Jump to content

chrgeo

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Content Count

  24
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας
 • Τα Ενυδρεία μου
  Custom 1,70m X 0,45m X 0,60m 10mm Τζάμι 400 Λίτρα
 • Location
  Νίκαια

Previous Fields

 • Νομός
  Αττικής
 • Χώρα
  Hellas

Recent Profile Visitors

224 profile views
 1. Ναι είναι διπλός ο πάτος και είναι σε λειτουργία εδώ και δύο χρόνια σε εμένα και το πήρα μεταχειρισμένο που ήταν σε λειτουργία... οπότε να ξαναβάλω τις κόντρες προτείνετε
 2. Όχι δεν έχει κάτω κόντρες... Τι ακριβώς να δείχνουν οι φωτογραφίες. Δεν υπάρχουν ποιά οι κόντρες οπότε τώρα είναι μια γυάλα ας πούμε σκέτη. Αν θέλεις κάτι συγκεκριμένο να σου στείλω μερικές αλλα δεν θα φαίνεται τίποτα.
 3. Καλησπέρα σας. Έχω ένα ενυδρείο 170cm Χ 45cm Χ 60cm 12mm τζαμί DIY το οποίο το έχω στο σαλόνι του σπιτιού. Από κατασκευής του έχει πολύ μαύρη σιλικόνη ιδικά στις κόντρες άσχημα στρωμένη, πράγμα που έκανε το ενυδρείο ναι μεν ασφαλές, άλλα άσχημο οπτικά για τον χώρο Οπότε αποφάσισα να βγάλω τις κόντρες να τις καθαρίσω και τα λοιπά με σκοπό να τις επανατοποθετήσω με διαφανή σιλικόνη. Τώρα ώμος που το καθάρισα και το κοιτάω χωρίς τις κόντρες είναι ένα στολίδι, πράγμα που με κάνει να σκέφτομαι κατά ποσό είναι απαραίτητες τόσες πολλές κόντρες καθώς είχε περιμετρικά λωρίδες 12cm φάρδος από 10mm πάχος τζαμιού και μια στο κέντρο. Χοντροκομμένα πράγματα. Μήπως αν το άφηνα με την μεσαία να ήμουν ΟΚ... ή και καθόλου ??
 4. Καλησπέρα σας συνχομπίστες... Mπαίνω στην διαδικασία σιγά σιγά να αλλάξω την ψαροσύνθεση στο ενυδρείο των και να φύγω από angelfish και gourami, και να πάω σε κάτι διαφορετικό... Έχω προλάβει ήδη να πουλήσω gourami και angelfish και μου έχουν μείνει κάτι 20 black phantom tetra, 5 Peper coridoras, 6 SAE, 2 clown loch, 1 albino ansistrus, 2 albino pleco (μικρούς) Λέω λοιπόν να κρατήσω τα 20 phantom tetra και τα 5 Peper coridoras και να προσθέσω ένα μεγάλο κοπάδι cardinal tetra, μερικούς oto catfish και σαλιγκαράκια και άμα πάει καλά αργότερα βάζουμε και κανένα δισκάκι (Χλομό άλλα λέμε τώρα) . Ξέρω πως ποιο πριν τα είχα μπλέξει λίγο και είχα ψάρια που δεν ήταν συμβατά μετάξι τους άλλα τώρα θα το ερευνήσω καλύτερα το θέμα και θέλω από εσάς να μου πείτε την άποψη σας για την σύνθεση που σκέφτομαι, και αν έχετε καμιά καλύτερη ιδέα να την ακούσω. Προς θεού μην μου πείτε για Oscar και άλλα τέτοια θηρία To ενυδρείο μου : 1) Λίτρα - 400 2) Διαστάσεις 1,70m X 0,40m X 0,60m 3) 30Kg Fluval Stratum 4) DIY led περίπου 25W
 5. Πρόσφατα ολοκλήρωσα ένα ARDUINO project και πέτυχα να προσομοιώσω την ανατολή και την δύση του Ήλιου, και επιπλέον μια περίοδο φεγγαρόφωτου. Όλα αυτά επιτυγχάνονται με ένα RTC Clock Module για να γνωρίζει πάντα το arduino τι ώρα είναι και φυσικά κωδικά. Για την ώρα χρησιμοποιώ λεύκη κόκκινη και μπλε ταινίες LED γιατί αυτές είχα στην διάθεση μου. Ώμος τώρα που δουλεύει θέλω να το πάω ένα βήμα πιο εκεί και να χρησιμοποιήσω RGB ταινία LED. Σκέφτομαι πως το χρώμα, ή καλύτερα η θερμοκρασία του χρώματος που θέλω να επιτύχω είναι αυτή της GROLUX δηλαδή τα 8500Κ και όχι τα 6500Κ που είναι το φως της ημέρας. Τα προβλήματα μου είναι δυο. Α) Είναι σωστή η επιλογή των 8500Κ. ΄ Β) Πως θα μετατρέψω τα kelvin στην RGB παλέτα.
