Jump to content

Display Name

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Content Count

  197
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

163 Excellent

1 Follower

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας
 • Τα Ενυδρεία μου
  2x30Ltr

Previous Fields

 • Νομός
  Αττικής
 • Χώρα
  Hellas

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Εσύ δεν ακούγεσαι καθόλου εριστικός. Εγώ φάνηκα επιθετικός και ειρωνικός προφανώς. Διαβάζω απο τον περασμένο Φεβρουάριο το φόρουμ και ξέρετε γιατί ? Γιατί τον Φεβρουάριο αγόρασα το πρώτο μου ψαράκι. Και ΕΠΡΕΠΕ να μάθω πως να το διαχειριστώ. Διάβασα έναν τεράστιο όγκο πληροφοριών που υπάρχουν διαδικτυακά και συνεχίζω να το κάνω. Εχω ξανα 'τοποθετηθεί περί υπευθυνότητας που αναλογεί στην διατήρηση ζωής. Ήτοι είναι γάτες σκύλοι αρκούδες κροκόδειλοι η ψάρια. Αν αυτό είναι λάθος, τότε είμαι μεγαλύτερο λάθος εγώ. Εκτός και αν ισχύει για ορισμένους, το Ελα μωρέ ψάρια είναι και τι
 2. Συγνώμη που αναφερόμουν καθ' όλο το μήνυμα μου σε εσένα. Το ξεκίνησα λάθος στην αρχή, και μετά το πήρε η μπάλα. Ενα μυαλό χειμώνα καλοκαίρι, βλέπεις πιάσανε και η ζέστες.😀 Να είσαι καλά φίλε. Αντεύχομαι.
 3. Έχεις απόλυτο δίκιο. Αλλά. Πρώτα απ' όλα τρέχεις 5 μήνες ένα ενυδρείο το οποίο κατα την άποψη σου μετρήσεις στο γλυκό νερό δεν χρειάζονται. Αλλά αν χρειάζονται, να σε συμβουλέψουν μετά από 5 μήνες τι ? Δεύτερον. Όταν αγόρασες τα ζωντανά, ενημερώθηκες για τις συνθήκες διαβίωσης τους ? Σίγουρα όχι. Τρίτον. Αρνείσαι ότι τα έχεις καταδικάσει ? Αν το αρνείσαι δεν χρειάζεσαι συμβουλές. Φίλε μου ο καθ' ένας εκφράζει την προσωπική του άποψη εδω μέσα, όπως και σε κάθε άλλο φόρουμ. Τα γραφόμενα μου λοιπόν έχουν να κάνουν μ' εμένα και οχι το φόρουμ. Η βολές σου να είναι μόνο προς το ά
 4. Η συνολική ποινή που έχει επιβληθεί στα ψαράκια πόση είναι ?
 5. Είναι πολύ δύσκολη ασθένεια, αλλά ... Μαθαίνουμε ακόμα και με τον πλέον δυσάρεστο τρόπο, αλλά προχωράμε με περισσότερη γνώση στην κηδεμονία των πλασμάτων, του υπέροχου κόσμου των νερών.
 6. Να συμπληρώσω, οτι λόγο του οτι θα χρειαστεί ίσως να το δίνεις και με την τροφή του, για να το τρώει χωρίς ιδιοτροπίες και να το βγάζει, καλού κακού έχε και ένα GarlicGuard ξανα της Seachem για να βάζεις στην τροφή, και την καταπίνει αμάσητη.
 7. Λόγο του οτι δεν θα βρεις Maracyn 2 στην Ελληνική αγορά, νομίζω, ξεκινάς απο εχθές οχι αύριο, με KanaPlex της Seachem. Καθαρό νερό και μακάρι να επιβιώσει το ψαράκι σου. Αν και είμαστε σε λάθος νήμα, κάποιος διαχειριστής θα το διορθώσει.
 8. Aquascape "Meteora rocks" Για να ευθυμήσουμε λίγο.🙂
