Jump to content

Help Σηψη πτερυγιων και λευκες κηλιδες...


Recommended Posts

Eχω ένα ενυδρείο 60 λ,σετ της tetra με δύο μικρά χρυσόψαρα και έναν γλύφτη<<<-----τον οποίον έχει καμιά εβδομάδα που τον πήρα τον γλυφτη.είχα και πριν αλλά ψόφησε

Εχω κάνει μια μικρη αγωγη με generaltonic πριν 2 εβδομάδες και ήταν καλά αλλά πάλι ξανά επιδεινώθηκε ....δηλαδή το icthyopthirus multifiliis η ουρά τούς έγινε πολύ λεπτή σε ένα σημείο έχει σκιστή χτυπιούνται που και που οπού μπορούν για να ξυθουν πρέπει να έχουν την ασθένεια των λευκών κηλίδων την τελευταία εβδομάδα τα έκανα τα έξεις αλλά δεν είδα καμία βελτιώσει...

1.μέρα 13 ml goldOomed (tetra)και 10 l αλλαγή νερού

2.μέρα 15 ml goldOomed

3.μέρα 15 ml goldOomed και 4 l αλλαγή νερού

4. ήμερα 15 ml goldOomed και 1 λ νερο

5. μέρα 10 ml goldOomed βασικά με το goldOomed ειδα να λεπτύνει η ουρά και καμιά ουσιώδη βελτιώσει

6 μέρα 5 ml general tonic tetra ενώ με το general tonic kati γίνετε...

7 τίποτα

8 μερα 5 ml νερό και θα ρίξω πάλι general tonic θα ξαναβγάλω τον εν. άνθρακα γιατί δεν μπορώ να τα βλέπω να χτυπιούνται....έχετε καμιά ΒΟΗΘΕΙΑ?????

θερμοκρασία στους 23.

ΦΟΒΗΘΗΚΑ με το goldOomed γιατί κάθονταν η στον πάτο ακίνητά η στην επιφάνειά και να παίρνουν απο έξω αέρα όπως κάνουν και τώρα παίρνουν οξυγόνο απο πάνω...

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 58
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Απο φάρμακα έχω της tetra το general tonic το goldOomed και το fungistop

εχω και το myxazin fin rot & ulcers της WATERLIFE αλλά δεν θέλω να μπερδέψω εταιρίες-φάρμακα μαζί.

Link to comment
Share on other sites

έβγαλα τον εν.άνθρακα και έριξα άλλα 13 ml genaraltonic.....

Link to comment
Share on other sites

Ξέχασα να πω ότι έχουν κάπως ασπρίσει-χνουδιάσει το σώμα τούς....όλο πάνω είναι με το στόμα έξω.

Link to comment
Share on other sites

ΒΑΛΕ ΚΑΠΟΙΑ ΦΩΤΟ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ .

ΑΕΡΑΝΤΛΙΑ ΕΧΕΙΣ ΒΑΛΕΙ????

ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ??

Συμπληρωσε αυτη τη φορμα.

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=25739

Link to comment
Share on other sites

ΒΑΣΗ ΦΟΡΜΑΣ ΠΟΥ ΖΗΤΑΣ

(http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=25739)

ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΕ ΠΩ ΕΞΤΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑ ΨΑΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΟ ΧΡΥΣΟΨΑΡΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΤΑ ΕΧΩ ΚΑΝΑ 8ΜΗΝΟ.ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ(60 Λ)ΤΑ ΕΧΩ ΚΑΝΑ 5ΜΗΝΟ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΕ ΝΟΡΜΑΛ ΚΑΝΩ 10 ΛΙΤΡΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.ΑΠΟ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΚΑΝΩ ΜΟΝΟ ΝΗ3/NH4 (αμμωνία) ΚΑΙ PH(Υγρά Τεστ).ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΜΜΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ῾0῾.PH ΝΟΜΙΖΩ 8 ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΕΧΩ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΤΟ ΜΕΤΡΉΣΩ.ΜΕΣΑ ΕΧΩ 2 ΞΥΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΛΕΙΦΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΠΟΥ ΤΟ ΕΣΤΡΩΣΑ(ΕΤΑΙΡΙΑΣ)ΔΥΟ ΦΥΤΑ ΜΙΚΡΑ ΑΛΗΘΙΝΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΛΑΣΤΙΚΟ.ΣΑΝ ΕΝΥΔΡΕΊΟ ΕΧΕΙ 2 ΦΙΛΤΡΑ ΕΝΑ ΕΝ.ΑΝΘΡΑΚΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ 4 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΤΑΣ-ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣ.ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΤΗΝ ΕΧΩ ΣΤΟΥΣ 23 C.ΑΕΡΑΝΤΛΙΑ ΧΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΧΩ,ΕΧΕΙ ΤΟ ΣΕΤ-ΚΟΜΠΑΚΤ ΑΥΤΟ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΕΧΩ ΠΕΙ ΠΑΡΑ ΠΑΝΩ.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΘΑ ΣΑΣ ΑΝΕΒΑΣΩ ΣΕ ΛΙΓΟ.

ΤΝΧ ;)

Link to comment
Share on other sites

http://s378.photobucket.com/albums/oo224/f...nt=HPIM1136.jpg

http://s378.photobucket.com/albums/oo224/f...nt=HPIM1134.jpg

http://s378.photobucket.com/albums/oo224/f...nt=HPIM1131.jpg

ΔΥΣΤΥΧΟΣ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟ ΓΙΑΤΙ ΟΣΟ ΝΑΝΕ ΜΕ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΕΧΟΥΝ ΦΥΓΕΙ ΤΑ ΧΟΝΤΡΑ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΊΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΑΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΕ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑ Η ΘΑ ΓΕΜΙΣΟΥΝ ΓΔΑΡΣΙΜΑΤΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΞΥΣΙΜΟ Η ΠΑΛΙ ΘΑ ΓΕΜΊΣΟΥΝ ΣΑΝ ΑΥΓΑ ΑΣΠΡΑ ΣΤΙΓΜΑΤΑ ΟΥΡΑ ΚΑΙ ΣΩΜΑ ΑΠΟ ΜΕΣΑ-ΚΑΤΩ ΔΕΡΜΑ ΣΑΝ ΑΣΠΡΑ ΣΚΟΥΛΗΚΆΚΙΑ-ΣΤΙΓΜΑΤΑ...

Link to comment
Share on other sites

ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ(GENERAL-TONIC)

Link to comment
Share on other sites

Τι φιλτρο ειναι αυτο που στον μηνα το πετας;

Link to comment
Share on other sites

Αλλαγη νερου ,αλλαγη νερού , αλλαγη νερού και κάρβουνο τώρα .

Δεν επιτρέπετε να εχεις τετοια συγκέντρωση και μιξη φαρμάκων στο ενυδρείο σου .

Τα δηλητηριάζεις αυτη τη στιγμη τα ψάρια σου !!!

Πρόσεξε το τρόπο που θα κάνεις τις αλλαγες νερου , και άφησε τα ψαράκια στην ησυχια τους .

Link to comment
Share on other sites

ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ STAV:ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ TETRATEC EASYCRYSTAL FILTERPACK 250/300

INFO:http://www.aquaristic.net/shop.php/sid/bf84ae1fb266d5b1411d5cd1665689f9/cl/details/anid/2ef47197cc6d26b67.82049085/tpl/-/lang/1/listtype/list

ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΣΤΑΜΑΤΗ : ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΝΏ (ΕΝ ΜΕΡΗ)ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ,ΑΛΛΑ ΑΝ ΔΕΙΣ ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ Η ΟΥΡΑ ΤΑ ΠΤΕΡΥΓΙΑ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ ΠΟΥ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΓΕΜΙΖΕΙ ΜΙΚΡΟ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ-ΓΔΑΡΣΙΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΞΥΣΤΕΊ,ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΓΚΡΕΜΟΣ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΡΕΜΑ...ΣΗΜΕΡΑ ΑΛΛΑΞΑ 10 Λ.ΝΕΡΟ ΘΑ ΤΟ ΑΦΗΣΩ ΚΑΝΑ 4 ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΚΑΝΩ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ 10 Λ. ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΒΔΟΜΑ ΟΤΑΝ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΤΕΛΕΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΚΑΙ ΘΕΛΗΜΑ ΘΕΟΥ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΖΩΝΤΑΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΡΕΜΟΝΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΑΡΚΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΥΤΟ-ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΘΑ ΑΡΧΙΣΩ ΝΕΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ SERA ECTOPUR KAI COSTAPUR ΑΝΕΒΑΖΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΔΥΟ ΒΑΘΜΟΥΣ ΤΗΝ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΒΟΗΘΟΣ.

Link to comment
Share on other sites

Μια ερώτηση:

Βλέποντας την εμπειρία σου "Αρχάριος" θέλω να σε ρωτήσω τις θεραπείες με αυτά τα φάρμακα στις έχει προτείνει κάποιος?

Link to comment
Share on other sites

Προφανώς έχεις το ενυδρείο AquaArt της Tetra στα 60 λίτρα.

Αν θέλεις άκουσε τη συμβουλή μου και μην αλλάζεις συνέχεια το υλικό του φίλτρου όπως προτείνει ο κατασκευαστής. Αυτό ουσιαστικά, κάθε φορά που κάνεις την αλλαγή, καταστρέφεις τη βιολογία του φίλτρου σου. Επίσης, το φίλτρο αυτό έχει μόνιμα και άνθρακα μέσα (το προτείνει ο κατασκευαστής) κάτι που σημαίνει ότι οι θεραπείες που έκανες είτε ήταν είτε όχι απαραίτητες ήταν πάντα ανεπαρκείς.

Διάβασε και αυτό το μήνυμα αλλά και όλο το thread που αναφέρεται στο αντίστοιχο 30λιτρο που έχει όμοιο φίλτρο για να καταλάβεις τι εννοώ.

Θα έλεγα να ακολουθήσεις τις συμβουλές του Σταμάτη, δηλαδή τώρα να κρατήσεις τον άνθρακα για κάποια περίοδο (άλλαξε τον όμως) ώστε να καθαρίσει το ενυδρείο σου από τα δηλητήρια, να κάνεις συχνές αλλαγές νερού γιατί ουσιαστικά δεν είναι στρωμένο το ενυδρείο σου και να μην αλλάζεις τα υλικά του φίλτρου με τη συχνότητα που προτείνει ο κατασκευαστής.

Επίσης θα πρότεινα να πάρεις ακόμη ένα εσωτερικό φίλτρο να το βάλεις στο ενυδρείο για να βοηθήσεις και την κυκλοφορία (που πρακτικά δεν έχει καθόλου αυτό το ενυδρείο) και φυσικά να αυξήσεις και τη φίλτρανση.

Ανδρέας

Έγινε επεξεργασία - Andreas301
Link to comment
Share on other sites

Φίλε watchmaker και fasteris θα σας παρακαλούσα πολύ να μη φωνάζεται !!!

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=24122

Η συμπλήρωση της φόρμας και η φωτογραφία ειναι απαραίτητο για να σε βοηθήσουμε .

Σου εξηγούμε οτι δεν πρέπει να βάλεις φάρμακα και εσύ επιμένεις .

Τα ίδια τα φάρμακα προκαλούν τα συμπτώματα στα ψάρια που περιγράφεις .

Με αλλαγή νερού 10 λίτρα δεν αφαιρείς τα φάρμακα .

Χρειάζεσαι πολύ ποιο μεγάλες αλλαγές νερού , άφθονο αντχλώριο και ζωντανά βακτήρια .

Link to comment
Share on other sites

Η συμπλήρωση της φόρμας και η φωτογραφία ειναι απαραίτητο για να σε βοηθήσουμε .

