Jump to content

Ελληνικα Ποταμια!


Recommended Posts

Καλησπερα φιλοι. 

 

Φετος στις καλοκαιρινες μου διακοπες, ειπα να ταραβηξω ενα βιντεο του ποταμιου που υπαρχει στο χωριο μου και οι ντοπιοι αποκαλουν Ψαροποταμο. Το ποταμι αυτο πηγαζει απο ενα παραπλησιο βουνο και αφου διασχιζει το χωριο σε διαφορα σημεια, φτανει και καταληγει στην θαλασσα.

Τον χειμωνα ενω το ποταμι ειναι φουσκωμενο, χωριζει τα παραλια στα δυο ενω το καλοκαιρι τα νερα αποτραβιουνται 50-100 μετρα απο την θαλασσα και η παραλια επανερχεται.

Το ποταμι παρουσιαζει αρκετο ενδιαφερον απο θεμα πανιδας και χλωριδας μιας και φιλοξενει αρκετα ειδη πτηνων, οπως παπιες, ψαροπουλια και διαφορα αλλα τα οποια δυστυχως δεν γνωριζω τις ονομασιες τους, αρκετα ειδη ψαριων απο τα οποια μερικα ειδη ειναι θαλλασινα ψαρια και εχουν εγκλωβιστει και παρα πολλες χελωνες οι οποιες βγαινουν αρκετα εξω και ο κοσμος τις ταιζει! Φυσικα απειρα ειδη εντομων οπως λιβελουλες, πιγολαμπιδες, κουνουπια και αλλα πολλα συνθετουν τον μικροκοσμο του ποταμου!

Το νερο ειναι υφαλμυρο και black water και ο βυθος του ειναι κυριως αμμος με μεγαλα βοτσαλα απο την θαλασσα.

Απο αποψη χλωριδας, κοντα στις εκβολες του κυριαρχουν αρμιρικια, καλαμιες, γαιδουραγκαθα και αδιαφορα ειδη θαμνων ενω οσω προχωρας πιο μεσα στην ενδοχωρα, δινουν την θεση τους σε πλατανια. 

Προσπαθησα να τραβηξω το βιντεακι δινοντας εμφαση στις λεπτομερειες της οχθης για να παρετε μια γευση πως οι ριζες των δεντρων μπαινουν στο νερο, την μορφολογια της οχθης και φυσικα τους κατοικους του!

Ελπιζω να σας αρεσει και αν εχετε παρομοια βιντεο να τα ανεβασετε για να απολαυσουμε την ελληνικη φυση!

 

Έγινε επεξεργασία - Sturm
  • Like 8
Link to comment
Share on other sites

ΔΕΝ μίλαγες νωρίτερα ωρέ... να σου δώσω μια σακούλα τροφές, να τα ταΐσεις τα ζωντανά; Παρακαλάνε... ΔΕΝ το βλέπεις;   :sword:

Link to comment
Share on other sites

Ναι ρε εσενα περιμενα για να τα ταισω!

Send from the Heart of Amazonas

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ωραιο μερος αλλα γραψε και που ειναι ρε φιλαρακι, μυστικο ειναι;;;;;

 

Τι τρωνε ολα αυτα ρε συ;;;;;;

Link to comment
Share on other sites

Παραλλειψης μου Βασιλη μου συγγνωμη. Το μερος αυτο ειναι στην Σκαλα Ερεσσου στην Λεσβο.

Η τροφη τους πιστευω ειναι οπως σε καθε ποταμι. Οτι βρουνε. Επισης ο κοσμος που παει για να τα χαζεψει τα ταιζει με διαφορες τροφες. Η κυρια ειναι ψωμι.

Φυσικα εκει μεσα στο ποταμι γινεται και ο κυκλος της ζωης. Τα ψαρια και οι χελωνες μαζευονται για το φαγητο που τους πετανε οι ανθρωποι και τα πουλια αρπαζουν τα ψαρια και τα μικρα ψελωνακια.

Εχω ενα ωραιο βιντεο που φαινεται αυτο αλλα δυστυχως στο βιντεο πρωταγωνιστει και η μικρη μου οποτε δεν θα το ανεβασω εκτος και αν καταφερω και το μονταρω.

Send from the Heart of Amazonas

Έγινε επεξεργασία - Sturm
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...