Jump to content

Tι να κάνω με τις ακαθαρσίες του Σήφη;


Romina

Recommended Posts

Εχω το εξής προβλημα.Ενώ έχω πιστεύω ένα καλό φίλτρο (Sicce 75 λίτρων με ταχύτητα 300λτ την ώρα) για τον καθαρισμό του νερου χρησιμοποιώ εκτός από τον άνθρακα και ζεόλιθο, οι ακαθαρσίες του Σήφη δεν διασπώνται εύκολα, αλλά και όταν διασπαστούν μένουν σαν ίζημα στον πάτο του ενυδρείου και δεν απομακρύνονται προς το φίλτρο, με αποτέλεσμα ακόμη και όταν ανανεώσω όλο το νερό ο πυθμένας να φαίνεται λερωμένος.Τι να κάνω; βοηθήστε με; περιμένω απαντήσεις 

Link to comment
Share on other sites

Θα παρακαλεσω να γραφεις με πεζους ελληνικους χαρακτηρες , καθως ειναι κανονισμος του φορουμ. :)

Link to comment
Share on other sites

Η αντλια σου μια χαρα ειναι για τα λιτρα σου.Για τα υλικα που εχεις μεσα εχω επιφυλαξη καθως για ψαρια δεν κανουν σιγουρα  αλλα δεν ξερω σιγουρα για χελωνακια.Τα υλικα που εχεις (ανθρακα-ζεολιθο) παλι θα επιτρεψουν υλικα να γυριζουν στο ενυδρειο με αποτελεσμα να κατακαθισουν καποια στιγμη!Αυτο που ξερω ειναι οτι τα χελωνακια λερωνουν (μηπως τον παραταιζεις τον σηφη?) οποτε αυτο που λεει ο φιλος πιο πανω επιβαλλεται.Προτεινω αρχικα τον σηφη για λιγο σε καθαρο δοχειο σε νερο ενυδρειου,γενναια αλλαγη νερου με σκουπα βυθου μαζευοντας τα υπολειμματα, γεμιζουμε το ενυδρειο και βαζεις ενυδρειακο βαμβακι στο φιλτρο για να μαζεψει τα αιωρουμενα σωματιδια. Αστο λιγο να δουλεψει και μετα θα ειναι ετοιμο για το σηφη!Αντιχλωριο εννοειται, και εγω αν παιρνει το φιλτρο σφουγγαρι θα το εβαζα για να φιλτραρει καλυτερα.

Link to comment
Share on other sites

Λόγω του άβαταρ σου Romina θεωρώ κι εγώ ότι ο Σήφης είναι χελώνα. Οι χελώνες απ' όσο ξέρω ρυπαίνουν πολύ το νερό και τα ούρα τους είναι καυστικά αφού από μικρός  που έπιανα χελώνες μου έλεγαν πως αν με κατ..... στα χέρια θα έχω μεγάλο δερματικό πρόβλημα. Οπότε θα πρότεινα:           

 

1 ) Ανάλογα το μέγεθος του να δεις μήπως χρειάζεσαι μεγαλύτερο ενυδρείο για να μην ρυπαίνεται τόσο σύντομα το νερό του.

 

2 ) Να χρησιμοποιήσεις 2 φίλτρα - ένα στην κάθε άκρη - όπως συνηθίζουμε πολλοί που φιλοξενούμε ψάρια στα ενυδρεία μας.

 

3 ) Η ροή του φίλτρου σου για χελώνα είναι πολύ μικρή αφού να φανταστείς πως οι Αφρικάνες κιχλίδες έχουν ανάγκη φίλτρανσης με ροή τουλάχιστον 4 φορές τα λίτρα του ενυδρείου την ώρα. Όλοι μας υπερκαλύπτουμεε τις ανάγκες φίλτρανσης του είδους που φιλοξενούμε στα ενυδρεία μας για σιγουριά.

 

4 ) Ο άνθρακας δεν σου προσφέρει τίποτε γιατί με τόσα μικρόβια που αφήνει το Σηφακιό σου όσες φορές και να τον ξεπλύνεις κρατά μικρόβια και τα ελευθερώνει στο νερό του ενυδρείου.

 

5 ) Εμείς με τα ψάρια κάνουμε συντήρηση μία φορά την εβδομάδα και αλλαγή του 30% - 50% του νερού κι όταν μόνο τύχει κάποιο πρόβλημα που ανακαλύπτομε με μετρήσεις του νερού με τεστ κάνουμε 2 αλλαγές νερού την εβδομάδα. Καλό λοιπόν είναι να αλλάζεις το 30% - 50% του νερού μέρα παρά μέρα τουλάχιστον.

