Jump to content

gkons

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Content Count

  28
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

8 Neutral

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας
 • Τα Ενυδρεία μου
  105L Low tech φυτεμένο γλυκού νερού

Previous Fields

 • Νομός
  Χανίων
 • Χώρα
  Hellas

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Συμφωνώ με τον Παναγιώτη! Πολύ πιο ωραίο από το πρώτο στήσιμο, μπράβο! Εκτός από μονομάχο και γαριδες θα μπορούσες να βάλεις μερικά(3-4) endler ή guppy, αρσενικά μόνο (θα μαλώνουν στην αρχή) παρέα με κανένα σαλιγκάρι (apple snail, nerite). Στο ξύλο θα μπορούσες επίσης να κολλήσεις ή να δέσεις moss. Για να βάλεις dimmer σε led λαμπα πρέπει και η λάμπα να ειναι κατηγορία ντιμαριζόμενης. Επιπλέον πρέπει να είναι αυτόματο το dimmer για να μην κάθεσαι εσύ από πάνω να αυξομειωνεις την ένταση για να προσομοιώσεις την ανατολή και την δύση (αν κάνω κάπου λάθος να με διορθώσουν οι ειδικοί στις λάμπες). Υπάρχουν οι εμπορικές λύσεις που έχουν λίγο τσιμπημενες τιμές υπάρχουν και DIY. Νομίζω καλύτερα να πας στην λύση του χρονοδιακόπτη ,απλή, φθηνή ελάχιστα επιζήμια για τα ψάρια😉!
 2. Παρακολουθούσα την συζήτηση γιατί με ενδιαφέρει το θέμα της αξιοπιστίας των τέστ. Μια ερώτηση. Πήρες νερό από το ίδιο σημείο του ενυδρείο; Εννοώ δεν κουνησες κανένα ξύλο-υπόστρωμα να "σηκωθούν" νιτρικά (στο τεστ της API που βγήκαν αυξημένα). Σε μια άλλη συζήτηση είχα διαβάσει ότι της API τα εμπιστεύονται πιο πολύ από της Sera. Το θέμα είναι ότι η διαφορά είναι τεράστια (☠️) που σημαίνει ένα από τα δύο είναι αναξιόπιστο. Ας δώσουν τα φώτα τους οι πιο έμπειροι 🐟. Υπάρχει τρόπος να μάθουμε πιο είναι αξιόπιστο; Μην κοιμόμαστε ήσυχοι ότι τα νιτρικά μας είναι 0 και ξυπνήσουμε με αναποδογυρισμένα ψάρια.
 3. Ωχ😳😥. Τα έχουν παίξει τα μάτια μ που υποτίθεται είδα το όνομα σε κάτι σχόλια. Συγγνώμη Ναταλία!!😕
 4. Αν έχεις ζωντανά φυτά ή κάνεις κάποια θεραπεία στα ψαρια, καλό είναι να τον βγάλεις γιατί απορροφάει τα θρεπτικά συστατικά από το νερό και το φάρμακο. Τον βάζουν συνήθως μετά από θεραπεία των ψαριών ή αν υπάρχει ανησυχία ότι έχει πέσει τπτ χημικό στο νερό. Βακτήρια καλό είναι σε κάθε αλλαγή νερού να βάζεις την συνιστώσα δόση. Μπλε σφουγγάρι το ξεπλένεις με νερό ενυδρείου όταν ανοίγεις το φίλτρο. Άνοιγμα του φίλτρου συνήθως όταν παρατηρήσεις μείωση ροής νερού (σημάδι ότι έχει μπουκωσει από την βρώμα). Βαμβάκι το ίδιο με το σφουγγάρι, συν ότι όταν δεν καθαρίζει άλλο πέταμα. Άρθρο που μπορουμ να σ λυθούν περαιτέρω απορίες : Ποιο φίλτρο έχεις και πόσα λίτρα είναι το ενυδρείο σ; Για να βοηθήσεις και τους υπόλοιπους να σ απαντήσουν πιο συγκεκριμένα. Βιολογικό υλικό δεν έχει το φίλτρο μέσα;
 5. Ψάρια φυτά θα μπορούσαν να μπουν μαζί. Γαρίδες μετά από 1-2 μήνες για να στρώσει ο βυθός. Σαλιγκάρια δεν ξέρω πότε ακριβώς. Τα ψάρια βυθού (γαρίδες, γατόψαρα σαλιγκάρια) θέλουν και έξτρα τροφή εκτός την τροφή που θα ρίχνεις στα ψάρια. Υπάρχουν αρκετές πληροφορίες για την διατροφή τους (έτοιμες ταμπλέτες του εμπορίου, αγγουράκια, καρότα κ.α.)
