Jump to content

Τα "Μωρα" μου.


ocean1

Recommended Posts

Εδω σε αυτο το video βλεπεται μια παλαιοτερη στιγμη στην καριερα μου ως ακουαριστας , την στιγμη που ειχα στο μικρο μου ενυδρειο 2 διαφορετικες γεννες melanochromies και μια γεννα metriaclima estherae . Τωρα 1,5 χρονια μετα το μικρο ενυδρειο εχει παροπλιστει και προσπαθω λογω της οικονομικης καταστασης πους μας φερανε οι "αγαπημενοι" μας πολιτικοι να κανω οικονομια οποτε και εχω σε λειτουργια μονο το μεγαλο ενυδρειο.

 

https://www.youtube.com/channel/UCClV3XuRXL-evA8tZyt-IQw

Link to comment
Share on other sites

Πολύ πράγμα!!!Ωραίο θέαμα!

 

Τώρα τί ψάρια έχεις στο ενυδρείο;

Link to comment
Share on other sites

Ναι ηταν αρκετα τα ψαρακια . Τωρα εχω κρατησει 4 μελανοχρωμιδες απο αυτα που βλεπεις στο βιντεο , ενα μεγαλο γερικο αρσενικο Gresakei , εναν συνοδοντη που τον εχω απο το 1999, 1 αρσενικο labidochromis που ειναι και το κυριαρχο αρσενικο και τα εχει κανει ολα μανταρα :-) , 2 Cyrtocara morie , 4 Aylonacares , 1 Metriaclima estherae Θυλικο και τελος 3 Bodia Macracantha που τα εχω εδω και 6 χρονια μαζι με τις κιχλιδες και τα περνανε φινα , λες και ζουν σε ενα παραλληλο συμπαν , τρωνε τα σαλιγκαρια hornes που εμφανιστηκαν στο ενυδρειο σε μια αποπειρα μου να το φυτεψω με valisneria gigantea που φυσικα εγινε χαρτοπολεμος απο τα μικρα μου ζιζανια :-).

Υπαρχουν και 2-3 μικρα μελανοχρωμις 0,5 - 1 cm  που εχουν επιζησει απο τις αλλεπαληλες γεννες .

Προσφατα εδιωξα 12 ψαρια απο το ενυδρειο που δωρηθηκανε σε φιλους λογω του οτι με κουρασαν και σκεφτομαι να εισαγω στο ενυδρειο ενα μικρο χαρεμι απο mbuna διαφορετικου ειδους απο αυτα που ειχα κατα καιρους.

Link to comment
Share on other sites

Θα ειχε μεγαλο ενδιαφερον να βλεπαμε ενα βιντεο απο το ενυδρειο οπως ειναι τωρα,αν φυσικα θες να το μοιραστεις μαζι μας,μιας και εχεις καταφερει τοσα χρονια να διατηρεις με επιτυχια τοσα ειδη μαζι.Να δουμε το μεγεθος των ψαριων,τις κρυψωνες και τον χωρο που κινειται το καθε ενα.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Οριστε να το , αν και θελει ενα γερο καθαρισμα και τα ψαρια μολις τελειωσανε απο ενα τρομερο καυγα οποτε και οι θεσεις τους .

 

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

ψαρουκλες.....................

αλλα υπαρχει μεγαλη νευρικοτητα τουλαχιστον τωρα που ειδαμε

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω , ναι η νευρικοτητα ειναι μεγαλη και οι τσακωμοι με κινηματογραφικες διαστασεις ειναι συχνοι τωρα ειδικα που εκανα το ξεκαθαρισμα και εδιωξα τοσα ψαρια ...

Υπαρχει διαφορετικη ιεραρχια τωρα,  που διαδεχτηκε την ιεραρχια που ισχυε οταν υπηρχαν και αλλα δυνατα αρσενικα μεσα στο ενυδρειο.

Μαλλον το θυλικο metriaclima estherae θα φυγει για ενα καλο σπιτι , το κρατησα για συναισθηματικους λογους μιας και λιγα χρονια πριν το εσωσα απο βεβαιο θανατο λογο κακοποιησης του απο αρσενικα του ειδους του. Ειναι η μανα των μωρων που ειδατε στο πρωτο βιντεο που ανεβασα .

Επισης το γερικο γκρισακει που βρισκεται στην πανω αριστερη γωνια του ενυδρειου ειναι "περιττο". Βεβαια τον εχω τον φιλο μου 9 χρονια και αποτελει τον μοναδικο επιζωντα απο μια καταστροφη που ειχα παθει στο παρελθον λογω υψηλης θερμοκρασιας. Τον θυμαμαι να κρυβεται στις πετρες οταν ηταν μωρο και οχι πανω απο 1 cm .

 

Έγινε επεξεργασία - ocean1
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Τελικα απο τις μεγαλυτερες καταστροφες βγαινουν οι πιο δυνατοι δεσμοι,με πολυ δυνατα συναισθηματα.Ας φιλοσοφησουμε και λιγο :P

Ξερω πως νιωθεις και οτι ο αποχωρισμος ειναι δυσκολος.Μακαρι να μπορουσαμε να εχουμε απειρες γυαλες..

Link to comment
Share on other sites

Ετσι ειναι , παρολο μεσα στα πολλα χρονια που ασχολουμαι εχω χασει αρκετα ψαρια με μερικα λογω των δυσκολων καταστασεων που πολυ σωστα αναφερεις δενομαι και λυπαμαι να τα διωξω . Οι γυαλες ποτε δεν θα ειναι αρκετες :-)

 

Έγινε επεξεργασία - ocean1
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

On 22/12/2016 at 6:17 ΜΜ, το μέλος ocean1 έγραψε:

Αλλο ενα βιντεακι των μικρων με κοντινοτερη ληψη.

 

 

Πανέμορφη εικόνα !! Μπράβο φίλε μου!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...