Jump to content

Safarpn

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
  • Δημοσιευσεις

    6.240
  • Εγγραφή

  • Τελευταια επισκεψη

  • Days Won

    72

Safarpn last won the day on April 24 2016

Safarpn had the most liked content!

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ

Previous Fields

  • Νομός
    Αιτωλοακαρνανίας
  • Χώρα
    Brazil

Πρόσφατοι επισκέπτες

3.012 εμφανίσεις προφίλ

Safarpn's Achievements

Mentor

Mentor (12/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

1,8k

Reputation

  1. Δε το κάνεις αντιγραφή καλύτερα στο άλλο θέμα που έχω ανοίξει για να το συζητήσουμε εκεί;....θέλω να απαντησω και αν το κάνω εδώ θα το κάψω το θέμα.
  2. Μιχάλη, ΑΥΤΟ λέγεται ειρωνεία.
  3. Το περίμενα οτι θα γίνει αυτό και θα ρίξετε ευθύνη στη συγκεκριμένη τύρφη. Η τύρφη είναι αποστειρωμένη και την έχω ψάξει καλά τη δουλειά. Δε στηρίχτηκα μόνο στα λόγια κάποιου, δεν είμαι τόσο επιπόλαιος. Το ψήσιμο φίλε Μιχάλη οχι, δε μπορεί να δημιουγήσει κανένα πρόβλημα στη σύσταση. Ζούμε στο 2016 μετά Χριστό φίλε Μιχάλη και ναι, ψήνουμε χώμα για να φιλτράρουμε το νερό μας γιατί αυτό θα κάνει καλό στους οργανισμούς που φιλοξενούμε με ποικίλους τρόπους. Το ψήσιμο δηλαδή μας μάρανε; οτι και οι υπόλοιποι στο έτος 2016 φιλτράρουν το νερό με χώμα (γιατί και η ενυφδρειακή τύρφη χώμα είναι) δε σου λεει κάτι; Οτι άλλοι ρίχνουν Βότκα στο θαλασσινό δε σου λέει κάτι; Δηλαδή τόσο πίσω είμαι εγώ; εν πάσει περιπτώσει ο κάθε ένας κάνει οτι κρίνει σωστό για τα ψάρια του αφού πρώτα έχει ψάξει το θέμα. Εγω το έχω ψάξει και την κηπουρική τύρφη και θα συνεχίσω να τη χρησιμοποιώ. Δεν είναι ένας που την χρησιμοποιεί αλλά πάρα πολλοί χομπίστες καιρό τώρα. Την καλημέρα μου.
  4. Η τύρφη δε νομίζω να φταίει. Είναι καθαρή (χωρίς χημικα, λιπάσματα κτλ) και αποστειρωμένη όπως μου είπε ο φίλος που μου την έδωσε. Έτσι την παίρνουν πριν τις βάλουν διάφορες προσμίξεις για να την πουλήσουν. Δεν την πουλάνε έτσι σκέτη, εξυπηρέτηση μου έκανε και μου έδωσε. Πέρα από αυτό, πριν την χρησιμοποιήσω, βάζω την ποσότητα που χρειάζομαι στο φούρνο στους 210 βαθμούς για 40 λεπτά για να σκοτωθεί οποιοσδήποτε ζωντανός παθογονος) οργανισμος ενδεχομένως υπάρχει μέσα που μπορεί να βλάψει τα ψάρια.
  5. Λαμία σχέση τα σημάδια στο severum.
  6. Αυτό ήθελα να μάθω Μιχάλη. Αφού η τύρφη αφαιρεί ή προσθέτει στοιχεία, λογικά επηρεάζει συμπεριφορες και απλά ήθελα να δω με ποιο τρόπο. Αν κάποιος δηλαδή είχε εμπειρία και μου την έλεγε. Η Hih έχει να κάνει με την ποιότητα του νερού αλλά σε αυτό φταίνε μόνο οι αραιές αλλαγές μόνο η και σε κάτι άλλο; Στην τυρφη ας πούμε;