 6. Ευχαριστώ Νατάσα! Τότε θα επενδύσω σε αμάνο μόνο 🙂
 7. Και εγώ έχω μαύρο χαρτόνι γιατί όσον άφορα το βάψιμο δεν ξέρω αν κάποια μέρα θέλω να αλλάξω φόντο, πόσο εύκολο θα είναι. Το κακό είναι ότι πρέπει να προσέχεις μην το βρέχεις συχνά. Σκέφτομαι να το αλλάξω με μαύρο πόστερ που δεν θα χαλάει αν βραχεί, ελπίζω. Κατ εμέ (σου είπα για την εμπειρία μ) οι μετρήσεις χρειάζονται στην αρχή και όταν κάνεις αλλαγές στο ενυδρείο όπως εισαγωγή νέων πραγμάτων που μπορεί να αλλάξουν τους παραμέτρους του νερού π.χ νέο βιολογικό υλικό, νέο λίπασμα κ.α. .Μετά από καιρό που ξέρεις ποιες είναι οι παράμετροι του νερού, ο τρόπος αλλαγής νερού και τα σκευάσματα που χρησιμοποιείς (αντιχλώριο και βακτήρια) δεν νομίζω να αλλάξει κάτι στις μετρήσεις εκτός φυσικά αν αλλάξουν οι παράμετροι του νερού που βάζεις στο ενυδρείο. (Γενικές πληροφορίες) Δεν γνωρίζω για το συγκεκριμένο αλλά γενικά τα φυτά όταν αλλάζουν περιβάλλον παθαίνουν ένα σοκ επίσης μερικά ενυδρειακά φυτά επειδή μεγαλώνουν έξω απ το νερό όταν μπαίνουν στο νερό ολόκληρα συνήθως ρίχνουν τα αρχικά τους φύλλα και βγαίνουν άλλα, κάποια ανακάμπτουν κάποια όχι θέλουν τον χρόνο τους. Ο χρόνος εξαρτάται από το αν είναι φυτά αργής, μέτρια η γρήγορης ανάπτυξης. Αν το έχεις πολύ καιρό και είναι μαραμένο μάλλον έχει έλλειψη θρεπτικών συστατικών (λίπανση) ή ανεπαρκή φωτισμό(φωτισμό που θα πάρεις). Παίζει να φταίει και η σκληρότητα του νερού. Δεν το έχω χρησιμοποιήσει και δεν ξέρω να σ πω κάτι άλλο γι αυτό. Νομίζω είναι αρκετό, θα σ που και οι πιο έμπειροι .
 8. Ευχαριστώ Νατάσα! Έκανε πολύ καλή δουλειά και ο Χρήστος!! Έδωσε και ιδέες για στήσιμο ενυδρείου από το 0. Θα πάρω και εγώ πλαίσιο αλουμινίου να βάλω λεντροταινια μέσα αφού τα κόψω στα μεγέθη μυ και θα την στηρίξω σε βαση ετοιμη που έχει το καπάκι. Αν γνωρίζεις κάτι και για τις απορίες που δεν μ λύθηκαν; Γτ βλέπω εκτός από γκουγκλ γνώσεων είσαι και γκουγκλ πηγών.🙂 Όσο αναφορά τον πληθυσμό των ψαριών, οι γαρίδες που λέω να βάλω θα είναι υπερβολή για την ιχθυοφορτωση του ενυδρείου ; (γτ αν πάω με τον κανόνα 1cm/L είμαι στο όριο) Και τέλος για τις πέτρες λάβας που σκέφτομαι να βάλω μπροστά από το διαχωριστικό, λες να πάω για τις πέτρες ή να δοκιμάσω να φυτέψω;
 9. Έχουν απαντήσει πιο έμπειροι από μένα. Δεν είμαι πολύ έμπειρος στο χόμπι, για τον φωτισμό θα συμφωνήσω με τον Αντώνη. Για τα τεστ θα έλεγα κυρίως το τεστ για τα νιτρικά (εγώ έχω της Sera test NO4,3 ) και μετά για την σκληρότητα (Gh, Kh της Sera έχω εγώ) και το pH (έχω πάρει ένα πεχάμετρο με 15€) . Τα τεστ για την σκληρότητα και το pH είναι για να παρατηρήσεις αν οι συνθήκες νερού είναι κατάλληλες για τα ψάρια και για κάποιους άλλους λόγους(π.χ. μερικά φυτά προτιμάνε "σκληρά" νερά αλλά μαλακά κ.α.). Μπορείς να μάθεις για τις ιδανικές παραμέτρου νερού του κάθε ψαριού στο ίντερνετ. Διαφέρουν απο σάιτ σε σάιτ αλλά η διαφορά είναι μικρή. Συμφωνώ επίσης στο να έμπαινε μια ρίζα και να εδενες πάνω την ανουμπια + να έβαζες κάτι για background αν σ αρέσει. Υ.Γ. τα τεστ καλύτερα να είναι υγρά και όχι ταινίες, υπάρχουν πολλές εταιρίες εγώ έτυχε να πάρω Sera.
