Jump to content

Teco Tr 15


ton12

Recommended Posts

Για σας.. Εχω παρει ενα teco tr 15 και το εχω συνδεσει σε ενα εξωτερικο 2080 της eheim. Το εβαλα χθες να γειτουργησει και μου εδειχνε θερμοκρασια νερου 22 ενω το θερμομετρο μεσα στο ενυδρειο ειχε ενδειξη 25. Τελος παντων το εβαλα να κατεβασει την θερμοκραια στους 20 αλλα δεν κατεβηκε καθολου. Ενω ακοθγετε κανονικα οτι λειτουργει. Τι μπορει να συμβαινει? Μηπως ξερει κανεις?

Link to comment
Share on other sites

Miaς και εψαξα το μηχανημα και το βρηκα στο Νετ θα προτεινα να το συνδεσεις με την υν/λαμπα σου αν εχεις

η μονο του με μια μικρη αντλια,γιατι απο οσα καταλαβα μαλλον πρεπει το νρο να περναει οχι και τοσο γρηγορα.

Αυτη ειναι απλα η γνωμη μου με το συμπερασμα που εβγαλα απο αυτα που διαβασα,οι ποιο εμπειροι η και

κατοχοι συγκεκριμενων συσκευων ισως μας διαφωτισουν καλυτερα.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω πολυ.. αν και δοκιμασα και κατεβασα την ροη του του φιλτρου στο πιο χαμηλο γιατι ειναι ρυθμηζομενο αλλα παλι τιποτα.. Οπως ειπεσ ας μας πουν οι σοφοτεροι

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ φίλε επειδή εχω το tr 15 ,θέλει σαφώς χαμηλότερη ροή νερού για να προλάβει να φέρει το νερό στη επιθυμητή θερμοκρασία.Αν θυμάμαι καλά πρέπει η ροή να είναι περιπου 450 λίτρα/ωρα.Το 2080 εχει αρκετά μεγάλη ροή.θα μπορούσες να βάλεις ενα κυκολφορητή ή ακόμα να παρεμβάλεις ενα φίλτρο όπως το 2213 ή ακόμα το 2215 το οποίο θα φιτράρει προτού το στείλει στο TR 15 και θα παίζει και το ρόλο του κυκλοφορητή.

Διάβασε το manual για να δείς πως σετάρουμε την θερμοκρασία.Δηλαδή συνδεόντας το θα σου δειξει θερμοκρασία ενυδρείου , αν δεν ταιρίαζει με τα θερμόμετρα σου θα βάλεις την θερμοκρασία των θερμομέτρων.

Οι οδηγίες σου λένε ακριβώς πως θα το κάνεις.

Ελπίζω να βοήθησα , Καλή Ανάσταση Σωκράτης :wub:

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω πολυ Σωκρατη. Το συνδεσα με το 2213. Απλα θελω να σε ρωτησω περιπου ποση ωρα λειτουργει για να κατεβασει 2 με 3 βαθμους?

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω πολυ Σωκρατη. Το συνδεσα με το 2213. Απλα θελω να σε ρωτησω περιπου ποση ωρα λειτουργει για να κατεβασει 2 με 3 βαθμους?

Αγαπητέ ton12 έλειπα γιααυτό άργησα να απαντήσω.Πρέπει να ομολογήσω οτι δεν θυμάμαι ακριβώς πόσος χρόνος απαιτείται για να κατέβει 2-3 βαθμούς.Σίγουρα όμως όσο πιο πολλούς βαθμούς ορίζεις να κατεβεί το μηχάνημα τόσο πιο πολύ χρόνο χρειάζεται.Απο την πείρα μου πιστεύω και οτι επηρεάζει πιθανόν και η θερμοκρασία του περιβάλλοντος χώρου.

Φιλικά Σωκράτης :wub:

Link to comment
Share on other sites

Είναι σύνηθες να υπάρχει απόκλιση μεταξύ του θερμομέτρου της συσκευής και του αντίστοιχου του ενυδρείου. Μια μεγάλη όμως διαφορά μπορεί να οφείλεται σε λάθος μέτρηση κάποιου από τα δύο. Το σωστό αρχικό καλυμπράρισμα, που συνήθως είναι εργοστασιακό, έχει μεγάλη σημασία.

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να αγνοήσεις την ένδειξη της συσκευής και να έχεις σαν αναφορά το θερμόμετρο του ενυδρείου σου, με την προϋπόθεση ότι δείχνει σωστά. Πολλοί χομπίστες, μεταξύ των οποίων και ο γράφων, συνδέουν το ψυκτικό, απ’ ευθείας με τον ηλεκτρονικό ρυθμιστή του ενυδρείου, παρακάμπτοντας το αντίστοιχο όργανο της συσκευής.

Όσον αφορά την επιλογή των 25 βαθμών, ίσως είναι δύσκολο να την πετύχεις. Αυτό εξαρτάται από τα θερμαντικά σώματα που έχει το ενυδρείο σου, την θέση του, την μόνωσή του, αν έχει καπάκια ή όχι…κλπ και όπως αντιλαμβάνεσαι δεν έχει καμία σχέση με την ικανότητα του ψυκτικού, που αναγράφεται στις οδηγίες.

Η γνώμη μου είναι ότι μια ρεαλιστική τιμή θερμοκρασίας για ένα σύστημα reef, είναι οι 27,5 βαθμοί C, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Από τη στιγμή που αυτή την εποχή δεν καταφέρνει να κατεβάσει τη θερμοκρασία, μπορείς να καταλάβεις τι πρόκειται να επακολουθήσει το καλοκαίρι.

Πιθανά η επιλογή της ισχύος του ψυκτικού να μην είναι και τόσο καλή για το συγκεκριμένο σύστημα. Έτσι η συσκευή θα δουλεύει πολλές ώρες ή και συνέχεια, για να διατηρήσει την επιθυμητή θερμοκρασία.

Link to comment
Share on other sites

Παιδια ευχαριστω πολυ. Νίκο το μηχανημα κατεβαζει θερμοκρασια αλλα οχι και φοβερα πραγματα. Αλλα θελει σιγουρα ενα τριωρο. ελπιζω το καλοκαιρι να την κρατρησω εκει που ειπες.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...