνίκι θαλάσσης, αλλά γενικά δεν ξέρω αν θα αντέξει το βάρος του καινούριου ενυδρείου. Το ενυδρείο που καθόταν μέχρι τώρα ήταν αγορασμένο έτοιμο με 5-άρι (!) τζάμι σε διαστάσεις 80 Χ 30 Χ 40εκ, το οποίο συνήθως το γέμιζα μέχρι επάνω. Δίπλα από αυτό το ενυδρείο είχα ένα βοηθητικό, 30 Χ 25 Χ 40εκ, πάνω στο ίδιο έπιπλο. Όμως το καινούριο ενυδρείο θα είναι αρκετά πιο βαρύ, ειδικά αν βάλω 12-άρι τζάμι. Εκτός από τα πλαινά κάθετα, έχει άλλο ένα, όπως φαίνεται στη φωτογραφία, που δεν είναι στη μέση αλλά στο ένα τρίτο μεταξύ των πλαϊνών. Δεν έχει φουσκώσει σε σημεία που σηκώνουν φορτία, μόνο λίγο μια μπροστινή πόρτα. Το κόλλημα του ενυδρείο πιστεύω οτι θα το καταφέρω. Δεν έχω μεν μεγάλη εμπειρία, αλλά έχω κολλήσει μεγαλύτερο που άντεξε 12 χρόνια. Παρακάτω έχω μια φωτογραφία του επίπλου.
 12. Αγαπητοί συν-χομπίστες, Δυστυχώς με ματιάσανε και το ωραίο και αγαπημένο ενυδρείο μου άνοιξε. Ξεκόλλησε στο πλάι η σιλικόνη και το καθιστικό έγινε μια ωραία λίμνη. Σκέφτομαι λοιπόν να φτιάξω μια καινούρια γυάλα. Οι διαστάσεις της θα είναι 107 Χ 36 Χ50εκ (μήκος, πλάτος, ύψος). Έχω βέβαια πολλά ερωτήματα, αλλά τα πιο σημαντικά είναι τα εξής: - Μπορώ να το κάνω rimless (χωρίς κόντρες επάνω); Τι πάχος γυαλιού θα χρειαστεί; -Έχετε να συστήσετε κάποιον τζαμά; -Τι σιλικόνη να πάρω; Έχει σημασία αν είναι διαφανής ή μαύρη; -Το έπιπλο επάνω στο οποίο το είχα μέχρι τώρα δεν το κόβω για πολύ ανθεκτικό. Υπάρχει κάποιος τρόπος να το τεστάρω; Ευχαριστώ για τη βοήθεια.
 13. Έχεις δίκηο, πολύ δύσκολο. Παρεμπιπτόντως, κι εγώ έχω χάσει μυστηριωδώς ένα ραμ, και δεν το βρήκα ποτέ και πουθενά!
×
×
 • Create New...