 10. Πολύ ωραία δουλειά έχεις κάνει με τα γαριδοενυδρεια σου! Μπράβο!! Κάποια στιγμή στο μέλλον το σκέφτομαι και εγώ για ένα μικρό ενυδρείο με γαρίδες (όταν βρω μεγαλύτερο σπίτι, έχω καιρο μπροστά μου). Με το φωτισμό έφαγα ένα σκάλωμα. Ο Χρήστος έχει κάνει πολύ καλή δουλειά να περιγράψει με λιγα λόγια για να καταλάβουμε όλοι όσοι δεν έχουν πολύ καλή επαφή με τον φωτισμό αλλά καλό θα ήταν να γίνει ένα update τώρα που παίζουν πάρα πολύ τα led. Γενικά διάβασα τοπικ με σκόρπια σχόλια που λένε για τον φωτισμό και συγκρίνουν και τα led με τις T5, T8. Θα ήταν ωραίο να γίνει ένα γρήγορο review και για τα led στο άρθρο "Ο φωτισμός του φυτεμένου ενυδρειου". Καθως έψαχνα λάμπες, βρήκα και κάτι λάμπες full spectrum που είναι προς μωβ (έτσι το αντιλαμβάνεται το ανθρώπινο μάτι) για ανάπτυξη φυτών. Αλλά δεν νομίζω να πήγαιναν αισθητικά κατ εμέ στο ενυδρείο και δεν έχω δει πολλά ενυδρεία με αυτό το φωτισμό. Σκεφτόμουν να πάρω - ή λεντοταινια να την κόψω στο μέγεθος που θέλω (70cm) και να την βάλω σε κανένα πλέξιγκλας σωλήνα για αδιάβροχοποίηση - ή απευθείας αδιάβροχη λεντοταινια να την κολλησω στο καπάκι - ή έτοιμο αδιάβροχο led φωτιστικό. Αυτό που βρήκα, κοντά στις διαστάσεις που θέλω, είναι 60cm. Κοιτούσα να είναι στην γκάμα 4000-4500K (είναι η δεύτερη λάμπα) πάνω από 1600lumen για να φτάσω στα 32lum/L και το RA>80.
