Jump to content

Manolis77

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας

Previous Fields

 • Νομός
  Θεσσαλονίκης
 • Χώρα
  Hellas

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Παναγιώτη τώρα στρώνει το μικρό ενυδρείο, 1 το βράδυ θα συμπληρώσει 24 ώρες, λογικά θα το ρίξω μέσα το ψαράκι, κι αύριο το απόγευμα θα το ταισω ελαφρά και θα πάρω νερό για δείγμα στο πετσοπ για να μου πουν σε τι σημείο βρισκόμαστε. Αν και σκέφτομαι να αγοράσω από μόνος μου τα τεστ, έχω διαβάσει κι ορισμένα άρθρα εδώ για τις μετρήσεις. Θα δείξει. Το ψαράκι θα πάει σε πολύ δροσερό σπίτι, και θα ξεκαλοκαιριασει εκεί. Για την μεταφορά του σκέφτομαι πορτμπαγκάζ, δεμένο προκειμένου να μην κουνιέται, με ριγμένα τα πίσω καθίσματα για να πηγαίνει η δροσιά του AC κι εγώ σιγά σιγα θα το πάω. Δεν έχω που να το εμπιστευτώ και δεν θέλω να το αφήσω μόνο του για εβδομάδες. Έχω πολύ μελέτη ακόμα πάντως!
 2. Παρεπιπτόντως το sera bio nitrivec το έβαλα μόνο του στο μικρό ενυδρείο χωρίς τροφή μέσα ή κάποιο φυτό. Έβαλα 6,5 ml για τα 16 λτ του ενυδρείου, αλλά δεν έχω παρατηρήσει μέχρι στιγμής θολούρα στο νερό, όπως λέει στο site του σκευάσματος. Η υπάλληλος από το κατάστημα που το αγόρασα μου είπε πώς κανονικά θέλει 10 μέρες, αλλά την Τετάρτη θα πάω από εκεί με λίγο από το νερό του ενυδρείου για να το μετρήσει.
 3. Γι'αυτό πήρα το 16λτ που έχει και καπάκι από επάνω. Το θέμα μου είναι το ψάρι βασικά όχι αν χυθεί νερό. Λέτε να έχει πρόβλημα? Βασικά ο λόγος που βάζουν το καπάκι στο ενυδρείο ποιός είναι? Κανονικά δεν θα πρέπει να είναι ανοικτό από πάνω για να παίρνει οξυγόνο το ψάρι?
 4. Λοιπόν κατόπιν ώριμου σκέψεως και επειδή το βάρος ενός 40λτ ενυδρείου γεμάτο νερό μου φαίνεται αβάσταχτο για να το πάρω μαζί μου για διακοπές, προχώρησα στην παρακάτω κίνηση: Αγόρασα μεταχειρισμένο από συνεργάτη που ασχολείται με το χόμπι και ένα μικρό 16λτ ενυδρείο εύκολο στην μεταφορά στο οποίο θα ζήσει το ψαράκι το υπόλοιπο καλοκαίρι όσο το μεγάλο ενυδρείο θα στρώνει σύμφωνα με τις οδηγίες του Παναγιώτη. Τώρα στρώνω το μικρό σύμφωνα με τις οδηγίες του ataktoulis. Τώρα προς το παρόν η μόνη μου ανησυχία είναι ότι το φίλτρο του μικρού ενυδρείου παράγει έναν ελαφρύ υπόκωφο θα τον χαρακτήριζα θόρυβο. Ο συνεργάτης τον θεωρεί φυσιολογικό. Το ψάρι δεν θα ενοχλείται?
