Jump to content
 • Ανακοινώσεις

  • rastaman

   Καλό μήνα με... Διαγωνισμούς Μονομαχοενυδρείου και nano Reef !!!   01/11/2017

   Αγαπητοί φίλοι-φίλες συνχομπίστες, με χαρά σας προσκαλούμε να λάβετε μέρος στον Διαγωνισμό nano reef ενυδρείου 2017. Περισσότερες πληροφορίες   https://www.aquazone.gr/forums/forums/topic/106868-aquazone-nano-reef-contest-2017/   Αγαπητοί φίλοι-φίλες συνχομπίστες. Στείλτε μας τις φωτογραφίες από τα μονομαχοενυδρεία σας, για να συμμετάσχετε στον φωτογραφικό διαγωνισμό του Aquazone ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΜΟΝΟΜΑΧΟΥ 2017. Περισσότερες πληροφορίες   https://www.aquazone.gr/forums/forums/topic/106866-διαγωνισμοσ-ενυδρειου-μονομαχου-2017/  
Sign in to follow this  
ThDam

Ήρθε ο πελαργός. Και τώρα;

Recommended Posts

ThDam    0

Τα ramirezi στο 120άρι ενυδρείο γέννησαν. :busted_cop::busted_cop:

Σήμερα το απόγευμα έπιασα την διαδικασία στο τέλος της. Βρήκαν έν μεγαλούτσικο φύλλο της nymphaea και ξεκόνησαν την διαδικασία φάτσα-κάρτα. Τώρα κάθονται πάνω από το φύλλο και διώχνουν τους πάντες γύρω από αυτό.

Από ότι έχω διαβάσει η διαδικασία της ςκκόλαψης κρατάει 4-5 μέρες και άλλες τόσε μέχρι να μπορέσει ο γόνος να κολυμπήσει. Επίσης δεν ξέρω αν με τις σκληρότητες που έχω, μπορέσουν τελικά να εκκολαφθούν τα αυγά. Έχω GH 6, KH 3,5 και PH 6,8. Άλλο πρόβλημα που έχω, είναι ότι προσπαθώ να βρω τις ισορροπίες στο ενυδρείο και είμαι ψιλοπηγμένος στην τριχοειδή. υποθέτω ότι το ΣΚ πρέπει να κάνω μια ελαφρή αλλαγή νερού χωρίς πολλά-πολλά καθαρίσματα.

Σε περίπτωση που εκκολαφθούν τα αυγά, τι μπορώ να ταϊσω τον γόννο; Εκκόλαψη αρτέμας αποκλείεται να κάνω, όπως δεν υπάρχει περίπτωση να μεταφέρω τον γόννο σε άλλο ενυδρείο.

Άφησα και ένα πορτατίφ αναμμένο το βράδυ για να βλέπουν οι υπερασπιστές τι γίνεται. Οποιαδήποτε συμβουλή θα ήταν πολύτιμη.

breed1.jpg

breed2.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
Husky_Jim    3.179

Μπράβο Θοδωρή!

Άν θές τροφή μπορώ να σου δώσω ένα από τα "μαγικά" μπουκαλάκια που μου έτσειλε η Μαρίνα!

Εκτός ότι είναι ειδική για οωτόκα, είναι και γούρικη!!!!! :busted_cop:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Saridakis    0

(Δημήτρη μαζί γράφαμε..... :thumbup: )

Χαζομπαμπά καλημέρα,

Μπράβο στα παιδάκια σου :busted_cop::busted_cop: !!! Τα προβλήματα τώρα αρχίζουν.

Από αυτά που διάβασα μέχρι τώρα, οι περισσότεροι προτείνουν την αναπαραγωγή σε ξεχωριστό ενυδρείο για το βασικότερο λόγο του ταίζματος, από την άλλη πάλι τίποτα δεν απολύεται. Σημαντικό σε αυτή τη φάση είναι να έχουν γονιμοποιηθεί τα αυγά. Αυτό θα φανεί τις πρώτες 24-48 ώρες. Εάν γίνουν μπεζ και όχι άσπρα όλα έχουν πάει καλά ειδάλλως θα τα φάνε όπως έκαναν και σε εμένα πράγμα που στο απεύχομαι.

Δες μερικά sites για την αναπαραγωγή....

http://apisto.bravepages.com/Ram%20article.htm

http://www.aquatic-hobbyist.com/profiles/b...ambreeding.html

http://www.cichlid-forum.com/articles/m_ramirezi.php

Τώρα όσον αφορά στο φαγητό των μικρών, από αυτά που βρήκα στο net και από αυτά που μου είπε ο Αποστόλης από τον Ωκεανό τα μικρά των rams είναι πολύ μικρά για να φάνε ακόμα και αρτέμια. Θα μπορούσαν να πάρουν αρτέμια μετά από την δεύτερη εβδομάδα. Αυτό που προτείνουν για τις πρώτες εβδομάδες είναι infusoria.