 11. Ευχαριστώ @corto maltese Όντως είναι υπερβολή. Το έχω μπουκωσει στα σφουγγάρια. Είχα βάλει μπλε σφουγγάρι γιατί μ είχε μείνει λίγο βιολογικό υλικό και το έβαλα για να υπάρχει έξτρα περιοχή για ανάπτυξη βακτηρίων (γενικά οπότε το άνοιγα το φίλτρο δεν έβγαζα ιδιαίτερη βρωμιά από αυτά τα σφουγγάρια). Θα το δοκιμάσω να το βγάλω το ένα και να βάλω το βιολογικό υλικο που μ έχει μείνει. Για την διακλάδωση το σκεφτόμουν για να γίνεται καλύτερη κυκλοφορία νερού. Η έξοδος του φίλτρου (rain bar) είναι πάνω από τον θερμοστάτη και κάτω από αυτήν δεν νομίζω να υπάρχει καλή κυκλοφορία νερού. Υπάρχει και η άποψη ότι είναι μικρό το ενυδρείο και γίνεται δουλειά έτσι όπως είναι. Θα δοκιμάσω να αραιωσω τις αλλαγές νερού με την σκούπα να δω αν ανέβουν λίγο τα νιτρικά πριν την αλλαγή νερού. Για το κούνημα της άμμου είχα δει κάτι βιντεάκια για καθάρισμα άμμου και έλεγαν που και που να γίνεται ανακάτεμα της άμμου για την απελευθέρωση τοξικων φυσαλίδων που έχουν δημιουργηθεί λόγω ότι έχουν εγκλωβιστεί στην άμμο τροφές και περιττώματα ψαριών. Για την άσπρο άμμο διάβασα ότι λόγω της έντονης αντανάκλασης του φωτός μπορεί να προκαλεί άγχος σε μερικά ψάρια. Πιστεύω με το καιρό που θα βρωμισει να μην υπάρχει και αυτό το πρόβλημα. Παρολου που ασχολούμαι με το χόμπι 2 χρόνια το τελευταίο εξάμηνο έχω ρίξει το διάβασμα και προσπαθώ να βελτιώσω τις συνθήκες των ψαριών! Όλες οι γνώμες δέκτες και μετά πειραματισμός ! (Με προσοχή, υπομονή και παρατήρηση)🙂😉
 12. Ευχαριστώ natateo! Γενικά τα έχω διαβάσει τα άρθρα, τα έριξα μια ματιά και τώρα. Όσο αναφορά τον φωτισμό, σκέψου ότι τα είχα (anubia και Bucephalandra) σε φωτισμό από λεντακια 5w στο προηγούμενο ενυδρείο και ήταν ψηλό (54εκ-110l) και στο πιο προηγούμενο ήταν ένα μικρό 40l με μια λάμπα που δεν θυμάμαι τι ήταν ούτε πόσα watt (το πρώτο δικό μ ενυδρείο). Από τότε η anubia έχει γίνει 4πλασια αλλά το Bucephalandra έχει γίνει με το ζόρι διπλάσιο. Επίσης ήταν χωρίς λιπάσματα. Είχε πάλι που και που κίτρινα φύλλα αλλά νομίζω τα έχανε σε μικρότερο ρυθμο. Μάλλον τώρα με τον καλύτερο φωτισμό από πριν (όπως θυμήθηκα πάλι από τα άρθρα που έστειλες) να φαίνεται πιο έντονα οι ελλείψεις σε θρεπτικά συστατικά καθώς αναπτύσσεται γρηγορότερα. Έψαξα για λάμπες δεν συμφέρει να πάρω μια με την ίδια μάρκα γτ κοστίζει όπως το μισό ενυδρείο. Άρχισα να ψάχνω γενικά για led 4000-4500Κ με πάνω από 1600lum για να μπω στην κατηγορία εύκολα φυτά. Έχεις να προτείνεις κάποια, και αν επιτρέπεται να πεις και κατάστημα ιντερνετικό να δω τι τιμές παίζουν για να ρωτήσω και εδώ στα καταστήματα. Για την ροταλα ήξερα από πριν ότι με χαμηλό φωτισμό χάνει το ροζοκοκκινο χρώμα στα ψα του φύλλα αλλά δεν θα έχει πρόβλημα στην ανάπτυξη του. Για τα λιπάσματα, κάλιο δεν ρίχνω αλλά από την συμπτωματολογία δεν νομίζω να υπάρχει έλλειψη καλίου αλλά κυρίως αζώτου και φωσφόρου. Κυρίως τα παλιά φύλλα "πέφτουν" και κιτρινίζουν και κυρίως στο Bucephalandra. Τα άλλα φυτά δείχνουν να αναπτύσσονται. Και η vallisneria ζοριζεται λίγο αλλά πιστεύω δεν έχει προσαρμοστεί ακόμα. Η ροταλα έχει δείξει την μεγαλύτερη ανάπτυξη σε μέγεθος, σε ποιότητα είναι ντεμι. Θα πάρω μάλλον φωσφορικά πριν το τεστ να δοκιμάσω πως θα πάει.
