Jump to content

Το πρώτο μου ενυδρείο


ndimop

Recommended Posts

θελεις λιγη περισσοτερη δουλιτσα με τα ψαρακια σου και το ενυδρειο σου φιλε μου.....

Link to comment
Share on other sites

Ναι αυτόν τον έχω σε ξεχωριστό ενυδρείο. Ειναι η τελευταία φωτο. Στο 60λιτρο είναι και 2 νομίζω θηλυκές. Παρατήρησε τις φωτο ειναι λίγο μικρές και σκουρόχρωμες. Είναι όντως θηλυκέσ μονομαχίνες ή κάτι άλλο? :thumbup:

Link to comment
Share on other sites

σωστη συνθεση ψαριων με σωστο αριθμο και πιο φυσικο διακοσμο στο ενυδρειο σολυ.διαβασε λιγο εδω μεσα και θα`καταλαβεις απο αλλα παραδειγματα αλλων χομπιστων...

Link to comment
Share on other sites

Συνολικά είναι 6. Τώρα πόσο θα μεγαλώσουν δεν ξέρω. Απο το pet shop μου είπαν οτι αυτά μεταξύ τους δεν έχουν πρόβλημα και οτι είναι σκληρά ψάρια. Τι θα γίνει όμως δεν ξέρω. Εδώ και μία εβδομάδα που τα έχω δεν δείχνουν να έχουν κάποιο προβλημα μεταξύ τους. Ποια πιστεύεις οτι δεν ταιριάζουν?Δεν θα χρειαστεί να βάλω και καθαριστή?Όσον αφορά τα φυσικά φυτά απο αυτά που διαβάζω εχω μπερδευτεί λίγο δεν καταλαβαίνω τι πρέπει να βάλω και σε τι ποσότητα. Επίσης έχω απορία πως γίνονται οι μετρήσεις σε ph αμμωνία κτλ. Υπάρχουν κάποια μηχανηματα για αυτά? :thumbup:

Link to comment
Share on other sites

αν εχεις τα ψαρια μονο μια βδομαδα σε νεο ενυδρειο,τοτε κινδυνευουνε καθως το φιλτρο σου δεν ειναι στρωμενο,και συνεπως δεν υπαρχουν ακομη ωφελιμες αποικιες βακτηριων για να εχεις σωστη βιολογια.

ξεκινα διαβασμα για τον κυκλο αζωτου,προμηθευσου υγρα αξιοπιστα τεστ για αμμωνια ,νιτρωδη,νιτρικα,και αν μπορεις δωσε τα ψαρακια πισω....

Link to comment
Share on other sites

Εχω ρίξει υγρό για δημιουργία βακτηρίων και αντιχλώριο. Απο το pet shop μου είπε οτι οτι δεν έχω πρόβλημα μπορώ να βάλω ψάρια απο τη δεύτερη μέρα.εγω τα έβαλα μετά απο 3. Επίσης το φίλτρο ήταν μεταχειρισμένο όπως και το ενυδρείο αλλά το φίλτρο ίσα ίσα που το ξέπλυνα πιστεύω έχει βακτήρια. Εν τω μεταξύ γιατί πεινάνε συνέχεια? :thumbup: με στενοχώρησες φίλε μου :P:hysterical::hysterical::hysterical::wub:

Link to comment
Share on other sites

Θα σε στενοχωρησω και εγω λιγακι. .....

Θα σου ελεγα να επιστρεψεις ολα τα ψαρια σου στο pet shop οπου τα πηρες.

Ριχνεις καλο διαβασμα εδω μεσα..

Επιλεγεις με τη βοηθεια μας τα σωστα ψαρια για το ενυδρειο σου.

Στρωνεις το ενυδρειο και φτιαχνεις το καταλληλο aquascape.

Βαζεις τα ψαρακια.

Δεν ξανα ακους pet shops.

Και μετα καθεσαι και απολαμβανεις το ενυδρειο σου.

pS. Το καραβακι που εχεις μεσα που το βρηκες;Απο pet shop ειναι;

Link to comment
Share on other sites

Θα συμφωνήσω με τους αρχαιότερους για περισσότερη δουλειά, διάβασμα και φωτογραφίες ώστε το ενυδρείο σου να γίνει πιο φυσικό. Pet shop που σου είπε ότι από τη δεύτερη μέρα μπορείς να βάλεις ψαράκια, απλά δεν είναι pet shop. Πουλάει κάτι πολύχρωμα πράγματα που κολυμπάνε.

Link to comment
Share on other sites

Από τη δεύτερη μέρα μπορείς να βάλλεις ψαράκι, απλά μόνο ΕΝΑ για λίγο καιρό. Με την προυπόθεση ότι έχεις ρίξει τα σωστά βακτήρια μέσα.

σωστά τεστ είναι τα υγρά τεστ, όχι στικς.

Με τα ονόματα που σου έδωσαν τα παιδιά πηγαίνεις εδώ http://www.aquazone.gr/index.php?ind=fishp...view&idev=1

κάνεις αναζήτηση και κοιτάς σε τι συνθήκες νερού ζουν. Δηλαδή ph, Gh, Kh, θερμοκρασία. Από εκεί καταλαβαίνουμε ποια ψάρια ταιριάζουν με ποια.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...