Jump to content

Alexandros Panagopoulos

Μέλος του Aquazone
  • Δημοσιευσεις

    8
  • Εγγραφή

  • Τελευταια επισκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    'Ανδρας

Previous Fields

  • Νομός
    Θεσσαλονίκης
  • Χώρα
    Hellas

Πρόσφατοι επισκέπτες

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Alexandros Panagopoulos's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

  1. Ναι το γνωρίζω, θα δω τι θα κανω μ'αυτό. Το πρόβλημα είναι τα παραπροϊόντα του μεταβολισμού τους και η ποσότητα του Οξυγόνου να υποθέσω? γιατι χωροταξικά φυσικά δεν φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα.
  2. Τελικά όπως αναμένονταν έμειναν μόνο τα ανθεκτικά χρυσόψαρα. Ο εξοπλισμος του ενυρείου ήταν όντως κακός και όπως πρότεινες και συ έβαλα ελαφρόπετρα και τώρα έχω τα χρυσόψαρα σε γυάλα και το στρώνω από την αρχή. Ευτυχώς έχω δίπλα στο σπίτι μου εξειδικευμένο κατάστημα για ενυδρεία και ο άνθρωπος έχει βοηθήσει αρκετά, όπως και σεις όλοι.
  3. Έτσι ακριβως xristosa είναι η αντλία. Και το νερό περνάει μέσα από κάποιο υλικό τύπου υαλοβάμβακα.
  4. Καλησπέρα σας, ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον. Λοιπόν οι διαστάσεις του ενυδρείου είναι ΜχΠχΥ 33χ24χ38, οπότε 30 λίτρων. Η αντλία είναι ισχύος 2,5watt , ο θερμοστάτης 100watt (?) , όλα κινέζικα. Ανεβάζω και φωτογραφία. Το καλοριφέρ που φαίνεται πισω είναι εκτός λειτουργίας. το θερμοστάτη να τον χρησιμοποιήσω; Προς το παρόν δεν τον έχω στην πρίζα.
  5. οχι, είναι λείος στο ρυγχος του, χωρίς μουστάκια κλπ. Αν είναι να φυγουν τα τρια χρυσόψαρα και ο γλύφτης τότε θα μενίει μέσα όνο το φυτό!
  6. Από τα τρία χρυσόψαρα και το γλύφτη τι είναι σωστό να μείνει στο ενυδρείο?
  7. Κατ' αρχήν ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Στο ενυδρείο δεν έκανα καμία απολύτως προεργασία. Μόνο ο άνθρωπος του καταστήματος έβαλε νερό από τα δικά του ενυδρεία και εγω όπως έγραψα συμπλήρωσα με νερό βρύσης , βάζοντας και "αντιχλώριο" στην αναλογία που προτείνεται. Τα ψαράκια μας τα πρότεινε ο ίδιος. Το γατόψαρο που λέω (με επιφύλαξη) ήταν ένα μικρό ψαράκι με μουστάκια που συνήθως βρισκόταν στο κάτω μέρος του ενδρείου και που μας το πρότεινε γιατί τρώει ακαθαρσίες. Ίσως να μην συγκράτησα το όνομα σωστά και να κάνω λάθος. Μου είπε για αλλαγή του νερού και καθάρισμα του φίλτρου 1 φορά το μήνα (!!!) . Από φυτά έχει μέσα ένα φυτό με λογχοειδή φύλλα, ίσως vallisneria. Θα διαβάσω της πληροφορίες στο link που μου δώσατε. Οποιαδήποτε πληροφορία φυσικά ευπρόσδεκτη.
  8. Καλησπέρα σας, Εδώ και δύο μέρες έχουμε ένα ενυδρείο περίπου 30-35 λίτρων με 4 ψαράκια (3 χρυσόψαρα και έναν γλύφτη ). Θα παρακαλόυσα να μου απαντήσετε σε μερικές απορίες για να αποφύγουμε, όσο γίνεται, τις απώλειες αλλά και για τη σωστή λειτουργία του. Οι απορίες είναι οι εξής: - Πόσες ώρες είναι σωστό να δουλεύει το φιλτράρισμα του νερού; - Υπάρχει περιορισμός στις ώρες που θα είναι αναμένη η λάμπα ; -Πόσο σημαντικός είναι ο θερμοστάτης? -Την πρώτη κιόλας νύχτα χάσαμε το γατοψαράκι του ενυδρείου μας. Ενδέχεται να κάναμε κάτι λάθος σχετικά με τη συμπλήρωση του νερού στο ήδη στρωμένο υπάρχον νερό του ενυδρείου από το pet shop? (Είχε περίπου 15-20 λιτρα και συμπλήρωσα άλλα 7,5. -Πότε θα είναι σωστο να συμπληρώσω και το υπόλοιπο νερό? -Χρειάζεται να παίρνω μετρήσεις (pH, θερμοκρασία κλπ); Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
×
×
  • Create New...