 13. Καλησπέρα σε όλους! Γενικές πληροφορίες για το ενυδρείο: Εξοπλισμός: -Το ενυδρείο είναι 105L Aquael Leddy 75 (75x35x40) (- τα διακοσμητικά υπολογίζω κάπου στα 90L). Στήθηκε 7/7/2020. Από το προηγούμενο ενυδρείο μπήκαν τα 2 Driftwood,η καρύδα, η anubia (Barteri νομίζω είναι) , Bucephalandra και ο εξοπλισμός(φίλτρο, θερμοστάτης). -Φωτισμός aquael leddy tube sunny 16w. (Αναμμένο 12-8:30 ) -Φίλτρο Dophin Astro 2208. Σειρά υλικών από είσοδο προς έξοδο -> 1)μπλε σφουγγάρι 10ppi 2)μπλε σφουγγάρι 10ppi 3)βιολογικό υλικό 4) βιολογικό υλικό + μπλε σφουγγάρι 25-30ppi (τα ppi τα έβγαλα από εικόνες που βρήκα στο ίντερνετ) . Σύνολο 1Kg βιολογικό υλικό από το FLUVAL BIO MAX. Για την είσοδο νερού από το ενυδρείο όπως φαίνεται στην εικόνα έχει ένα μικρό σφουγγάρι. [1]Σκεφτόμουν να βάλω μια διακλάδωση και να βάλω δεύτερο σωλήνα για να ρουφάει νερό και από την άλλη άκρη του ενυδρείου. Διακόσμηση: -3 ξύλα (2 Driftwood + 1 δεν ξέρω την κατηγορία του) -Φυτά: anubia('Petite'(εισαγωγή 8/8/20)+ Barteri), Bucephalandra, Vallisneria americana 'Natans'(εισαγωγή 8/8/20), Sagittaria Teres(εισαγωγή 8/8/20), Echinodorus bleheri(εισαγωγή 7/7/20, το έχω κλαδεύσει γιατί τα πρώτα φύλλα είχαν ψιλοσαπίσει και έχουν αρχίσει να βγαίνουν καινούργια είναι πίσω από το ξύλο), Rotala Rotundifolia(εισαγωγή 7/7/20), Moss(εισαγωγή 7/7/20). -πλαστικό χώρισμα για παρτέρια(είναι κολλημένη πάνω του η moss) -Υπόστρωμα: Aqua Della Aquarium gravel black 1-3mm (4-6εκ) + Aqua Della Aquarium sand snow white 0,1-0.7mm (2-3 εκ) [2] Σκέφτομαι να βάλω πέτρες λάβας μπροστά από το διαχωριστικό γιατί τελικά δεν κρατάει πολύ την άμμο που σηκώνουν τα γατόψαρα και την στέλνουν στην άλλη μεριά και "χάνεται". Δοκίμασα να φυτέψω εκεί κοντά αλλά τα γατόψαρα το ξέθαβαν. Δεν δοκίμασα αυτό-> να δω πως θα πάει. Τι προτείνετε; Πέτρες λάβας ή φυτά με το κόλπο με το καπάκι. Πέτρες λάβας σκέφτομαι να μην τραυματίσουν τα γατόψαρα τα μουστάκια τους (από ότι διάβασα οι γνώμες διίστανται για τον τραυματισμό από πέτρες λάβας) -Μετρήσεις (πριν την αλλαγή νερού) Gh = 10 (sera σταγόνες) Kh = 6 (sera σταγόνες) NO3,4=0 (sera σταγόνες) Ph= 7,82 (με κινεζικό ηλεκτρικό πεχάμετρο) Θερμοκρασία καλοκαιρινή 27 oC (στις αλλαγές νερού πάει 26 για μια μέρα) / Χειμερινή έχω βάλει τον θερμοστάτη στους 24oC. -Ψάρια -8 Γκάπυ αρσενικά ( βετεράνοι, έχουν αντέξει μετακόμιση σπιτιού και μετακόμιση ενυδρείου) -7 Ροδόστομοι (είναι στο ενυδρείο περίπου ένα μήνα) -2 Γατόψαρα corydoras albino (βετεράνοι2 έχουν αντέξει όσα τα γκαπυ συν άλλη μια μετακόμιση ενυδρείου) -Apple snail (ένα μήνα στο ενυδρείο) -Nerite snail (μισό μήνα στο ενυδρείο) [3]Λέω να βάλω ένα ακόμα nerite, 2 amano και 2 red cherry(όχι για αναπαραγωγή) .