Jump to content

gkons

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Content Count

  71
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

20 Excellent

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας
 • Τα Ενυδρεία μου
  105L Low tech φυτεμένο γλυκού νερού

Previous Fields

 • Νομός
  Χανίων
 • Χώρα
  Hellas

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Καλησπέρα σε όλους! Παρατηρώ σήμερα μεγάλο κυνηγητό ενός συγκεκριμένου ροδόστομου που τυχαίνει να είναι το μεγαλύτερο από τα 6 στο σύνολο. Διάβασα ότι αυτό είναι θηλυκό, τα υπόλοιπα από ότι φαίνεται είναι αρσενικά. Η ερώτηση μου είναι ότι πρέπει να βρω θηλυκά να προσθέσω για να μην στρεσάρουν το μοναδικό θηλυκό και το αρρωστήσουν-σκοτώσουν; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
 2. Ευχαριστώ @marinos, τα έχω δει 😉! Έλεγα να το διαμορφώσω με αυτά που έχει ήδη μέσα το ενυδρείο.
 3. Καλησπέρα σε όλους, Ξεκίνησα να αλλάξω το τοπίο του ενυδρείου αλλά είμαι υπό σκέψη σχετικά με τις αλλαγές γιατί με τις πρώτες που έκανα δε ήμουν ικανοποιημένος. Στην πρώτη φώτο είναι το πριν. Στην δεύτερη φώτο το μετά. Η moss ξεκόλλησε από το μαύρο διαχωριστικό αλλά δεν την έδεσα γιατί σκεφτόμουν να το αντικαταστήσω με πέτρα λάβας και να βάλω εκεί την moss ( ή να την δέσω ή να την ξεκινήσω με dry start ή με την μέθοδο μπλέντερ και γιαούρτι). Έχω πάρει κερατόφυλλο και μερικά φυτά επιφάνειας τα οποία σκοπεύω να τα βάλω εκεί που έχω κάνει την σκίαση στο σχέδιο στην τρίτη φώτο (περιμέν
 4. Ευχαριστώ @AgMa! Έχω σκοπό να πάρω ΑΟ τον επόμενο μήνα οπότε από ότι φαίνεται θα το χρειαστώ 🙂
 5. Ευχαριστώ Σωτήρη! Αν είναι ετσι θα το φτιάχνω το σύστημα λίγες ώρες πριν την αλλαγή για να φτιάξει η θερμοκρασία, θα γλιτώσω και την παντόφλα για την ημερήσια παρέα του βαρελιού στο σαλόνι 🙃!
 6. @SOTIRIS Όπως είπες αυτό έχω διαβάσει και εγώ, αλλά κάπου είχα διαβάσει ότι δεσμεύουν ότι δεσμεύουν (γενίκευση των σκευασμάτων που δεσμεύουν χλώριο και βαρέα μέταλλα) για περίπου μία μέρα. Στα βαρέα μέταλλα ανήκουν και μερικά συστατικά του λιπάσματος οπότε αν το βάλω την ίδια μέρα το "αντιχλωριο" δεσμεύει και μερικά στοιχεία του λιπάσματος. Οπότε έτσι κερδίζω μια μέρα να βάλω λίπανση. Κάπως έτσι το σκέφτηκα @dartman Έβαζα με ένα μπετονακι 4L νερό σε κάθε αλλαγή και η θερμοκρασία στο περίπου. Σε συνδυασμό με τα παραπάνω είπα να κάνω την αλλαγή νερού έτσι. Αν κάνω που το
 7. Αυτό δεν το γνώριζα! Το έβαλα από χτες για να έχει κλείσει 24ωρο το αντιχλωριο και να μπορώ να προσθέσω λιπάσματα με το που κάνω αλλαγή. (Είχα διαβάσει στα βαρέα μέταλλα που δεσμεύει το σκεύασμα είναι και μερικά στοιχεία του λιπάσματος για αυτό τα έριχνα μια μέρα μετά την αλλαγή). Για ποιο λόγο πρέπει να το ρίχνουμε λίγο πριν την αλλαγή; (Ρωτάω για να μαθαίνω 🤓)
