Jump to content

petrossol

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
  • Δημοσιευσεις

    413
  • Εγγραφή

  • Τελευταια επισκεψη

  • Days Won

    1

petrossol last won the day on May 22 2022

petrossol had the most liked content!

2 Ακόλουθοι

Contact Methods

Profile Information

  • Φύλο
    'Ανδρας
  • Τα Ενυδρεία μου
    300 λίτρα reef
  • Τοποθεσία
    Παραλια Διστομου
  • Interests
    Scuba diving
    Το ενυδρειο μου

Previous Fields

  • Νομός
    Βοιωτίας
  • Χώρα
    Hellas

Πρόσφατοι επισκέπτες

947 εμφανίσεις προφίλ

petrossol's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

  • Very Popular Rare
  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare

Recent Badges

100

Reputation

  1. petrossol

    Nano Restart

    Παίδες ευχαριστώ πολύ!!! Έκανα αλλαγή νερού σήμερα και επιτέλους έφερα όλες μου τις μετρήσεις εκεί που τις ήθελα, εκτός από τα νιτρικά που είναι λίγο ψιλά στο 10 με salifert αλλά θα πέσουν κι αυτά. Το αρχικό σχέδιο ήταν soft και lps αλλά δεν μπορώ, κάνοντας ένα scroll στο forum άλλαξα γνώμη και τελικά θα το πάω σε sps συν μερικές εφυλιες που λατρεύω.
  2. petrossol

    Nano Restart

    6 χρόνια μετά πάλι εδώ! γιατί κάποια πράγματα δεν κόβονται! (πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι; κάτι τέτοιο!!!) Μετά από τόσο καιρό λοιπών και αφού ξεπεράστηκαν διάφορα προβλήματα αποφάσισα να ξανακινήσω το νάνο. (Το μεγάλο βλέπουμε) Το τέρας μου λοιπών έχει ως εξής Main 40*40*50 Skimmer ένα μικρό της sera (για αρχή και βλέπουμε) κυκλοφορία μια tunze 6045 και φωτισμός diy led με 8 royal blue και 4 cool white(6500k) όλα της cree (xte αν θυμάμαι καλά) από ζωντανά μια euphyllia, ένα βραχάκι palythoa, 4 σαλιγκάρια, 2 ocellaris και μια cleaner
  3. petrossol

    Ζητούνται κοράλλια

    Ζητούνται frags, κυρίως από lps και soft ίσως και κάποιο όχι πολύ απαιτητικό sps. Κατά προτίμηση Αθήνα για άμεση παραλαβή.
  4. petrossol

    Παράξενο με snail

    Αυτό που βλέπεις για νεκρό δεν είναι το ίδιο το καβούρι αλλά ο εξωσκελετός του των οποίο αλλάζει μεγαλώνοντας.
  5. petrossol

    Skimmer & ροή νερού μέσα στο σώμα του.

    Καλημέρα, εγώ στο πρώτο διαμέρισμα του sump έχω ένα detritus trap και μου τα κρατάει εκεί, τουλάχιστον το μεγαλύτερο ποσοστό. Το βράδυ πριν την αλλαγή φυσάω όλο το βράχο ώστε η βρόμα να προλάβει να κάτσει εκεί που τη θέλω και στην αλλαγή συφονάρω τα πάντα.
  6. petrossol

    Petros soft nano reef

    Θα ήθελα μιλήσω για το κόστος γιατί βλέπω πως ενώ πολλοί θέλουν να φτιάξουν ένα ριφάκι αποθαρρύνονται από το κόστος. Να ξεκινήσω από τη βάση που εμένα δεν μου κόστισε τίποτα, η μεταλλική κατασκευή έγινε από ρετάλια που μάζεψα και τα ξύλα ήταν από πεταμένα κιβώτια αλλά και 5 μελαμίνες να πάρεις δεν θα πάνε πάνω από 20€. Τα τζάμια είναι 5άρια με απλό τρόχισμα χωρίς ροντέ και πήγαν 15€ από τον τζαμά της γειτονιάς συν 3€ η σιλικόνη (logo 1000). Αυτόματη αναπλήρωση DIY περίπου 6€ (αντλία, ρελέ και φλοτέρ). Ο κινέζος κυκλοφορητής 6€, το ξέρω όχι ότι καλύτερο αλλά για τα λίτρα μου με καλύπτει μια χαρά και για ένα low budget project είναι ότι πρέπει. Αργότερα αν υπάρχουν χρήματα μπορεί να μπει ένας 6025. Το φωτιστικό τώρα, βρήκα πεταμένο ένα καμένο προβολέα led όπου έφυγαν όλα από επάνω και έμεινε μόνο το σώμα. Επάνω του κώλυσα 27 bridgelux που μου έμειναν από την μετατροπή στο φωτιστικό του μεγάλου αλλά από ότι είδα στο ebay η αγορά τους θα ήταν περίπου στα 10€ συν 5€ ο driver. Ο βράχος (4κιλά) υπήρχε αλλά βρίσκεις και στις αγγελίες πολύ καλό με 4-5€ το κιλό. Μέχρι στιγμής τα κόστη μου ήταν αυτά, αρκετά κάτω από 100€. Ελπίζω να ενθάρρυνα και άλλους να ξεκινήσουν κάτι παρόμοιο. Να θυμίσω βέβαια πως το ενυδρείο πάει για αρκετά light με μαλακά κοράλλια, σε καμία περίπτωση ο εξοπλισμός αυτός δεν μπορεί να υποστηρίξει ένα sps σύστημα. Ακόμα η έλλειψη skimmer καθιστά τις εβδομαδιαίες αλλαγές της τάξης του 40-50% υποχρεωτικές. Αυτά, ελπίζω να σας κούρασα.
  7. petrossol

