Jump to content

vales_red

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
  • Δημοσιευσεις

    1.992
  • Εγγραφή

  • Τελευταια επισκεψη

  • Days Won

    1

vales_red last won the day on May 21 2013

vales_red had the most liked content!

Profile Information

  • Φύλο
    'Ανδρας
  • Τα Ενυδρεία μου
    Valerimless 300l Sps Lps and Zoanthids Rimless

Previous Fields

  • Νομός
    Θεσσαλονίκης
  • Χώρα
    Hellas

Πρόσφατοι επισκέπτες

2.388 εμφανίσεις προφίλ

vales_red's Achievements

Rising Star

Rising Star (9/14)

  • One Month Later
  • One Year In
  • Week One Done

Recent Badges

19

Reputation

  1. vales_red

    Valerimless Reef

    Καλησπερα παιδια....Ειμαι στη δυσαρεστη θεση να ζητησω να κλειδωσει το θεμα, καθως πλεον το ενυδρειο θα πουληθει αλλου. Ευχαριστω ολους αυτους που συμμεριστηκαν τα αγχη μου και τις αγωνιες μου, μοιραστηκαμε τις ιδεες μας και βαλαμε ενα λιθαρακι σε αυτο το χομπι.. Καλη συνεχεια σε ολους! Θα μεινω θεατης δικος σας... Keep reefing!
  2. vales_red

    Valerimless Reef

    Αφου εμαθα λοιπον οτι αποτελω 1 απο τους 2-3 τελευταιους ανεπιθυμητους στο χωρο-χομπι, κι απο ατομο που μιλαει με κοσμο οποτε κι η αποψη αυτη ισως να ειναι και η πραγματικη θα ηθελα να αποχωρησω ηρεμα κι ωραια λεγοντας 4 πραματα... 1) Το εκλαμβανω ως προσωπικη μου αποτυχια, το οτι επετρεψα να δημιουργηθει τετοια αποψη για το ατομο μου 2) Ζητω συγνωμη απο οσους προσεβαλε η σταση μου η τα λεγομενα μου τοσα χρονια 3) Φυσικα και θα παραμεινω στο ΑΖ για να σας διαβαζω και να παιρνω απο τις ιδεες σας! Απλα θα απεχω απολα. 4) Ευχομαι σε ολους μια ζωη μες στα αλάτια! Ας κλειδωσει εδω.
  3. vales_red

    Valerimless Reef

    Εκεινα τα led δινουν συγκεκριμενο χρωμα...εβαλα λοιπον κοκκινο κυανο μπλε UV ροζ σε διαφορες αναλογιες στα 4 γκρουπακια για να πετυχω ενα χρωμα της ανατολης και δυσης...Δεν ξερω αν πετυχει...παντως αν αναμίξεις αυτα τα χρωματα με διαφορους συνδυασμους βγαζουν ωραια χρωματα..
  4. vales_red

    Valerimless Reef

    Εισαι και βιαστικος! Οι ψυκτρες κοπηκαν το πρωι στα 90cm και εγιναν τρυπες για να ενωθουν μεταξυ τους με βιδες...Η συνεχεια ηρθε το βραδυ! Αφου αι 2 ψυκτραι εσονται 1...πηρε σειρα η χαραξη των γραμμων. Στη συνεχεια αραδιαστηκαν πανω τα led στις επιθυμητες θεσεις... Υπηρξαν κατι μικροδιορθωσεις για να ειναι ομοιομορφα κατανεμημενα, και σειρα ειχε η θερμαπαγωγικη παστα! Στην αρχη τσιγγουνευομουν να ριξω και ισως δεν κολλησαν καλα τα πρωτα 15...επελεξα μια απο τις καλυτερες παστες arctic alumina 5, κι ελπιζω να μην χρειαστει δευτερο χερι.. μου περισεψε μπολικη παντως... Αφου κολληθηκαν εβαλα απο πανω κατι βιβλια για πιεση... Ματαιο παντως γτ ολα τα led δεν ειναι ιδια...τα cree ειναι στον αερα καθως αυτα δεν εχουν εκεινο το στρογγυλο φακο αλλα εναν πολυ ψιλο φακο... Anyway! Σαββατο πρωι θα ελεγθουν... Εκτιμωμενος χρονος: 1.5 ωρα... πραγματικος χρονος: 3,5 ωρες χαχαχαχαχα Κυριακη εχει σειρα η κολληση των led σε καναλια μεταξυ τους... Το τροφοδοτικο ακομα να τηλεφωνησει!
  5. vales_red

