Jump to content

Χρήση Α/Ο για πόσιμο νερό


istellas

Recommended Posts

Υπάρχουν φίλτρα νερού, που μπαίνουν στη βρύση και εξαφανίζουν το χλώριο.

Το καλύτερο που γνωρίζω είναι το E-Spring που δε θα το βρείτε όμως στα καταστήματα αλλά μόνο από διανομείς. Κοστίζει ~800€ και έχει ετήσια συντήριση ~100€

Είναι εξαιρετικό για τα ψάρια αλλά και για τη δική μας υγεία  :lmao:

31849[/snapback]

Και δεν αγοράζεις ένα σύστημα Α/Ο 4 σταδίων με spare ανταλακτικά? Άντε να πάει 200 ευρώ!!! Και παίρνεις και "καθαρό" νερό!

Link to comment
Share on other sites

Και δεν αγοράζεις ένα σύστημα Α/Ο 4 σταδίων με spare ανταλακτικά? Άντε να πάει 200 ευρώ!!! Και παίρνεις και "καθαρό" νερό!

31868[/snapback]

Άν το πάρεις μόνο για το ενυδρείο, σαφώς :lmao:

Απλά το ανέφερα γιατί βγάζει "πόσιμο" νερό, που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για εμάς πρώτα, και φυσικά κάνει δουλειά και για τα ψάρια :rasp:

Θα πρέπει να δείτε demo κάποιου τέτοιου φίλτρου για να καταλάβετε τη διαφορά του νερού πριν και μετά :lmao: Επίσης έτυχε να δω φίλτρα μετά από αλλαγή (1χρόνο ή 50.000lt) και έπαθα σοκ :rasp: Η βρώμα που είχε απάνω και το τι είχε κατακρατήσει έφτανε τα επίπεδα του τρομακτικού... :ballistic: Και είδα από 30-40 περιοχές της Ελλάδος, με τη Χαλκίδα, μακράν τη χειρότερη... :rasp:

Link to comment
Share on other sites

Άν το πάρεις μόνο για το ενυδρείο, σαφώς  :lmao:

Απλά το ανέφερα γιατί βγάζει "πόσιμο" νερό, που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για εμάς πρώτα, και φυσικά κάνει δουλειά και για τα ψάρια  :rip:

Θα πρέπει να δείτε demo κάποιου τέτοιου φίλτρου για να καταλάβετε τη διαφορά του νερού πριν και μετά  :lmao: Επίσης έτυχε να δω φίλτρα μετά από αλλαγή (1χρόνο ή 50.000lt) και έπαθα σοκ  :ballistic: Η βρώμα που είχε απάνω και το τι είχε κατακρατήσει έφτανε τα επίπεδα του τρομακτικού...  :rasp: Και είδα από 30-40 περιοχές της Ελλάδος, με τη Χαλκίδα, μακράν τη χειρότερη...  :rasp:

31879[/snapback]

Το σύστημα Α/Ο δεν κάνει μόνο για ενυδρείο αλλά και για πόσιμο νερό. Αρκεί να μην έχει μονάδα DI για το πόσιμο. Οπότε με ένα τέτοιο σύστημα π.χ. σταδίων όταν θες νερό για το ενυδρείο βάζεις τη DI μονάδα, και όταν το χρησιμοποιείς για πόσιμο, απλά την παρακάμπτεις :rasp: Τα 800 ευρώ παραείναι πολλά!!!

Link to comment
Share on other sites

Το σύστημα Α/Ο δεν κάνει μόνο για ενυδρείο αλλά και για πόσιμο νερό. Αρκεί να μην έχει μονάδα DI για το πόσιμο. Οπότε με ένα τέτοιο σύστημα π.χ. σταδίων όταν θες νερό για το ενυδρείο βάζεις τη DI μονάδα, και όταν το χρησιμοποιείς για πόσιμο, απλά την παρακάμπτεις :lmao: Τα 800 ευρώ παραείναι πολλά!!!

31905[/snapback]

Γιάννη, όταν τα καλά φίλτρα της αγοράς έχουν 600+, δε μπορώ να καταλάβω γιατί τόσο μεγάλη διαφορά με αυτό που λες... Και ειδικά όταν πωλούνται επί δεκαετίες αν έκαναν την ίδια δουλειά με κάποια των 200, δε θα είχαν πρόβλημα με τις πωλήσεις? Δεν επιμένω, απλά δεν το βλέπω λογικό...

