Jump to content

Αναγνώρηση κοραλιού


Recommended Posts

Καλησπέρα στην ωραία παρέα του AQUAZONE! Θα ήθελα παρακαλώ να μου δώσει κάποιος πληροφορίες γι'αυτο το κοράλι. Το όνομα του, συνθήκες φωτισμού, διατροφή κ.α. Ευχαριστώ!!

Link to comment
Share on other sites

Καλώς όρισες στην παρέα μας, αγαπητέ stepap!

Το μαλακό κοράλλι της φωτογραφίας ανήκει στην μεγάλη οικογένεια των Νεφδειδών (family Nephtheidae) η οποία περιλαμβάνει αρκετά είδη, όπως dedronephthya, skleronephthya,lemnalia, gladiella...κα

Το συγκεκριμένο, κατά τη γνώμη μου ανήκει στο είδος skleronephthya. Πρόκειται για ετεροτροφικό, μη φωτοσυνθετικό κοράλλι, που ζει σε σκιερά σημεία ή σπηλιές. Πολλά από αυτά βρίσκονται προσκολλημένα ανάποδα στην οροφή σπηλιών.

Τα είδη της κατηγορίας που ξεχωρίζουν με το έντονο χρώμα τους, πρόκειται για απαιτητικά κοράλλια αφού χρειάζονται συστηματικό τάισμα με πλαγκτονική τροφή. Γενικά θεωρούνται δύσκολα κοράλλια ειδικά για κάποιον με μικρή εμπειρία.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, θα πρέπει να τοποθετηθεί σε σκιερή περιοχή του ενυδρείου ή σε σπηλιά, με έντονη κυκλοφορία νερού. Για τη σωστή διατροφή του, απαιτείται συστηματικά η χορήγηση τροφής με μορφή διαλύματος, δηλαδή νωπή ή κατεψυγμένη τροφή, η οποία έχει αλεστεί καλά σε μπλέντερ.

Link to comment
Share on other sites

Φιλε Στεφανε καλως ηρθες στην παρεα μας.

Καλυτερα να μην ασχωληθεις με το συγκεκριμενο κοραλι μιας και ανηκει στα ειδη που ειναι σχεδον αδυνατον να ζησουν σε κατασταση αιχμαλωσιας λογο τον διατροφικων του συνειθειων οπως και ολες οι dedronephthya.

Περιπου στους 6 με 8 μηνες ο χρονος ζωης τους σε ενυδρειο εμπειρων χομπιστων ανα τον κοσμο.. :bowdown:

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τη γρήγορη απάντηση σας.Το κοράλι αυτό το έχω ήδη πάνω απο 6 μήνες στο ενυδρείο μου. Μου έκανε εντύπωση το γεγονός οτι δεν άνοιγε συχνά,ίσως τελικά επειδή το είχα ψηλά στο ενυδρείο μου σε έντονο φωτισμό.Ευτυχώς είχα φροντίσει να το ταίζω τουλαχιστον... :bowdown:

Link to comment
Share on other sites

Καλώς όρισες και από εμένα φίλε stepap! :bowdown:

Πέρα από το πανέμορφο κοράλι σου για το οποίο σου απάντησαν με κάθε λεπτομέρεια θα ήθελα να σου πω για τον αστερία που διακρίνετε στο πίσω μέρος του ενυδρείου σου.

Είναι ένας Protoreastor nodosus.

Δεν είναι reef safe και είναι πολύ επιθετικός!

Προσωπική μου άποψη καλό θα ήταν να τον βγάλεις! :buttrock:

Link to comment
Share on other sites

Ναι αυτός ο αστερίας όντως είναι μεγάλος μπελάς... :bowdown: Αν και τον είχα μέσα στο ενυδρείο για αρκετούς μήνες χωρίς να μου κάνει την παραμικρή ζημιά,ξαφνικά ενα πρωινό τον ειδα να ρουφάει τα όμορφα μου Green Striped Mushrooms..... Απο τότε περνάει τις πιο πολλές ώρες του στο refugium και μερικές φορές τον βάζω στο ενυδρείο με προσοχή.. Πάντως απο το κατάστημα που τον αγόρασα μου είχαν πει οτι είναι reef safe (για άλλη μια φορά :buttrock: ).

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...