Σκεφτόμουν και για Otocinclus affinis αλλά είναι ακριβοί, δυσεύρετοι-εκτός αποθέματος- σε μερικά μαγαζιά που κοίταξα. Ή θα φορτωθεί αρκετά το ενυδρείο; Γενικά φαίνονται να περνάνε καλά. Τα γκάπυ αράζουν συνήθως στην επιφάνεια και οι ροδόστομοι κοπαδιάζουν και πηγαινοέρχονται αρκετές φορές στην μεσαία ζώνη (Έχω διαβάσει ότι καλύτερα θα περνούσαν αν ήταν 10-10+ και το μήκος του ενυδρείου ήταν πάνω από 80εκ.). Συντήρηση Κάθε 7-10 μέρες κάνω αλλαγή νερού περίπου 30% με σκούπα βυθού. Αναπλήρωση νερού με νερό βρύσης και αντιχλώριο aquatan της sera και για βακτήρια stability της seachem. Μια μέρα μετά την αλλαγή νερού βάζω flourish της seachem. Στο υπόστρωμα έχω βάλει κάψουλες της tropica. Το φίλτρο έχει περάσει ενάμιση μήνας και δεν το έχω ανοίξει ακόμα (η ροή του νερού μου φαίνεται καλή). Καθάρισμα τζαμιών όσο γίνεται και κούνημα άμμου για να μην μαζέψει τις ‘αμμωνιακές φυσαλίδες’. Άλγες Είχα στην αρχή την καφέ άλγη που όπως διάβασα είναι συχνό φαινόμενο σε νεόστητα φυτεμένα ενυδρεία μέχρι να ισορροπήσουν. Ενάμιση μήνα μετά έχει αποχωρήσει με την βοήθεια χεριού και μάλλον έκανε τον κύκλο της αλλά άρχισε να εμφανίζεται αρκετή green spot άλγη κυρίως στο μπροστινό τζάμι και στα φύλλα της anubia. Δεν το βλέπει ο ήλιος αλλά είναι αρκετά φωτεινό το σημείο που είναι το ενυδρείο. Το nerite κάνει καλή δουλειά αλλά έχει αρκετή, γι’ αυτό σκέφτομαι να πάρω άλλο ένα. [4] Η καφέ άλγη θα υποχωρήσει και από το χαλικάκι ή θα πρέπει να το καθαρίσω και αυτό; Γιατί παρατήρησα ότι εκεί έχει μείνει πιο πολύ. Tάϊσμα Μια φορά την ημέρα Tropical Fish Flakes και ανά δύο μέρες έξτρα sera weis-chips. Κάποια στιγμή θα αρχίσω να ρίχνω και αγγουράκι για τα σαλιγκαράκια. Γενικά Co2 δεν θα βάλω σύντομα, θέλω να είναι low tech και δεν με πειράζει η αργή ανάπτυξη των φυτών. Η Bucephalandra αναπτύσσεται πάρα πολύ αργά. Τώρα τελευταία κιτρινίζουν μερικά φύλλα της. Στις φωτογραφίες φαίνεται, έχουν υπάρξει και άλλα πιο κίτρινα. Δεν έχω τεστ για φωσφορικά. Πιστεύετε ότι έχω χαμηλά φωσφορικά; Τεστ θα πάρω κάποια στιγμή τον άλλο μήνα. Έχω βάλει αριθμούς σε μερικές ερωτήσεις μου για να μου πείτε την γνώμη σας και σε αυτές. Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας για να τα διαβάσετε!! Όπως λέει ο τίτλος δεκτές συμβουλές και ενδείξεις!
 14. Ευχαριστώ παιδιά!! Αχιλλέα μου βγήκε η πίστη με τις λεντοταινιες γιατί σκαλιζα το ξύλο με σκαρπελο (το φθηνό) και μ έφυγε η μαγκιά. Εκτίμησα το αν έχεις τα κατάλληλα εργαλεία κάνεις τα πάντα! Θα ήταν ωραίο πάντως 😉
 15. Ευχαριστώ Σωτήρη! Την απλή έκδοση όμως χωρίς λεντοταινιες, όσες βάσεις θέλετε!
×
×
 • Create New...