Jump to content

Vogias

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
  • Δημοσιευσεις

    1.349
  • Εγγραφή

  • Τελευταια επισκεψη

  • Days Won

    7

Vogias last won the day on June 3 2017

Vogias had the most liked content!

6 Ακόλουθοι

Contact Methods

  • Website URL
    http://

Profile Information

  • Φύλο
    'Ανδρας
  • Τα Ενυδρεία μου
    - 250lt:Amazon (Pt. Scalare Manacapuru)
    -110lt:Γεννήστρα
    - 60lt:Dwarf puffers
    - 20lt:Γεννήστρα
  • Τοποθεσία
    Μυτιλήνη, Λεσβος
  • Interests
    Πάνω απ' όλα η Θρυλάρα μας,Waterpolo, Basketball, ψαροντούφεκο, ξυλορακέτες, φωτογραφία, Parrots ότι έχει να κάνει με ζώο και φυσικά τα ενυδρεία!!!

Previous Fields

  • Νομός
    Λέσβου
  • Χώρα
    Hellas

Πρόσφατοι επισκέπτες

1.311 εμφανίσεις προφίλ

Vogias's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/14)

  • One Month Later
  • One Year In
  • Week One Done

Recent Badges

493

Reputation

  1. Και εγω το σκέφτηκα αυτο Θοδωρή που λες για την θερμοκρασία και ισχύει γιατι το ενα απο τα υπολοιπα εχει τεράστια διαφορά. Ειναι ψάρι κανονικό πια ενώ τα αδερφάκια του ειναι πολυ πιο μικρά. Παρατήρησα βεβαια οτι τρώει ασταμάτητα οταν πέσει η τροφή μεσα και αυτο το εκανε απο τότε που ήταν πολυ μικρο. Φωτογραφίες θα ανεβάσω κάποια στιγμή και θα αναφέρω κάποιες αλλαγές που εχω κανει.
  2. Δυστυχώς καθολου καλα Χρήστο. Δεν εχω χρόνο τωρα να γράψω αναλυτικά αλλα εχω παρα πολλές απώλειες. Εχω ψάρια αλλα ειναι ελάχιστα σε σχέση με αυτα που θα μπορούσα να εχω. Δυστυχώς αυτήν την περίοδο ειμαι λίγες ώρες μεσα στο σπίτι για διάφορους λόγους αλλα οταν ειμαι αφιερώνω ολο το χρόνο στα ενυδρεία και παλι δεν πανε καλα τα μικρα. Τα corydoraκια πανε πολυ καλα και ειναι μεγαλα πλέον αλλα τα σκαλαρακια δεν μπορω να βρω για ποιον λογο τα χάνω. Ταΐζω mix τροφών ζωντανές και ξηρά, ρουτίνες και τιμές κανονικά αλλα χάνω ψάρια συνεχεια. Μπορει να φταίει και η υψηλή θερμοκρασία που εχω σπίτι. Βάζω κλιματισμό αλλα οπως είπα ειμαι λίγες ώρες στο σπίτι και ετσι ειναι υψηλή η θερμοκρασία. Εχω κανει και κάποιες αλλαγές στις καινούργιες γέννες που θα σας πω εν καιρω και θα δούμε πως θα πανε. Ειμαι στην δουλεια και δεν μπορω να γράψω αναλυτικά.
  3. Vogias

    Αναπαραγωγή Apistogramma Borellii

    Μπραβο Μάκη! Συγχαρητήρια φιλε και καλο μεγάλωμα! Το ενυδρείο πολυ ομορφο
  4. Vogias

