Jump to content

Tzaf

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Content Count

  18
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Neutral

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας
 • Τα Ενυδρεία μου
  60 λίτρα με ένα χρυσόψαρο comet. Eσωτερικό φίλτρο. Χωρίς αληθινά φυτά.

Previous Fields

 • Νομός
  Αττικής
 • Χώρα
  Hellas

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Καλησπέρα, έχω ένα χρυσόψαρο σε ενυδρείο 60 λίτρων. Το μετέφερα σήμερα από ένα 30λιτρο στο οποίο το είχα. Από προχθές πρόσεξα ένα ελαφρύ ξέφτισμα (σαν να ασπρίζει) στην ουρά. Τα υπόλοιπα πτερύγια και το σώμα είναι εντάξει. Η συμπεριφορά του είναι κανονική και κατά τα λοιπά δείχνει υγιές (σημειώνω ότι πριν από μια βδομάδα έδειχνε άρρωστο στην συμπεριφορά, είχε ακανόνιστη κολύμβηση, αλλά μετά από διάφορες αλλαγές νερού, μετρήσεις, αλλαγή στη διατροφή, κλπ ευτυχώς συμπεριφέρεται όπως πριν και δείχνει καλά). Το ερώτημα είναι να του βάλω Bactopur για το ξέφτισμα της ουράς, να του βάλω κάτι άλλο (π.χ. φυτικό) ή να το αφήσω να δω αν εξελιχθεί προτού μπλέξω με αντιβακτηριακά? Επίσης, με δεδομένο ότι του άλλαξα σήμερα ενυδρείο, μήπως αυτό επηρεάζει τον τρόπο που πρέπει να το χειριστώ? Σημειώνω ότι οι μετρήσεις του κανο΄θριο ενυδρείου δείχνουν καλές, έβαλα 15 λίτρα από το νερό του παλιού ενυδρείου και ότι δείχνει ήρεμο χωρίς να το έχει επηρεάσει η αλλαγή. Ευχαριστώ
 2. Καλημέρα. Όχι τα νέα τεστ που πήρα για ΝΗ3 και ΝΟ3 δεν είναι χαρτάκια (το ΝΟ2 είναι χαρτάκι δυστυχώς). Ρίχνω μέσα διάλυμμα σκόνη, το κουνάω κάποια seconds και μετά περιμένω 3 λεπτά να δω τι χρώμα θα γίνει και το συγκρίνω με ένα χρωματολόγιο που έχει. Και τα 2 (ΝΗ3 και ΝΟ3) έμειναν διαφανή. Το ΝΟ2 ήταν σε χαρτάκι και παρέμεινε λευκό. Συνεχίζει και σήμερα να δείχνει καλά. Την αεραντλία δεν την έβαλα, την πήρα για καλού κακού αν δω ότι ζορίζει ξανά το πράγμα να την έχω πρόχειρη.
 3. Σας ευχαριστώ πολύ για όλα. Από το απόγευμα και μετά δείχνει καλά, όπως και πριν. Το άφησα νηστικό σήμερα και θα αλλάζω κάθε μέρα νερό για ένα διάστημα. Πήρα διάφορα είδη τεστ με χρώματα για νιτρικά και χλώριο. Και τα δύο είδη τεστ για χλώριο έδειξαν μηδενικό. Ένα είδος τεστ που έχω για ΝΟ2 δείχνει χρωματικό ισοδύναμο με μηδέν. Ένα είδος τεστ για ΝΟ3 έδειχνε μηδέν, το άλλο ΄χρώμα ισοδύναμο γύρω στο 10 που αντιστοιχεί σε φυσιολογικό. Πήρα και μια αεροαντλία να έχω και θα πάρω και εξωτερικό φίλτρο για το 70αρι. Ευχαριστώ και πάλι και θα επανέλθω για συμβουλές αν χρειαστεί.
 4. Καλημέρα και χρόνια πολλά και σε εσένα. Δυστυχώς από το pet city, αλλά άλλαξα τώρα και ρωτάω πιο εξειδικευμένο κατάστημα. Το έχω 4 μήνες με τακτικές αλλαγές νερού, αντιχλώριο, βακτήρια με κάθε αλλαγή. Έδειχνε καλά όλο το διάστημα μέχρι τώρα. Εσωτερικό φίλτρο. Θα πάρω και αεραντλία σήμερα. Του έχω πάρει και ενυδρείο 60άρι αλλά δεν το βάζω τώρα που βρίσκεται σε αυτήν την κατάσταση για να μην του αλλάξω το περιβάλλον. Το έχω αφήσει στο 30αρι.
 5. Ευχαριστώ και πάλι, αλλά τώρα βρίσκομαι σε δύο αντιδιαμετρικά αντίθετα απόψεις και πρέπει να διαλέξω. Μου είπαν από aquariumshop πως θέλει ηρεμία και όχι αλλαγές νερού για να μην αλλάξουν απότομα οι συνθήκες. Επίσης μου πρότειναν αλάτι. Επειδή βλέπω πως έχεις εμπειρία, σου φαίνεται λάθος αυτό που μου είπαν? Είσαι βέβαιη από τα στοιχεία που σου έχω δώσει ότι έχει δηλητηριαστεί από νιτρικά? Αν είσαι βέβαιη να ακολουθήσω τη δική σου πρόταση γιατί και το aquarium ενδεχομένως να κάνει λάθος ότι έχει νηκτική κύστη. Επίσης μια άλλη πληροφορία είναι ότι κάποιες ώρες δείχνει καλά. Π.χ. χθες τη νύχτα που σηκωνόμουν να τον τσεκάρω έπλεε ίσια και ήρεμα στη μέση του ενυδρείου (μετά το αλάτι που έβαλα). Το πρωί κολυμπούσε πιο ακανόνιστα και αρκετά κατακόρυφα προς τα κάτω. Αργότερα (μετά την νέα αλλαγή νερού) σαν να είναι καλύτερα. Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου.