  7. Μιχάλη σε χανω στη μετάφραση που λένε. Το ερώτημά μου είναι τόσο απλό και το δυσκόλεψες πολύ και δε ξέρω γιατί. Άσε τους ψευδάργυρους και τα άλλα επιστημονικά και πες μου απλά "Όταν στα ψάρια κάνει κανείς σταδιακή αλλαγή του νερού με πτώση των σκληροτήτων, επηρεάζεται η συμπεριφορά τους ή η υγεία τους έστω και λίγο εκτός του οσμωτικου σοκ που θα συμβεί με απότονη πτώση;". Πχ τα δικά μου ζούσαν σε ph8,2 περίπου, βάζοντάς τους 100 λίτρα με ph7 αντιλαμβανονται τίποτα και έχουν κάποια αντίδραση είτε στη συμπεριφορά είτε κάτι που έχει έστω και μικρή επίπτωση στην υγεία τους; Αν το ξανακάνω εγώ την άλλη εβδομάδα, σκέφτονται ας πουμε αυτά ως εξής: - Καλά, τι κάνει ο τύπος, τι νερό με βάζει τωρα μη τα πάρω στο κρανίο! - Ναι τον τον χαζό; Την τελευταία φορά που το έκανε με πονούσε η κοιλιά μου για 2 μέρες
  8. Δε καταλαβες γιατί χρησιμοποίησα τη λέξη "αλλαγές" τόσο για τις συμπεριφορες όσο και για εκείνες του νερού. Για να γίνω πιο κατανοητός η ερώτησή μου έχει να κανει με το θέμα του firemouth. Η hih έχει να κάνει με.ρην ποιότητα του νερού (μεταξύ άλλων) όπως και το στρες σε αλλαγές περιβάλλοντος κτλ. Η σταδιακή πτώση που κάνω στο pH, μπορεί να προκαλεσει ένα τέτοιο πρόβλημα; Εκτός ρου οσμωτικου σοκ που πιστεύω ότι το αποφεύγω μιας και η πτώση των τιμών γίνεται πολύ αργά. Ξεκινήσα με ph8 και σήμερα στο ενυδρειο έχω 7,7-7,8.
  9. Θοδωρή καλά ήταν τα ψάρια κινητικότατα, με όρεξη κτλ. Τα χρώματα τους, μια χαρά για την ηλικία τους. Δε μπορώ να καταλάβω. Θέλω να πιστεύω ότι την έκανε από κάποια άλλη αιτία και φαγώθηκε στα σημεία αυτά από άλλο ψάρι η το σαλιγκάρι. Παίζει ρόλο που ήταν κοντά στο.ματι το ένα τραυμα; Διαπιστώνω κατά καιρούς σε περιπτώσεις που ψάρια τρώγονται από αλλά ψάρια ότι προτιμούνται τα μάτια αλλά αυτό δεν είναι πάνω στο μάτι. Η Hole in the Head κάνει σημάδια εκεί από την άλλη.
  10. Όταν σε ψάρια εκτροφής, που στη φύση ζουν σε όξινα νερά, αφού τα βαλουμε στο ενυδρείο μας και ξεκινήσουμε την επεξεργασία του νερού για να ρίξουμε τις σκληρότητες, παρατηρούνται αλλαγές στις συμπεριφορες τους; Οι αλλαγη εννοείται γίνεται σταδιακά και όχι μπαμ και κάτω αλλά έστω και αυτό το 1/3 του νερού μου εισέρχεται στο ενυδρείο με πιο χαμηλό ph, τα επηρεάζει με κάποιο τρόπο;
  11. Δεν ενοχλήθηκα καθόλου Θοδωρή, απλά επεσήμανα ότι ξεφεύγουμε από το θέμα μας. Λάβε όμως και την απάντησή μου στις βαρύτατες και ανυπόστατες κατηγορίες σου : Όταν εγώ σπαμάρω αλλά θέματα, δε γράφω κατεβατά ούτε και δε το κάνω για περισσότερα από ένα ποστ....εκτός περιπτώσεων με έναν περίεργο τυπάκο. Όχι λοιπόν, δεν ενοχλήθηκα, δεν είμαι γκρινιάρης ούτε "την είπα" σε κανέναν. Με ενδιαφερει αυτό συζητάτε απλά δε.κολλαει στο συγκεκριμένο θέμα. Καλό θα ήταν να ανοιχτεί ένα γιατί πραγματικά είναι ενδιαφέρον και το έχω θίξει κι εγώ στο παρελθόν.
  12. Σημάδια δεν είχα παρατηρήσει και η συμπεριφορά του ήταν όπως πάντα. Μου κάνει εντύπωση όμως αν είναι hole in the Head γιατί χθες δε.νομιζω να είχε τα σημάδια αυτά και όπως λέει και ο Θοδωρής (Sturm) λίγο δύσκολο να.εφυγε τόσο νωρίς. Συνήθως τα ψάρια που την πατάνε περνάν ένα διάστημα με την ασθένεια λίγο πιο μεγάλο με απόγευμα να γεμίζουν με πάρα πολλά σημάδια. Έτσι γρήγορος θάνατος από αυτό; Τι να πω; Παίζει να έφυγε από κάτι άλλο και να πέρασε από το σώμα του το μοναδικό σαλιγκάρι που έχω;
×
×
  • Create New...