Jump to content

Menippos

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Content Count

  17
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

4 Neutral

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας

Previous Fields

 • Νομός
  Βοιωτίας
 • Χώρα
  Hellas

Recent Profile Visitors

356 profile views
 1. Οπότε μένουμε στο συνεχές καθάρισμα των τοιχωμάτων και του φίλτρου;
 2. Για να μην ανοίγω νέο θέμα. Σε 35αρι ενυδρείο με χρυσόψαρο να βάλω δύο apple snails? Αλλάζοντας νερό διαπίστωσα μια γλίτσα επάνω στο φίλτρο. Αυτό είναι κάτι που θα το καθαρίσουν τα σαλιγκάρια; Μελλοντικά θα βάλω κι άλλο ένα ψάρι, όταν ετοιμαστεί στο μεγάλο.
 3. Έλλειπα από το πρωί και γύρισα σπίτι πριν λίγο. Το θέμα όμως είναι ότι η γιαγιά μου ήρθε στο σπίτι το πρωί και έβγαλε το φίλτρο από την πρίζα. Έμεινε ανενεργό περίπου 10 ώρες, παίζει να έχουμε κανένα θέμα; Επίσης, σε διακοπή ρεύματος τι κάνουμε;
 4. 120*60*40 Στο περίπου. Θέλω μόνο να δω τι θα χρειαστεί από εξοπλισμό για να υπολογίσω το κόστος του και επίσης το που θα μπει, αφού μιλάμε για μεγάλο όγκο νερού.
 5. Θα το βάλω μπροστά από τώρα για να είναι τόσο στρωμένο όσο και όμορφο.
 6. Ευχαριστώ πολύ παιδιά. Η αλήθεια είναι ότι διάβασα πολύ, αλλά τελικά έχω ακομηηηη. Και να φανταστείτε ότι ο προηγούμενος ιδιοκτήτης έχει σε μία γυαλιά, 3 λίτρα με το μάτι, δύο ψαράκια και λέει έλα μωρέ δεν είναι τίποτα. Το βάζεις σε ποτήρι για να του αλλάζεις το νερό. ρίχνεις μετά λίγη τροφή και τέλος. Ευτυχώς αυτό το χάριζε και το έσωσα, μάλλον.
 7. Για την ακρίβεια μόνος μου θα το έφτιαχνα :-P Γυαλί και κόλλα από μάστορα που είχε φτιάξει κατοσταρι για χελώνα, οπότε μου είπε ότι θα αντέξει στις πιέσεις.
 8. Το έβαλα στο μεγάλο και μιας και θα μπολιασω το επόμενο που θα είναι πάνω από 50 λίτρα. Είμαστε σίγουροι ότι ο θόρυβος του φίλτρου και αυτές οι μικρές δονήσεις δεν το τρελαινουν; Πάει πέρα δώθε σαν τρελό. Από την άλλη μήπως είναι λόγω του μεγάλου χώρου;
 9. Μένω στην Βοιωτία. Από ότι βλέπω οι περισσότεροι είστε στην Αθήνα, οπότε δεν θα το μπολιασω. Θα κατέβω Πάτρα όμως το σκ, οπότε θα ρωτήσω σε κάποιο πετ σοπ εκεί για βακτήρια και τεστ.
 10. Θα το παραγγείλω απόψε για να μην αργήσει. Στον άνθρακα δεν δημιουργείται αποικία; Το φίλτρο πώς το γεμίζω με νερό :-P
 11. Έχει μαύρες μπίλιες και στο κάτω επίπεδο ένα σφουγγάρι επίσης μαύρο.
 12. Άρα θα μπει σε σκέτο νερό. Ελπίζω να μην έχει θέματα. Το έχω αφήσει νηστικό από χθες για να μην βρωμίσει γρήγορα το νέο ενυδρείο. Επίσης, διάβασα στο φόρουμ για χαλαζιακή άμμο. Αν την πάρω από μαγαζί με οικοδομικά υλικά και την βράσω θα είναι εντάξει; Παιδιά σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την βοήθειά σας. Ελπίζω στο τέλος να έχω ένα υγιές ψαράκι.
 13. Το ψάρι είναι αυτό που βλέπεις. το φίλτρο δεν αναφέρει κάτι, αλλά στα μέρη από τα οποία αποτελείται λέει carbon cartridge, οπότε νομίζω κατάλαβες. Επίσης, ακούγεται σαν να έχειμην μπίλιες μέσα. Επίσης, επειδή είμαι άσχετος και το φοβάμαι ότι θα την κάνω την βλακεία. 1) Κάπου διάβασα ότι αν πάρει αέρα θα καεί. Αυτό σημαίνει ότι το βυθίζω ολόκληρο και μετά το βάζω στο ρεύμα; 2) Το μαύρο μπιλακι μένει εκτός νερού; 3) Όταν λες σε ύψος θα δημιουργήσει ας το πούμε έναν μικρό καταρράκτη; Αν μπορείς να το πεις έτσι.
 14. Καλησπέρα σας. Όπως έγραψα και χθες, έχω ένα χρυσόψαρο από το πουθενά και προκειμένου να ψοφήσει εκεί που το είχαν του έφτιαξα ένα ενυδρείο μόνος μου στα 35 λίτρα. Έχω διαβάσει τόσο για τον κύκλο του αζώτου όσο και για τις μεθόδους στρωσίματος, αλλά δεν έχω ούτε τον χρόνο, ούτε τον τρόπο να το κάνω εδώ που ζω. Θα μπορούσα με κάποιον τρόπο να "κλέψω"; Δηλαδή να βάλω για παράδειγμα νερό από την παλιά του γυαλια ή κάτι άλλο για να επιταχύνει η διαδικασία; Επίσης, το φίλτρο πρέπει να είναι όλο βυθισμένο; είναι ένα dolphin f800
×
×
 • Create New...