    Ζευγάρωσαν τα Herotilapia multispinosa

    Με το καλο και το μεγάλωμα! Μπραβο
  5. Ήταν και για μενα μεγάλος έρωτας οταν ξεκίνησα το χόμπι και ακομα παραμένει. Γνωμη μου ειναι οτι πρεπει να αποκτήσεις λίγη εμπειρία πρώτα και οταν αυτο γινει να κανεις ενα species tank με το συγκεκριμένο ψάρι. Θεωρώ πως εκτος απο οτι πρεπει να μπει σε ενα ενυδρείο οπου θα εχει ωριμάσει και θα έχουν σταθεροποιηθούν οι ισορροπίες του, οπως σου είπανε και τα παιδια πιο πάνω, θα πρεπει να αποκτήσεις μια κάποια εμπειρία πρώτα με τα πλεκο γενικα. Ειναι περίεργο το τάισμα τους, μπορει να τα εχεις μεσα στο ενυδρείο και να μην τα βλεπεις σχεδόν καθολου και πολλα αλλα. Αν δώσεις τωρα ενα σκασμό λεφτα και το παρεις, το βάλεις σε ενυδρείο οπου ενα μονο απο τα τετρα σου μπορει να εχει κάποιο θεμα και να κολλήσει αυτο το ψάρι και το χάσεις μετα θα κλαις με μαύρο δάκρυ! Εκτος και αν εχεις την οικονομική δυνατοτητα και αντέχεις, το να χάσεις ενα τέτοιο ακριβό ψάρι και μπορεις να πειραματιστείς. Τότε αλλάζει. Να εχεις υπομονη και οτι όνειρο εχεις γι αυτο το χόμπι κάποια στιγμή θα το πραγματοποιήσεις. Ολα μαζι τα θελω μας δεν μπορούμε να τα εχουμε. Φιλικα παντα!
  6. Δυστυχώς είχαμε κάποιες "αρκετές" απώλειες καθώς τα μεγαλα ψαράκια μεσα σε τρεις μερες έφαγαν ή σκότωσαν τις δυο τελευταίες γέννες που ειχα βάλει μεσα στην γεννηστρα. Τα ψάρια απο τις πρώτες γέννες ειναι αρκετα μεγαλα πλέον (ειδικά ενα ειναι τριπλάσιο απο τα υπολοιπα) και ετσι τα καθάρισαν με συνοπτικές διαδικασίες και χωρις να το πολυ παρω χαμπάρι. Αυτές τις μερες έτρεχα με διαφορά και δεν παρατηρούσα την ολη εξέλιξη πολλές ώρες. Απλα ταιζα. Το δυστύχημα ειναι οτι οι δυο τελευταίες γέννες ήταν παρα πολυ μεγάλες. Επισης οτι ψάρακια ειχα αφησει στο μεγάλο ενυδρείο με τους γονείς μετα απο 4 μερες εξαφανίστηκαν! Το τρίτο ζευγάρι εχει παλι αυγά και το δεύτερο ετοιμάζεται παλι. Ετσι λοιπόν, οπως εγραψα και στο θεμα μου με το Corydoras, πηρα ενα δοχείο και μετέφερα τα κορυ και το 20 λίτρο θα το κρατήσω για να μεγαλώσω τα καινουρια σκαλαρακια μεχρι τις πρώτες εβδομάδες τους, ώστε να πάρουν λιγο μπόι και να μεταφερθούν στην μεγάλη γεννηστρα οταν το επιτρέψει το μέγεθος τους. Μολις τελειώσουν αυτές οι αναπαραγωγες ή το πολυ να αφήσω άλλη μια στο κάθε ζευγάρι θα βαλω χώρισμα στο κυρίως ενυδρείο και θα χωρίσω τα αρσενικά με τα θηλυκά για τουλαχιστον ενα μήνα, ώστε να ξεκουραστούν τα θηλυκά απο τις πολλές γέννες! Τα ψαράκια που ειναι στην μεγάλη γεννηστρα πλέον τρώνε και grindal οποτε οπως καταλαβαίνετε έχουν αρκετα καλη και γρήγορη ανάπτυξη.
  7. Vogias

    Χορός Corydoras Adolfoi!!!