Βακτηρίδια-βρόμα και δυσωδία :lmao::lmao: , αλλά μάλλον θα έχουν ωραία γεύση... :wub:

Για το πώς το καλλιεργείς για δες παρακάτω...

http://mike-edwardes.members.beeb.net/food.html#2

http://www.cichlid-forum.com/articles/fry_food.php

http://www.thekrib.com/Food/infusoria.html

επίσης βάλε «culture infusoria» στο google και θα βρεις και άλλα.

Ελπίζω να τα καταφέρεις καλύτερα από εμένα.

Άντε και να σου ζήσουνε..... B):hysterical::hysterical:

Έγινε επεξεργασία - Saridakis

Share this post


Link to post
Share on other sites
neon    0

Άντε με το καλό Θοδωρή!

Τα δικά μου πάντως μόλις έγιναν free swimming (2 μέρες αφότου έσκασαν ο πρώτες ουρές), έτρωγαν ζωντανή αρτέμια. Το καλό με την αρτέμια είναι ότι δεν μολύνει το νερό και σε περίπτωση που δεν φαγωθεί από το fry κυκλοφορεί για πολλές ώρες ζωντανή στο ενυδρείο.

Infusoria έχεις σε καλές ποσότητες εάν υπάρχει java moss στο ενυδρείο.

Τώρα για το ότι πρέπει να απομονωθούν σε χωριστό ενυδρείο καλύφθηκα από τον Κώστα παραπάνω, όχι μόνο για το θέμα του φαγητού, αλλά και για πιθανές επιθέσεις από άλλα ψάρια.

:busted_cop:

Share this post


Link to post
Share on other sites
ThDam    0

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις,

Δυστυχώς, όπως είπα παραπάνω, δεν υπάρχει περίπτωση να καλιεργήσω αρτέμια λόγω υποχρεώσεων και χρόνου, java moss δεν έχω βάλει ακόμα στο ενυδρείο, και δεν υπάρχει και άλλο ενυδρείο για την μεταφορά του fry.

Δεύτερη μέρα σήμερα και τα αυγά πάνε καλά. Δεν έχω δει κανένα άσπρο, οι γονείς μάλλον δεν έχουν φάει κανένα (από όσο βλέπω παραμένουν στην ίδια έκταση πάνω στο φύλλο) και έχουν ένα μπεζ γκρι χρώμα. Οι γονείς ακοίμητοι φρουροί. Το τι ξύλο έχουν ρίξει στα νέον και στα barbs δεν λέγεται. Εν τω μεταξύ στο ενυφρείο έχει σημάνει συναγερμός. Τα νέον και οι otto είναι όλα από δίπλα και τα barbs λίγο μακρύτερα, αλλά όλα είναι από την μεριά του ενυδρείου που είναι τα αυγά. Η θυληκή δε έχει ρίξει πολύ ξύλο και στις δύο άλλες θυληκές. Ο αρσενικό κυνηγάει τα Barbs που είναι διπλάσια σε μέγεθος.

Αυτό που με απασχολεί είναι η αλλαγή νερού αύριο. Λόγω άλγης (ρίχνω 4 μέρες τώρα οξυζενέ αλλά τίποτα), ήθελα να βγάλω τις 2 anubias και το crinum για να τα βάλω σε διάλλυμα χλωρίνης και να τα καθαρίσω, επίσης πρέπει να καθαριστούν και τα τζάμια από την spotted. Υποθέτω ότι οι γονείς θα στρεσσαριστούν -ή δεν είναι έτσι;-

.........ΠΟΛΥ ΑΛΓΗ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ.............

Να κάνω ένα πιο light καθάρισμα;...μόνο τζάμια;

Τελικά για τροφή, σε περίπτωση που θα έχω swimming fry, θα αποδεχτώ την ευγενική προσφορά του Δημήτρη :busted_cop::busted_cop::thumbup: (επιφυλάσσομαι να ανταποδώσω)

Τώρα, αν αφήσω τα μικρά μέσα στο ενυδρείο, θα επιβιώσει κανένα ή θα έχουν τζάμπα ζωντανή τροφή οι λεχρίτες; Σημειωτέον ότι έχει μπόλικα φυτά (όχι σαν του Μιχάλη, αλλά έχει)

Share this post


Link to post
Share on other sites
neon    0

Άποψη μου Θοδωρή είναι εφόσον δεις fry, να το βγάλεις άμεσα και να το βάλεις σε χωριστό tank, διαφορετικά μην περιμένεις να τα δεις να μεγαλώνουν.

Και μπόλικα φυτά να έχει σαν του Μιχάλη δεν αρκεί...Οι λεχρίτες καραδοκούν :busted_cop:

Share this post


Link to post
Share on other sites
ThDam    0

Αχ, ρε Μιχάλη τι μου κάνεις. Και έχω ένα κάρο τρεξίματα τώρα με τη δουλειά, τεσπα.

