Jump to content

Recommended Posts

gallery_51753_299_1027032.jpg
 

Γενικά
Η Hygrophila Corymbosa 'siamensis' είναι ένα πολύ ανθεκτικό ενυδρειακό φυτό που μπορεί να βρεθεί εύκολα. Αυτή η ποικιλία καλλιεργείται συνήθως σε φυτώρια και μπορεί να βρεθεί σε όλα τα ενυδρειακά καταστήματα. Είναι μια από τις πολλές ποικιλίες του φυτού την οποία συναντάμε στη Νοτιοανατολική Ασία. Κάτω από το νερό τα φύλλα έχουν χρώμα ανοικτό πράσινο και είναι πυκνά. Με εξαίρεση τα ενυδρεία στα οποία δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου φωτισμός, δεν υπάρχει άλλη περίπτωση στην οποία η Hygrophila Corymbosa 'siamensis' δεν θα μπορέσει να αναπτυχθεί. 0 φωτισμός και η λίπανση που χρειάζεται είναι μέτρια και μπορεί να αναπτυχθεί σε διάφορα επίπεδα σκληρότητας νερού και θερμοκρασίας.Για να αξιοποιήσουμε στο έπακρο αυτό το φυτό θα πρέπει να χορηγούμε σίδηρο και να έχουμε καλό φωτισμό. Τα αποτέλεσμα θα είναι μια μπρούτζινη απόχρωση, διαφορετικά θα παραμείνει πράσινο. Έιναι ένα εξαιρετικό φυτό για αρχάριους αφού αντέχει σε εύρη φάσμα συνθηκών. Όταν το φυτό φτάσει στην επιφάνεια και υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες στο ενυδρείο μας βγάζει μοβ λουλούδια. Το μόνο πρόβλημα που συνήθως αντιμετωπίζουν οι χομπίστες είναι μια προσβολή των φύλλων με κάτι που μοιάζει με μεγάλους κόκκους αλατιού, η αιτία της όμως παραμένει αδιευκρίνιστη. Η κατάσταση αυτή δεν επηρεάζει το φυτό και δεν εξαπλώνεται και στα υπόλοιπα φυτά μας. Καλλιεργείται και εκτός νερού.
Θέση στο ενυδρείο
Η κατάλληλη θέση στο ενυδρείο είναι η μεσαία ζώνη και η πλάτη του ενυδρείου και δίνει καλύτερο αποτέλεσμα αν φυτευτεί σε συστάδες.
Φύτεμα
Το φύτεμα γίνεται κατευθείαν στο υπόστρωμα ή στην άμμο με την προσθήκη ταμπλετών.

Κλάδεμα/Πολλαπλασιασμός
Ο πολλαπλασιασμός του γίνεται είτε με το κόψιμο των κορυφών είτε με το κόψιμο των πλευρικών βλαστών.Τα κλαδέματα μπορούμε να τα φυτέψουμε σε κάποιο άλλο σημείο του ενυδρείου μας.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...