Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
- - - - -

αλλαγη λαμπας


  • Please log in to reply
18 replies to this topic

#1 skamanakos

skamanakos

    AQUAZONE

  • Mέλη με δικαίωμα ψήφου
  • 472 Δημοσιεύσεις:
  • Τα Ενυδρεία μου:100 lit φυτεμενο
  • Location:Κιλκις
  • Φύλο:'Ανδρας
  • Εμπειρία:Αρχάριος
  • Νομός:Κιλκίς
  • Χώρα:Hellas

Καταχωρήθηκε 04 Μάιος 2010 - 20:44

Καλησπερα θελω να προσθεσω και αλλη λαμπα στο καπακι του ενυδρειου μου.Επισυναπτόμενο Αρχείο  28042010054.jpg   177,55Κ   130 Αριθμός downloads
Μαλλον μονο με πατεντα γινεται.Στεγανα ακροφυσια που θα βρω?

#2 delta66

delta66

    OVER 4.000 Posts

  • Mέλη με δικαίωμα ψήφου
  • 14.444 Δημοσιεύσεις:
  • Gender:Not Telling
  • Φύλο:Δεν απαντώ
  • Εμπειρία:Δεν απαντώ
  • Νομός:Εκτός Ελλάδας
  • Χώρα:Brazil

Καταχωρήθηκε 04 Μάιος 2010 - 21:18

Σε καταστημα ενυδρειακα και με ηλεκτρολογικο υλικο.

#3 skamanakos

skamanakos

    AQUAZONE

  • Mέλη με δικαίωμα ψήφου
  • 472 Δημοσιεύσεις:
  • Τα Ενυδρεία μου:100 lit φυτεμενο
  • Location:Κιλκις
  • Φύλο:'Ανδρας
  • Εμπειρία:Αρχάριος
  • Νομός:Κιλκίς
  • Χώρα:Hellas

Καταχωρήθηκε 10 Μάιος 2010 - 22:18

Σε καταστημα ενυδρειακα και με ηλεκτρολογικο υλικο.

Ρωτησα σε ενα πετ στην πολη μου για στεγανα ακροφυσια και μου ειπε οτι μπορει να φερει αλλα πανε μαζι με μετασχηματιστη και κοσστιζει 40€.Ο μετασχηματιστης που πρεπει να τοποθετηθει?Γνωριζει κανεις?

#4 divak

divak

    AQUAZON.

  • Mέλη με δικαίωμα ψήφου
  • 341 Δημοσιεύσεις:
  • Location:Σύρος
  • Φύλο:'Ανδρας
  • Εμπειρία:Αρχάριος
  • Νομός:Κυκλάδων
  • Χώρα:Hellas

Καταχωρήθηκε 10 Μάιος 2010 - 22:28

Να σκεφτείς ότι αν πάρεις μόνο ακροφύσια θα πάρεις και μπάλαστ (μετασχηματιστής), διακόπτη και φις,
μπορεί να σου κοστίσει και περισσότερο από το KIT.

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από divak: 10 Μάιος 2010 - 22:30


#5 gemen

gemen

    AQUA....

  • Mέλη με δικαίωμα ψήφου
  • 200 Δημοσιεύσεις:
  • Τα Ενυδρεία μου:cayman 110 profesional με ζωοτοκα
    cayman 80 profesional με κιχλιδες
  • Gender:Male
  • Interests:εικονοληπτης
  • Φύλο:'Ανδρας
  • Εμπειρία:Σχετικά καλή
  • Νομός:Κιλκίς
  • Χώρα:Hellas

