Jump to content

aigagros

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Content Count

  203
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας
 • Τα Ενυδρεία μου
  Juwel Trigon 190 lt
 • Location
  Μαρούσι
 • Interests
  camping

Previous Fields

 • Νομός
  Αττικής
 • Χώρα
  Hellas

Contact Methods

 1. Happy Birthday aigagros!

 2. Εκτός του ότι είναι βάρβαρο, έχω διαβάσει ότι τα θυληκά που έχουν εξαχθεί βιαίως από το στόμα της μάνας, δεν εκκολάπτουν αυγά όταν ενηλικιωθούν. Εάν κάνω λάθος κάποιος παλιός ας με διορθώσει.
 3. Ένα από τα labido που είχα πού και πού το κάτω μέρος του κεφαλιού του ψιλομαύριζε, φαινόταν σαν ...αξύριστο! Με τον καιρό το μαύρο γινόταν όλο και πιο έντονο και αυτό συνέβαινε όταν το κυνηγούσε ένα άλλο αρσενικό. Κάποια στιγμή η μαυρίλα έγινε σχεδόν μόνιμη. Αργότερα το ψάρι ψόφησε. Εκτιμώ ότι είχε σχέση με το στρες. Είχα επίσης μία τριάδα pseudo. Δυσκολευόμενος να διακρίνω φύλο τα πήρα και μου βγήκαν και τα τρια αρσενικά. Όποτε το κυρίαρχο άρχιζε τις αψιμαχίες γινόταν σιελ, σχεδόν άσπρο. Μετά ξαναέπερνε το μπλε. Είναι ο αρχηγός τώρα στο ενυδρείο και είναι μόνιμα σιελ. Αντικατέστησα αργότερα τα δύο με θυληκά και βρήκα την ησυχία μου. Βέβαια τώρα γεννάνε κάθε τόσο, οπότε μόλις μεγαλώσουν πολύ τα μικρά θα αρχίσω να δίνω ψάρια, γιατί έχω ξεπεράσει τον επιτρεπτό αριθμό και είναι κρίμα να έχω πάλι ...χρωματικές αλλαγές.
 4. Έχω και γω έναν και έχει αρχίσει να γίνεται τεράστιος. Γέννες έχω αλλά στην τελευταία για παράδειγμα είδα στην αρχή τρια ψαράκια (pseudo blue) αλλά μόνο τα δύο επέζησαν. Δεν ξέρω εάν όπως ρουφάει σαν σκούπα πήρε και το ψαράκι μαζί... Από καθαριότητα κάνει δουλειά σε ορισμένα μόνο σημεία, σε άλλα πρέπει να βάλω σκούπα.
 5. Κάνε υπερωρίες στο forum και όλα θα πάνε καλά. Καλή μελέτη και να έχεις υπομονή!
 6. Όπως είπε και ο klaz υπάρχουν πολλά post για το συγκεκριμμένο θέμα, κι εγώ από εκεί διαφωτίστηκα. Αλήθεια όμως, γιατί το δουλεύεις το ανεμιστηράκι τέτοια εποχή;
 7. Γενικά το θολό νερό στις αρχές σημαίνει άστρωτο ενυδρείο, με τα ψάρια που έχεις βάλει μέσα πιστεύω ότι θα κάνει ένα pick προς τα πάνω όσον αφορά το NO2 και NO3 τις προσεχείς μέρες και μετά θα αρχίσει να παίρνει σιγά - σιγά τις φυσιολογικές του τιμές. Βέβαια να ξέρεις ότι τα ψάρια θα ταλαιπωρηθούν...
