Jump to content

zoex

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Content Count

  31
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

5 Neutral

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ

Previous Fields

 • Νομός
  Θεσσαλονίκης
 • Χώρα
  Hellas

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. 1. Άρα το μικρό ενυδρείο τα αδειάζω και τα ξεπλένω όλα? 2. Θα πάρω αύριο ή μεθαύριο γιατί δεν τον πήγα εγώ τον πλέκο, και απο το πρωί θα το έπαιρνα το βράδυ στην καλύτερη.. Μόλις πάρω τι πρέπει να κάνω, για να ξέρω? Νερό αλλάζω κάθε μέρα, με αντιχλώριο και όπως έγραψα πριν, μειώνω σταδιακά σε κάθε αλλαγή το αλάτι. Θα πάρω το απόγευμα απο το πετ και τεστ για να έχω
 2. Καλημέρα! Ο πλέκο πλέον πήγε σε νέο "σπίτι" και έχω μείνει με το χρυσόψαρο.Τα ερωτήματά μου είναι τα εξής: 1. Με το μικρό ενυδρείο τι κάνω? Τα ξεπλένω όλα (πέτρες κλπ). Μπορώ να τα βάλω στο κουτί που είναι το χρυσόψαρο και αν ναι, πρέπει να τα καθαρίσω πρώτα από ακαθαρσίες κλπ? 2.Από την Παρασκευή το πρωί, έδωσα ξανά σήμερα 1 νιφάδα στο χρυσόψαρο. (Κάνω αλλαγές στο νερό καθημερινά και το αλάτι πλέον το μειώνω κατα 10% κάθε φορά). Παρατήρησα λοιπόν σήμερα ότι "τρώει" την τροφή αλλά μετά την φτύνει και πάλι απο την αρχή. Αυτό το έκαναν και στο παρελθόν αραιά και που (όταν ήταν και τα δυο ακόμα). Επίσης, όπως είχα αναφέρει, παρότι κινείται μέσα στη μέρα, γενικά αράζει κυρίως στην πίσω πίσω γωνία, κάτω από το φίλτρο. Διάβασα κάπου ότι μπορεί να είναι από πρωτοζωική λοίμωξη και σκορδόζουμα μέχρι κατάθλιψη λόγω μοναξιάς. Σκέπασα με ένα σκούρο πανί το κουτί πριν λίγο και άρχισε κατευθείαν τις βόλτες. Τι μπορεί να συμβαίνει?
 3. Ω.. Νόμιζα ότι το "κάθε μέρα θα αλλάζεις το μισό νερό του κουτιού αποθήκευσης " ήταν κάτι που ίσχυε γενικά για την προσθήκη αλατιού στο νερό.. Θα τα προσέχω απο εδω και στο εξής.. Ευχαριστώ!
 4. Άλλαξα το 50% του νερού και πρόσθεσα νερό, ίδιας θερμοκρασίας (το άφησα ώρα πριν το προσθέσω) και συμπλήρωσα αντιστοιχη ποσότητα απο αντιχλώριο για τα λιτρα που έβγαλα. Απλά δεν συμπλήρωσα αλάτι , εφόσον τον είδα ότι δεν είχε κάτι εξωτερικά ή δεν έκανε κάτι .. οπως ειπε και η natateo οτι δεν χρειάζεται.. Τι εκανα λαθος ?
 5. Ευτυχώς, βρήκα άνθρωπο να υιοθετήσει τον πλέκο. Θα δωθεί κάποια στιγμή τις επόμενες μέρες. Για την ώρα, του αλλάζω νερό και τον αφήνω ήρεμο. Τώρα, το χρυσόψαρο έβαλα μόνο χθες αλάτι, ίσως και λίγο προληπτικά, σήμερα έκανα αλλαγή το 50% και συμπλήρωσα νερό κ αντιχλώριο. Λογικά θα χρειαστεί ακόμα μια δυο μέρες για να καθαρίσει απο το αλάτι το νερό(?). Απο τάισμα του δίνω μια φορά τη μέρα, 2-3 νιφάδες, αφού τις "μουλιάζω" λίγο για να πέφτουν μέσα. Η αλήθεια είναι ότι σήμερα δεν είναι ιδιαίτερα δραστήριος. Αράζει την περισσότερη ώρα κάτω από το φίλτρο. Μήπως θα ήταν καλό να του βάλω κάτι μεσα για να μην είναι έτσι άδειος ο χώρος του?
 6. Μπορώ να πω ότι είναι αρκετά διαφανές αλλά δεν κάθεται σε ένα σημειο.. Τον πλέκο δεν τον θέλουν πίσω, πήγα χθες..Τον έχω στο μικρό μόνο του..
 7. Για φωτογραφία δεν κάθεται, κόβει βόλτες. Θα προσπαθήσω να ανεβάσω βιντεάκι.. Επίσης, ζητιανεύει και για φαί. 6.mp4
 8. Καλημέρα και πάλι. Δυστυχώς, ο μικρούλης δεν άντεξε..Νομίζω κάποια στιγμή το πρωί πρέπει να αποτελειώθηκε..Ο comet έχει μεταφερθεί σε κουτί 60 λιτρο, με φίλτρο, αντιχλώριο και τώρα θα διαλύσω και αλάτι να το προσθέσω..
 9. Σήμερα έδωσα μια δυο μικρες νιφάδες, σχεδόν στο στόμα, για το comet και έφαγε σαν να μην υπαρχει αύριο. Έχει απο το Σάββατο που δεν ετρωγαν.. Αύριο θα παραγγείλω το κουτι αρχικά.. Ερώτηση..για να γεμίσω το κουτί με νερό, επειδή με την κανάτα θέλω κοντά κανά 3ωρο να γεμισω τα 20 λίτρα, δεν μιλάω καν για τα 100..Υπάρχει άλλη λύση?
 10. Θα ήθελα να τα κρατήσω, τουλάχιστον να προσπαθήσω..δεν έχω σκοπό να πάρω άλλα έτσι κι αλλιώς. Για αυτά πάντως θα ήθελα οι συνθήκες διαβίωσής τους να είναι καλές.Όσο μπορέσω να τα κρατήσω..Θα πάρω αύριο το πλαστικό και θα ξεκινήσω τα απαραίτητα μήπως και τον σώσω τον μικρό. Για σήμερα, τα έχω μόνα τους στη λεκάνη, στη γωνιά τους με το φίλτρο. Τον τρίτο τον έβγαλα και τον έχω στο μικρό ενυδρείο μόνο του.Αύριο θα πάω στο πετ και θα δω.. Ευχαριστώ!
 11. Με τα μαθηματικά δεν το έχω Πόσο καιρό μπορώ να τα έχω μέσα στο πλαστικό?
 12. ναι, εννοούσα όλη τη διαδικασία με το αλάτι. Βρήκα αυτό..Κάνει?
 13. Διάμετρος γύρω στα 45 και ύψος γύρω στα 19,5 (έχω αφαιρέσει 4-5cm) Δεν ξέρω πόσα ακριβώς χωράει..
×
×
 • Create New...