 

Ελπίζω να σε βοήθησα αλλά αν με την κούραση μετανοιώσεις που φιλοξενείς το Σήφη και τον διώξεις απ' το σπίτι μην πετάξεις το ενυδρείο. Δες κάποια ψαράκια που να σου αρέσουν και πριν τα αγοράσεις ζήτησε τη γνώμη μας γιατί το ενυδρείο είναι μία κοινωνία όπως η δική μας κι όπως όλοι οι άνθρωποι δεν ταιριάζουν στο ίδιο κλίμα, στο ίδιο διαιτολόγιο, δεν έχουν τον ίδιο χαρακτήρα, έτσι είναι και στα ψάρια που όλοι μας αγαπάμε όπως αγαπάς το σκύλο σου, τη γάτα σου ή οποιοδήποτε άλλο κατοικίδιο έχεις!

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.Το φίλτρο έχει και σφουγγάρι και το νερό μπορώ να πω ότι έχει διάυγεια πλην όμως κατακάθονται οι ακαθαρσίες.Οσο για την σκούπα βυθού έχω αλλά όταν πάω να καθαρίσω τον πυθμένα τραβάει και το καθαρό νερό  με αποτέλεσμα οι ακαθαρσίες να μένουν στον πυθμένα.Οσο για το υλικό που μου λες φίλε DIO 45 δεν ξέρω αν κάνει για την χελώνα μήπως πρέπει να πάρω κάτι άλλο;Πάντως PETROS AFRIKA_NOS αποκλέιεται να διώξω τη χελώνα που έχω ήδη 2,5 χ΄ρονια θα πρ΄πει να δω τι φταίει .. 

Link to comment
Share on other sites

@Romina πες μας λιγο καταρχην ποσα λιτρα νερου εχεις μεσα? Γιατι γραφεις διαστασεις ενυδρειου και εγω υπολογισα οτι μιας και μιλαμε για χελωνακι οτι δεν θα ειναι γεματο και να εισαι κατω απο 75 λιτρα που ειναι και η αντλια σου.

Link to comment
Share on other sites

τα λίτρα είναι γύρω στα σαράντα (ως τη μέση περίπου του ενυδρείου και λίγο παρακάτω) και το φίλτρο βρίσκεται στο πλάι όρθιο μέσα στο νερό.Θα στείλω φώτο!

  

Link to comment
Share on other sites

Πιστέυω να φαίνεται το φίλτρο αλλά και το πρόβλημα στον πυθμένα!

20170131_131608.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ετσι υπεθεσα και εγω.Οποτε σου γυριζει το νερο 7 φορες την ωρα που ειναι μια χαρα.Αν πας σε μεγαλυτερη φοβαμαι θα γινει πλυντηριο μεσα και αυτα τα χελωνακια δεν προτιμουν και τοσο μεγαλη ροη νερου.Στο φιλτρο μπορεις να βαλεις και ενυδρειακο βαμβακι,θα θελει βεβαια συχνη αλλαγη,ειναι οικονομικο παντως.Θα βοηθησει αλλα δεν θα λυσει το προβλημα. Ψαχνοντας λιγο ειδα οτι ο ανθρακας χρειαζεται στα χελωνακια αλλα θελει αλλαγη καθε μηνα.Εκει που τρομαξα ειναι στην φροντιδα.Καποιοι κανουν σκουπα βυθου καθημερινα.Εκει θα σε βοηθουσε μια σκουπα βυθου μπαταριας που φιλτραρει χωρις να αφαιρει το νερο και χρειαζεται συνεχεια να προσθετεις.Αφου δεν εχεις ψιλο υποστρωμα νομιζω θα κανεις καλη δουλεια.Και τουλαχιστον μια φορα την εβδομαδα αλλαγη του μισου ογκου του νερου.

 Μια χαρα παντως ο Σηφης,να τον χαιρεσαι.

Link to comment
Share on other sites

ΟΚ σ΄ευχαριστώ πολύ.Μάλλον η σκούπα μπαταρίας μπορεί να είναι η λύση.Τώρα για το ενυδριακό βαμβάκι που λες θα το ψάξω.Πουλιέται σε pet shops;Τον χαίρομαι και τον αγαπώ πολύ.Ειναι υπέροχος ζωηρός και μας κάνει να γελάμε.Σκέφτομαι πάντως κ για ενυδρείο με ψαράκια...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Επισης κοιτωντας καλυτερα την φωτο, θα βοηθουσε οπως λεει και ο φιλος παραπανω μια δευτερη βοηθητικη αντλια με την εξοδο στο βυθο να σπρωχνει προς την αλλη τις ακαθαρσιες.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ναι στα πετ θα βρεις. Δοκιμασε με μια μικρη συσκευασια και βλεπεις.Πωλειται και σε μεγαλα κοματια και κοβεις οσο θες.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...