Jump to content

nicpapa

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
  • Δημοσιευσεις

    3.438
  • Εγγραφή

  • Τελευταια επισκεψη

  • Days Won

    16

nicpapa last won the day on June 28 2021

nicpapa had the most liked content!

9 Ακόλουθοι

Profile Information

  • Φύλο
    'Ανδρας

Previous Fields

  • Νομός
    Δωδεκανήσου
  • Χώρα
    Hellas

Πρόσφατοι επισκέπτες

3.439 εμφανίσεις προφίλ

nicpapa's Achievements

Proficient

Proficient (10/14)

  • Very Popular Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

1,1k

Reputation

  1. Το πρώτο μου ενυδρείο 180λιτρα, ξεκίνησε πρώτα φυτεμένο και μετα μπήκαν ψαρια. Νομίζω το 2010 ξεκίνησε η αρρώστια αυτή. Ευτυχώς είχα διαβάσει πολλά πριν ξεκινήσω να ασχολούμαι με τα ενυδρεία, ήμουν καλος μαθητής και πάντα τηρούσα τις συμβουλές από τα φόρουμ. Η αδυναμία μου πάντα ήτανε τα φυτά, όπως τα λεει και ο Χρηστος , σε πιάνει μια μανια να πηγαίνεις ολο και στα πιο απαιτητικά φυτά, και να μην έχεις σταματημό. Το βλέπεις σαν συλλογή που θέλεις να έχεις ολο και πιο πολλά. Αφού εμαθα πως να μεγαλώνω τα φυτά ξεκίνησα με τα aquascapes και τους διαγωνισμούς , ήτανε αρκετά ενδιαφέρον. Με τα ψαρια δεν πολυ ασχολήθηκα γενικά και δεν περάσανε πολλά είδη από τα χέρια μου, πάντα μου αρεσαν τα κοπαδοψαρα και έμεινα με αυτά, τελευταία πηρα μερικά guppies δεν ειχα ποτέ μου.. Παράλληλα με τα φυτεμένα ήρθαν και τα γαριδαδικα, εκεί ξέφυγε ... Τα γαριδαδικα ήτανε σαν αποθήκη για τα φυτά μου όταν έφτιαχνα aquascapes, είχε διάστημα που είχα πάνω απο 40-50 διαφοτερικα είδη απαιτητικών φυτων. Το ένα ενυδρείο έγιναν 3, μετα μου αρεσαν άλλες γαρίδες αλλά δεν είχα χώρο να τις βάλω και ξεκίνησε ολη η ιστορία. Οπως και με τα φυτα, συλλογή απο γαρίδες. Ξεκινας απο τις red cherry και φθάνεις στις taiwan και στις oebt. Μετα αρχίζεις να φτιάχνεις μονος σου γαρίδες απο επιλεκτικές αναπαραγωγές. Αυτό το διαστημα τρέχουν αν θυμάμαι 36 ενυδρεία, και σε όλα εχει λίγη πρασινάδα η οποία δεν θέλει κλαδέματα. Τελευταία ασχολήθηκα με την αναπαραγωγή των cardinals tetra, και ήτανε ενδιαφέρων κράτησε αρκετούς μήνες ώστε να δω πως θα τα κανω να γενόσουν, να μην φανε τα αυγα , να μην χαλάσουν τα αυγα απο fungus, και τελος να μεγαλώσω τα μωρα. Ψαχνω να βρω κατι δυσκολο πάλι να ασχοληθω αλλα δεν βρισκω κατι,καμια ιδέα? Για θαλλασινο αν και εχω skimmer χρονια τωρα δεν προκειται , δεν μου αρέσει.
  2. nicpapa

    Nature style lowlight

    Aυτα της παραπάνω φωτογραφίας μπήκανε. Περιμένω να μεγαλώσουν και της αλλης παρτίδας να μπουν είναι καμία 60-70αρια. Μετα απο τοσο καιρο που τρεχει σημερα κλαδεψα, ειχε εξαφανιστει το hardscape.
  3. nicpapa

    Nature style lowlight

    To ενυδρείο σήμερα αν και με 29 αρια που πιάνει πάει καλα, δεν εχει αλλάξει κατι απο φωτισμο λίπανση co2... Περιμενω να μεγαλώσουν τα μικρά cardinals tetra απο την αναπαραγωγή που εκανα, να τα βαλω μέσα να γεμίσει το ενυδρείο είναι καμία 60-70αρια.
  4. Μπράβο σε όλους τους συμμετέχοντες!!! Ομορφα ενυδρεία. Μπράβο για την προσπάθεια
  5. nicpapa

    Nature style lowlight

    Δεν εχω βαλει χερι απο τοτε που τρεχει το ενυδρειο, ουτε ενα κλαδεμα:) ΰτος ειναι και ο στοχος, ενα ενυδρειο φυτεμενο ευκολο χωρις πολλα πολλα. Την lobelia την αφηνω επιτηδες να πεταξει φυτα,
  6. nicpapa

    Nature style lowlight

    Προχωράει σιγα σιγα.. Δεν εχω αλλαξει κατι , αλλαγες ανα 2 εβδομαδες 10% λιγα λιπασματα με τις αλλαγες νερου, 78 watt στα 300λιτρα, η μπουκαλα co2 ειναι στα τελειωματα.
  7. nicpapa