Σου εξηγούμε οτι δεν πρέπει να βάλεις φάρμακα και εσύ επιμένεις .

Τα ίδια τα φάρμακα προκαλούν τα συμπτώματα στα ψάρια που περιγράφεις .

Με αλλαγή νερού 10 λίτρα δεν αφαιρείς τα φάρμακα .

Χρειάζεσαι πολύ ποιο μεγάλες αλλαγές νερού , άφθονο αντχλώριο και ζωντανά βακτήρια .

:):rolleyes::hysterical::thumbup:

Link to comment
Share on other sites

Αν εννοείς για τα κεφαλαία γράμματα φίλε Σταμάτη ναι όχι όμως απαραίτητα ότι με αυτόν τον τρόπο φωνάζω,αν είναι δυνατόν εμ ζητώ βοήθεια εμ φωνάζω,μην είμαστε και αχάριστοι(απλώς είναι ποιο γρήγορος τρόπος).

φίλε μου sarevock τα φάρμακα τα έχω προμηθευτεί απο διάφορα pet shop καταστήματα για διάφορους λογούς είτε θεραπείας είτε για προληπτικούς λογούς.Σας ευχαριστώ όλους πραγματικά για το ενδιαφέρον και ιδίως εσένα φίλε ΑΝΔΡΕΑ είπες ωραία πράγματα που με άρεσαν άλλα με δημιούργησαν και κάποιες απορίες 1.τι εννοείς στρωμένο επειδή αλλάξω το φίλτρο ανά μήνα???γιατί το έχω το ενυδρείο κάνα 5μηνο....

2.δεν κατάλαβα τι εννοείς με το : "να πάρεις ακόμη ένα εσωτερικό φίλτρο να το βάλεις στο ενυδρείο για να βοηθήσεις και την κυκλοφορία (που πρακτικά δεν έχει καθόλου αυτό το ενυδρείο) και φυσικά να αυξήσεις και τη φίλτρανση¨Αυτα που έχει είναι ανεπαρκές,με δυο φίλτρα???όχι τίποτα άλλο αλλά πιάνει και πόσο χώρο...

Link to comment
Share on other sites

Εννοώ ότι αν ακολουθείς τις οδηγίες του κατασκευαστή που προτείνει να πετάς - αλλάζεις το πράσινο σακουλάκι και να αλλάζεις και το σφουγγάρι τότε δεν έχεις βιολογία.

Το φίλτρο σου δεν έχει "δύο φίλτρα" έχει δύο είδη φίλτρανσης, χημική και βιλογική. Στο σακουλάκι έχει τον άνθρακα (χημική) και μπροστά έχει το σφουγγαράκι με τη βιολογική.

Η προταση μου, όπως πιθανως είδες στο άλλο μήνυμα που σε παρέπεμψα, είναι, το πράσινο σακουλάκι να μετατραπεί και αυτό σε βιολογικό και μην αλλάζεται - πετιέται γιατί απλά καταστρέφεις τη βιολογία του φίλτρου.

Αυτό θα γίνει αφού λύσεις τα προβλήματα με τα φάρμακα.

Επίσης είπα να προσθέσεις ακόμη ένα φιλτράκι εσωτερικό, γιατί απλά το φίλτρο που έχεις τώρα δεν δημιουργεί καμία ανατάραξη στην επιφάνεια (οξυγόνωση) και δεν βοηθάει καθόλου στη καλή κυκλοφορία του νερού.

Επαναλαμβάνω ότι δεν έχεις δύο φίλτρα, αλλά ένα με δύο στάδια (χημικό - βιολογικό), από τα οποία το ένα (εκείνο που έχει μέσα τον άνθρακα) θα σου είναι άχρηστο μετά το καθάρισμα του ενυδρείου από τα φάρμακα.

Γι αυτό προτείνω να βάλεις και εκεί βιολογικό υλικό.

ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΟΝΤΩΣ ΕΧΕΙΣ ΔΥΟ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΦΙΛΤΡΑ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΑΝΤΛΙΕΣ και δεν το κατάλαβα εγώ :)

Αν όλα αυτά σου φαίνονται λίγο περίεργα σημαίνει ότι χριεάζεσαι μελέτη σχετικά με το στρώσιμο ενυδρείου οπότε διάβασε εδώ.

Link to comment
Share on other sites

Όπως και να έχει εγώ έβαλα εξτρά εν.άνθρακα-καρβουνάκια εξω από το σύστημα φιλτρανσης μέσα σε ένα διχτακι.φάρμακο δεν θα βάλω(τουλάχιστον για την ώρα)θα δω πως θα πάνε και χωρίς αυτό...Όσο για τον τρόπο-πατέντα σχετικά με το φίλτρο μου άρεσε και θα το κάνω αλλά πιστεύω ότι στο 3μηνα θέλει αντικατάσταση διότι με το ξύλο που έχω πολύ εύκολα σαπίζει και βγάζει πολύ σκόνη-ξύλο στο ενυδρείο και κολλάει στο φίλτρο και δεν καθαρίζετε δυστυχώς.ήθελα να ρωτήσω ,έτσι θα το ζητήσω "φέτα ενυδρειακό σφουγγάρι φίλτρου¨ή μπορώ να βάλω λίγο βαμβάκι π.χ????

και κάτι ακόμα αντιχλωριο έτσι και αλλιώς βάζω όταν προσθέτω νερό βρύσης και μάλιστα το aquasafe,άλλα σχετικά με τα ζωντανά βακτηρίδια χρειάζεται να τα πάρω-αγοράσω και αυτά??????

Link to comment
Share on other sites

να πάρω δηλ.μια αεραντλία?

αν είναι μόνο θέμα οξυγόνου....

Link to comment
Share on other sites

Φίλε μου ΑΝΔΡΕΑ με έβαλες στον πειρασμό και άνοιξα να δω τι έχει μέσα το φίλτρο...δεν έχει τίποτα είναι άδειο έχει δυο συνθετικά σφουγγαράκια ενωμένα χρώματος,ένα πράσινο και ένα άσπρο,αυτά,ούτε άνθρακα βλέπω ούτε τίποτα...θα κάνω πολλά από αυτά που λέτε και θα σας πω τα αποτελέσματα...ευχαριστώ πολύ. :):hysterical::rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Ακριβώς, έχει μία άσπρη πλευρά για συγκράτηση των πιο χοντρών (filter wool) και μία πράσινη για φίλτρανση. ΜΕΣΑ όμως τι έχει, δεν ανοίγει αυτό το πράμα ??

Επίσης μπροστά δεν έχει ακόμη ένα σφουγγάρι για βιολογία ?

Αυτό εδώ δεν είναι ?

Link to comment
Share on other sites

Σχεδόν το ενα ειναι

9909_1.JPG

και το άλλο

950540.jpg

με την μόνη διαφορά ότι δεν είναι αυτό που λες(για το filterbox λέω) γιατί αυτό που έχω είναι για 60 λίτρα έχει μέσα εκτός από αυτά και την αντίσταση στο ίδιο κουτί και τα φίλτρα δεν έχουν εν.άνθρακα είναι άδεια...

και είναι αυτό :

box

Link to comment
Share on other sites

Σήμερα έριξα άλλα 10 λίτρα νερό με ενεργά βακτήρια και έβαλα και άλλο ένα μικρό φίλτρο καθαρισμού για να επιταχυνο την κατασταση με την απορρόφηση του φάρμακου και φίλε μου Ανδρέα μου έδωσες την φαεινή ιδέα και έβαλα μέσα στο φίλτρο μια που ήταν άδειο ενεργό άνθρακα το ενυδρείο θα καθαριστή από το φάρμακο αλλά τα ψάρια δεν ξέρω αν θα ζήσουν,σήμερα είδα και τον γλείφτη να χτυπιέται....:)

Link to comment
Share on other sites

Αν δω να χειροτερεύουν και άλλο θα σας στείλω φώτο.ήδη η ουρά διαλύετε...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...