 9. Πριν 5 μέρες μέτραγες την αμμωνία και ήταν στα ύψη. Παράθεσες και φωτογραφίες των τεστ, και σου απάντησαν τα παιδιά τι πρέπει να κάνεις. Είπες ότι θα δώσεις τα ψάρια που είχες και θα περιμένεις να στρώσει το ενυδρείο σου. Έστρωσε ? Μάλλον όχι. Αν το ψάρι έχει μαύρα βράγχια στις περισσότερες των περιπτώσεων είναι καταστροφή των ιστών από αμμωνία. Μακάρι να μην είναι. Να προσθέσω για να μην το ξεχάσω, οτι υπάρχει και ένα ενδεχόμενο που τα ανοιχτόχρωμα betta, να δείχνουν σκουρότερα τα βράγχια. Αλλο όμως το σκούρο και διαφορετικό το μαύρο. Μέτρα αμμωνία οποσδήποτε.
 10. Έτσι. Σκέψου οτι ορισμένοι ενυδρειόφιλοι, για να μειώσουν τον χρόνο στρωσίματος ξεκινάνε με υγρή αμμωνία. Εκεί τα βακτήρια έχουν περιβάλλον ανάπτυξης, και ρίχνονται απο την πρώτη στιγμή. Υπομονή χρειάζεται και όλα θα πάνε καλά.🙂
 11. Θα παραθέσω την δική μου άποψη σε κάτι που δεν διευκρινίζεται όσο θα έπρεπε. Τα βακτήρια ΔΕΝ τρώνε ψαροτροφή. Τα βακτήρια συντηρούνται και δημιουργούν αποικίες απο την αμμωνία σε πρώτη φάση, που θα προκύψει απο την αποσύνθεση της τροφής που προστίθεται στο νερό. Αν ξεκινάς την ίδια μέρα τροφή και βακτήρια, είναι ανώφελο και σπατάλη. Ρίχνεις πρώτα τροφή για μερικές μέρες μέχρι να αρχίσει να αποσυντίθεται. Μετράς αμμωνία, και με το που θα δεις την τιμή της να αυξάνει, τότε και μόνο τότε ρίχνεις τα βακτήρια σου. Να βρουν περιβάλλον βιώσιμο. Φυσικά υπάρχουν και διαφορετικοί τρόποι κ
 12. Υπάρχουν ενυδρεία και άλλα ενυδρεία. Υπάρχουν όμως και ενυδρεία που είναι από μόνα τους το καθ΄ένα μια διαφορετική κατηγορία. Αν δεν το έχετε ήδη δει, απολαύστε τα απίστευτα και όμως αληθινά αριστουργήματα.
 13. Κάντι αντίστοιχο με το ζεις στο χωριό μόνος σου σε ένα κτήμα με τα φυτά σου ωραία και καλά, και ξαφνικά να ανοίξει ενα χοτ σποτ δίπλα σου με "εισαγώμενους". Οχι χρώμα θα αλλάξεις, οχι στρες θα πάθεις, αλλα μέχρι άσπρο πουκάμισο με δετά μανίκια μπορεί να σου φορέσουν. 😀
 14. Καλημέρα σε όλους, η χαίρεται η καλησπέρα, αναλόγως τι ώρα διαβάζεται εδω. Γιώργο ρίξε μια ματιά σε αυτά τα δύο άρθρα. Στρες και κατάθλιψη σε betta. Περιγράφει τα συμπτώματα (αποχρωματισμός, λευκές γραμμές, απώλεια ενεργητικότητας κλπ), και πιθανές αιτίες που συμβαίνει, όπως αλλαγή εσωτερικού η εξωτερικού περιβάλλοντος κλπ. Φυσικά σε περίπτωση που διορθωθεί η αιτία που το προκαλεί η το προκάλεσε, πιστεύω οτι χρειάζεται μερικές μέρες για πλήρη ανάκαμψη, αν δεν συμβαίνει απο κάποια άλλη παθολογική αιτία. Εύχομαι γρήγορη ανάκαμψη.
 15. Κάτω απο στρες παράγει μια ορμόνη την κορτιζόλη η οποία παρουσιάζεται στο σώμα του και σαν λευκές λωρίδες. Μακάρι να χαλαρώσει και να 🙂του περάσει φίλε Γιώργο.
×
×
 • Create New...