    Nature style lowlight

    Ειναι περιπου 1-2φυσαλιδες το δευτερολεπτο
  8. nicpapa

    Nature style lowlight

    Ειναι απλο στησιμο με ευκολα φυτα, χωρις πολλα λιπασματα καθολου κλαδεματα και μικρες αλλαγες νερου,. Φωτοπεριοδος 6 ωρες, ειναι 2 τ5 χ39 watt στα 300λιτρα, δεν εχει ίχνος green spot ενω ολα ειναι φυτα αργης ανάπτυξης. Συνεχομενο co2, ελαφρια χρηση . Λιπασνση σκονες οποτε το θυμηθω συνηθως μαζι με την αλλαγη νερου μην με ρωτησεις ποσο ριχνω με το μάτι λιγο απο ολα δεν εχω κατσει να υπολογισω ppm , αλλαγες νερου ανα 2 εβδομαδες 10-20%. To co2 ειναι αναγκαιο στα φυτεμενα... εστω και σε μικρη ποσοτητα, ειναι καλυτερο να παρεχεις co2 παρα λιπάσματα θα δεις μεγαλυτερη διαφορα.
  9. nicpapa

    Nature style lowlight

    To άλλαξα λίγο στα γρηγορα, δεν μου αρεσαν οι ριζες προς τα πάνω γιατί κάποιες ήτανε κομμένες .Ακόμη μερικές ριζες δεν λένε να κάτσουν. Λείπουν αρκετά ψαράκια γιατί δοκιμάζω την αναπαραγωγή τους ,άφησα μόνο τα αρσενικά.
  10. nicpapa

    Πως να κινηθώ;

    Οπως πάντα Χρηστο απλές κοινες osram λάμπες του εμπορίου.
  11. nicpapa

    Nature style lowlight

    Στα δικά μου ενυδρεια ακομη και στο κατα λαθος Αφρική που μου έδωσαν εχω προσθεσει λιγο πρασινο .:) Οχι τπτ σοβαρο, κερατοφυλλο για τα νιτρικα. Τα γαριδαδικα ειναι στημενα για τις γαριδες οχι γιατ τα φυτα. Αλλα εχει λιγο εως αρκετο πρασινο μεσα με spot ledakia τα δουλευω. Ολη η ιστορια ειναι να μην σε πεδευει το ενυδρειο αλλιως θα το μισησεις. Καντο οπως ειναι ευκολο εσυ να το συντηρησεις. Σου μιλαω εκ πείρας , παλια στο βαρια φυτεμενο μου αφιερωνα 2-2,5 ωρες για συντηρηση ενος 180λιτρου, τωρα ολα τα ενυδρεια μου 36 νομιζω , περνουν για εβδομαδιαία συντήρηση περίπου 2 ωρες ισως και λιγοτερο.
  12. nicpapa

    Nature style lowlight

    Αυτο δεν ειναι και το θεμα το να στηνεις ενα φυτεμενο ενυδρειο ? Μου εδωσαν ενα ενυδρειο με similis αφρικη, ωραιο μεν να βλεπεις τα ψαρακια να πηγαινουν απο δω και απο εκει..μετακινουν την αμμο, φτιαχνουν ομαδες και γενανε και μεσα στα κοχυλια. Εχουν μια ιδιαιτεροτητα σαν ψαρια. Αλλα βλεπεις μια αμμο και μερικα κοχυλια πως μπορει να σε ηρεμησει αυτο... Περισσοτερο αγχος προκαλει που τσακωνονται συνχεχεια για τις θεσεις των κοχυλιων.
  13. nicpapa

    Nature style lowlight

    Χαχα ... ναι τα φυτα πηγαν απο εκει που ηρθαν... θυμαμαι μια περιοδο ειχα κοντα στα 80 ειδη φυτων, οταν ειχε διαροη το 180λιτρο τα εχασα ολα. Το καθαρισα απο τις παλιες σιλικονες αλλα ακομη δεν το εχω κολλησει και ουτε προκειται. Τωρα 3-4 ειδη κρυπτοκορινας εχω σε ενα ενυδρειο και ενα βεζουβιο, αυτα ειναι τα φυτεμενα μου ολα τα αλλα ειναι buchephalandres και γενικα φυτα τα οποια δεν φυτευονται .,.. Α εχω και λιγο κερατοφυλλο. ? Εχω πια ξεχασει και τα ονοματα των φυτών τοσο καιρο που εχω να ασχοληθω. Οπως καταλαβες πλεον στα αργα φυτακια να βλεπουμε και λιγο πρασινο.
  14. nicpapa

    Nature style lowlight

    χαχα μου καθονται στο ματι ..δεν μπορω να τα βλεπω
  15. nicpapa

    Nature style lowlight

    Χρηστο καλησπέρα.. ολα τα φυτα που εχω βαλει τα ειχα σε γαριδαδικα, χωρις co2 και λιπασμαστα. Τωρα θα παρουν τα πάνω τους σιγα σιγα ειδικα με το co2. Με ευκολα φυτακια φτιαχνεις ωραιο ενυδρειο. Τωρα τρεχει με 2 τ5 39 watt . Και ετσι θα μεινει , το πολυ να παω σε 2χ54 watt για να καλυπτουν ολο το ενυδρειο Σκοπος σε αυτο το ενυδρειο ειναι , να ειναι οικονομικο και να μην χρειαζονται μεγαλες και συνχες αλλαγες νερου.
×
×
  • Create New...