Jump to content

Recommended Posts

gallery_51753_299_443425.jpg

Γενικά:

Η Eleocharis parvuΙa είναι ένα φανταστικό γρασίδι, είναι ελαφρώς μικρότερο από τις άλλες ποικιλίες Eleocharis,επίσης υπάρχει και η ποικιλία E.acicularis.Το φυτό το συναντάμε σε βάλτους, έλη και υγρές περιοχές της Βόρειας Αμερικής, την Κούβα, την Ευρώπη και την Ασία. Τα λεπτά του φύλλα σε σχήμα λεπίδας και η χαρακτηριστικά χαμηλή ανάτπυξη που έχει, το έχουν τοποθετήσει στην κορυφή των πιο δημοφιλών γρασιδιών. Η Eleocharis parvuΙa είναι επίσης γνωστή ως dwarf hairgrass ή small spike-rush (emerging growth).Έχει παρατηρηθεί, λόγω των πολύ λεπτών της φύλλων ότι δεν μπορεί να αναπτυχθεί άνετα σε χαλίκι σε σχέση με την άμμο. Πολλά φυλλαράκια δεν μπορούν να βγουν στην επιφάνεια και τσαλακώνονται ενώ το φυτό αναπτύσσεται με δρομείς προς τα κάτω γιατί δεν μπορεί να σπρώξει το χαλίκι και να βγει στην επιφάνεια του. Καλλιεργείται και εκτός νερού.

Θέση στο ενυδρείο:

Η Eleocharis parvuΙa είναι ένα φυτό για το μπροστινό μέρος του ενυδρείου, για μεγαλύτερα ενυδρεία και μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε σημείο σε nano ενυδρεία. Αυτό θα μετατραπεί σιγά σιγά σε γρασίδι και θα καλύψει το ενυδρείο αλλά μπορεί να αναμειχθεί και με άλλα φυτά γρασίδια όπως Hemianthus callitrichoides, Glossostigma elatinoides ή Sagittaria subulata και Eleocharis acicularis.

Φύτεμα:

 Το φύτεμα του είναι ίδιο με της cuba, απλά χωρίζουμε το φυτό σε μικρά κομμάτια και τα φυτεύουμε σε απόσταση μετάξυ τους.

Κλάδεμα/Πολλαπλασιασμός:

Το κλάδεμα είναι απλό, το φυτό μεγαλώνει σε δρομείς, απλά κόβετε το κομμάτι που θέλετε και το μεταφυτεύετε.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...