Jump to content

Άσπρα σημαδάκια στα βράγχια-ένδειξη αναπαραγωγής, και σε αρσενικό και σε θηλυκό χρυσόψαρο. Γίνεται;


Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους! Έχω τρία χρυσοψαράκια. Δύο common (1 θηλυκό και 1 αρσενικό) και 1 comet θηλυκό. Εδώ και έναν μήνα περίπου, το αρσενικό μου, έχει βγάλει τις άσπρες τελίτσες στα βράγχια, που δείχνει ότι είναι σε φάση αναπαραγωγής. Σήμερα παρατήρησα πως λίγα σημαδάκια-άσπρες τελίτσες έχει και το θηλυκό μου comet. Λιγότερα από το αρσενικό μου και μόνο στα βράγχιά του. Το εξέτασα εξονυχιστικά μήπως έχει και αλλού τέτοια σημαδάκια, μήπως πρόκειται για ικ. Δεν έχει κανένα άλλο σημαδάκι όμοιο, πουθενά. Τι σημαίνει αυτό; Ότι είναι ερμαφρόδιτο; Το comet μου, εδώ και 11 μήνες που το έχω είναι ξεκάθαρο πως είναι κοριτσάκι από τον εμφανή πρωκτό του. Εν τω μεταξύ κυνηγάει συνέχεια το αρσενικό common, το οποίο με τη σειρά του κυνηγάει το θηλυκό common!!! Πραγματικά έχω μπερδευτεί!!! Μήπως βγάζουν και τα θηλυκά μερικές φορές τέτοια σημαδάκια σε φάση αναπαραγωγής; @Husky_Jim βοήθεια!! Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων! 1f642.png:)

Link to comment
Share on other sites

Αν όντος είχε προκύψει ζευγάρι θα έβλεπες ενα ασταμάτητο κυνηγητό απο το αρσενικό στο θηλυκό.

Πάντος τα σημάδια οπος τα περιγράφεις ειναι οτι το αρσενικό ειναι έτοιμο για ζευγάρωμα. Ας περιμένουμε απαντήσεις για τα θηλυκά και απο κάποια άτομα που έχουν δει γενα χρησοψαρων απο κοντά.

Διότι και εγω βλέπω αυγα αλλα κανένα μωρο γιατί μαλον δεν έχω αρσενικό!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ πολύ Γιάννη!! Όπως έγραψα και πιο πάνω το αρσενικό common κυνηγάει συνέχεια το θηλυκό common από τότε που τα πρωτοπήρα, εδώ και 11 μήνες. Είναι και της ίδιας "ράτσας" άλλωστε. Αυτά είναι ζευγάρι, φαινόταν από την αρχή. Αυτό που με προβληματίζει είναι τα σημαδάκια στα βράγχια του θηλυκού μου comet. Έχει στοιχεία αρσενικού στα βράχγια και πρωκτό θηλυκού. Για αυτό αναρωτιέμαι μήπως είναι τίποτε ερμαφρόδιτο ή by-sexual, τι να πω!!!! :jig:

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα παιδιά! Για να μην σας προβληματίζω άλλο, μάλλον το ψαράκι μου μεγαλώνοντας δείχνει ξεκάθαρα πως είναι αρσενικό, με τα κόκκινα βράγχια και τα άσπρα στιγματάκια. Μέχρι προχτές θα έκοβα το χέρι μου πως είναι θηλυκό, αλλά δεν μπορώ να πω πως ο πρωκτός του ξεχωρίζει τόσο όσο στο άλλο μου θηλυκό, όπως το παρατηρούσα καλά εχτές. Οπότε έχω δύο αρσενικά και ένα θηλυκό χρυσοψαράκι!!! :):thumbsu:

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Συνήθως το φίλο τους το καταλαβαίνουμε αφού ωριμάσουν σεξουαλικός και αρχίσουν το κυνηγητό. ;)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...