Jump to content

Γέννα γκάπι, βοήθεια


Emma

Recommended Posts

Πριν 1μιση μηνα αγορασα 3 γκαμπι για το 15λιτρο ενυδρείο της κόρης μου. Αυτή τη στιγμή έχω 24 λόγω γέννας (δεν γνώριζα πως γεννάνε τόσο πολύ). Είναι όλα μωρά. Ευτυχώς υπάρχει μεγαλύτερο ενυδρείο στο σπίτι για να τα μεταφέρω, αλλά θα ήθελα τα φώτα σας όσον αφορά τον εξοπλισμό του. Λόγω μεγαλύτερου μεγέθους υποθέτω πως αλλάζουν και οι ανάγκες εξοπλισμού για αυτά τα ψάρια. Υπάρχει κάποιο φυτό που δεν κάνει? Θέλουν μήπως 1 ή 2 φίλτρα?  Επίσης, θα ήθελα να μάθω πότε μπορώ να τα μεταφέρω (ηλικία μωρών) χωρίς να μου αγχωθούν και τα χάσω. Το μεγάλο ενυδρείο βρίσκεται σε 5ετή λειτουργία με έναν παγκάσιους που θα μεταφερθεί για να μη τα φάει. Σας ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Άν το ενυδρείο που θα τα μεταφέρεις δουλεύει όπως λές τότε δέν έχεις κάποιο πρόβλημα (φαντάζομαι υπάρχει φίλτρο κτλ.) απλά θα πρέπει να κάνεις καλή προσαρμογή και να μεταφέρεις νερό από το ενυδρείο που είναι τώρα στο νέο.

 

Πόσα λίτρα είναι το νέο ενυδρείο?

 

Μπορείς να βάλεις φωτό του εξοπλισμού?

Με φυτά δέν θα έχεις κάποιο θέμα τα γκάπυ τα πάνε καλά με όλα τα φυτά!

Link to comment
Share on other sites

Το μεγάλο ενυδρείο έχει εξωτερικό φίλτρο, θερμοστάτη, κυκλοφορητή νερού, χαλίκι για έδαφος, 2 ανούμπια (θα προσθέσω φυτά), (δεν ξέρω αν έχει υπόστρωμα,θα μάθω), είναι 78*29*38, νομίζω 80λιτρο. φωτογραφίες θα παραθέσω μόλις ευκαιρίσω. Τα μωρά σε ποια ηλικία μπορώ να τα μεταφέρω χωρίς πολύ άγχος? Ευχαριστώ για τη βοήθεια!

Έγινε επεξεργασία - Emma
Link to comment
Share on other sites

το 15λιτρο είναι μικρο για τα Guppy και το 80λιτρο είναι μικρο για το pangasius

 

http://www.seriouslyfish.com/species/pangasius-sanitwongsei/

 

http://www.seriouslyfish.com/species/poecilia-reticulata/

 

εγώ θα έλεγα να βρεις να δώσεις το pangasius και να μεταφέρεις στο μεγάλο τα μεγάλα Guppy και όταν τα μικρά φτάσουν σε μέγεθος που να μην χωράνε στο στόμα των μεγάλων να μεταφέρεις και αυτά στο μεγάλο ενυδρείο,το 15λιτρο κράτα το για καραντίνα ή γεννηστρα 

Link to comment
Share on other sites

Αυτός είναι ο σκοπός μου, να φύγει ο παγκάσιους και να τα βάλω στο μεγάλο. Απλά θέλω πληροφορίες μήπως χρειάζεται κάτι που δεν έχω σκεφτεί. Πχ, πως θα κάνω τη μεταφορά και πότε, τα μωρά είναι με διαφορετικές ημέρες-εβδομάδες γέννησης. Αν χρειάζεται κάποιο συγκεκριμένο καθάρισμα το μεγάλο ενυδρείο αφού μεταφερθεί ο παγκάσιους, ίσως μετά να θέλει κάποιες μέρες να δουλέψει μόνο του πριν βάλω τα γκάμπις.  Δεν ξέρω, τα γεννητούρια με βρήκαν τελείως απροετοίμαστη, ούτε πως θα τα πιάσω δεν ξέρω. Ευχαριστώ πολύ που μου απαντάτε!

Link to comment
Share on other sites

 Βασικα οταν δωσεις τον πανγκασιους μπορεις να τα μεταφερεις. Μπορεις να παρεις και μερικα ευκολα φυτα οπως μος και κερατοφυλλο μια που θα σε βοηθανε με τα νιτρικα και γενικος την αποτοξινωση του νερου και θα εχουν και περισσοτερες κρυψωνες τα μικρα.

Link to comment
Share on other sites

δεν θα το αφήσεις να δουλεύει μόνο του γιατί θα χαθεί η βιολογία,κανε μια αλλαγή και βάλε τα μεγάλα τα Guppy,τα μικρά θα τα βάζεις όταν φτάνουν σε μέγεθος που δεν χωράνε στο στόμα των μεγάλων 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...