Jump to content

Μάνος123456

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας

Previous Fields

 • Νομός
  Αττικής
 • Χώρα
  Hellas

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Καλησπέρα, μπορείτε να μου προτείνετε κάποιο οικονομικό φωτιστικό για το ενυδρείο μου 1,05cm μήκος και 50 βάθος το οποίο να κάνει και για φυτεμένο χαμηλών απαιτήσεων; Το ενυδρείο είναι χωρίς καπάκι. Ευχαριστώ πολύ.
 2. Καλησπέρα και χρόνια πολλά. Στο χωριό μου σε ένα ποτάμι με πόσιμο νερό, βρήκα ένα είδος Moss, και θέλω να μου πείτε εάν έχει δοκιμάσει κάποιος κάτι παρόμοιο στο ενυδρείο του, αν έχει αντέξει και πώς ακριβώς το απολυμανε. Παραθέτω φωτογραφία:
 3. Αυτή η άσπρη περιοχή στο πάνω μέρος του σώματος δεν υπήρχε και εμφανίστηκε παράλληλα με το ασπρισμα του στόματος και λίγο των ματιών
 4. Καλησπέρα παιδιά, θα παραθέσω μια φωτογραφία από ένα γκαπυ το οποίο εμφάνισε τις τελευταίες δύο μέρες ένα λευκό σημείο στο σώμα του και θέλω γνώμες για το περί τίνας ασθένειας πρόκειται. Να σημειώσω ότι η αμμωνία και τα νιτρωδη είναι μηδενικά ελεγμενα με υγρά τεστ της απι, τα νιτρικά στα 25 και το ενυδρείο τρέχει 7 μήνες με εβδομαδιαίες αλλαγές νερού 30%. Τέλος παρατηρώ αλλαγή προς το άσπρο και στα χείλη του. Ευχαριστώ πολύ.
 5. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ : Ληθαργικο γκαπυ, κολυμπάει συνέχεια στην επιφάνεια, παρατήρησα ένα πρόσφατο σκισιμο στην ουρά του, μαζεμένα πτερύγια. ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ - Λίτρα: 200 καθαρά - Φίλτρανση (όγκος κάδου και υλικά): ενσωματωμένο φίλτρο σαμπ στην πλάτη, μπλε σφουγγάρι, δύο κιλά βιολογικό μακαρόνι, ενυδρειακο βαμβάκι. - Ιστορικό (χρόνος λειτουργίας κλπ): τρέχει δύο μήνες, συνολικά τρεις με το στρώσιμο. - Ψάρια (είδη και αριθμός): 6 γκαπυ, 5 red cherry - Ρουτίνες (Τάϊσμα, προετοιμασία νερού αλλαγής, αλλαγές νερού κλπ): flakes για γκαππυ, αλλαγή νερου κάθε εφτά μέρες το 20% με αντί χλώριο. ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ - PH: 7.5 - KH: - GH: 6-10 - ΝΗ3/NH4 (αμμωνία): 0 - ΝΟ2 (νιτρώδη): 0 - ΝΟ3 (νιτρικά):10 - Θερμοκρασία: 23 βαθμούς ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ: -Υγρά Τεστ: Api για αμμωνία -Strips: για τα υπόλοιπα -Ηλεκτρονικά: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ - Είδος Ψαριού: γκαπυ - Ιστορικό Ψαριού: υπάρχει στο ενυδρείο 2 μήνες. - Συμπτώματα που παρουσιάζει (Περιττώματα, χρωματισμός ψαριού, όρεξη, αναπνοή, κινητικότητα κλπ): φυσιολογικά χρωματιστά περιττωματα, όρεξη έχει αλλά μειώνεται, σχετικά γρήγορη αναπνοή, κολυμπάει σπασμωδικα και λίγο. - Ιστορικό πιθανών ασθενειών του ίδιου ψαριού ή ενυδρείου: ΘΕΡΑΠΕΙΑ ( Πιθανή θεραπεία που έχει ακολουθηθεί έως τώρα) -Φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε: -Δοσολογία: -Χρόνος Χρήσης: -Αναλυτική περιγραφή: ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:
 6. Θα σας πρήξω πάλι. Το στρώσιμο του ενυδρειου νομίζω έχει ολοκληρωθεί καθώς μετράω μόνο NO3. Υπάρχει ένα ακόμα προβληματάκι και θα ήθελα γνώμες. Οι τιμές Gh, Dt, Th είναι πολύ υψηλές, λόγω κάποιων ασβεστοληθικων πετρωματων που είχα τοποθετήσει για να στερεωνουν μια ριζα που έχω μέχρι να μπορέσει να βυθιστει. Επειδη τις αφαίρεσα, με την μεγάλη αλλαγή νερού που θα γίνει σε 2-3 μέρες (70%), θα μειωθούν ή θα πρέπει να κάνω και κάτι άλλο;