    Petros soft nano reef

    Χθες είχα χρόνο και έκανα λίγο δουλίτσα! Έφτιαξα την αναπλήρωση και το φωτιστικό και επιτέλους γέμισα νερό!!! Οπότε τώρα υπομονή!!!
  8. petrossol

    Επιτέλους Αναβαθμίστηκα!

    Μία που είχα δοκιμάσει πιο παλιά με είχε πεθάνει, δεν ξεκόλλαγε με τίποτα. Αν έχεις δώσε ένα link από αυτή που χρησιμοποιείς να ρίξω μια ματιά.
  9. petrossol

    Επιτέλους Αναβαθμίστηκα!

    Βάζω και πάστα από κάτω, όχι κόλλα απλή. Έχει λίγη δουλειά παραπάνω αλλά έχει δύο πολύ μεγάλα θετικά. Πρώτον αν σου καεί κάποιο ή αν θες να κάνεις κάποια αλλαγή όπως εγώ, μπαμ μπαμ βγάζεις τα παλιά και βάζεις καινούρια ενώ με την κόλλα άντε κάτσε ξεκόλλα δυο ώρες και άντε καθάρισε μετά ότι έχει μείνει. Δεύτερον η κόλλα έχει μικρότερη θερμική αγωγιμότητα από την απλή πάστα.
  10. petrossol

    Επιτέλους Αναβαθμίστηκα!

    Ευχαριστώ! Το φωτιστικό ήταν dimmable και έπαιζε με Arduino αλλά οι driver που έχω επάνω είναι 700mA. Προς το παρών έχω βάλει κάτι παλιούς driver που είχα στο 1Α και το έχω on-off σε δύο κανάλια μέχρι να πάρω καινούριους.
  11. petrossol

    Επιτέλους Αναβαθμίστηκα!

    Εχθές το βράδυ αποφάσισα να κάνω αναβάθμιση το φωτιστικό μου. Έφυγαν τα led της bridgelux και στη θέση τους μπήκαν 60 καινούρια XTE της cree. Ο λόγος που έγινε αυτό είναι γιατί ενώ στην αρχή ήμουν ευχαριστημένος με το φωτισμό εδώ και κάποιους μήνες πιστεύω πως η απόδοσή τους είχε πέσει αρκετά. Το αποτέλεσμα τελικά έδειξε ότι όντως κάτι δεν πήγαινε καλά, τώρα είμαι στα ίδια watt αφού τα ΧΤΕ παίζουν μόνο στα 1Α και στο μάτι ο φωτισμός είναι τουλάχιστον διπλάσιος.
  12. petrossol

    Ζέστες...Πως τις αντιμετωπίζετε??!

    Παίρνεις την εξωτερική μονάδα από ένα μικρό κλιματιστικό και στη θέση τη εσωτερικής μπαίνει το σπιράλ. Αρκετά εύκολο, πιο φθηνό από ένα ψυκτικό και μπορεί να αντέξει μέχρι πολύ μεγάλο ενυδρείο. Το μόνο που θέλει λίγη δουλειά είναι η μονάδα ελέγχου, δεν είναι κάτι τρομερό αλλά θέλει κάποιες γνώσεις.
  13. Καλησπέρα Το έχω κάνει σε rio, δεν νομίζω το vision να έχει κάποια διαφορά.
  14. petrossol

    συστημα ανατολης - δυσης

    Κάνουν την ίδια δουλειά; Αν μπορείς βάλε μια φωτό...
×
×
  • Create New...