Jump to content

Βράχος για θαλασσινό ενυδρείο


Recommended Posts

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΕΝΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΕΚΤΩΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΡΑΧΟΥΣ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΝΕ ΣΤΑ ΠΕΤ ΣΟΠ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΡΩΙΝ ΖΩΝΤΑΝΟ ΒΡΑΧΟ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΝΕΚΡΟΣ ΤΙ ΑΛΛΑ  ΕΙΔΟΙ ΒΡΑΧΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΒΑΛΩ ΜΕΣΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΖΩΝΤΑΝΕΨΟΥΝ  ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΑΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΦΙΛΤΡΑΝΣΗ,ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΩ ΟΤΙ ΕΧΩ ΜΑΓΑΖΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΕΤΡΟΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΠΕΤΡΑ ΛΑΒΑΣ, ΣΠΑΓΓΕΤΙ,ΦΕΓΓΑΡΟΠΕΤΡΑ,ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ  ΑΛΛΕΣ.

ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ Η ΟΠΟΙΑΔΙΠΟΤΕ ΑΛΛΗ. ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ ΒΡΑΧΟ ΑΠΟ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΖΩΝΤΑΝΟ Η ΝΕΚΡΟ?

ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΒΑΛΩ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ ΝΕΡΟ ΦΥΣΙΚΑ ΑΡΑΙΟΜΕΝΟ ΜΕ ΑΝΤΙΣΤΡΩΦΗΣ ΟΣΜΟΣΗΣ?

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ

Link to comment
Share on other sites

Καλώς ήρθες στο φόρουμ!

 

Για θαλασσινό τροπικό ενυδρείο πρέπει να χρησιμοποιήσεις μόνο το βράχο αποκλειστικά για θαλασσινό που υπάρχει στα πετ σοπ. Θα προσέξεις να είναι όσο το δυνατόν πιο πορώδης.

Ο νεκρός βράχος πέρα απο το οικονομικό που συμφέρει, ζωντανεύει με τον καιρό και είναι ευκολότερο να τον διαμορφώσεις όπως θέλεις. Μπορείς μαζί με τον νεκρό βράχο να βάλεις και μια μικρή ποσότητα ζωντανού που θα επιταχύνει και θα βοηθήσει το νεκρό βράχο να ζωντανέψει πιο γρήγορα.

Άλλα πετρώματα δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις.

Επίσης, μην χρησιμοποιήσεις βράχους απο τις δικές μας θάλασσες. Κουβαλούν διαφορετική βιολογία και οργανισμούς που είναι ασύμβατοι με το τροπικό θαλασσινό.

 

Μεγάλη σημασία έχει και τι είδος θαλασσινού θέλεις να φτιάξεις. Μόνο με ψάρια ( fish only ) ή και με κοράλλια; ( reef ). Υπάρχουν διαφορές στις απαιτήσεις του εξοπλισμού και φυσικά στο οικονομικό.

Διάβασε εδώ τα θέματα για το θαλασσινό να πάρεις μια ιδέα και ότι άλλο χρειαστείς εδώ είμαστε.

 

( Παράκληση να γράφεις με πεζά, είναι κανόνας του φόρουμ. Με τα κεφάλαια είναι σαν να φωνάζεις :) ).

 

 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...