 8. Γεια σου φίλε. Έχουμε το ίδιο ενυδρείο. Από φίλτρο στην αρχή το είχα μόνο με της μάνας του. Μετά του πρόσθεσα και ένα εξωτερικό Eheim 2215. Δεν έχω κάποιο πρόβλημα, με 6 κιχλίδες μέσα, ένα μωράκι και 1 Synodontus. Όντως σε γωνία είναι στολίδι για το σπίτι. Καλή αρχή με όμορφα αποτελέσματα σου εύχομαι.
 9. Τελικά δεν γεννήθηκε (ή δεν επιβίωσε άλλο ψαράκι). Όσο για το ...μοναχοπαίδι έκανε κάτι το απίστευτο! Είχα να το δω δύο εβδομάδες. Λέω αυτό ήταν, κάποιο άλλο γιόρταζε και το ...έκανε μενού στο τραπέζι. Σε μιά αλλαγή όμως του υαλοβάμβακα στο εσ. φίλτρο, πετάχτηκε μέσα από το κουτί του φίλτρου σχεδόν διπλάσιο από ότι ήταν πριν!!!! Το καταλαβαίνετε; Ζούσε επί δύο εβδομάδες μέσα στα υλικά του φίλτρου και έγινε θρεφτάρι!!!! Μόλις βρω ευκαιρία θα ανεβάσω φωτό.
 10. Το ενυδρείο λειτουργούσε ήδη, οπότε δύσκολα θα μπορούσα να βάλω το πατάκι να εφάπτεται στο γυαλί. Απλά σήκωσα τις πέτρες, έχωσα τα κομμάτια από το πατάκι όσο πιο βαθιά μπορούσα με το χέρι, μετά τα κάλυψα με μπόλικο χαλίκι και ύστερα τοποθέτησα από πάνω τις πέτρες. Μέχρι τώρα σε ένα δύο σημεία έχει εμφανιστεί το πατάκι, αλλά έτσι όπως σκάβουν αυτά το ξαναθάβουν.
 11. Χωρίς να θέλω να κάνω τον έξυπνο κι επειδή κι εγώ δεν ήξερα κι έβαλα τις πέτρες αφού άλλαξα το ενυδρείο από κοινωνικό σε κιχλίδες, σήκωσα τις πέτρες και έβαλα από κάτω κομμάτια από ελαστικό πατάκι μπανιέρας λευκό. Έτσι όσο και να σκάβουν, κατεβαίνει κάτω το πατάκι με τις βεντούζες και η πέτρα ακουμπάει στο ελαστικό και όχι στο γυαλί. Σε μία πέτρα που ακουμπάει στο πλαϊνό γυαλί έβαλα ενδιάμεσα μιά βεντούζα να την κρατάει σε κάποια απόσταση από αυτό. Δεν ξέρω εάν είναι σωστές οι ενέργειές μου αλλά αισθάνομαι ασφαλέστερος. Γιατί αυτά τα ψάρια σκάβουν όντως πολύ. Ίσως στην περίπτωσή σου βοηθήσει αυτή η ιδέα. Με την πρώτη ανακαίνιση βέβαια χρησιμοποιείς φελιζόλ και σιλικόνη.
 12. Ευχαριστώ, και στα δικά σας!
 13. Μετά από ένα χρόνο διατήρησης των ψαριών στο ενυδρείο επιτέλους είδα ένα ψαράκι 1 εκατοστό μήκος! Σίγουρα είχαν προηγηθεί κι άλλες γέννες, γιατί έβλεπα μερικές φορές ψαράκια να κρύβονται και να "μασάνε τσίχλα", αλλά προκοπή ουδεμία. Και τώρα δεν θα ήταν το μοναδικό, αλλά στη δεξαμενή συντηρούσα και ένα saulosi (εάν δεν κάνω λάθος έτσι λέγεται ένα πορτοκαλί pseudo), το οποίο δεν άφηνε τα υπόλοιπα ψάρια σε χλωρό... βραχάκι. Σήμερα το έδωσα και όλα ηρέμησαν, μήπως και επιβιώσει και το νεογνό. Φωτό δεν μπορώ να σας δείξω, γιατί κρύβεται και δύσκολα θα το σημαδέψω με τη μηχανή. Τώρα ελπίζω και σε μελλοντικά ευχάριστα...
×
×
 • Create New...