    Σημερα εγινε αγορά πλαστικού δοχείου 50 λιτρων και τα μικρά Corydoras μεταφέρθηκαν ολα εκει. Φαινεται να τους αρεσε το μεγαλύτερο "προσωρινό" σπίτι τους! Εβαλα λίγη άμμο και αρκετα φυτά, ξύλα και ξερά φύλλα! Εκει θα μείνουν έως ότου δοθούν, δηλαδη αρχές φθινοπώρου. Το 20 λίτρο καθαρίστηκε απο αλγες που ειχε και θα γινει μεγαλωστρα για σκαλαρακια μεχρι να γίνουν 2-3 εβδομάδων οπου θα μεταφέρονται στην μεγάλη γεννηστρα. φωτογραφιες δοχείου:
  8. Απο τότε που τα πρώτα ήταν 15 ημερών κάθε καινουρια γεννα έτρωγε ξύλο. Κάποια στιγμή τα μικρά απομονώνονται και κρύβονται σε ενα μέρος του ενυδρείο και εκει σταματάει το ξύλο. Ακομα δεν ειναι σε θέση για να τα φάνε αλλα οτι μπορούν να τα τραυματίσουν μπορούν. Απλα ειναι τόσα πολλα σε κάθε γεννα που ελάχιστα παθαίνουν ζημιά. Αυτο που λες θα γινει σε λιγο καιρο αλλα εκει θα κανω άλλη τακτική! Άλλωστε σε λιγο καιρο θα χωρίσω τα ζευγάρια για κανενα μήνα ώστε να ξεκουράσω τα θηλυκά που αναπαράγονται συνεχεια. Εισαι ο πρώτος στην λίστα δικαιωματικά!
  9. Χθες τα κλείσαμε ένα μηνά ακριβώς από την πρώτη μέρα όπου έσκασαν τα πρώτα αυγά της πρώτης γέννας και είπα να κάνω ένα photo update! Στις φωτογραφίες που ακολουθούνε θα δείτε ψαράκια που είναι από τις 4 διαφορετικές γέννες καθώς η πέμπτη είναι ακόμα στο σουρωτήρι. Λογικά αύριο θα αρχίσουν και τα άλλα το κολύμπι ελεύθερα! Φωτογραφίες: Εδώ βλέπετε το μεγαλύτερο ψάρι όλου του κοπαδιού! Πολύ πιο μεγάλο από όλα τα υπόλοιπα:
  10. Vogias

    Χορός Corydoras Adolfoi!!!

    Συνήθως τα περισσότερα corydoras μεσα στα ενυδρεία ειναι σε μεγαλύτερη θερμοκρασία απο αυτη που πρεπει. Αυτο που πρεπει να βρεις, ειναι μια μεση θερμοκρασία για ολα τα ψάρια που φιλοξενεις μεσα στο ενυδρείο σου. Το καλοκαίρι και εμενα ανεβαίνει η θερμοκρασία πολυ στο ενυδρείο. Έχουν αντέξει μεχρι και 29 με 30 βαθμούς το καλοκαίρι αλλα δεν σημαίνει οτι ήταν και σωστο! Οταν έφτανε τόσο έβαζα κλιματισμό στον χωρο και έριχνε την θερμοκρασία σταδιακά. Τα μικρά τα μεγάλωσα σε 23 με 24 βαθμούς. Αυτη τη στιγμή η γεννηστρα τους έχουν θερμοκρασία 25 με 26. Νομιζω πιο ανθεκτικά ειναι τα sterbai στις υψηλές θερμοκρασίες αλλα γίνονται και γαϊδουράκια. Ευχαριστω πολυ παιδια! @stathis spithas Να τα κρατήσω ολα αποκλείεται γιατι ειναι πολλα. Μπορει να κρατήσω 5 ώστε να μεγαλώσω το κοπάδι μου απλα ειμαι πολυ οριακά και το σκέφτομαι. Τα υπολοιπα θα δωθουν οπου γινεται καλυτερα! Ακομα ειναι μικρά παντως. Πιςτευω προς το τελος καλοκαιριού θα ειναι μια χαρά για να τα δώσω.
  11. Vogias

    Χορός Corydoras Adolfoi!!!

    Επανέρχομαι μετά από πολύ καιρό στο θέμα! Χρωστάω φωτογραφίες. Τα ψαράκια είναι καμιά 40αρια πλέον μέσα στην γεννήστρα! Ότι αυγό ή ψαράκι βρίσκω μπαίνει μαζί με τα υπόλοιπα. Δεν ψάχνω πλέον απλά αν τύχει να δω κάτι το μεταφέρω. Τα corydoras αναπαράγονται συνέχεια οπότε κάθε φορά όλο και κάτι βρίσκω. Πριν 11 μέρες έβγαλα κάποιες φωτογραφίες και σήμερα που είχα λίγο χρόνο είπα να τις ανεβάσω! Τα πιο μεγάλα ψαράκια έχουν πλέον αναπτυχθεί αρκετά και έχουν βγάλει κατά 95% τα χρώματα τους. Υπολείπεται λίγο το μαύρο της ράχης, αν και σήμερα που σας γράφω στα πιο μεγάλα έχει βγει σχεδόν όλο! Σε κάποιες φωτογραφίες φαίνεται ξεκάθαρα η διαφορά τους με τα πιο μικρά. Μόλις βρω λίγο χρόνο θα ανεβάσω πιο φρέσκες φωτογραφίες γιατί αυτές έχουν ψιλό μπαγιατέψει. Οι φωτογραφίες δεν είναι πολύ καλές αλλά μπορείτε να καταλάβετε την ανάπτυξή τους:
×
×
  • Create New...