Jump to content

PlanTeam

Recommended Posts

gallery_51753_299_160191.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Γενικά
 Η Hemianthus callitrίchoίdes ή Cuba είναι ένα ντόπιο φυτό της Κούβας και είναι το μικρότερο είδος φυτού για το μπροστινό μέρος του ενυδρείου. Συνήθως το φυτό αναπτύσσεται κοντά στις όχθες των ποταμών ή σε γρήγορα ρέματα και ποτάμια στην Αβάνα και την Κούβα. Αυτό το φυτό εισήχθη για πρώτη φορά στο χόμπι μας στις αρχές του 2000. Σε λιγότερο από δέκα χρόνια από τότε που έκανε την πρώτη του εμφάνιση σε ενυδρείο που φυτεύτηκε, η Cuba είναι πλέον το ποιο γνωστό γρασίδι για τους aquascapers. Τα μικρά φύλλα, η πυκνή χαμηλή ανάπτυξη και με μέτριο ρυθμό ανάπτυξης σε επιφάνεια το κάνει το κατάλληλο φυτό για την φύτευση του μπροστινού μέρους του ενυδρείου. Για να υπάρχει υψηλή ανάπτυξη χρειάζεται πολύ δυνατό φωτισμό αλλά και διοξείδιο του άνθρακα ή υγρό co2 και ένα υπόστρωμα με πλούσια συστατικά. Πολλοί χομπίστες όμως κράτησαν με επιτυχία αυτό το φυτό χωρίς υπόστρωμα και δυνατό φωτισμό αλλά μόνο με υγρά λιπάσματα και co2 . 'Εχει παρατηρηθεί ότι αν η ανάπτυξη του φυτού είναι καλή και καλύψει όλο το βυθό,μετά αρχίζει να μεγαλώνει μια νέα γενιά πάνω στην παλιά. Αν δεν το κλαδέψουμε θα έχουμε στο τέλος ένα φυτό με ύψος τα 10 -15 εκατοστά,όπου τα 5 πρώτα εκατοστά Θα είναι πράσινα ενώ τα υπόλοιπα όχι. Καλλιεργείται και εκτός νερού.
Θέση στο ενυδρείο
Η Cuba είναι ένα φυτό που Θα ταιριάζει σχεδόν σε κάθε ενυδρείο. Οι aquascapers προτιμούν το φυτό για πολλούς λόγους, όπως η βραδύτερη ανάπτυξη και το λιγότερο κλάδεμα που απαιτείται.
Φύτεμα
Για να φυτέψουμε την Cuba πρέπει να κοπεί στη μέση και μετά να ξανακοπεί σε μικρότερα κομματάκια. Φυτεύουμε τα κομματάκια σε απόσταση μετάξυ τους περίπου 1 εκ. Η χρήση μιας κυρτής τσιμπίδας θα σας βοηθήσει πολύ στη διαδικασία της φύτευσης.
Κλάδεμα/Πολλαπλασιασμός
 Το κλάδεμα είναι απλό, όπλα όταν το φυτό απλωθεί πολύ κόβετε τούς δρομείς και το μεταφυτεύετε. Ο πιο πρακτικός τρόπος κουρέματος είναι να κουρεύουμε το φυτό ανά διαστήματα στο ύψος που Θέλουμε όπως κουρεύουμε το γκαζόν ή έναν θάμνο με το ψαλίδι. Τα σημεία που το κουρέψαμε Θα καλυφθούν γρήγορα με νέα παρακλάδια που θα βγάλει το φυτό. Αν θέλουμε σε κάποια σημεία μπορούμε να μην το κουρεύουμε,κάποια να τα κουρεύουμε πολύ και κάποια λιγότερο ώστε να δημιουργήσουμε όμορφες ανισότητες στο βυθό.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...