Jump to content

O φοβος της αρχαριας!!!!! χελωνακι


Recommended Posts

Παιδιά καλησπέρα σας!!! Ελπίζω να είστε καλά κι εσείς και τα ζωάκια σας!! Έκανα μια ανοησία...Παρόλο που γενικά ψάχνομαι στο οτιδήποτε, έκανα την ανοησία να πάρω ενα πανέμορφο χελωνάκι πριν λίγες ώρες.. Φυσικά και είχα στο μυαλό μου να του φτιάξω το πιο όμορφο περιβάλλον και να μην το αφήσω μεσα σε χελωνιέρα..το χελωνακι ειναι trachemys scripta scripta.. Εκεί λοιπόν που έψαχνα ιδέες, βλέπω τυχαία την λεξη ''σαλμονέλα''... Επαθα πανικο...Το έχω βαλει στο δωματιο μου,το εβγαλα να περπατησει.ειναι τρομερα ζωηρο και τρωει μια χαρα..Για πρωτη μερα με συνηθισε παρα πολυ γρηγορα.. Μολις λοιπον ειδα πως ολα τα χελωνακια εχουν σαλμονελα φρικαρα...εβαλα ντετολ παντου, νιπτηρες πατωματα,οινοπνευμα πανω μου..χαχαχαχχα.. Παιδια ποσο επικινδυνο είναι???? Αν ειναι να το γυρισω πισω (αν και δεν θελω,ήδη το αγαπησα ετσι οπως με κοιταζει)..Πειράζει που το έχω στο δωμάτιο??Εχω μεγαλο κινδυνο??? Σας ευχαριστω πολυ και σας ευχομαι ενα ομορφο βραδυ!

18195099_2290027541222733_4184501877321587995_n.jpg

Link to comment
Share on other sites

Δεν παθενεις τιποτα μην φοβασαι αν ηταν ετσι ολοι θα ειχαμε σαλμονελα πλυσιμο στα χερια μετα απο καθε επαφη και καθαρισες...σου εύχομαι να το χαρεις ειναι απιθανο ζωακι και να το βαλεις σε κανονικο ενυδρειακι με λαμπες θερμοστατες κτλπ  για να ζησει ευτυχισμενο  οχι χελωνιερα διαβασε εδω στο forum για το τι χρεαζεται η χελωνα καλη επιτυχια :)

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα!!!!! Το ενυδρειακι ειναι ετοιμο απο χθες..φιλτρο,θερμοστατη,πετρουλες βρασμενες..Σημερα αλλαξα και το μισο νερο.. Αλλα υπαρχει ενα θεμα. Παρατηρω μια μυρωδια παρολο που άλλαξα το νερο..Δεν ξερω μηπως φταιει το ''χελωνακι ασβεστιου'' που έχω μεσα..Δεν μυριζει πολυ εντονα αλλα η μυρωδια ειναι κατι σαν ούρα..οριστε και το ενυδρειακι της γιατι ειναι ακομα πολυ μικρη

18217100_2290693591156128_1544959704_n.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ωραίο, όμορφο αλλά... καθόλου πρακτικό ;-) Τι εννοώ; Με τόσα πράγματα που έχει ο πάτος του ενυδρείου και τόσα χρώματα, δύσκολα εντοπίζεται η ακαθαρσία. Επίσης με τόσο λίγο νερό δεν υπάρχει καλή κυκλοφορία του νερού ώστε να την τραβήξει την ακαθαρσία το φίλτρο. Το καλύτερο για ένα ενυδρείο με χελώνα είναι καθαρός βυθός. Μπορείς να ντύσεις την πλάτη του ενυδρείου με μια αφίσα και να αφήσεις μέσα λίγα πράγματα αν δεν θες να φαίνεται άδειο. Από άποψη καθαριότητας όμως όσο πιο άδειο τόσο καλύτερα. Για παράδειγμα κοίτα το δικό μου ενυδρείο. Πόσο άδειο φαίνεται. Και σκέψου πως είναι 120cm. Είναι τεράστιο και φαίνεται ακόμη πιο άδειο. Μόνο έτσι όμως παραμένει καθαρό.

 

14ab62b6bdf453355d95bf62bc3e0b20.jpg

 

Sent from my SM-N920C using Tapatalk

 

 

 

 

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

πανεμορφο!!!!! προχθες στον καθαρισμο τα ειδα ολα!!! θα τα βγαλω τα πετραδακια στον επομενο,οπωσδηποτε

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...