 7. Ακόμα μια ερώτηση : έχουν περάσει 19 μέρες από το στρώσιμο του ενυδρειου και οι τιμές είναι οι εξής: NH3/NH4: 0.5 NO2: 0 NO3: 10+ Δεν έχω δει ακόμα καμία μεταβολή στα ΝΟ2. Είναι εντάξει; Επίσης, το ενυδρειακο βαμβάκι έχει μαυρισει πολύ για αυτό το διάστημα. Να το αλλάξω ή δεν χρειάζεται; (δεν εμποδίζει τη ροή ακόμα)
 8. Γειά σας και πάλι και ευχαριστώ για τις απαντήσεις! -Στο ενυδρείο έχει τοποθετηθεί η αρχική διακόσμηση (Ρίζα αμαζονιου, 1 ανουμπια, 2 microsorum pteropus), μαύρη χαλαζιακη άμμος (0,3 mm), από φωτισμό: 1 Τ5 895 mm/ 45 watt και μια Τ5 Nature. -Στο ενσωματωμένο φίλτρο πλάτης με υπερχείλιση τοποθετηθηκαν κατά σειρά: 1 μπλε σφουγγάρι, βιολογικό μακαρόνι, ενυδρειακο βαμβάκι, βιολογικό μακαρόνι, ενυδρειακο βαμβάκι, κυκλοφορητης(1500lt/h). -Ο θερμοστάτης έχει μπει σε λειτουργία στους 27 βαθμους, παράλληλα έχει τοποθετηθεί ένα έξτρα εσωτερικό φίλτρο που υπήρχε από παλιό ενυδρείο 870l/h. Το στρώσιμο του φίλτρου ξεκίνησε με εδώ και τρεις μέρες με τη μέθοδο της προσθήκης τροφής (flakes) με την παράλληλη προσθήκη βακτηριων. Οι τιμές από τα τεστ είναι οι εξής: Ph: 7.6 NH3/NH4: 0.5 NO2/NO3: 0. Μία ακόμη ερώτηση που έχω είναι η εξής: Ποια είναι η τιμή της αμμωνίας που θα πρέπει να αγγίξει το ενυδρείο για να ξεκινήσει για τα καλά ο κύκλος του αζώτου; Να σημειώσω ότι άλλαξα γνώμη για τα χρυσόψαρα λόγω του ενθουσιασμου από της προσθήκη φυτών (θα μπουν κι άλλα στην πορεία) και την ασυμβατότητα αυτών με τα χρυσόψαρα. Φωτογραφία από το ενυδρείο 
 9. Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Ακόμα μπορείτε να μου προτείνετε κάποια οικονομική χαλαζιακη άμμο (κατάστημα, μαντρα) και πόσα mm θα πρεπει να είναι;
 10. Γειά σας! Όπως λέει και ο τίτλος σκέφτομαι να φτιάξω ένα ενυδρείο με χρυσόψαρα, και θα ήθελα τα φώτα σας σχετικά με κάποια ερωτήματα που έχω όντας αρχάριος. Αρχικά, έχω ένα ενυδρείο 260 λίτρα με ενσωματωμένο φίλτρο στην πλάτη (από κατασκευής του), το οποίο έχει δύο δεξαμενές και λειτουργεί με υπερχείλιση. Το ερώτημα σε σχέση με αυτό είναι αν οι δύο δεξαμενές είναι λίγες για τα λίτρα του ενυδρειου, καθώς έχω παρατηρήσει ότι τα περισσότερα φιλτρα τέτοιου τύπου έχουν τουλάχιστον 3. Επίσης, ποια θα ήταν η κατάλληλη διάταξη των υλικών μέσα σε αυτό; (ο κυκλοφορητης είναι 1500 λτ/ώρα) Ακόμα, επειδή θέλω να βάλω μέσα κάποια φυτά (anubias, Java fern, vallisneria, echinodorus, hygrophilia) αναρωτιέμαι αν αρκεί ένα ψιλό μαύρο χαλίκι για υπόστρωμα, πόσα κιλά χρειάζομαι και τι είδους λιπάσματα θα χρειαστώ. Να σημειώσω ότι δεν θυμάμαι τις διαστάσεις του ενυδρειου, θα τις υπολογισω τις επόμενες μέρες. Ένα ακόμα ζήτημα που με απασχολεί είναι αυτό του φωτισμού. Πόσες λάμπες και τι είδους θα χρειαστώ για τις απαιτήσεις των παραπάνω φυτών; Τέλος, εάν υπάρχει κάποιος που έχει εμπειρία από φυτεμένα ενυδρεία με χρυσόψαρα, θα ήταν ευπρόσδεκτες ιδέες σχετικές με τη διακόσμηση του ενυδρειου. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
×
×
 • Create New...