Anyway, είμαστε εκτός topic οπότε αν χρειάζεται να το συνεχίσουμε και είναι εφικτό, ας μεταφερθεί αλλού :lmao:

Έγινε επεξεργασία - Wizard!
Link to comment
Share on other sites

Το σύστημα Α/Ο δεν κάνει μόνο για ενυδρείο αλλά και για πόσιμο νερό. Αρκεί να μην έχει μονάδα DI για το πόσιμο. Οπότε με ένα τέτοιο σύστημα π.χ. σταδίων όταν θες νερό για το ενυδρείο βάζεις τη DI μονάδα, και όταν το χρησιμοποιείς για πόσιμο, απλά την παρακάμπτεις :lmao: Τα 800 ευρώ παραείναι πολλά!!!

31905[/snapback]

Αγαπητέ Γιάννη συμφωνώ μαζί σου μόνο ως προς το ότι είναι πολλά τα 800€, κατά τα άλλα δε νομίζω ότι το νερό της ΑΟ είναι πόσιμο για 2 λόγους: πρώτον γιατί και χωρίς το DI το μεγαλύτερο μέρος των αλάτων και λοιπών μεταλλικών στοιχείων που είναι απαραίτητα για τον οργανισμό μας δεν υπάρχουν και κατά δεύτερον υπάρχει κίνδυνος ανάπτυξης βακτηριδίων στη μεμβράνη της ΑΟ επικίνδυνα για την ανθρώπινη υγεία. Στη ΑΟ που είχα πάρει της aquamedic το ανέφερε. Επίσης, αν πας σε μαγαζί για φίλτρα νερού (και μόνο) οι τιμές ξεκινούν από 400€ στην περίπτωση που θες να πάρεις φίλτρο-φίλτρο. Κατά τα άλλα έχει και με 10€ αλλά αυτά μάλλον κακό κάνουν! :lmao:

Link to comment
Share on other sites

To Ε-Spring περιλλαμβάνει και μονάδα UV και για το λόγο αυτό είναι ακριβότερο. Ή μονάδα αυτή σε σχέση με την προσθήκη χλωρίου ή χλωραμίνης στα αστικά δίκτυα είναι μάλλον περιτή-ακριβή σαν λύση για πόσιμο νερό, αντίθετα είναι απαραίτητη-συμφαίρουσα εάν το νερό προέρχεται από γεώτρηση. Για την χρήση σε ενυδρείο μάλλον μια κλασική ΑΟ με τα ανάλογα στάδια είναι οικονομικότερη λύση ακόμη και εάν αγοράσεις επιπλέον UV.

(Το ανταλλακτικό φίλτρο του Ε-Spring κοστίζει 200€ και περιλλαμβάνει και την λάμπα UV.)

Έγινε επεξεργασία - Sarpidonas
Link to comment
Share on other sites

Να επισημάνω ότι δεν κάνουμε διαφήμηση πουθενά, απλά συζητάμε ένα θέμα που εμένα προσωπικά με είχε απασχολήσει για καιρό.

Λοιπόν εγώ πιστεύω ότι τα 800 ευρώ είναι πολλά. Αν κοιτάξουμε διάφορα site θα δούμε ότι τα διάφορα φίλτρα νερού που έχουν είναι φίλτρα άνθρακα, όπου αναλόγως τον τύπο του άνθρακα επηρεάζεται και η γεύση του νερού (άλλη γεύση έχει το φίλτρο άνθρακα από καρύδα (coconut carbon filter) και άλλη το φίλτρο με ενεργό άνθρακα (active carbon filter)), είτε Α/Ο με 2 ή και παραπάνω στάδια προφίλτρανσης. Αυτό σημαίνει για κάποιον που χει ενυδρείο και θέλει και φίλτρο βρύσης, ότι η οικονομικότερη λύση είναι να πάρει ένα σύστημα Α/Ο 6 σταδίων π.χ. σαν αυτό εδώ ή σαν αυτό εδώ και από κει και πέρα το δουλεύει όπως θέλει. Και τι εννοώ με το όπως θέλει: θες νερό για το ενυδρείο συνδέεις και το DI και όλα τα υπόλοιπα και παίρνεις καθαρό H2O. Θες πόσιμο? συνδέεις την έξοδο από τα προφίλτρα ή μετά την μεμβράνη (ότι προτιμάει ο καθένας) και πίνεις. Όλα αυτά γίνονται πανεύκολα βάζοντας μια βάνα δύο δρόμων όπου από τη μία θα σου βγάζει νερό από τα προφίλτρα και από την άλλη νερό καθαρό ανάλογα που έχεις γυρίσει το διακόπτη.