Καταχωρήθηκε 10 Μάιος 2010 - 23:35

περνη εως 6 λαμπες το καπακι. και γιατι δεν βαζεις αλλες δυο τετοιες λαμπες σαν του ενυδρειου σου?της περνη απο κατω.ετσι εχω κανει στο δικο μου aquael και περνη κιαπο πανω εαν θες.κοστος ετοιμο μιας λαμπας εως 12 ευρω πληρες με την μπριζα.εκτος κιαν θες παρα παρα πολυ φως για αλλες καταστασεις φυτεματος στο ενυδρειο σου.αυτες ειναι 11w χ 4 = 44 w καλα ακουγετε.εγω ειδα διαφορα απο φως αλλα προσεχε της αλγες.εαν δεν εχεις φυτα πολλα.βγαζη και μια αλλη 60 εκατοστα με το μετασχηματιστη πληρες αλλα κανει 60 ευρω να ξερεις.να φανταστης οτι αλλα 20 ευρω και ειναι η τιμη ολη του ενυδρειου.δεν συμφερη.
αυτη παντος η 60cm η καινουργια λεει οτι ειναι πιο οικονομικη και βγαινη ειδη στα καινουργια ενυδρεια της aquael.οι λαμπες που εχουμε αυτες της καταργη στα καινουργια της ενυδρεια.αυτα.δες φωτο.

Επισυναπτόμενο Αρχείο

  • Επισυναπτόμενο Αρχείο  1.jpg   142,48Κ   69 Αριθμός downloads
  • Επισυναπτόμενο Αρχείο  2.jpg   154,38Κ   84 Αριθμός downloads
  • Επισυναπτόμενο Αρχείο  3.jpg   126,58Κ   87 Αριθμός downloads


#6 delta66

delta66

    OVER 4.000 Posts

  • Mέλη με δικαίωμα ψήφου
  • 14.444 Δημοσιεύσεις:
  • Gender:Not Telling
  • Φύλο:Δεν απαντώ
  • Εμπειρία:Δεν απαντώ
  • Νομός:Εκτός Ελλάδας
  • Χώρα:Brazil

Καταχωρήθηκε 11 Μάιος 2010 - 00:04

Ρωτησα σε ενα πετ στην πολη μου για στεγανα ακροφυσια και μου ειπε οτι μπορει να φερει αλλα πανε μαζι με μετασχηματιστη και κοσστιζει 40€.Ο μετασχηματιστης που πρεπει να τοποθετηθει?Γνωριζει κανεις?

Δεν εχεις τροφοδοτικο για τη καινουρια λαμπα?
Καποια βασικα σε περιπτωση που δεν κατεχεις.
Οι μακρυες λαμπες φθορισμου δεν μπαινουν κατευθειας στα 230V της πριζας.
Τροφοδοτουνται απο μπαλαστ (ballast) που πρεπει να ειναι ισο ή παραπανω βατ απο τη λαμπα.
Υπαρχουν αναλογικα και ηλεκτρονικα μπαλαστ.
Τα αναλογικα θελουν και σταρτερ ενα εξαρτηματακι για να ξεκιναει η λαμπα να αναψει.
Τα ηλεκτρονικα δεν το χρειαζονται.
Τα αναλογικα ειναι πιο οικονομικα αλλα ο λαμπες κρατανε σωστο φασμα περιπου 6-8 μηνες ενω με το ηλεκτρονικο 16-24 περιπου.
Οι λαμπες με τα αναλογικα μπαλαστ φαινονται να τρεμοπαιζουν ελαφρα. Οχι με τα ηλεκτρονικα ομως.
Λαμπες που υπαρχουν συνηθως για ενυδρεια, ειναι οι Τ8 (οι πιο παλιας τεχνολογιας) και οι Τ5.
Οι Τ8 ειναι πιο χοντρες και ειναι λιγοτερα βατ απο μια Τ5 με σχετικα ιδιο μηκος λαμπας.

Μπορεις να ψαξεις για σετ τροφοδοτικο με στεγανα ακροφυσια ή σπαστο πχ να παρεις ενα ηλεκτρονικο μπαλαστ της osram και να φτιαξεις μονος σου ακροφυσια πατεντα με κλεμες σε μεγεθος που μπαινουν τα ποδαρακια της λαμπας και να το περασεις με χοντρο θερμοσυστελομενο ή οποια πατεντα σκεφτεις να το αδιαβροχοποιησεις.
Στεγανο τελειως δεν θα γινει για να μη παθει τιποτα αν πεσει μεσα στο νερο. αλλα απο υρασια δεν θα εχεις να φοβηθεις.

Αν δεν εχεις βασικες γνωσεις για ηλεκτρολογικα παρε ετοιμο ή βρες ενα φιλο που ξερει.

