Jump to content

Sos Για Πρασινο Νερο Στη Λιμνη!!!


Recommended Posts

Καλησπερα σε ολους τους φιλους!!Η λιμνη μου(3500-4000 λιτρα)Σε δυο μερες ξαφνικα εκει που το νερο ητανε πεντακαθαρο αρχισε να πρασινιζη!!!Δεν εχω φιλτρα!!!Εχω κανει εκτροπη ενα ποταμακι και δουλευει ελευθερα ροη.Οταν γεμιζει συνεχιζει στο ποταμι.Πρεπει να εκανα βλακεια με το ταισμα,γιατι εβαλα 4 καινουργια κοι και εριχνα παραπανω τροφη,αλλα μαλλον αυτα ητανε στρεσαρισμενα και δεν τρωγανε καιετσι εμενε η τροφη μεσα!!!Τι μπορω να κανω για να ξανακαθαρισει?????

Link to comment
Share on other sites

προφανώς λόγω εποχής και ανόδου της θερμοκρασίας δημιουργήθηκαν κατάλληλες συνθήκες για να αναπτυχθεί αιωρούμενη άλγη ή φυτοπλαγκτόν. τέτοια εποχή πέφτουν πολλά λιπάσματα στη γη και λόγου του ότι έχεις συνδέσει τη λίμνη με το ποτάμι, προφανώς συσσωρεύθηκε αρκετή ποσότητα και ευννόησε την ανάπυξή της.

μία λύση είναι να αποκόψεις τη διαδρομή του ποταμιού προς τη λίμνη και να ρίξεις ρότιφερ μέσα για να καταναλώσουν την άλγη ή κάποιο algea destroyer(υγρό ή στερεό σκεύασμα). Αν βάλεις φυτά θα καταναλώσουν τα περίσσεια και η άλγη θα εξαφανισθεί

Link to comment
Share on other sites

Το νερό που μπαίνει και βγαίνει από την λίμνη είναι πράσινο ?

 

Από την στιγμή που δεν έχεις φίλτρα, δεν θα σου πρότεινα να έκλεινες την ροή και να έριχνες "κάτι" μέσα στην λίμνη. Θα σου πρότεινα ακριβώς το αντίθετο. Να μεγαλώσεις την ροή νερού που μπαίνει και βγαίνει από την λίμνη σου, οπότε να ανανεωθεί το νερό με φρέσκο διαφανές νερό.

 

Ο συνδυασμός τροφής και ανόδους θερμοκρασίας λόγο εποχής ευνόησαν τις συνθήκες για κάτι τέτοιο.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα!!Οχι το νερο που μπαινει ειναι πεντακαθαρο!!Απλα μεσα πρασινιζει!!!Τις μερες που εχει συνεφια,το νερο φενεται οτι παει να καθαρισει αλλα την επομενη βγαζει ηλιο και ξανα "θολωνει".Εδω και 5 μερες δεν ταιζω καθολου(τα κοι πανε και γλυφουν την αλγη) και σημερα εβαλα ενα ψευτο σκεπαστρο και θα δω!!Απλα ρωταω αν υπαρχει καποιος τροπος να καθαρισω το νερο για πιο γρηγορα!!Εβαλα 2 φυτα που διαβασα οτι ειναι ανταγωνιστες τις αλγης.Τα ψαρια τα επηρρεαζει αυτη η κατασταση??ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Link to comment
Share on other sites

Ένα από τα αρνητικά της πράσινης αιωρούμενης άλγη είναι ότι καταναλώνει οξυγόνο. Τα ΚΟΙ, όσο ποιο μεγάλα είναι τόσο ποιο πολύ ανάγκη για οξυγόνο έχουν. Άρα η έλλειψη οξυγόνου μπορεί να σου επιφέρει και τον θάνατο στα ΚΟΙ σου ξεκινώντας από τα ποιο μεγάλα...

 

Εσύ είσαι μια ιδιάζουσα περίπτωση οπότε θα μιλήσω λίγο γενικά και όχι συγκεκριμένα για την άλγη που έχεις. :) 

Είπες ότι έχεις κάνει εκτροπή ένα ποταμάκι και έχεις ελεύθερη ροή. Σε μια λίμνη για να έχεις καλή κυκλοφορία θα πρέπει να νερό σου να γυρίζει τα φίλτρα σου 2 φορές την ώρα. Στην δικιά σου περίπτωση μέσα σε 1 ώρα ανανεώνετε το νερό σου 2 φορές? Αμφιβάλω γιατί θεωρητικά θα καθάριζε η λίμνη σου μέσα σε μισή ώρα. Άρα για σε μισή ώρα πόσα λίτρα νερό μπαίνουν ? 3500-4000 (δύσκολο να το υπολογίσεις) ? Αν μπαίνουν όμως π.χ. 10 λίτρα την μισή ώρα τότε έχουμε μεγάλο θέμα. Είναι σαν να έχεις μια λίμνη με μηδέν κυκλοφορία. Οι λύσεις που σου πρότειναν ο sammy και ο Sturm είναι η λύση στο πρόβλημά σου.

Link to comment
Share on other sites

Καλημερα!!Δεν μπορω να το υπολογισω ετσι οπως το λες φιλε aliens!!!ανοιξα παραπανω τη ροη χθες για 5 ωρες περιπου και το νερο καθαρισε παρα πολυ!!!!Τωρα θα δω τι θα κανω με την ροη γενικα!!Αν δω να πρασινιζει παλι θα αφησω πιο πολυ ροη!!!Ευχαριστω!!

Link to comment
Share on other sites

Όντος είναι δύσκολο να το υπολογίσεις.

 

Αυτό που μπορείς να δοκιμάσεις είναι να την αφήσεις έτσι την λίμνη για κάποιο διάστημα και μετά να πάρεις μετρήσεις. Κάνω την εικασία ότι τα επίπεδα νιτρώδη / νιτρικά κτλ δεν θα είναι σε φυσιολογικά όρια για τα ψάρια σου.

 

Κάτι μου λέει ότι την παραπάνω ροή πρέπει να την έχεις μόνιμη...

 

Υ.Γ. Ακόμα περιμένουμε να μας παρουσιάσης την λίμνη σου :)

Link to comment
Share on other sites

Δυστηχως σε θεματα τεχνολογιας δεν σκαμπαζω πολλα πραγματα!!Και εχω πολυ πραμσ για ανεβασμα και απο την λιμνη και απο τις κιχλιδες που εχω!!!!!αλλα..............

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Μετα απο τοσες μερες το νερο εχει καθαρισει!!!Τωρα ετοιμαζω να κανω και ενα καλο κιοσκη για τον ηλιο!!!Απλα θελω να το κανω αφαιρουμενο γιατι το χειμωνα θα τον "ψαχνουμε" τον ηλιο!!!Ασχετο!!!Την κυριακη εριξα μεσα μαζι με τα 12 κοϊ και ενα γριβαδι!!!!Λετε να εχω θεμα????ετσι που το ειχα πιασμενο και το παρατηρουσα ,τελικα ειναι ακριβως ιδιο με τα κοϊ!!!Το πολυ πολυ να υβριδισουν!!!Και αυτο το ατιμο ωραια χρωματα εχει τελικα!!Χρυσο με κοκκινοπα πτερυγια και ουρα!!!!!!Θα δουμε!!!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...