Jump to content
Sign in to follow this  
nidal

O Jοrg Stendker στην Ελλάδα

Recommended Posts

Η ομάδα του Greek Discus θα ήθελε να σας ανακοινώσει, αλλά κυρίως να μοιραστεί μαζί σας τη χαρά της φιλοξενίας στη χώρα μας του μεγαλύτερου εκτροφέα δίσκων στην Ευρώπη -και όχι μόνο- Jοrg Stendker. Στα πλαίσια της πρώτης επίσκεψής του στην Ελλάδα, θα παραθέσει ομιλία που θα λάβει χώρα σε αίθουσα συνεδρίων των Αθηνών, στις 21 Νοεμβρίου 2009, ημέρα Σάββατο, ώρα απογευματινή και θα έχει διάρκεια περίπου 3 ώρες. Η θεματολογία θα κινείται γύρω από την υγιή διατήρηση και αναπαραγωγή δίσκων στα ενυδρεία, την παρουσίαση της Diskus Zucht Stendker Ltd και θα κλείσει με συζήτηση πάνω σε δικές σας ερωτήσεις-απορίες. Εκτός από την πολύτιμη συμμετοχή σας στην επικείμενη εκδήλωση, ζητούμε την κατανόησή σας μέχρι να διευθετηθούν και να ανακοινωθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πάμε όλοι μαζί να στηρίξουμε αυτή τη πρωτοβουλία και να μάθουμε και εμείς πέντε πράγματα .

post-62-1257398310_thumb.jpg

Λίγα λόγια για τον παγκοσμίως διάσημο γερμανό εκτροφέα:

Καθιερωμένη εδώ και 35 χρόνια η φάρμα δίσκων Stendker που βρίσκεται στο Warendorf Γερμανίας, είναι πιθανόν ο μεγαλύτερος παραγωγός κορυφαίας ποιότητας δίσκων στην Ευρώπη, αν όχι σε όλο τον κόσμο. Ο Heinz Stendker ξεκίνησε μόλις με τέσσερις δίσκους. Στην αρχή ο Heinz γνώριζε ελάχιστα για τη σωστή διατροφή, τιμές pH ή άλλες σημαντικές παραμέτρους νερού που χρειάζονται αυτά τα ψάρια για να αναπτυχθούν σωστά. Επομένως αποτέλεσε ευχάριστη έκπληξη όταν δυο από τους δίσκους άρχισαν να αναπαράγονται. Κατά τη διάρκεια των επόμενων έξι μηνών εκκολάφθηκαν περίπου 1.000 δίσκοι. Πόσα λίγα ήξερε για το τι είχε ξεκινήσει!

Έτσι, ο ''πυρετός των δίσκων'' τον συνεπήρε. Λίγα χρόνια αργότερα ενδιαφέρθηκαν οι δυο του γιοι, ο Jοrg και ο Volker. Από αυτό το ταπεινό ξεκίνημα με πολύ υπομονή και επιμονή, καθιερώθηκε η παρούσα φάρμα δίσκων. Σήμερα λειτουργεί υπό τη διεύθυνση των Jοrg και Volker. Τέτοιες είναι οι ανάγκες της επιχείρησης που απαιτούν την προσήλωσή τους 365 μέρες τον χρόνο. Το χόμπυ του Jοrg Stendker έγινε επάγγελμα πριν 15 χρόνια. Η πρώτη επιχειρηματική προσπάθεια 200 τετραγωνικών μέτρων περιείχε 500 δεξαμενές. Με την πάροδο των ετών η φάρμα επεκτάθηκε και ο πατέρας και ο αδελφός του Jοrg μπορούσαν και οι δυο να βγάζουν τα προς το ζην από αυτήν.

Η παρούσα επιχείρηση, ''Diskus Zucht Stendker Ltd'' πήρε μορφή από τους Jοrg και Volker το καλοκαίρι του 1998. Επί της παρούσης αναπαράγουν ασταμάτητα από 400 ζευγάρια δίσκων, κάθε ζευγάρι σε δική του δεξαμενή. Συνολικά διαθέτουν πάνω από 2.000 δεξαμενές όπου υπάρχουν πάντα μεταξύ 150.000 και 200.000 μικρά ψάρια.

Μπορούν να προσφέρουν 15 διαφορετικές χρωματικές μορφές σε διαφορετικά μεγέθη. Ειδικότητά τους αποτελεί το ιδιαίτερα μεγάλο μέγεθος ενήλικου δίσκου (15-18εκ.). Περίπου 3.000 τέτοιοι είναι διαθέσιμοι σε μόνιμη βάση. Πουλάνε τους δίσκους τους σε ολόκληρη την Ευρώπη σε εξειδικευμένα καταστήματα ή αναπαραγωγείς κυρίως μέσω ταχυδρομείου.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We use technologies, such as cookies, to customise content and advertising, to provide social media features and to analyse traffic to the site. We also share information about your use of our site with our trusted social media, advertising and analytics partners. See more about cookies and our Privacy Policy