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από delta66: 11 Μάιος 2010 - 00:06


#7 skamanakos

skamanakos

    AQUAZONE

  • Mέλη με δικαίωμα ψήφου
  • 472 Δημοσιεύσεις:
  • Τα Ενυδρεία μου:100 lit φυτεμενο
  • Location:Κιλκις
  • Φύλο:'Ανδρας
  • Εμπειρία:Αρχάριος
  • Νομός:Κιλκίς
  • Χώρα:Hellas

Καταχωρήθηκε 11 Μάιος 2010 - 00:34

περνη εως 6 λαμπες το καπακι. και γιατι δεν βαζεις αλλες δυο τετοιες λαμπες σαν του ενυδρειου σου?της περνη απο κατω.ετσι εχω κανει στο δικο μου aquael και περνη κιαπο πανω εαν θες.κοστος ετοιμο μιας λαμπας εως 12 ευρω πληρες με την μπριζα.εκτος κιαν θες παρα παρα πολυ φως για αλλες καταστασεις φυτεματος στο ενυδρειο σου.αυτες ειναι 11w χ 4 = 44 w καλα ακουγετε.εγω ειδα διαφορα απο φως αλλα προσεχε της αλγες.εαν δεν εχεις φυτα πολλα.βγαζη και μια αλλη 60 εκατοστα με το μετασχηματιστη πληρες αλλα κανει 60 ευρω να ξερεις.να φανταστης οτι αλλα 20 ευρω και ειναι η τιμη ολη του ενυδρειου.δεν συμφερη.
αυτη παντος η 60cm η καινουργια λεει οτι ειναι πιο οικονομικη και βγαινη ειδη στα καινουργια ενυδρεια της aquael.οι λαμπες που εχουμε αυτες της καταργη στα καινουργια της ενυδρεια.αυτα.δες φωτο.

Δεν κανουν αυτες οι λαμπες που εχει για φυτα λεω να βρω ενα ετοιμο τρφοδοτικο για τ5 λαμπα.Αυτην που λες 60εκ απο που μπορω να την παρω?

#8 skamanakos

skamanakos

    AQUAZONE

  • Mέλη με δικαίωμα ψήφου
  • 472 Δημοσιεύσεις:
  • Τα Ενυδρεία μου:100 lit φυτεμενο
  • Location:Κιλκις
  • Φύλο:'Ανδρας
  • Εμπειρία:Αρχάριος
  • Νομός:Κιλκίς
  • Χώρα:Hellas

Καταχωρήθηκε 11 Μάιος 2010 - 00:37

Δεν εχεις τροφοδοτικο για τη καινουρια λαμπα?
Καποια βασικα σε περιπτωση που δεν κατεχεις.
Οι μακρυες λαμπες φθορισμου δεν μπαινουν κατευθειας στα 230V της πριζας.
Τροφοδοτουνται απο μπαλαστ (ballast) που πρεπει να ειναι ισο ή παραπανω βατ απο τη λαμπα.
Υπαρχουν αναλογικα και ηλεκτρονικα μπαλαστ.
Τα αναλογικα θελουν και σταρτερ ενα εξαρτηματακι για να ξεκιναει η λαμπα να αναψει.
Τα ηλεκτρονικα δεν το χρειαζονται.
Τα αναλογικα ειναι πιο οικονομικα αλλα ο λαμπες κρατανε σωστο φασμα περιπου 6-8 μηνες ενω με το ηλεκτρονικο 16-24 περιπου.
Οι λαμπες με τα αναλογικα μπαλαστ φαινονται να τρεμοπαιζουν ελαφρα. Οχι με τα ηλεκτρονικα ομως.
Λαμπες που υπαρχουν συνηθως για ενυδρεια, ειναι οι Τ8 (οι πιο παλιας τεχνολογιας) και οι Τ5.
Οι Τ8 ειναι πιο χοντρες και ειναι λιγοτερα βατ απο μια Τ5 με σχετικα ιδιο μηκος λαμπας.