 6. Ευχαριστώ, τα έχω διαβάσει αλλά για το συγκεκριμένο πρόβλημα χρειάζομαι κατευθύνσεις. Ίσως το ΝΟ2 να μπορεί να θεωρηθεί και μηδέν. Βάσει των χρωμάτων τα λέω και προσπαθώ να κάνω αναγωγή, δεν έχω μετρήσεις. Άλλαξα νερό και έβγαλα και το κάρβουνο. Είχα βάλει χθες το βράδυ ενυδρειακό αλάτι. Τώρα που άλλαξα το νερό να ξαναβάλω ή καλύτερα όχι ώστε σιγά σιγά να φέυγει το αλάτι? Από φαί να τον αφήσω νηστικό ή να του δώσω αρακά? Ευχαριστώ
 7. Βίντεο δεν με αφήνει να ανεβάσω λόγω μεγέθους. Ανέβασα φωτο αν βοηθάει. Δείχνει καλύτερα αλλά δεν είμαι βέβαιος τι ήταν και αν θα διαρκέσει Το ΝΟ3 είναι ανοιχτρόχρωμο, γύρω στα 10 βάσει του χρωματολόγιο. Και το ΝΟ2 χαμηλό είναι. Χρωματικά γύρω στο 0,5. Ένα στικ με χρώματα έχω κάνει.
 8. Βίντεο δεν με αφήνει να ανεβάσω λόγω μεγέθους. Ανέβασα φωτο αν βοηθάει. Δείχνει καλύτερα αλλά δεν είμαι βέβαιος τι ήταν και αν θα διαρκέσει Το ΝΟ3 είναι ανοιχτρόχρωμο, γύρω στα 10 βάσει του χρωματολόγιο. Και το ΝΟ2 χαμηλό είναι. Χρωματικά γύρω στο 0,5. Ένα στικ με χρώματα έχω κάνει.
 9. Ωραία, ευχαριστώ, θα ανεβάσω το απόγευμα μόλις γυρίσω
 10. Ναι κάτι χαρτάκια μου δώσανε σήμερα, να το ρίξω μέσα στο νερό και να τσεκάρω χρώματα. Δεν μέτρησα τιμές....
 11. Καλημέρα σας, έχω ένα comet χρυσόψαρο σε ενυδρείο 30 λίτρων (ετοιμάζομαι να το βάλω σε 60άρι) το οποίο από χθες πηγαίνε στην επιφάνεια και κάθεται κάθετα με το στόμα προς τα έξω. Σαν να μην μπορεί να κάτσει ακίνητο κάτω. Σαν να το τραβάει η άνωση. Κάποια στιγμή καθόταν κάτω στην κρυψώνα του και η άνωση το κολλάει στην οροφή. Όταν κολυμπάει κολυμπάει ίσια, δεν μπατάρει αλλά γενικά το βλέπω ότι δυσκολεύεται. Του άλλαξα το 50% του νερού. Σε σχέση με το πρωί δείχνει μάλλον καλύτερα τις τελευταίες ώρες. Επίσης πριν από λίγο του δώσαμε λίγο αρακά χωρίς φλούδα. Τι κάνω? Υπάρχει περίπτωση να είναι νηκτική κύστωσ? Καμία πρόταση κανείς. Σημειώνω πως είμαι αρχάριος. Λοιπά στοιχεία: Φίλτρο Hailea με μαύρο σφουγγάρι, ενεργό άνθρακα, υαλοβάμβακα. Το ταίζω με flakes και μπιλίτσες εναλλάξ και μια μέρα νηστεία.Τρώει από την επιφάνεια. Δεν έχω φυτά στο ενυδρείο. Είναι μόνο του. Τα χαρακτηριστικά του νερού βάσει του γρήγορου τεστ δείχνουν καλά.
 12. Έκανα μετρήσεις με το γρήγορο τεστ JBL και οι μετρήσεις βγήκαν εντός ορίων. Μιλάμε για 30άρι ενυδρείο με φίλτρο Hailea που έχει μαύρο σφουγγαράκι, ενεργό άνθρακα, υαλοβάβμβακα. Τον ενεργό άνθρακα και τον υαλοβάμβακα τα άλλαξα πριν 20 μέρες περίπου. Αλλάζω το 50% του νερού κάθε 10 με 15 μέρες. Για φαί του δίνω JBL flakes novo red και κάτι μπιλίτσες Goldy color spirulina εναλλάξ κάθε μέρα πλην μίας που το κάνω νηστεία.
 13. Καλημέρα σας, έχω ένα comet χρυσόψαρο σε ενυδρείο 30 λίτρων (ετοιμάζομαι να το βάλω σε 60άρι) το οποίο από χθες πηγαίνει στην επιφάνεια και κάθεται κάθετα με το στόμα προς τα έξω. Δεν μπορεί να κάτσει ακίνητο κάτω. Σαν να το τραβάει η άνωση. Τώρα κάθεται κάτω στην κρυψώνα του και η άνωση το κολλάει στην οροφή. Όταν κολυμπάει κολυμπάει ίσια, δεν ματάρει αλλά γενικά το βλέπω ότι δυσκολεύεται. Τι κάνω?
 14. Ευχαριστώ! Σαφέστατος! Αυτό θα κάνω. Καλό βράδυ
×
×
 • Create New...