Jump to content

Νεα φουρνια νεογεννητες αυλονακαρες


ocean1

Recommended Posts

Τα μικρα ειναι περιπου 15-17 , θα τα μεγαλωσω και θα κρατησω 5 θηλυκα τα υπολοιπα θα βρουν σπιτι σε αλλους φιλους ακουαριστες .

 

 

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Ωραιοι οι μπομπιρες!

 

Δειξε μας και τους γονεις ομως να χαζεχουμε λιγο..

 

Τα μικρα τα πηρες με στριπινγκ ή επεζησαν μονα τους στο κυριως ενυδρειο?

Link to comment
Share on other sites

Τα μωρα τα πηρα με στριπινγκ γιατι η μανα τους ειχε αδυνατησει επικυνδυνα , κακως το ξερω αλλα δεν ηθελα να ρισκαρω να εξασθενησει και αλλο.

 

Οι παρακατω φωτογραφιες και οχι μονο ανεβηκανε σημερα στην γαλλερυ μου:

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Καλα εκανες κατα την γνωμη μου.

Το εχω κανει και εγω μερικες φορες.Εμενα πχ μια φορα στραβωσε το στο στομα της θυληκιας.Της τα πηρα,αρχισε να τρωει κανονικα και με τον καιρο επανηλθε.

 

Το στρες που μπορει να νιωθουν μεσα στο ενυδρειο μας υποχρεωνει πολλες φορες να επεμβουμε.

Στη φυση το ψαρι θα πηγαινε σε ενα ερημο σημειο 10-20 μετρα μακρυα ή και παραπανω,απο τα υπολοιπα και θα τα εφτυνε.Σε ενα ενυδρειο αυτο προφανως δεν μπορει να λειτουργησει με τον ιδιο τροπο :)

 

Αντε καλα μεγαλωματα!

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω , τωρα ειμαι διπλα τους και τα κοιταζω , σιγα σιγα ξεθαρρευουνε και αρχιζουν τις βολτες .

Μολις εκανα και μια γεναια αλλαγη νερου (150 λιτρα) στο μεγαλο μιας και λογω παγετου το ειχα αναβαλει .

Link to comment
Share on other sites

Ωραιος!Τα εχεις σε γεννηστρα μονα τους?Αν εχεις κανει παρουσιαση το ενυδρειο σου βαλε μας το λινκ να δουμε ποιο ειναι.Ποιο ειδος αυλονάκαρας ειναι?

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστω φιλε , οχι δεν ειναι σε γεννηστρα σε μικρο ενυδρειο ειναι μεσα . Δεν ειναι αξιο λογου παρουσιασης , ασε να μεγαλωσουν και θα κανω παρουσιαση οταν μεταφερθουν σε μεγαλυτερο χωρο . Το ειδος συμφωνα με το βιβλιο μου << AD KONINGS'S BOOK OF CICHLIDS AND ALL THE OTHER FISHES OF LAKE MALAWI>> πρεπει να ειναι αν δεν κανω λαθος το << Aulonacara sp. "Mbenji" Mbenji Island >> που μαλιστα το εχει φωτογραφια και στην πρωτη σελιδα.

Έγινε επεξεργασία - ocean1
Link to comment
Share on other sites

Τιμη μας να εχουμε τοσο ψαγμενους αφρικανους στην παρεα μας!Ειδα κ τις φωτο σου κ επαθα!Σου στελνω π.μ. γιατι φιλοξενεις ενα ειδος που με ενδιαφερει.

Link to comment
Share on other sites

Φιλε σου απαντησα στο προσωπικο σου μηνυμα. Οσον αφορα τα καλα σου λογια σε ευχαριστω αλλα δεν θεωρω τον εαυτο μου ψαγμενο απλα αυτα τα ψαρια τα ειδα για πρωτη φορα σε εναν φιλο ακουαριστα πραγματικα ψαγμενο και πρωτοπορο πριν απο 20 περιπου χρονια και τα αγαπησα. Θεωρω πως ειναι πραγματικα ευκολα ψαρια που ειναι σκληροτραχηλα , ζουν και προσαρμοζονται ευκολα στο νερο της Αθηνας που τυχαια εχει καλες τιμες που τους ταιριαζουν . Για να καταλαβεις εχω "βγαλει" πανω απο 1000 ψαρια ολα αυτα τα χρονια . Επισης δεν αρωσταινουν παρα σπανια , οτι ψαρι εχω χασει το εχω χασει απο τσακωμους .

Ας με συγχωρησουν οι φιλοι ακουαριστες του φορουμ αλλα ολα τα αλλου ειδους ψαρια τα ονομαζω "ψευτικα" λογω του οτι δεν εχω συναντησει αναλογης αντοχης και προσαρμοστικοτητας ψαρια. Εχω πολλα χομπι αλλα με τα ενυδρεια ασχολουμαι απο μικρο παιδι και εχω κανει-κανω λαθη πολλα αλλα οι αφρικανες συγχωρουν τα περισσοτερα τοσο ανθεκτικες ειναι . Το μονο που χρειαζονται ειναι αλλαγες 50% νερου για να ειναι καθαρο  λιγο σοδιτσα και λιγο αλατακι και ολα πανε κατευχην . Οταν αλλαζω το νερο και πεφτει η θερμοκρασια αντι να σοκαρονται οπως σχεδον ολα τα αλλα ψαρια (λογο του οτι κανω μεγαλη αλλαγη νερου) αυτα ζευγαρωνουν . Τα προτεινω σε ολους που εχουν σκληρο αλκααλικο νερο στην περιοχη τους με κλειστα τα ματια .

Έγινε επεξεργασία - ocean1
Link to comment
Share on other sites

Εκανα λαθος το ειδος που εχω ειναι το Aulonocara nyassae . Το ξανακοιταξα .

Έγινε επεξεργασία - ocean1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...