Jump to content

CptMario

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Content Count

  36
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

15 Good

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας

Previous Fields

 • Νομός
  Αττικής
 • Χώρα
  Hellas

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ίσως και επειδή οι γαρίδες είναι πιό ευαίσθητες.
 2. Δεν νομίζω να χρειάζεται προσθήκη βακτηριδίων πλέον. Αν οι τιμές παραμείνουν 0 μπαίνετε σιγά σιγά στην κανονική σας ρουτίνα. Αν αμμωνία ή ΝΟ2 είναι "τσιμπιμένα" κάνετε αλλαγή νερού (πιθανόν και "γενναία" π.χ. 30%) για να μείνουν οι τιμές όσο χαμηλότερα γίνεται μέχρι να πολλαπλασιαστούν ξανά τα βακτήρια και να αποκατασταθεί η ισορροπία.
 3. Αυτά που επηρεάζονται από το χλώριο είναι τα βακτήρια άρα είναι πιθανό να επηρεαστεί η βιολογία. Το λίγο χλώριο δεν επηρεάζει τα ψάρια. Εγώ θα έκανα καθημερινές μετρήσεις και καθημερινές αλλαγές μέχρι να αποκατασταθεί η βιολογία. Επίσης θα σταματούσα το τάισμα. Μακάρι να πάνε όλα καλά.
 4. Εγώ καλού-κακού θα έριχνα λίγα βακτήρια (αν τυχαίνει να υπάρχουν))
 5. Συγνώμη για την "εισβολή" αλλά -για να μαθαίνουμε- ποιά η επίδραση της ξυλόσομπας? (Επηρεάζει την σιλικόνη?)
 6. αν η διαφορά στην θερμοκρασία περιβάλλοντος και το ενυδρείο είναι αρκετούς βαθμούς θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις τα ανεμιστηράκια να διώχνουν τον ζεστό αέρα από το ενυδρείο.
 7. τα guppies αρχίζουν να αναπαράγονται στους 2-3 μήνες ζωής άρα είναι ώρα -εφόσον μπορείς να διακρίνεις τα αρσενικά από τα θηλυκά- να τα χωρίζεις σιγά σιγά.
 8. Ισως να κάνω και λάθος αλλά φοβάμαι ότι και η πτώση της θερμοκρασίας με την αλλαγή από 26 σε 22 βαθμούς μπορεί να έπαιξε ρόλο.
 9. Δεν ξέρω αν είναι καλή ιδέα να δίνεις υβρίδια σε pet-shop.
 10. Ταισμα με τροφή σε σκόνη (καλά τριμμένες νιφάδες θα κάνουν την δουλειά). Φαντάζομαι κρυψώνες υπάρχουν (φυτά κλπ). Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για απώλειες είναι να τα φάνε τα μεγάλα.
 11. Τέτοιοι μικροοργανισμοί μεταφέρονται συνήθως με κάτι που μπήκε στο ενυδρείο (ψάρι, φυτό κλπ) και βρίσκοντας κατάλληλες συνθήκες αναπτύσσονται και εκδηλώνονται.
 12. Επειδή συμφωνώ απόλυτα ότι την ευθύνη την έχουμε εμείς, γιαυτό προχωράω σε διαχωρισμό φύλλου και γιαυτό υποστήριξα ότι είναι μονόδρομος αν δεν υπάρχει δυνατότητα διαθέσεως των.
 13. Για την ποσότητα Bacto elixier τσεκάρισε τις οδηγίες στο μπουκάλι. Από όσο είδα η εταιρεία συνιστά 2ml/10l αλλά έλεγξέ το. Μην αγχώνεσαι δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείς όργανα ακριβείας. ΛΙΓΟ πάνω - ΛΙΓΟ κάτω (ειδικά λίγο πάνω) μια χαρά θα είσαι. Από όσο είδα στα φυλάδια η εταιρεία έχει ένα άλλο προιόν το Bacto starter rapid το οποίο μου φάνηκε πιό ενδεδειγμένο για το ξεκίνημα. Αν δεν έχεις ήδη αποσφραγίσει το Bacto elixier δεν κάνεις μια ερώτηση στο pet shop? Αν είναι καλύτερο και το έχουν ίσως να στο αντικαταστήσουν. Αλλά και πάλι μην αγχωθείς. Ο κύκλος θα ξεκινήσει έτσι κι αλλιώς με την ελάχιστη τροφή που θα ρίχνεις ακόμη και χωρίς κανένα βοηθητικό προϊόν. Απλά ίσως καθυστερήσει μερικές ημέρες. Την στάθμη του νερού θα πρότεινα να την κρατήσεις τουλάχιστον 2 εκ. χαμηλότερα από το χείλος του ενυδρείου.
 14. Θα συμφωνήσω μεν ....αλλά διαφωνώντας. Έχω το ίδιο πρόβλημα (και προβληματισμό) αλλά και εγώ υλοποιώ τώρα τον διαχωρισμό αρρένων-θηλέων. Αν μπορείς να εξασφαλίσεις ότι μπορείς να τα δίνεις κάπου καλώς, αν όμως δεν μπορείς δεν έχεις άλλη επιλογή από τον διαχωρισμό. 'Η μάλλον έχεις. Να γεμίσεις τον χώρο ενυδρεία ή να υποχρεώσεις τα ψαράκια να ζουν σε κακές συνθήκες μέχρι τελικά να κρασάρει το ενυδρείο και να τα χάσεις (κάποια ή όλα). Όλα τα ζωντανά έχουν πολύ ψηλά στις προτεραιότητές τους την αναπαραγωγή. Με την λογική "η φύση θα βρεί τον δρόμο της" δεν θα έπρεπε να μας ενοχλεί το πλήθος π.χ. των αδέσποτων σκυλιών όμως οι ζωόφιλοι κάνουν αγώνα να περιορίσουν τα ζωάκια που ζούν σε άθλιες συνθήκες. Σέβομαι την φύση και τους νόμους της απόλυτα μεν αλλά σε ένα φυσικό περιβάλλον δε, και όχι σε ένα περιβάλλον απορυθμισμένο.
 15. Αρχικά καλή αρχή. Δεν εχω εμπειρία με τα συγκεκριμένα προιόντα (διάβασε όμως τις οδηγίες). Πριν βάλεις όμως ψαράκια πρέπει να "στρώσεις" το ενυδρείο. Διάβασε σχετικά στο forum διότι αλλιώς θα παιδευτείς και εσύ και φυσικά πολύ περισσότερο τα ψαράκια και οι περισσότερες πιθανότητες είναι τελικά να τα σκοτώσεις. 10 ημέρες δεν είναι επαρκείς για αυτή την διαδικασία. Πρέπει να εφοδιαστείς με τέστ για να παρακολουθήσεις αμμωνία-νιτρώδη-νιτρικά. Συγχαρητήρια που ρώτησες πριν ξεκινήσεις γιατί οι περισσότεροι αρχίζουμε να ρωτάμε όταν τα πράγματα έχουν πάρει ήδη τον λάθος δρόμο
×
×
 • Create New...