Μπορεις να ψαξεις για σετ τροφοδοτικο με στεγανα ακροφυσια ή σπαστο πχ να παρεις ενα ηλεκτρονικο μπαλαστ της osram και να φτιαξεις μονος σου ακροφυσια πατεντα με κλεμες σε μεγεθος που μπαινουν τα ποδαρακια της λαμπας και να το περασεις με χοντρο θερμοσυστελομενο ή οποια πατεντα σκεφτεις να το αδιαβροχοποιησεις.
Στεγανο τελειως δεν θα γινει για να μη παθει τιποτα αν πεσει μεσα στο νερο. αλλα απο υρασια δεν θα εχεις να φοβηθεις.

Αν δεν εχεις βασικες γνωσεις για ηλεκτρολογικα παρε ετοιμο ή βρες ενα φιλο που ξερει.

Ευχαριστω για της πληροφοριες.Ενα ετοιμο τροφοδοτικο για τ5 ποσο κοστιζει πανω κατω ξερεις?Παντως σε μαγαζια που πηγα με ηλεκτρολογικο υλικο δεν ειχαν ιδεα.

#9 skamanakos

skamanakos

    AQUAZONE

  • Mέλη με δικαίωμα ψήφου
  • 472 Δημοσιεύσεις:
  • Τα Ενυδρεία μου:100 lit φυτεμενο
  • Location:Κιλκις
  • Φύλο:'Ανδρας
  • Εμπειρία:Αρχάριος
  • Νομός:Κιλκίς
  • Χώρα:Hellas

Καταχωρήθηκε 11 Μάιος 2010 - 01:50

Ευχαριστω για της πληροφοριες.Ενα ετοιμο τροφοδοτικο για τ5 ποσο κοστιζει πανω κατω ξερεις?Παντως σε μαγαζια που πηγα με ηλεκτρολογικο υλικο δεν ειχαν ιδεα.

Για στεγανα ακροφυσια δεν ειχαν ιδεα.

#10 delta66

delta66

    OVER 4.000 Posts

  • Mέλη με δικαίωμα ψήφου
  • 14.444 Δημοσιεύσεις:
  • Gender:Not Telling
  • Φύλο:Δεν απαντώ
  • Εμπειρία:Δεν απαντώ
  • Νομός:Εκτός Ελλάδας
  • Χώρα:Brazil

Καταχωρήθηκε 11 Μάιος 2010 - 02:50

Ευχαριστω για της πληροφοριες.Ενα ετοιμο τροφοδοτικο για τ5 ποσο κοστιζει πανω κατω ξερεις?Παντως σε μαγαζια που πηγα με ηλεκτρολογικο υλικο δεν ειχαν ιδεα.

Ενα ηλεκτρονικο μπαλαστ αναλογα και τα βατ και την ποιοτητα, κανει περιπου 10-15 ευρω

#11 skamanakos

skamanakos

    AQUAZONE

  • Mέλη με δικαίωμα ψήφου
  • 472 Δημοσιεύσεις:
  • Τα Ενυδρεία μου:100 lit φυτεμενο
  • Location:Κιλκις
  • Φύλο:'Ανδρας
  • Εμπειρία:Αρχάριος
  • Νομός:Κιλκίς
  • Χώρα:Hellas

Καταχωρήθηκε 14 Μάιος 2010 - 18:38

Εβαλα τελικα 2 τ5 24βατ η μια sylvania groloux :) :) :)
Επισυναπτόμενο Αρχείο  14052010067.jpg   187,29Κ   175 Αριθμός downloads

#12 delta66

delta66

    OVER 4.000 Posts

  • Mέλη με δικαίωμα ψήφου
  • 14.444 Δημοσιεύσεις:
  • Gender:Not Telling
  • Φύλο:Δεν απαντώ
  • Εμπειρία:Δεν απαντώ
  • Νομός:Εκτός Ελλάδας
  • Χώρα:Brazil

Καταχωρήθηκε 14 Μάιος 2010 - 20:16

Πολυ ωραια η κατασκευη σου. :)
Δωσε κι αλλες φωτο, το καπακι απο πανω, που εκρυψες το μπαλαστ, μια γενικη του ενυδρειου με κλειστα τα φωτα του χωρου και χωρις φλας, μερικες πληροφοριες τι μπαλαστ εβαλες, λαμπες (η αλλη λαμπα τι ειναι) κλπ
:)