 8. Θα βάλω αύριο το πρωί, η αλλαγή θα γίνει το μεσημέρι. Να πάει από θερμότητα δωματίου περίπου στους 20C (θερμοκρασία δωματίου) και αύριο το πρωί θα βάλω θερμοστάτη να πάει στους 23-24 (θερμοκρασία ενυδρείου 24C).
 9. Υποτίθεται το πήρα για εξοικονόμηση ενέργειας τον μικρό. Δεν μ νοιάζει τόσο να εξατμιστεί το χλώριο γιατί έχω ρίξει prime αλλά με ανησυχεί αν δεν γίνεται καλή κυκλοφορία και αυτό δημιουργήσει θέματα καταλληλότητας του νερού να μπει στο ενυδρείο μετά από μια μέρα στο βαρέλι. Αντώνη τι πιστεύεις είναι πιο σωστό; Να το αφήσω όπως έχει; Κολλημένο στο πιάτο του βαρελιού. Να τον ανεβάσω λίγο πιο ψηλά ή να βάλω τον μεγάλο; ( την τελευταία λύση θέλω να την αποφύγω αν με καλύπτει κάποια από τις άλλες δύο)
 10. Καλησπέρα σε όλους! Θέλω να κάνω αλλαγές νερού 30L , πήρα ένα βαρέλι 50L, έναν κυκλοφορητή sicce idra (μανομετρικο 2,2m 1300l/hr ) για την μετάγγιση από βαρέλι στο ενυδρείο, και πήρα ένα μικρό SUNSUN HJ-211 με μανομετρικο 0,45 200l/hr. Σήμερα έβαλα το νερό για να κάνω την αλλαγή αύριο αλλά με τον μικρό κυκλοφορητή που έχω βαλει για να μην μένει στάσιμο το νερό η ανατάραξη της επιφάνειας του νερού μέσα στο βαρέλι είναι ελάχιστη. Η ερώτηση μου είναι: γίνεται δουλειά ή πρέπει να πάρω μεγαλύτερο κυκλοφορητή για καλύτερη κυκλοφορία μέσα στο βαρέλι.
 11. Αντωνη πέφτεις λίγο μακριά για να στις φέρω να κάνεις άλλη μια προσπάθεια γιατί είχες υποσχεθεί να προσπαθήσεις τον χειμώνα πάλι 🙃. Αν και εδώ στην Κρήτη έχουμε καλοκαίρι αυτές τις μέρες. Αυτή η γέννα θα πάει ακλαφτη γιατί δεν έχω χρόνο να κάνω και την δική μου έρευνα-στησιμο. Πάντως πολύ βοηθητικό το ποστ σου!!
 12. Καλησπέρα σε όλους! Έχω διαβάσει ότι οι amano για να πολλαπλασιαστούν θέλουν ημιαλμυρο νερό. Παρατηρώντας την παρακάτω γαρίδα νομίζω ότι είναι "έχει γίνει δουλειά". Ισχύει; Υ.Γ. Κάπου διάβασα ότι σπάνια μεν αλλά έχουν υπάρξει γέννες και σε γλυκό νερό
 13. Για την ασθένεια δεν γνωρίζω να σ βοηθήσω. Σχετικά με τα τέστ, πιο αξιόπιστα είναι τα υγρά. Αν γίνεται να πάρεις να μετρήσεις με αυτά ή να τα πας σε κάποιον που να έχει (πετ σοπ / φίλος) νερό από το ενυδρείο σ να το μετρήσει. Για να αποκλειστεί το ενδεχόμενο της αμμωνίας.
 14. Σύμφωνα με το άρθρο που έχει παραθέσει ο @corto maltese θα μπορούσες να πάρεις και ένα τεστ φωσφορικών (υγρό κατά προτίμηση) να αποκλείσεις μερικούς παράγοντες εμφάνισης της (αυξημένα φωσφορικά).
×
×
 • Create New...