    Valerimless Reef

    Εγω να δεις!!! Αρχικα θα ειναι ηδη αναμμενο το moonlight το οποιο θα σβηνει, μετα θα παιρνουν μπρος το sunrise driver, και στη μεση τους, θα παιρνει μπρος το UV driver το οποιο θα εχει peak κατα το μεσημερι... μεχρι τις 4-4:30 θα εχουν σβησει...
  6. vales_red

    Valerimless Reef

    Μετα απο καποιες σκεψεις και συζητησεις με φιλους καλους κατεληξα εδω... Driver 1: 14 royal blue Driver 2: 14 royal blue Driver 3: 14 Cree white Driver 4: moonlight: 4 royal blue Driver 5: 10 uv (3 x 365-370nm k 7x 420-430nm) Driver 6: sunrise/sunset : 3 red, 5 cyan, 3 green, 4 pink, 2 uv) Red+Cyan Green+Cyan Διπλα απο καθε κοκκινο θα βαλω ενα cyan για να παρω "Violet-purple", ελπιζω δηλαδη να βγει αυτο το χρωμα της αυγης...και εκει κοντα κι απο ενα ροζ, τα green δεν ξερω με ποια να τα ταιριαξω κοντα...και τα 2 Uv το ενα προς την αρχη και το αλλο προς το τελος... Σύνολο 73 leds...( μου περισσεύουν 6white και 4 uv για στοκ) Και καπως ετσι θα μοιαζει... Δεν μπερδεψα τα Leds, δεν θα ειναι η τελικη τους θεση, απλα τα ειχα ομαδοποιημενα...
  7. vales_red

    Valerimless Reef

    για moonlight θα θυσιασω εναν driver απο τους 6... ποσα led να βαλω για moonlight και τι χρωματα λες/λετε?
  8. vales_red

    Valerimless Reef

    Αντε να δουμε το φως το αληθινον!!!
  9. vales_red

    Valerimless Reef

    Κι εδω τι μου ειπε ο πωλητής... Hi, Thanks for your email. Pls note these are deep UV 365NM so it's normal with low light,if you get a 365NM emitter with visible purple then it's definitely higher than 365NM, maybe 405NM. 365Nm is used for Fluorescent observation, Radiation power is 160mW. Pls double check, thanks. Γεια σου, Ευχαριστούμε για το email σας. Pls σημειώστε αυτά είναι βαθιά UV 365nm έτσι είναι φυσιολογικό με χαμηλό φωτισμό, αν έχετε ένα πομπό 365nm με ορατό μωβ τότε είναι σίγουρα μεγαλύτερο από 365nm, ίσως 405nm. 365nm χρησιμοποιείται για την παρατήρηση φθορισμού, η ισχύς ακτινοβολίας είναι 160mW. Pls διπλός έλεγχος, ευχαριστώ. Οποτε ειναι οκ? γτ λεω αυτά δεν θα φτάνουν ουτε κατω απο 4 εκατοστά απο την επιφάνεια...
  10. vales_red

    Valerimless Reef

    Πρασινο το φωτεινο και uv αυτο που μολις φαινεται....
  11. vales_red

    Valerimless Reef

    Μένει το τροφοδοτικο και ολοκληρώνεται η παρεα! Εχω βεβαια μια απορία....αγόρασα 4 τέτοια 3W UV/Ultraviolet 365NM-370NM στα 30$... Τα δοκίμασα με το tester κι ενω ολα τα αλλα LEDs βγάζανε τυφλωτικο φως, αυτά μολις που βγάζουν ενα απλό φως που ουτε που διακρίνεις τι φως ειναι... Ξέρει κανεις γιατι; Και τα 4 το ιδιο!
  12. vales_red

    Valerimless Reef

    Καμία ιδέα για κατι αλλο; Αναλογίες;! Τοποθέτηση;
  13. vales_red

    Valerimless Reef

    Καπως ετσι θα μοιαζει σε αναλογια led και επιλογές χρωμάτων το φωτιστικο...
  14. vales_red

    Valerimless Reef

    Ο,τι μπορω να κανω απο 560χιλιομετρα μακρυά θα το κανω
  15. vales_red

    Valerimless Reef

    Ο,τι θελεις εδω ειμαι!!!
×
×
  • Create New...