#13 skamanakos

skamanakos

    AQUAZONE

  • Mέλη με δικαίωμα ψήφου
  • 472 Δημοσιεύσεις:
  • Τα Ενυδρεία μου:100 lit φυτεμενο
  • Location:Κιλκις
  • Φύλο:'Ανδρας
  • Εμπειρία:Αρχάριος
  • Νομός:Κιλκίς
  • Χώρα:Hellas

Καταχωρήθηκε 14 Μάιος 2010 - 20:38

Πολυ ωραια η κατασκευη σου. :)
Δωσε κι αλλες φωτο, το καπακι απο πανω, που εκρυψες το μπαλαστ, μια γενικη του ενυδρειου με κλειστα τα φωτα του χωρου και χωρις φλας, μερικες πληροφοριες τι μπαλαστ εβαλες, λαμπες (η αλλη λαμπα τι ειναι) κλπ
:)

Και οι δυο λαμπες ειναι sylvania groloux.Το μπαλαστ ειναι ηλεκτρονικο και το εβαλα κατω στο ντουλαπι της βασης καρφωμενο στο πλαι.
Επισυναπτόμενο Αρχείο  14052010068.jpg   453,1Κ   134 Αριθμός downloads
Επισυναπτόμενο Αρχείο  14052010069.jpg   302,32Κ   123 Αριθμός downloads

#14 delta66

delta66

    OVER 4.000 Posts

  • Mέλη με δικαίωμα ψήφου
  • 14.444 Δημοσιεύσεις:
  • Gender:Not Telling
  • Φύλο:Δεν απαντώ
  • Εμπειρία:Δεν απαντώ
  • Νομός:Εκτός Ελλάδας
  • Χώρα:Brazil

Καταχωρήθηκε 14 Μάιος 2010 - 20:57

Το ενυδρειο πλημμύρισε στο φως :)
Τωρα προσεξε μην πλημμυρίσεις και στις αλγες με την αποτομη αναβαθμιση.
Τα φυτα που εχει δεν ειναι απαιτητικα και ουτε γρηγορης αναπτυξης, εχει ολα τα προσοντα για αλγες.
Βαλε CO2.


Τα καλωδια απο πανω δεν φαινονται ομορφα.
Δεν τα βαζεις απο πισω και μεσα απο το καπακι, σε αυτοκολητο ηλεκτρολογικο καναλακι?

#15 skamanakos

skamanakos

    AQUAZONE

  • Mέλη με δικαίωμα ψήφου
  • 472 Δημοσιεύσεις:
  • Τα Ενυδρεία μου:100 lit φυτεμενο
  • Location:Κιλκις
  • Φύλο:'Ανδρας
  • Εμπειρία:Αρχάριος
  • Νομός:Κιλκίς
  • Χώρα:Hellas

Καταχωρήθηκε 14 Μάιος 2010 - 21:12

Το ενυδρειο πλημμύρισε στο φως :)
Τωρα προσεξε μην πλημμυρίσεις και στις αλγες με την αποτομη αναβαθμιση.
Τα φυτα που εχει δεν ειναι απαιτητικα και ουτε γρηγορης αναπτυξης, εχει ολα τα προσοντα για αλγες.
Βαλε CO2.
Τα καλωδια απο πανω δεν φαινονται ομορφα.
Δεν τα βαζεις απο πισω και μεσα απο το καπακι, σε αυτοκολητο ηλεκτρολογικο καναλακι?

Εχω παρει σκαλα διαχυσης και βαλβιδα αντεπιστροφης για diy co2 αυριο θα προσπαθησω να το κανω.
Ειχα καφε αλγη πριν βαλω της λαμπες.Μια μερα που ηταν χωρις φως το ενυδρειο λογο αναβαθμισης εφυγε και η αλγη δεν ξερω αν ειναι συμπτωση.Τα καλωδια δεν με πυραζουν και πολυ εκει γιατι ειναι ψηλα το ενυδρειο και δεν φενονται και πολυ.Δεν θελω αλγες :)
Ειχα κανει ερωτηση για την αλγη που ειχα και μου ειπαν
1 οτι θα κανει τον κυκλο της θα φυγει
2 ειναι απο ελειπει φωτισμο
Περασαν 2 μηνες και δεν εφευγε για αυτο αλαξα και φωτισμο