 5. Δεν έχω χρησιμοποιήσει αντιχλώριο ποτέ, ο πετσοπάς που αγόρασα την γυάλα με είχε διαβεβαιώσει πως το νερό της κανάτας που χρησιμοποιούμε είναι από μόνο του πολύ καλό. Φυτά είναι αλήθεια πως δεν έχω σκεφτεί ακόμα να βάλω, μάλιστα μου είπαν στα καταστήματα ότι τα χρυσόψαρα τα τρώνε έτσι κι αλλιώς. Έχω πολύ διάβασμα ακόμα μου φαίνεται!
 6. Κυκλοφορητή δεν νομίζω να έχει. Πάντως αυτή η κανάτα με φίλτρο ενεργού άνθρακα που χρησιμοποιούμε σπίτι για να πίνουμε κι εμείς οι ίδιοι νερό κάνει πολύ καλή δουλειά στο να αφαιρεί το χλώριο από το νερό, παρόλα αυτά εγώ θα χρησιμοποιήσω και αντιχλώριο σύμφωνα με τις οδηγίες των έμπειρων.
 7. Παναγιώτη σε ευχαριστώ, θα ακολουθήσω ευλαβικά τις οδηγίες σας. Όσον αφορά την ψύξη το ψαράκι είναι σε ένα καλά κλιματιζομενο δωμάτιο κι εκεί θα παραμείνει, χώρια που θα το πάρω και Χαλκιδική μαζί μου στις διακοπές!!! Ελπίζω να μην υπάρξει πρόβλημα για την 1 ώρα που θα ταξιδέψει χωρίς να δουλέψει το φίλτρο.
 8. Παναγιώτη σε ευχαριστώ, αυτό σημαίνει ότι από Δευτέρα που παραλαμβάνω το ενυδρείο υπολογίζω 30-40 μέρες για να βάλω μέσα το χρυσόψαρο και σε όλο αυτό το διάστημα το χρυσόψαρο παραμένει μέσα στην γυάλα? Μήπως η ζημιά που το κάνω μέσα στη γυάλα είναι μεγαλύτερη από το να ακολουθήσω τις οδηγίες του ataktoulis και να το βάλω στο ενυδρείο εντός 24 ωρών? Δεν αμφιβάλω ότι οι οδηγίες σου είναι σωστές και περιεκτικές, αλλά μήπως το ψάρι έχει πάθει ήδη αρκετή ζημιά για να παραμείνει μέσα στην γυάλα? Το μπόλι από που το βρίσκω?
 9. οκ, και πως καταλαβαίνω ότι το φίλτρο έχει εποικηθεί από τα σωστά βακτήρια?
 10. Καλησπέρα, κλασικό χρυσόψαρο είναι. Θα ακολουθήσω τις οδηγίες σας λοιπόν. Ευχαριστώ!
 11. Καλησπέρα σε όλους, Πριν λίγο καιρό αγόρασα ένα χρυσόψαρο στην κόρη μου και λόγω άγνοιας και ελλιπούς ενημέρωσης το βάλαμε να ζήσει σε μια γυάλα. Μετά από λίγο ψάξιμο η απόφαση για αγορά ενυδρείου 40λτ (δυστυχώς μόνο τόσο μας επιτρέπει ο χώρος μας) εχει πλέον παρθεί. Αυτά που θέλω να ρωτήσω, αν και έχω διαβάσει πολλά εδώ, γιατί έχω μπερδευτεί από την ενημέρωση από διάφορους υπαλλήλους pet shop είναι τα εξής: Είναι απαραίτητη η ετοιμασία του ενυδρείου πριν βάλω το ψαράκι μέσα ή οχι? Άλλος μου είπε βάλτο κατευθείαν μέσα έτσι όπως είναι. Άλλος μου είπε μετά από 3 μέρες με βακτήρια ή βακτηρίδια αν δεν κάνω λάθος, μέσα στο νερό. Επίσης να αναφέρω ότι την γυάλα τόσο καιρό την γέμιζα με νερό από κανάτα με φίλτρο ενεργού άνθρακα και δεν χρησιμοποιούσα αντιχλωριακο (έτσι μου είπαν έτσι έκανα).... Αυτά για αρχή, ελπίζω να μην κούρασα και καλώς σας βρήκα.
×
×
 • Create New...