Jump to content

Δυσκολιες στην αναζήτηση


Antonia

Recommended Posts

Συγχαρητήρια, είστε μακράν το καλύτερο site και στα ελληνικά και στα αγγλικα.

Μέχρι να σας βρω και εκμεταλλευομενη τα καλα αγγλικα μου εμπαινα σε ξενα site. Εκτος απο την εμφανιση τους που ειναι χαλια, γραφει καθε ασχετος και ειναι και πολλοι γκα-γκα που γραφουν σαν παιδακια δημοτικου με το απαραμιλλο αμερικανικο στυλ (τιποτα προσωπικο με τους αμερικανους!). Απο τοτε που σας βρηκα ειμαι σταθερα εδω και για παντα εδω!!!

Το μονο προβλημα μου ειναι στην αναζητηση... όταν ψαχνω ενα θεμα που με ενδιαφερει ειτε θα βγουν παρα πολλα αποτελεσματα και ψαχνω ειτε κανενα.

π.χ. θυμομουν οτι καπου ειχα δει ενα αρθρο πανω στην αντιστροφη οσμωση. οταν ομως κανω αναζητηση, δεν μου επιτρεπει να ψαξω μονο στην κατηγορια αρθρα με αποτελεσμα να βγαζει παρα πολλα αποτελεσματα και να ψαχνω ενα-ενα αυτο που θελω. Αν ομως μπορούσα να ψάξω μονο στην κατηγορία 'αρθρα' θα ειχα βρει ακριβως αυτο που θελω γρηγοροτερα!

Το ιδιο με τα guppy. Αν θελω να βρω τα στοιχεια τους στα Fish&Plant index και δεν θυμαμαι ακριβως την επιστημονικη ονομασια poeci.... κλπ την πατησα. Το guppy δεν βγαζει τιποτα δυστυχως, ουτε στο τιτλο, ουτε στην περιγραφη...Δεν ξερω τι βελτιωση μπορει να γινει.Πρεπει να παω στην σελιδα με το γραμμα p στο περιπου και να το βρω... Ειναι λιγο χρονοβορο!

Αλλο παραδειγμα. Αν θελω να ψαξω για σμερνα ΜΟΝΟ στην κατηγορια γλυκο νερο στο forum δεν μπορω. Αναγκαστικα θα βγουν 4-5 σελιδες απο ολες τις συζητησεις σε ολες τις κατηγοριες (π.χ. ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ), που με καθυστερει ιδιαιτερα στην αναζητηση μου. Αν ομως μπορουσα να επιλεξω την κατηγορια που θελω να γινει αναζητηση (π.χ. γλυκο νερο) θα ειχα λιγα αποτελεσματα και θα προλαβαινα να τα διαβασω ολα!

Συγγνωμη για την γκρινια αλλα μπαινω απο την δουλεια με τη ψυχη στο στομα μην με δει το boss και καθομαι και τυπωνω 7-8 σελιδες συζητηση γιατι δεν προλαβαινω να τις διαβασω.

Και να μην αλλαξει τιποτα εγω μαζι σας θα ειμαι. Ισως να μην ξερω απλα να κανω σωστα αναζητηση, τι να πω!!!!

Αυτα

Αντωνια

Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν σε ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια. :D

Προσωπικά δοκίμασα να ψάξω ένα άρθρο για την αντίστροφη όσμωση και με το βρήκε

Η διαδικασία που ακλούθησα ήταν η εξής από πάνω αριστερά επέλεξα ''forum'' ''αναζήτηση''

Μετά έγραψα αντίστροφη όσμωση (με τόνους) στο σημείο Αναζήτηση με Λέξεις-Κλειδιά μετά από κάτω στην Αναζήτηση σε επέλεξα Άρθρα

και με έβγαλε 13 άρθρα σχετικά με την αντίστροφη όσμωση και δύο από αυτά αφορούσαν μόνο την αντίστροφη όσμωση.

Το ιδιο και στο ''Fish & Plant Index''

επέλεξα από αριστερά την ''αναζήτηση''

και με εβγαλε καποιες επιλογές ''Αναζήτηση στο: ''επέλεξα ''τίτλο'' και στο ''Κείμενο προς Εύρεση έγραψα guppy''. Δεν βρήκε τίποτα γιατί ο τίτλος ήταν γραμμένος με το επιστημονικό όνομα αλλά μετά όταν επέλεξα στο σημείο ''Αναζήτηση στο:'' ''περιγραφή''

με έβγαλε το ''Poecilia reticulata (Peters 1859)

Guppy''

Αν παρόλο αυτά μερικές φορές δεν βρεις αυτό που ψάχνεις εδώ είμαστε να μας ρωτήσεις μην διστάζεις.

Link to comment
Share on other sites

Χι χι :D Ειμαι πρωην ξανθια....

Εχεις δικιο, απλα χρησιμοποιουσα την αναζητηση την γρηγορη πανω δεξια στο forum (που λεει "λεξη προς αναζήτηση' και οχι αυτη που προτεινεις (και που ειναι η σωστη).

ευχαριστω!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...