#16 delta66

delta66

    OVER 4.000 Posts

  • Mέλη με δικαίωμα ψήφου
  • 14.444 Δημοσιεύσεις:
  • Gender:Not Telling
  • Φύλο:Δεν απαντώ
  • Εμπειρία:Δεν απαντώ
  • Νομός:Εκτός Ελλάδας
  • Χώρα:Brazil

Καταχωρήθηκε 14 Μάιος 2010 - 21:23

Υπαρχουν πολλες αλγες καθε μια επωφελειται απο διαφορετικους λογους.
Η καφε που ειχες ερχεται με το χαμηλο φως και συνηθως βγαινει σε φρεσκοστημενα ενυδρεια.
Προσεχε για BBA BGA αλγες με το δυνατο φως.
Η αναπτυξη των φυτων ειναι ο πιο καλος τροπος καταπολεμησης των αλγων.
Το βοηθαει τα φυτα σου να αναπτυχθουν? (απαραιτητη προυποθεση να υπαρχουν φυτα :))
Βρες την ισορροπια.

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από delta66: 14 Μάιος 2010 - 21:26


#17 skamanakos

skamanakos

    AQUAZONE

  • Mέλη με δικαίωμα ψήφου
  • 472 Δημοσιεύσεις:
  • Τα Ενυδρεία μου:100 lit φυτεμενο
  • Location:Κιλκις
  • Φύλο:'Ανδρας
  • Εμπειρία:Αρχάριος
  • Νομός:Κιλκίς
  • Χώρα:Hellas

Καταχωρήθηκε 14 Μάιος 2010 - 21:37

Υπαρχουν πολλες αλγες καθε μια επωφελειται απο διαφορετικους λογους.
Η καφε που ειχες ερχεται με το χαμηλο φως και συνηθως βγαινει σε φρεσκοστημενα ενυδρεια.
Προσεχε για BBA BGA αλγες με το δυνατο φως.
Η αναπτυξη των φυτων ειναι ο πιο καλος τροπος καταπολεμησης των αλγων.
Το βοηθαει τα φυτα σου να αναπτυχθουν? (απαραιτητη προυποθεση να υπαρχουν φυτα :))
Βρες την ισορροπια.

Πρεπει να εχουν νομιζω co2 kai liga no3.Σωστα?
Με 48βατ σε 100 λιτρα σε ποια κατηγορια ανηκω?Μετριο η υψηλο φωτισμο?

#18 delta66

delta66

    OVER 4.000 Posts

  • Mέλη με δικαίωμα ψήφου
  • 14.444 Δημοσιεύσεις:
  • Gender:Not Telling
  • Φύλο:Δεν απαντώ
  • Εμπειρία:Δεν απαντώ
  • Νομός:Εκτός Ελλάδας
  • Χώρα:Brazil

Καταχωρήθηκε 14 Μάιος 2010 - 21:57

Πρεπει να εχουν νομιζω co2 kai liga no3.Σωστα?
Με 48βατ σε 100 λιτρα σε ποια κατηγορια ανηκω?Μετριο η υψηλο φωτισμο?

Μετριο.
Αναλογια PO4 με NO3 να εχεις 1 προς 12.
Χαμηλα νιτρικα (κατω απο 20) πριν την αλλαγη, αλλα οχι μηδενικα.

#19 Vergilakos

Vergilakos

    A.......

  • Mέλη με δικαίωμα ψήφου
  • 31 Δημοσιεύσεις:
  • Τα Ενυδρεία μου:100λιτρα
  • Φύλο:'Ανδρας
  • Εμπειρία:Αρχάριος
  • Νομός:Αργολίδας
  • Χώρα:Hellas

Καταχωρήθηκε 14 Μάιος 2010 - 21:58

Xα φιλε μου το ιδιο προβλημα ειχα ακριβως ετσι μου ειπαν και εμενα με παντεντα :)
Εβαλα αλλη μια λαμπα εγω με πατεντα με τον πατερα μου 20 watt και τωρα εχω 30 Watt συνολο και ειναι καλα :) Κοστισε 15 ευρο ολο αυτο :)




0 Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα

0 members, 0 guests, 0 anonymous users