Jump to content

Χελωνακι δεν τρωει


Mikeli123

Recommended Posts

Γεια σας παιδιά. Είμαι καινούρια εδώ και θέλω βοήθεια. Πήρα ένα χελωνακι χθες (red eaed slider). Όταν την πήρα φαινόταν μια χαρά. Στην αρχή την είχα σε μια κλασική χελωνιερα αλλά αποφάσισα πως δεν μπορεί να ζήσει έτσι και γι'αυτό έφτιαξα ένα ενυδρείο. Πήρα ένα κουτί σχετικά μεγαλο, της έφτιαξα ένα μέρος για να κρύβεται και ένα μέρος για να λοιαζεται, αα και έβαλα και κάτι πετρουλες. Το θέμα μου είναι πως η χελώνα από χθες δεν έφαγε. Της έδωσα μια γαριδουλα και ούτε πλησίασε. Το δοκίμασα τρεις φορές και τίποτα. Μετά δοκίμασα να της δώσω να κομματάκι ντομάτας και πάλι τίποτα. Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει?

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα και καλως ηρθες στην παρεα μας.

Καταρχην το μετεφερα σε νεο θεμα στην σωστη κατηγορια.

 

Σχετικα με το χελωνακι θα σε βοηθησουν τα παιδια που ασχολουνται με αυτο αλλα η γνωμη μου ειναι πως το νερο ισως ειναι λιγο πιο κρυο τωρα που αλλαζει ο καιρος και πεφτει σε χειμερια ναρκη σιγα σιγα..

Θερμομετρο εχεις? Γενικα απο εξοπλισμο τι εχεις περα απο την γυαλα?

Έγινε επεξεργασία - argy1
Link to comment
Share on other sites

Γενικά δεν έχω τίποτα γιατί δεν ειμουν και πολύ ενημερωμένη. Μόνο το ενυδρείο. Δεν ξέρω τι να κάνω και για εξοπλισμό δεν είμαι. Σήμερα το πρωί σηκώθηκα και έβαλα ζεστό νερό αλλά κρυώνει.

Link to comment
Share on other sites

Θα προτεινα να το αποφυγεις αυτο γιατι ειναι χειροτερο.Η αποτομη αλλαγη θα επιφερει προβλημματα.Καλυτερα να προσαρμοστει σε μια κατασταση και να μεινει ως εχει παρα να περναει ψυχρολουσια..

 

Ριξε μια ματια και Εδω θα σε βοηθησει να καταλαβεις τις αναγκες του.

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ πολύ αλλά φοβάμαι πως το χελώνα κι βασανίζεται και θα πεθάνει. Μήπως δεν τρώει επειδή θα πέσει σε χειμερία νάρκη?

Link to comment
Share on other sites

Άφησες την τροφή και την βρήκες άθικτη μετά από ώρες??

Γενικότερα κινείται το χελωνάκι ?

Σε τι θερμοκρασία το έχεις ??

Μπορείς να βαλεις μια φώτο ??

Link to comment
Share on other sites

Ακριβώς αυτό. Άφησα την τροφή και ούτε που την άγγιξε. Γενικά επειδή με φοβάται λίγο δεν κινείται πολύ όταν είμαι μπροστά  αλλά ανεβαίνει και στο Βραχάτι για να λιαστει.  Για το νερό δεν είμαι σίγουρη γιατί δεν ξέρω πώς να το μετρισω.

IMG_20170922_174436.jpg

Έγινε επεξεργασία - Mikeli123
Link to comment
Share on other sites

Διάβασες αυτό το θέμα που σου πρότειναν πιο πριν; Εννοώ αυτό http://www.aquazone.gr/forums/index.php?/topic/68453-Χελωνάκια
Χρειάζεσαι απαραίτητα όλα αυτά που αναφέρονται. Θερμοστάτη, λάμπα uvb, λάμπα θέρμανσης, φίλτρο και αντιχλωριο στο νερό. Αν δεν μπορείς να τα αγοράσεις όλα αυτά, αγόρασε τουλάχιστον θερμοστάτη και λάμπα uvb. Χωρίς φίλτρο απλά θα αλλάζεις πολύ πιο συχνά το νερό φροντίζοντας να παραμένει σταθερή η θερμοκρασία του νερού. Και οπωσδήποτε αντιχλωριο στο νερό. Μόλις φτιάξεις σωστά το περιβάλλον που χρειάζεται η νεροχελώνα θα δεις ότι θα φάει κανονικά. Αυτό φυσικά εφόσον είναι καλά και υγιής. Η δικιά μου συμβουλή είναι να φτιάξεις ένα κατάλληλο και σωστό περιβάλλον για την χελώνα σου.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχω την δυνατότητα να κάνω τίποτα. Πολύ φοβάμαι πως δεν θα αντέξει πολύ.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα κ απο μένα..καλό θα ηταν τοτε να επιστρέψεις πίσω το χελωνακι μέχρι να εχεις τον κατάλληλο εξοπλισμό..κρίμα να το σκοτώσεις απο Αμέλια... :(

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Γνωμη μου ειναι να μπει τουλαχιστον ενας θερμαντηρας (10 ευρω κοστος) και να φροντισεις να το βλεπει λιγο ηλιος απο καποιο παραθυρο τουλαχιστον.

 

Δεν νομιζω οτι εξοπλισμος 10 ευρω ειναι μεγαλη ευθυνη για να συντηρησεις εναν οργανισμο και θεωρω πως αν καποιος το βρισκει ακριβο θα ηταν καλυτερα να μην ασχολειται με την διατηρηση ζωντανων οργανισμων.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...