Έχω ένα 12λιτρο ενυδρειάκι που είχα παλιά τα σαλιγκάρια και κάποια κλαδέματα. Έχει λάμπα, φίλτρα εσωτερικά έχω ένα κάρο, χαλικάκι θα βάλω.

Πες μου αν κάνει από λίτρα για να συνεχίσουμε το project. :busted_cop:

Share this post


Link to post
Share on other sites
neon    0

Είναι πολύ λίγα Θοδωρή τα 12 λίτρα. Αυτό γιατί θα έχεις προβλήματα με αμμωνίες, σταθερότητα συνθηκών κλπ. Με καμμιά 30αριά λίτρα θα είναι πιο εύκολα τα πράγματα

Share this post


Link to post
Share on other sites
ThDam    0

Θα με βάλεις να αγοράζω ενυδρείο Χριστουγεννιάτικα :busted_cop:

Τεσπα θα δούμε τι θα γίνει και με την γέννα. 54 ώρες περίπου τα αυγά, χτες και σήμερ είδα κάποια άσπρα που τα απομάκρυναν οι γονείς. Ο αρσενικός, ακοίμητος φρουρός, έχει ρίξει πολύ ξύλο. Έχουν μείνει περίπου τα 2/3 της αρχικής ποσότητας αυγών, φαίνεται ότι κάτι δεν πάει καλά.

Αν δω ουρές θα βγώ στην ζητιανιά για 30άρι. :busted_cop:

Share this post


Link to post
Share on other sites
asoromani    4

Αντε Θοδωρή με το καλό. :busted_cop:

Ευελπιστώ να πάνε όλα καλά και να δούμε σύντομα ουρίτσες να σκάνε, και ας πρέπει χριστουγεννιάτικα να τρέχεις και να αγοράζεις ενυδρεία. Νομίζω πως όταν πρόκειται για τέτοιο λόγω (γέννα) βρίσκουμε έστω και λίγο χρόνο καθημερινώς για να τρέξουμε και για αυτό. :busted_cop:

Ελπίζω να πάνε όλα καλά :thumbup:

Share this post


Link to post
Share on other sites
ThDam    0

Δυστυχώς σήμερα το απόγευμα που γύρισα από την δουλειά, αυγά πάπαλα. :busted_cop::busted_cop::thumbup: Δεν υπήρχε ούτε ένα και το ζευγάρι έκοβε αμέριμνο βόλτες στο ενυδρείο. Δεν ξέρω τι έγινε, αλλά δεν πειράζει, τώρα που έβαλαν μπροστά είμαι σίγουρος ότι θα έχω και άλλες γέννες.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Caesars    3
Δεν ξέρω τι έγινε, αλλά δεν πειράζει, τώρα που έβαλαν μπροστά είμαι σίγουρος ότι θα έχω και άλλες γέννες.

7706[/snapback]

Σωστος! Προσωπικα θα σου ελεγα να προετοιμαστεις και να παρεις ενα σαρανταρακι ενυδρειο (Χριστουγεννα ερχονται - κανε στα ψαρακια σου ενα δωρακι :busted_cop: ) με αεραντλια για φιλτρο και σφουγγαρακι. Βαλε το σφουγγαρι στο μεγαλο ενυδρειο για να μαζευει βακτηριδια και οταν ξαναδεις μωρα θα εισαι ετοιμος.

Insuforia μπορεις να φτειαξεις μονος σου απο πατατα - αν βαλεις πατατουλα στο νερο και την αφησεις στον ηλιο, οταν ξεθωλωσει το νερο θα ειναι ετοιμη. Το liquifry ειναι πολυ καλο για τις πρωτες μερες, και σε γλυτωνει απο τη φασαρια. Η Αρτεμια, οπως και το Baby Brine shrimp και το glassworm ειναι επισης πολυ καλα, αλλα εγω αρχιζω να τα δινω μετα τις πρωτες 3 εβδομαδες. Αν το καλοσκεφτεις μεχρι τοτε τα ψαρακια τρωνε biofilm - δεν κυνηγανε. Αντε, σε αλλα με υγεια.

Share this post


Link to post
Share on other sites
ThDam    0

Ξανάρθε ο πελαργός..... :busted_cop: :busted_cop: :thumbup:

Ο Πασσάς στο 120άρι πήρε μπροστά και δεν σταματάει με τίποτα. Βρήκε άλλη κοπελιά και σήμερα το απόγευμα πάλι σε ένα φύλλο της nymphaea ξεκίνησαν την διαδικασία. Μέχρι το βράδυ το φύλλο είχε γεμίσει αυγά.

GH 5

KH 3,5

PH 6,8

Δεν είναι και οι καλύτερες συνθήκες αλλά βλέπουμε. Δημήηηηηηηηηηηηητρη την τροφή.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος

Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×