Jump to content

Χελωνακι νερου


Recommended Posts

Καλησπερα εχω απο τον μαρτιο ενα χελωνακι νερού . παρολο που τ πηρα πετρα ασβεστιου και τ αντιχλωριουχο υγρο π δινουν .τρεφεται μονο μ γαριδες .τ αλλαξα τροφη κανονικη πλεον κ δεν την τρωει υπαρχει καποια λυση για να την δεχτει???επισης δν εχω λαμπα χρησιμοποιω τη φυσικο φως τ ηλιου .αλλα το μονο π κανει ειναι να βγαζει τ κεφαλι τ απο τ νερο . δν ανεβαινει στ νησιδα και δεν λιαζεται να στεγνωσει τ καβουκι του ποτε . να ανησυχησω ?κατα τα αλλα ειναι υπερκινητικό χωρις καποιο ιδιαιτερο προβλημα να διακρινεται ως προς την υγεια του . ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Για να σε βοηθησουμε πρεπει να δωσεις περισσοτερες πληροφοριες οπως πχ τι ειδους ειναι? σε τι περιβαλον την εχεις (ενυδρειο, χελωνιερα)? με φιλτρανση ή χωρις?...

Επειδη ειναι στρεσαρισμενη για αυτο ισως δεν βγαινει να στεγνωσει ειδικα αν της αλλαζεις μέρη μεσα στη μερα, βαλτη σε σταθερο μερος του σπιτιου χωρις πολυ ''κινηση'' και παρε μια λαμπα uvb να φωτιζει πανω στη στερια η οποια ειναι απαραιτητη και θα τη χρειαστείς έτσι και αλλιώς το χειμώνα, και όταν νιώσει οικεία θα βγει.

Το καβουκι είναι μαλακό ή σκληρό?

Τι εννοείς ''κανονική τροφή?

Έγινε επεξεργασία - corto maltese
Link to comment
Share on other sites

Λοιπον αρχικα την εχω σε χελωνιερα. Δεν εχει φιλτρανση περα απο τη πετρα ασβεστιου και το αντιχλωριουχο υγρο π βαζω στο νερο δεν χρησιμοποιω τιποτα αλλο . τ καβουκι της ειναι κανονικο κ τ κατω μερος δν ειναι πολυ μαλακο σκεπτομενη οτι βρικεται συνεχεια μεσα στο νερο ..σχετικα με το τι ειναι . μοιαζει πολυ με την red ear slider  αλλα δεν εχει κοκκινο εντονο αλλα ανοιχτο πορτοκαλι στ λαιμο . την πηρα απο πανηγυρι το μαρτιο οποτε κ καταλαβαινετε πως οι πληροφοριες που μου δοθηκαν δεν ηταν κ πολλες . οτι κανω απο τοτε μονη μ κ μ βαση το petshop που παω . αλλα παρολο π δοκιμασα να κοψω τ τροφη της σε μικροτερα μερη γ ν την σηνηθισει κ ν την φαει δν την ακουμπαει. 

Link to comment
Share on other sites

Αν θες πραγματικά να την κρατήσεις και να σου μεγαλώσει υγείες τότε πρέπει να της αλλάξεις ''περιβάλλον'' , δεν ξέρω τι σου λένε στο πετ σοπ αλλά να ξέρεις ότι ειδικά για τις νεροχελώνες οι πιο πολλοί δεν ξέρουν ούτε τα βασικά...δεν μου απάντησες όμως τι τροφή (είδος,μάρκα κλπ) δίνεις?,ούτε το γαριδάκι τρώει ? το πάνω μέρος του καβουκιού είναι μαλακό ή σκληρό?

Επειδή θέλει ''διάβασμα'' η φάση δες τα παρακάτω άρθρα, θα σε βοηθήσουν πολύ να δεις τις ανάγκες της χελώνας και τι μπορείς να κάνεις για αυτή.

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Η τροφη π της δινω ειναι  tetra reptomin sticks. Μ ειπε ν ν την αφησω ν μαθει ν τρωει αυτο . γιατι οι γαριδες π τις εδινα θεωρειται σνακ .τωρα επειδη βλεοω οτι δν τρωει αυτη τ τροφη  της ριχνω γαρθδες ν φαει γτ τ λυπαμαι ν μενει νηστικο ετσι . τ καβουκι ειναι ενταξει κ πανω κ κατω αυτο παρατηρω τουκαψιστον οτσν το πιανω γ ν τ καθαρισω κ τ σχετικά . εγω μαλλον θ παω κ σημερα ν μ δωσει μονο γαριδες . δν φσινετσι ν εχει καποιου ειδιυς ασθένεια γιςτι ασχολούμαι γενικα μαζι τσ καθε μερα . δν υοαρχει κατι εμφανές τουλάχιστον

Link to comment
Share on other sites

Αν ειναι τα tetra reptomin sticks τα μακρόστενα  για τις adult με 36% πρωτεϊνη παίζει να μην τη φάει οσο μικρα κομματακια ειναι,θελουν τροφη με 50% και πανω. Εμενα οταν ηταν μικρες (κατω του ετους) τους εδινα απο pellets, την sera baby gramm στις αρχες και μετα την omega one juvenile ( η καλύτερη) που είναι μικρες μπιλιτσες, ευκολοφαγωτες, σε ποσοτητα τα 2/3 του μεγέθους του κεφαλιου της χελωνας (χωρις τον λαιμο) μια φορα την μερα.

Tα γαριδακια ειναι ''φτωχη'' τροφη σε θρεπτικες ουσιες και η καθημερινη χρηση δεν ειναι και οτι καλυτερο, ειναι  για μια φορα την εβδομαδα το πολυ δυο και αυτο για λογους ποικιλιας, αλλα στη συγκεκριμενη περιπτωση μπορεις να δινεις μια μαζι με τα πελλετ για να τα μαθει σιγα σιγα.

Αν εχεις το χώρο και την δυνατότητα σκεψου σοβαρα την αλλαγη περιβαλοντος της χελωνας και θα δεις αλλη χαρη, ειναι δεινή κολυμβητές οι res και μεγαλώνουν πολύ, άρα θέλουν ''χώρο'', δηλαδή λιτρα.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...