Γιατί, τα προφίλτρα των "φίλτρων νερού" είναι καλύτερα από προφίλτρανση 3 σταδίων (προφίλτρο 5μ, προφίλτρο ενεργού άνθρακα και προφίλτρο άνθρακα από καρύδα)?

Θες ακόμα ποιο "καλό" νερό? Έχω βρει εδώ στην Αθήνα συσκευή όπου συνδέεται με Α/Ο και είναι UV για νερό μετά τη μεμβράνη! Συνολικά όλα αυτά δεν κοστίζουν πάνω από 400 ευρώ...

Γι αυτό υποστηρίζω με σθένος ότι τα συστήματα Α/Ο είναι τα ίδια αν όχι και καλύτερα από τα φίλτρα βρύσης.

Σχετικό ελληνικό site για συστήματα νερού ΕΔΩ

Link to comment
Share on other sites

Βάζομε μετά και έναν οζονιστήρα και γιατρεύονται τα πάντα! :rasp: Φαντάζομαι όλοι έχουμε δει τη σχετική διαφήμιση.... :lmao:

Γενικά πάντως οι συσκευές που προορίζονται για ανθρώπινη χρήση έχουν αρκετές διαφοροποιήσεις ως προς τον τρόπο και φυσικά τα υλικά κατασκευής. Λόγου χάρη ανοξείδωτο ατσάλι και γυαλί...

Σε κάθε περίπτωση βέβαια να λάβουμε υπόψιν μας ότι συχνά-πυκνά εταιρείες "φουσκώνουν" τις τιμές πολύ παραπάνω, ίσως το πραγματικό κόστος να είναι αυτό που αναφέρει ο αγαπητός Γιάννης, με αρκετές επιφυλάξεις όμως. :lmao:

Link to comment
Share on other sites

Γεγονός πάντως ότι για οικιακό σύστημα με ΑΟ, τα κατάλληλα φίλτρα και χωριστό βρυσάκι οι τιμές ξεκινάνε από τα 600 €. Εύκολα φτάνει κανείς τα 800 ή 1000 ανάλογα με τα προφίλτρα που θα βάλει για την προστασία της ΑΟ σε σχέση με την επιθυμητή παροχή (συχνά μεγαλήτερη από ΑΟ για ενυδρειακή χρήση) .

Το επιπλέον κόστος είναι η παροχή υπηρεσίας όπου οι σωστοί επαγγελματίες θα μετρήσουν το νερό (πρίν και μετά) και θα δοκιμάσουν διάφορες ρυθμίσεις στο σύστημα ώστε να φέρουν το νερό στα επιθυμητά για τον πελάτη επίπεδα (γεύση κλπ). Σε ειδικές περιπτώσεις όπου το νερό προέρχεται από γεώτρηση υπάρχει επιπλέον κόστος για την χημική ανάλυση (περίπου 400€) συν την ανάλυση από μικροβιολογικό εργαστήριο όπου θα υποδείξει και την αναγκαιότητα για UV.

Αυτά από ενημέρωση που είχα από επαγγελματία φίλο που δουλέυει σε εταιρεία του χώρου και του ζήτησα κάποια προσφορά για σπίτι στην επαρχία.

Link to comment
Share on other sites

Βάζομε μετά και έναν οζονιστήρα και γιατρεύονται τα πάντα!  :lmao: Φαντάζομαι όλοι έχουμε δει τη σχετική διαφήμιση....  :lmao:

31977[/snapback]

Ετσι οπως το λεει αυτος στο μεταξυ μονο καλο δεν κανει. Ο συνδιασμος οζον, δηλαδη το περιφημο οξυγονο 3 (Ο3) που λεει σε συνδιασμο με το χλωριο που εχει το νερο και τα καταλοιπα που αφηνει για ωρα στο νερο μεχρι να φυγει. Αστα να πανε. Ο ανθρωπος ειναι ασχετος το λιγοτερο, τι να πω... Τωρα εαν πριν το πεις το περασεις απο ανθρακα κατι γινεται αλλα τοτε το χλωριο και τα δηλητηρια τα τραβαει ο ανθρακας που εχει το νερο απο τη μανα του, οποτε γιατι να βαλεις οζον? Το..οικονομικο μαλλον για την δικη του τσεπη... :rasp:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...