 6. Καλησπέρα.... Αγόρασα τρία σακουλάκια σπόρια mini leaf για το ενυδρείο μού. Και επειδή δεν έχω ξανά ασχοληθεί με αυτό το σπορ, ήθελα να ρωτήσω εαν υπάρχει τρόπος να φυτευθούν σε γεμάτο ενυδρείο ή εαν πρέπει να το αδειάσω το οποίο δεν θα το ήθελα... Ευχαριστώ.
 7. The Αν και καθυστερημένα σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια... Κατι τρεχάματα με την δουλειά δεν με άφησαν να ασχοληθώ. Τωρα όμως είμαι έτοιμος να βάλω μπροστά. 10mm ειναι το τζάμι μού.
 8. Ναι το έχω δει αυτό πήρα και τηλέφωνο και μου είπε πώς δεν κάνουν αυτά και ότι δεν έχει κάτι σχετικό..
 9. Καλησπέρα σε όλους... Σκέφτομαι να κάνω μερικές τρύπες 18/20 mm στην πίσω κόντρα του ενυδρείου μου 400 lit που είναι από 10mm άψητο γυαλί για να μπορέσω να περάσω λάστιχα η καλύτερα μπαστούνια για ένα δεύτερο φίλτρο που θέλω να προσθέσω μίας και δεν υπάρχει χώρος ... Το θέμα είναι ότι δεν μπορώ να βρω ποτηροτρυπανο σε αυτά τα φ. Βρίσκω το πολύ μέχρι 10mm. Ξέρει κανένας που μπορώ να βρω εδώ Αθήνα?
 10. ataktoulis πάνω κάτω αυτό που μου είπες έγινε είχε πάρει λίγο βαμβάκι στο κεραμικό και την φτερωτή. Tα καθάρισα και τώρα είναι καλύτερα. Aφαίρεσα και το βαμβάκι και τώρα θα το παρακολουθήσω. Όπως και να έχει βέβαια δεν νομίζω πώς έχω καλή ροή σε σχέση με τα λίτρα που γυρνάει το φίλτρο.
 11. ataktoulis Θα το κοιτάξω το θέμα και αυτά που προτείνεις το πρωί κιόλας και θα σε ενημερώσω...
 12. φίλτρο μου είναι το ASTRO 2212 Με ένα θεματάκι με την ροή που πέφτει πολύ γρήγορα σε μόλις 4-5 μέρες και το καθαρίζω συνεχεία (ελέγχετε το θέμα σε αλό post) Τα ψάρια μου είναι... 7 Σκαλέρια 5 Pepper coridoras 10 Red danio 1 Ansistrus 6 Apple snails Το Excel βάζω καθημερινά 10 ml (5ml/200l λεει η seachen) Την μπουκάλα CO2 την έχω στο πλάνο μου άπλα και είναι νωρίς ακόμα, και οικονομικά δυσκολεύομαι τώρα αλλά και δεν είναι και κάτι το οποίο είναι 100% απαραίτητο. Έχω δει ενυδρεία με ποταμίσιες άμμους από μάντρα με υλικά οικοδομών χωρίς φάρμακα και διοξίδια με λίγα λιπάσματα που είναι να τριβής τα ματιά σου. Fred13 Είμαι μαζί σου, κάπου εκεί ανάμεσα στις γραμμές σου είναι η αλήθεια Θα πειραματιστώ.
 13. Το πήρα μεταχειρισμένο και δεν έχω τα δικά του υλικά. Μπορείς να μου πεις με ποια σειρά και τι υλικά λέει ο κατασκευαστής.
 14. Nα διευκρινίσω ότι δεν έχω τα δικά του υλικά... Στον κάτω κάτω κάδο έχω μπλε σφουγγάρι. Στον μεσαίο έχω siporax μόνο. Kαι στον πάνω κάδο έχω siporax και ενοριακό βαμβάκι. Όσο αναφορά το spray bar έχω συνδεδεμένα δύο σετάκια δηλαδή τέσσερα σωληνάκια γιατί έχω μήκος 170cm.
×
×
 • Create New...