Jump to content

Recommended Posts

Πόσο επικίνδυνο έιναι για τις γαρίδες και τα μωρά τους? Εδώ και μέρες είναι πάνω στο μπροστινό τζάμι. Το μέγεθος τους δεν ξεπερνά τα 5-6mm. Ξέρω μόνο πως έιναι ύδρες αλλα δεν βρήσκω άλλες πληροφορίες.

post-8261-1228828895_thumb.jpg

ΥΓ. Η φωτογραφία δεν είναι από το δικό μου ενυδρείο

Link to comment
Share on other sites

το ιδιο θελω να μαθω το ιδιο αν ισχυει για τα πλαναρια.. Σημερα εντοπισα μωρα Tiger σε μεγεθος μικροτερου απο 1χιλιοστο..

Σορι Νατασσα :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Έψαξα, βρήκα ενημερώνω όποιον ενδιαφέρει:

ΎΔΡΑ

Ένα πλάσμα που πιστεύεται ότι προκαλεί βλάβες ή σκοτώνει γαρίδες είναι η Ύδρα. Ύδρα COELENTERATA είναι από την οικογένεια των υδρόβιων ασπονδύλων. Άλλα μέλη της οικογένειας αυτής περιλαμβάνουν τα κοράλλια, μέδουσες, και ανεμώνες που έχουν ως πρωταρχικό αλμυρά. Ένα πράγμα που θα πρέπει να παρατηρήσετε είναι ότι όλα τα προαναφερθέντα συγγενείς της Ύδρας μπορεί επίσης να προκαλέσουν βλάβη σε άλλα υδρόβια πλάσματα με μεθόδους του τσιμπήματος, δηλητηρίαση, κλπ.

Όπως και οι συγγενείς του αλμυρού νερού η Ύδρα χρησιμοποιεί τα πλοκάμια της για να συλλάβει λεία. Χρησιμοποιεί τα πλοκάμια της ως ψευδο ψάρια γραμμές με barbs να συλλάβει μικρή λεία, συμπεριλαμβανομένων των μαλακοστράκων και των ζωοτροφών. Η Ύδρα είναι γνωστό ότι τρέφονται με μικρά ιχθύδια και ορισμένοι έχουν αναφέρει ότι τρέφονται με μικρές προς μεγάλες γαρίδες.

Η Ύδρα, ωστόσο, δεν είναι εύκολο να αφαιρεθεί εντελώς. Χημικές ουσίες που θα χρησιμοποιησετε για να σκοτώσουν Ύδρα θα βλάψει το γαρίδες ταυτόχρονα. Ύδρα είναι ασπόνδυλα όπως οι γαρίδες, ώστε κάθε τι που μπορεί να βλάψει την Ύδρα μπορεί να βλάψει και τις γαρίδες. Υπάρχουν ωστόσο μερικά κλειδιά για την τήρηση της Ύδρας από ενυδρείο σας:

Πρόληψη: Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι Ύδρα τείνει να εισέλθει σε ένα ενυδρείο απο φυτά που αγοράσατε πρόσφατα.

Συντήρηση: Η διατήρηση ενός καθαρού ενυδρείο είναι ένα από τα κλειδιά για τον έλεγχο ή / και την άρση της Ύδρας από ένα ενυδρείο. Ακριβώς όπως Planaria, οι Ύδρες ευδοκιμούν σε βρώμικες δεξαμε

:rolleyes::rolleyes::rolleyes: Πάνε τα μωράκια μου

Φίλε Pano1990 πρόσεχε και εσύ με τα πλανάρια, όλα από εκεί ξεκινούν έχω μπόλικα είδη και απο δαύτα.

Link to comment
Share on other sites

Οκ μειωση του φαγητου και βλεπουμε... Παντως σημερα τα ειδα τα μωρακια tiger...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...