Jump to content

chchhypno

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Content Count

  483
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

2 Followers

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας
 • Τα Ενυδρεία μου
  550 lt - Βιοτοπικό Δίσκων
  250 lt - Βιοτοπικό Δίσκων (από γέννα)
  120 lt - Καραντίνα
  230 lt - Reef
  60 lt - Nano reef
  30 lt - pico reef (ετοιμάζεται)
 • Location
  Γλυκά Νερά

Previous Fields

 • Χώρα
  Hellas

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Recent Profile Visitors

405 profile views
 1. Happy Birthday chchhypno!

 2. Μετά από απουσία μεγάλου διστήματος από το forum (λόγω διάφορων υποχρεώσεων), σας παρουσιάζω μερικές φωτογραφίες από την μικρή λίμνη μου...
 3. Και εσύ αντί να πεις στον κύριο σύβουλο πολιτικών προσώπων πόσο ρόμπα έχουν γίνει, κάθησες να πάρεις εξηγήσεις περί μετανάστευσης????
 4. Εγώ πάντως έχω την εξής απορία, όταν λέμε περί αλλοδαπών κινητών εστιών μόλυνσης, σε ποιους ακριβώς λαούς αναφερόμαστε???? Γιατί αλλοδαποί είναι όλοι όσοι κατοικούν στην Ελλάδα και δεν είναι Έλληνες. Εάν λοιπόν δεν περιλαμβάνουμε σε αυτή την λέξη Άγγλους, Γάλλους, Γερμανούς που αποδεδειγμένα δεν είναι παραδείγματα προς μίμηση σχετικά με την προσωπική τους υγιεινή (για τους Γερμανούς ομολογώ ότι δεν γνωρίζω αλλά κόλλαγε σαν έκφραση), αλλά μόνο φτωχούς οικονομικούς μετανάστες, τότε αυτό στα δικά μου αυτιά είναι ρατσισμός...!!!!
 5. Φίλε doufas πολύ καλή η προσπάθεια σου... Η επιπλέον φίλτρανση που σου προτείνουν παραπάνω σίγουρα είναι ένα σοβαρό σύν... Μην ξεχνάς ότι εξίσου σημαντικό με το καθαρό νερό είναι και οι σταθερές συνθήκες για τους δίσκους σου, άρα ιδιαίτερη προσοχή στον τρόπο των αλλαγών νερού. Τώρα τα περί ρόλου Θεού κλπ που γράφεται παραπάνω, όλοι περίπου αυτο κάνουμε σε αυτό το hobby και το θέμα είναι να μην γίνονται υπερβολές... Σίγουρα οι δίσκοι μας θα πέρναγαν πολύ καλύτερα σε κάποιο σημείο του Αμαζονίου... Καλή συνέχεια Ερώτηση: πόσο καιρό τρέχει το ενυδρείο???
 6. Νίκο ευχαριστώ πολύ για την απάντηση...
 7. Ενα συμπλήρωνες και πιο συχνά το εξατμηζόμενο νερό (χωρίς να αλάζεις τις παραμέτρους του νερού) τότε σίγουρα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα... Τα ενυδρεία (550 και 250 λτ) μου λειτουργούν χωρίς καπάκι εδώ και 3 χρόνια χωρίς κανένα πρόβλημα (και δυστυχώς με πολλά τσιγάρα τριγύρο)
 8. Και ενώ όλα κυλούσαν καλά και ήρεμα στο reef-άκι (αν εξαιρέσω κανά δύο καβούρια που ξεφεύγουν της σύλληψης) ... Εχθές συνελήφθηκε το παρακάτω.... Έκοβε βόλτες στα τυφλά πάνω στην άμμο... όπως πιθανών βλέπετε, είναι σκουλήκι κομμένο στην μέση (πίσω μέρος) και το μήκος του κομματιού ήταν περίπου 7-8 εκ. Γνωρίζει κανένας περί τίνος πρόκειται???? Τι θα μπορούσε να το κόψει στην μέση???? Το υπόλοιπο ζει???
 9. Το περιβάλλον στις γεννήστρες συνηθίζεται να είναι ανοιχτόχρωμο, εφόσον υπάρχει η θεωρία ότι τα μικρά μπορούν να μπερδέψουν οτιδήποτε σκουρόχρωμο με τους γονείς (η οποία κατά την γνώμη μου ισχύει εφόσον επανειλημμένα έβλεπα μικρά να είναι κολλημένα με τις μαύρες ραφές σιλικόνης στη γεννήστρα μου)... Βέβαια εάν δεν βλέπεις τους γονείς να προσπαθούν να συγκεντρώσουν τα μικρά τους πιθανών να είναι ακόμα ανώριμοι.... Καλές γέννες!!!
 10. chchhypno

  Diskoi

  +1 Φίλε fish boy καλως ήρθες, Μια καλή επιλογή είναι να προσφέρεις στους δίσκσους ph 6,5 και kh 3, βέβαια είναι πολύ σημαντικό οι συνθήκες που τους προσφέρεις να παραμένουν σταθερές. Άνθρακας δεν χρειάζετε να υπάρχει στο ενυδρείο σου (εκτός και εαν υπάρχει ανάγκη να αφαιρέσεις κάποια ουσία, όπως πχ κάποιο φαρμακο). Καλή συνέχεια Θα είχε βέβαια ενδιαφέρον να μας κάνεις μια παρουσίαση των ενυδρείων σου...
 11. Πως θα κτιστούν βίλλες ? πως θα αγοραστούν κότερα και αυτοκίνητα ? πως θα γίνεις φίλος με την εφορία ώστε να μιζώσεις πιο εύκολα τον εφοριακό? .... και να περισσέψει και κανά φράγκο για τις λεπτομέρειες ... παιδεία και υγεία???? Βρετανία, Γερμανία, Γαλλία κλπ απλά καμία σχέση με το δικό μας σύστημα υγείας και πρόνοιας, αλλά καμία όμως.... Απλά έχουμε χωριστεί σε δύο στρατόπεδα... στα 'κοροϊδα' και στους 'μάγκες'... και όλα τα κοροϊδα (συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μου) και με λίγες εξαιρέσεις, κατά βάθος ζηλεύουμε και θα θέλαμε να βρισκόμασταν στη θέση των 'μαγκών' (που βγαίνει από το ' τα μαγκώνουν'). Αυτό ακριβώς κατά την γνώμη μου είναι το πρόβλημα.... Άρα μια καλή σχέση με κάποιον άγιο να μας φυλάει (για όσους αισθάνονται κοροϊδα) δεν βλάπτει...
 12. Συν του ότι η άμμος από τις δικές θάλασσες (έχοντας μεγάλες περιεκτικότητες σε πυρίτιο - αν δεν κάνω λάθος) μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα στις ραφές από σιλικόνη του ενυδρείου σου...
 13. Καλή αρχή κα από εμένα... Μια πολύ καλή και δοκιμασμένη επιλογή είναι το Substrat pro (eheim) για βιολογικό υλικό. Τοποθετημένο πριν από το βιολογικό υλικό σου θα χρειαστείς και μακαρόνι (πολλές επιλογές και εδώ) αν είναι και αυτό πορώδες ακόμα καλύτερα.
×
×
 • Create New...